CarlsenPuls Amerikanske YA-forfattere Bøger til unge Fantasy og dystopi Fantasy til børn og unge Leigh Bardugo Young Adult-romaner

Tre fantastiske fortællinger om kongeriger med mørke hemmeligheder til din læseliste

american royals, katharine mcgee, fantasy, ya, oung adult, leigh bardugo, six of crows, kragens kald, den besatte konge, king of scars, prinsen af ondskab, holly black folk of the air,

Vild med fantasy, drama og intriger? Her får du tre anbefalinger fyldt med mørke hemmeligheder, farlige alliancer og royale intriger, som du ikke må gå glip af, hvis du elsker en saftig fortælling, der er svær at slippe.


Indre dæmoner og fjender i det fjerne

Der er ikke sparet på hemmelighederne i denne fængslende fantasyfortælling om en mystiske prins, der helt bogstaveligt kæmper mod indre dæmoner. Samtidig skal han også beskytte sit kongerige mod mægtige fjender.

King of Scars, Leigh bardugo, ya, young adult, fantasy

Nikolai Lantsov kæmper stadig en kamp med den dæmon, der har besat ham, og som truer med at tage livet af ham. Men i sin evige kamp oplever Nikolai også styrker hos dæmonen, som måske kan anvendes mod fjenden, der rykker nærmere.

Nikolai får hjælp af sin hærfører og gode ven, den viljestærke Zoya, der er blevet beriget med en evne, hun skal lære at acceptere og håndtere. Og til sidst er der Nina, der planlægger at infiltrere hovedstaden.

En konge, en general og en spion. Sammen skal de skabe en fremtid i mørket. Eller se deres land gå til grunde.

Du kan købe Når ulve hersker online, eller i din nærmeste boghandel.
Magt, begær og uforløst kærlighed

Fra virkelighed til fantasy: Menneskepigen Jude kæmper ikke kun med tabet af sine forældre, hun kæmper også for at finde sig til rette i en mørk verden af farlige elvere, og hendes tørst efter magt åbner døre til svære alliancer og mørke hemmeligheder.

holly black, fantasy, magi, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, serier, serie, ya-bøger

Jude og hendes tvillingesøster bliver bortført til elvernes land, da deres forældre bliver brutalt myrdet. De kæmper en hård kamp mod den arrogante adel, der synes at finde de to menneskebørn latterlige og grimme.

LÆS OGSÅ: Prinsen af ondskab. Fra folklore til fortælling med Holly Black

Især Jude står for skud. Hun vil ikke finde sig i at blive behandlet som mindreværdig, og være i konstant fare for at miste livet, fordi elverne synes, at det er sjovt. Derfor tager Jude til genmæle, og i sin kamp for at opnå respekt, får hun magtfulde fjender. Men Jude er ikke uden evner, og hun finder snart ud af, hvordan hun opnår det, hun tørster allermest efter: Magt.

Du kan købe Prinsen af ondskab online, fx hos saxo.com eller hos din lokale boghandler. Læs også et uddrag af bogen her.
Drama, drama og mere drama

Fra fantasy til det bare lidt mere realistiske: Hvordan ville USA se ud, hvis det havde en kongefamilie? Med denne historie er én ting sikkert: Du kan forvente masser af drama og intriger i kampen om den amerikanske trone.

american royals, katharine mcgee, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, ya-bøger

Siden Amerika vandt Uafhængighedskrigen, der gjorde George Washington til konge, har Washington familien siddet på tronen. Prinsesse Samantha er den royale rebel. Hun er ikke direkte tronfølger og kan date og feste uden at fornærme for mange. Hendes søster, Beatrice, er til gengæld den perfekte tronfølger, som ved, at tronen altid kommer i første række.

Daphne og Nina har måske ikke blåt blod i årene, men de vil gøre alt for at stjæle prins Jeffersons hjerte og komme ind i den royale varme – og i prinsens seng. De fire unge kvinder må sno sig gennem drama, sladder, intriger og sydende romantik i verdens mest glitrende royale familie.

Du kan købe American Royals online, fx hos saxo.com eller hos din lokale boghandler. Læs også et uddrag af bogen her.