Inspirationslister og guides

10 gode bogserier du kan binge-læse

bogserier

Er der noget bedre end at dykke ned i rigtig gode bogserier og lade sig forsvinde og fordybe i geniale og medrivende handlinger, verdener og fængslende personkarakteristikker? Få inspiration til din næste bogserie her.

Ligesom de der dage, hvor man fortærer en serie på Netflix eller HBO, er der også dage, hvor man lader sig forsvinde i bogens univers. Trænger du til at forsvinde ind i en rigtig god serie, får du her forslag til 10 gode bogserier. Så kan du bare binge løs!

Se 10 gode bogserie du kan binge her:

Anne-Marie Vedsø Olesen: Vølvens vej

Med udgangspunkt i den nordiske mytologi og Den poetiske Edda har Anne-Marie Vedsø Olesen kastet sig ud i et romanprojekt som indtil videre består af tre bind ud af fem planlagte.

10 gode bogserier du kan binge-læse

Vølvens vej en en højdramatisk serie som foregår i Danmark under jernalderen. Hovedpersonen Snehild har særlige magiske evner, og vi følger hende gennem de ni verdener i den nordiske mytologi

Den anmelderroste serie Vølvens vej modtog DR Romanprisen for første bind.

Læs mere om Vølvens vej her.

Anna Grue: Serien om Anne-Maj Mortensen

Anna Grue har med serien om den nysgerrige efterlønner Anne-Maj Mortensen skabt en vaskeægte dansk hyggekrimisucces. 

Fru Mortensen er efterlønner, men har masser at se til – hun har jo både hund, have og en hel familie at passe!

Samtidig er fru Mortensen dog også ret så nysgerrig, så da der begynder at ske mystiske ting og sager i Nykøbing Sjælland, kan hun ikke lade være med at stikke næsen i dem. Ja, altså hvis politiet ikke har lyst til at gøre deres arbejde ordentligt, er det jo næsten en samfundspligt at hjælpe dem!

10 gode bogserier du kan binge-læse

Begrebet “hyggekrimi” er en direkte oversættelse af det engelske “cozy crime”. Til trods for det store fokus på det hyggelige aspekt – som vi i Danmark jo ofte praler med at være ophavsnation for – er det i Storbritannien, at hyggekrimigenren traditionelt har haft størst succes. Et oplagt eksempel på hyggekrimien er genrens ukronede dronning Agatha Christie og hendes kriminalromaner om Miss Marple.

Serien om Anne-Maj Mortensen er en klassiske whodunnit mysterier med et humoristisk twist.

Læs mere om serien om Anne-Maj Mortensen af Anne Grue her.

Karl Ove Knausgård: Morgenstjerne-serien

Karl Ove Knausgårds imponerende Morgenstjerne-serie består indtil videre af tre bind.

”Romanserien handler om små mennesker, som lever i en tid, hvor der sker store ting, ikke helt ulig os og vores tid lige nu! Tanken er, at historien ikke skal bevæge sig i en lige linje fra A til B til C, men brede sig ud, mere som en skov end som stien gennem skoven,” fortæller Knausgård i et interview.

10 gode bogserier du kan binge-læse

Morgenstjernen gør Knausgård det, han er så eminent til: at gå helt tæt på hverdagslivets tanker og handlinger, men tilføjer denne gang et strejf af overnaturlige elementer, der skaber en mere dyster og foruroligende stemning, end man er vant til i forfatterskabet.

Læs mere om Det tredje rige her

Camilla Grebe: Den mørke side

Selvom Camilla Grebe har skrevet flere krimiserier sammen med andre forfattere, er det dog som soloforfatter, at hun for alvor har markeret sig som et navn på den svenske krimiscene. Hendes krimier er nemlig nervepirrende og velskrevet nordisk noir, når det er allerbedst.

10 gode bogserier du kan binge-læse

Camilla Grebe har efterhånden vundet alle de krimipriser, man kan komme i nærheden af med krimierne, der indgår i serien Den mørke side. Der er indtil videre udkommet seks bøger i serien. Senest er Velkommen til evigheden udkommet.

Krimierne læses selvstændigt og kan derfor læses i den rækkefølge man ønsker. Når isen brister var den første bog, der udkom.

LÆS OGSÅ: Vinder af Glasnøglen og Årets krimi. Få overblik over Camilla Grebes krimier her

Colleen Hoover: Måske-serien

Kærlighed, bedrag og venskab er klassisk Colleen Hoover-treenighed, og det udgør grundtemaet i den hjertevarme Måske-serie.

10 gode bogserier du kan binge-læse

Måske serien begynder med Måske en dag. Måske nu følger Måske en dag og her møder vi de samme karakterer. Måske ikke er en kortroman, som følger Warren og Bridgettet, som kan læses efter hver roman. Man vælger selv.

Se en oversigt over alle Colleen Hoovers romaner her.

