Inspirationslister og guides Uncategorized

3 historiske romaner til din flyvetur

Hvad skal du læse på flyveturen til sommerens feriedestination? Afhængig af hvor du skal hen, kan du risikere timevis af transporttid, og så er det rart med en god bog. Især hvis det er en bog, der kan få dig til at glemme tid og sted, og derved drukne larmen fra grædende børn, hostende passagerer og skrattende høretelefoner med alt for høj volume.

Flylæsning kan være din redning fra en lang flyvetur med sporadisk søvn og dårlige film, der kører i loop. Derfor anbefaler vi tre historiske romaner, som du slet ikke vil kunne lægge fra dig.

Den danske

“De døde og de levende” af Benn Q. Holm

ItemImage (2)

Krig. Kærlighed. Skyld, forrædderi og begær. Benn Q. Holm har skrevet en medrivende roman om besættelsestiden i Danmark.

Benn Q. Holm tager os med tilbage til 1943. København er besat, og det unge kærestepar Ebbe og Karen er del af en modstandsbevægelse. Deres aktioner bliver dristigere og farligere, og en aften går det helt galt. To fra modstandsgruppen bliver dræbt, og Ebbes liv bliver forandret for altid …

-> Køb bogen her.


 

Den dramatiske

Den gyldne løve af Wilbur Smith

ItemImage

Har du læst noget af Wilbur Smith før? Ellers er det afgjort på tide. Den verdenskendte bestsellerforfatterer skriver historisk fiktion fyldt med dramatik og vilde rejser.

Den gyldne løve kan være et oplagt sted at begynde, hvis du ikke har læst Wilbur Smith før. Bogen handler om Henry “Hal” Courtney, som er han kaptajn på sit eget skib og venter sit første barn med den frygtløse kriger, Judith Nazet. Men skæbnen har ikke sluppet sit tag i Hal, for under et stop i Zanzibar bliver Judith kidnappet. Det tvinger Hal til at kaste sig ud i en hæsblæsende jagt, hvor han med livet som indsats må kæmpe sig gennem ørken, savanne, slavemarkeder og hajfyldte farvande.

-> Køb bogen her.

-> Læs mere om Wilbur Smiths forfatterskab her.


Den rørende

Glimt af håb af Ruta Sepetys

glimtafhåb

Krig, kulde og grusomhed. Glimt af håb er en historie, du aldrig vil glemme.

Glimt af håb handler om den 15-årige Lina Vilkas, som bor i Litauen under Anden Verdenskrig og en dag mærker krigen helt tæt på, da den sovjetiske sikkerhedstjeneste, NKVD, braser ind i familiens hjem i Litauen og tager hele familien med sig. Lina, hendes mor og lillebror bliver adskilt fra Linas far og anbragt i en af Stalins arbejdslejre nord for polarcirklen, den koldeste afkrog af Sibirien.

Romanen er delvist baseret på interviews med overlevende af de baltiske folkemord, som Stalin udførte under 2. Verdenskrig. Ruta Sepetys er selv opvokset i USA med en litausk far, der flygtede fra Stalin.

-> Køb bogen her.