CarlsenPuls Fantasy og dystopi Holly Black Young Adult-romaner

Den stjålne arving: Ny bog i den populære Folk of the Air-serie af Holly Black

folk of the air, den stjålne arving, the cruel prince, prinsen af ondskab

I Holly Blacks bestsellerserie Folk of the Air hersker elverne i en verden fuld af mørke og magtbegær. Det dystre univers udvides nu med endnu en bog, Den stjålne arving, der udspiller sig otte år efter tredje bind.


Folk of the Air-serien har slået ned som et lyn blandt unge læsere, og forfatteren Holly Black hitter i stor stil. Serien har længe ligget på både danske og udenlandske bestsellerlister, og med dette nyeste bind tør vi godt at gætte på, at fantasy-feberen blusser op igen.

Det fjerde bind i Folk of the Air-serien, Den stjålne arving, har nemlig allerede ligget på New York Times’ bestsellerliste i flere uger, så danske læsere kan roligt glæde sig!

LÆS OGSÅ: Folk of the Air-serien. Fra folklore til fortælling med Holly Black

Den stjålne arving

Selvom Den stjålne arving er fjerde bind i Folk of the Air-serien, adskiller den sig fra seriens første tre bind. Historien er nemlig en del af en ny duologi, der finder sted 8 år efter det sidste bind i Folk of the Air-serien (Dronningen af intet).

Den første bog i den nye duologi handler om Suren, der er flygtet fra Tændernes Hof og har boet i menneskes verden de seneste år. Her går hun under navnet Wren, og hun planlægger at blive boende her, indtil hun en nat bliver fundet af hendes rigtige forældre: to grusomme uhyrer fra elverriget Faerie.

De ophæver den fortryllelse, der hidtil har ligget over Wren og gjort hende menneskelig, og pludselig afsløres Wrens sande karakter: Hun er et monster med spidse tænder og blålig hud, og så er hun den kommende dronning Suren af Faerie.

I Den stjålne arving beslutter den velkendte karakter fra serien prins Oak sig for at vende tilbage til Faerie efter også at have opholdt sig i menneskenes land, siden seriens sidste bog. De sidste otte år har freden hersket i Faerie, men nu er lady Nore fra nord ved at lægge ondskabsfulde planer om en hævn, hun har tørstet efter længe.

Prins Oak vil gøre alt, hvad han kan, for at bekæmpe lady Nores ondskab og til dette, vil han have Surens hjælp. Problemet er bare, at den modvillige Suren frygter nord mere end noget andet og er fast besluttet på ikke at vende tilbage til sine sadistiske fangevogtere fra Tændernes Hof, hun flygtede fra.

Men hun står i gæld til Prins Oak…

Den stjålne arving er første bog i en serie af to, og historien er fortalt fra Surens synsvinkel. Holly Black har i et interview fra Good Morning America fortalt, at seriens anden bog vil blive fortalt fra Oaks perspektiv, hvilket betyder, at vi i andet bind kommer til at få besvaret uafklarede spørgsmål og opklaret løse ender fra Den stjålne arving.

LÆS OGSÅ: Fem tips til at overleve i Holly Blacks elver-verden


Sensation på TikTok

Hele Holly Blacks Folk of the Air-serie har ved hver bogs udgivelse taget TikTok med storm. Seriens første bind, Prinsen af ondskab, fik i 2018 intet mindre end 750 millioner views på TikTok, og i skrivende stund har hashtagget #thecruelprince hele 1,4 milliarder views.

Det, at Den stjålne arving foregår i samme genkendelige univers som de tre tidligere bøger i Folk of the Air-serien, har endnu en gang fået ild i TikTok. Hashtagget #thestolenheir, som er bogens originaltitel, storhitter lige nu, og indgår i TikTok-fænomenet #BookTok2023.

Persongallariet i bogen er en blanding af gamle, kendte karakterer fra seriens tidligere bøger og nye, der kommer til for første gang i Den stjålne arving. Det har fået garvede fans med TikTok-profiler til at gå amok med at lave ‘book reviews’, ‘spoiler alerts’ og ‘character developments’ ud fra den seneste opdatering af elveruniverset.

LÆS OGSÅ: Træd ind i elvernes verden med et uddrag af Prinsen af ondskab


Om forfatteren: Holly Black

Holly Black har modtaget utallige priser for sine fantasybøger. I Danmark kender vi hende bl.a. for Spiderwick-serien, der lige nu bliver filmatiseret, og internationalt har hun skrevet bøger i samarbejde med bl.a. Cassandra Clare. Med bestsellerserien Folk of the Air markerer forfatteren sig endnu en gang som en af fantasygenrens mest populære forfatterskaber. Privat bor Holly Black i Western Massachusetts i et hus med en hemmelighed dør indbygget i en bogreol! En vaskeægte fantasy-forfatter.
Køb den nyeste tilføjelse til Folk of the Air-serien her:


Holly Black: Den stjålne arving

Den stjålne arving: Ny bog i den populære Folk of the Air-serie af Holly Black

4. bog i den populære serie ‘Folk of the Air’ af bestseller-forfatteren Holly Black.

De sidste otte år har freden hersket i Faerie, men i nord lægger lady Nore planer, som skal sikre hende den hævn, hun har tørstet efter så længe. 

Suren har søgt tilflugt i menneskenes verden fra de rædsler, hun måtte udstå ved Tændernes Hof. Men da hun en nat falder i et baghold, bliver hun reddet af prins Oak. Og nu står hun i gæld til ham. En gæld han gerne vil indfri ved at tage hende med tilbage til Faerie, hvor hun skal hjælpe ham med at fuldføre en plan om at drage mod nord. Det sted Suren hader og frygter af hele sit hjerte.

Du kan købe Folk of the Air (4) Den stjålne arving online eller i din nærmeste boghandel.

 
Find resten af Folk of the Air-serien af Holly Black her.