Lone Theils: Nora Sand-serien

Er du til medrivende krimier med stærke kvindelige hovedpersoner, skal du læse Lone Theils’ serie om London-korrespondenten Nora Sand. Indtil videre er der udkommet seks bøger i den spændende krimiserie, senest Troskyldigheden selv.

10 gode bogserier du kan binge-læse

Lone Theils har arbejdet som journalist og korrespondent i mange år med bopæl i London, og hun kan dermed bruge sine egne erfaringer fra branchen i serien om Nora Sand. Hovedpersonen arbejder som dansk journalist på bladet Globalt i London, hvorfra hun bliver hvirvlet ind i spændende, men farlige, opklaringssager.

LÆS MERE: Rækkefølgen i Nora Sand-serien – de populære krimier af Lone Theils

Bøgerne om Nora Sand er solgt til udgivelse i en række europæiske lande og Japan. Start din læsning af serien med Pigerne fra Englandsbåden.

Boris Hansen: Tavse verdener

Tavse verdener er Boris Hansens ambitiøse sci-fi-serie, hvor et hold af fiktionsagenter rejser ind i bøger. Agenterne skal beskytte bøgerne fra stormagter, som vil misbruge adgangen til fiktionens verden. 

Tavse verdener-serien er mit bud på en intens spændingsserie med et unikt twist, fordi litteraturen bliver brugt som metalag, legeplads og slagmark,” fortæller Boris Hansen i et interview.

10 gode bogserier du kan binge-læse

I dokumentaren 60 uger kunne man følge Boris Hansens arbejde fra idé til udgivelse med Den usynlige krig, det første bind i Tavse verdener-serien. Andet bind i serien De falske liv er blevet kåret som Boris årets danske fantasyroman.

Læs mere om Tavse verdener her.

Stefan Ahnhem: Fabian Risk-serien

Det er noget af en sensation, når en forfatter sælger en krimiserie til filmatisering – før bøgerne er skrevet. Ikke desto mindre skete det for Stefan Ahnhem, efter han havde skrevet den første krimi i serien om Fabian Risk. Nordisk Film var vilde med dem og købte filmrettighederne til serien.

10 gode bogserier du kan binge-læse

Krimiserien følger Fabian Risk og hans arbejde hos politiet i Helsingborg, hvor han gang på gang hvirvles ind i mystiske og omfattende sager. Med sin baggrund indenfor manuskriptforfatning benytter Stefan Ahnhem sig af krydsklip og andre filmiske virkemidler til at skrive en spændende og hæsblæsende krimiserie, der med sine mysterier trækker tråde langt udover Helsingborgs grænser.

LÆS OGSÅ: Stefan Ahnhem fornyer den svenske krimi.

Alle seks bøger er udkommet i den ny afsluttede serie, så det er bare om at komme i gang. Start med Offer uden ansigt.

Jeffrey Archer: Clifton-krøniken

I bestsellerserien Clifton-krøniken fortæller Jeffrey Archer over syv bøger en episk historie om magt, forræderi og familiebånd fra 1920 til slutningen af det 20. århundrede.

10 gode bogserier du kan binge-læse

Serien begynder med Hvor der er vilje i England i tiden lige efter Første Verdenskrig. Vi bliver introduceret til Harry Clifton, som bor alene med sin mor, efter at hans far efter sigende døde under krigen. Mod alle odds bliver Harry optaget på en prestigefyldt drengeskole, og her bliver han venner med Giles Barrington.

I de efterfølgende seks bind følger vi familien Clifton og familien Barrington gennem århundredets vigtigste begivenheder – historiske såvel som personlige.

Læs mere om Clifton-krøniken her.

Thomas Korsgaard: Trilogien om Tue

Thomas Korsgaards tre bøger om Tue er et stykke moderne danmarkshistorie og et portræt af velfærdssamfundets udkant.

Hvis der skulle komme et menneske forbiEn dag vil vi grine af det og Man skulle nok have været der. Til sammen udgør trilogien om drengen Tue af Thomas Korsgaard en gribende oplevelse af at vokse op på kanten af velfærdssamfundet.

10 gode bogserier du kan binge-læse

Historien om Tue begynder for enden af verdens længste grusvej i Nørre Ørum lidt uden for Skive. Her bor Tue med sin far, mor, søster og bror. Familielivet er præget af fattigdom og forældre, der ikke rigtig kan finde deres fodfæste i livet og som i høj grad overlader børnene til sig selv.

Thomas Korsgaard modtog De Gyldne Laurbær for Man skulle nok have været der.

Læs mere om Trilogien om Tue her.

På jagt efter flere serier?

Var der ikke lige den serie du søgte?

Så prøv her:

spionromaner, danske debutromaner

Leder du efter mere inspiration til din læsning? Følg bogdk på Instagram og få masser af ideer til din næste læseoplevelse.

Jeg er hende, der sammenfatter inspirationslister her på Bog.dk. Brug for en anbefaling af en god bog? Tag et kig på et af de +100 boglister, som jeg har skruet sammen her på sitet!