Her giver vi dig vores bedste anbefalinger til 10 gode romaner. Alle bøger kan bestilles online på Saxo.com eller Arnold Busck og Bog & Ide med levering hjem til døren. Nogle af bøgerne kan også læses på streamingtjenester som fx Mofibo, Bookmate og Saxo Premium, hvor de findes som e-bøger og lydbøger.


Første bog i ny Jeffrey Archer-serie

Warwick serien
Jeffrey Archer

Den verdenskendte forfatter Jeffrey Archer udgiver første bog i en helt ny serie. Guf for alle os, der er blevet færdige med Clifton-krøniken eller bare længes efter en storslået skæbnefortælling.

LÆS OGSÅ: Ny serie fra bestsellerforfatter Jeffrey Archer. Smuglæs i Øjet der ser

Øjet der ser findes på streamingtjenesterne, fx Mofibo og kan bestilles online hos Arnold Busck, Bog & Ide eller Saxo.com

Du kan også købe Øjet der ser som e-bog eller lydbog.


En roman om det sidste menneske i verden

En ukendt katastrofe har lagt landet øde, og fuglene på himlen er det eneste, der fylder en ung kvindes liv. Dem og den daglige overlevelse.

LÆS OGSÅ: “Hvorfor fortsætte?” Rakel Haslund-Gjerrild har skrevet roman om det sidste menneske i verden

I romanen Alle himlens fugle skriver Rakel Haslund-Gjerrild poetisk om et af de værste skrækscenarier, man kan forestille sig: At være den eneste overlevende i en forladt verden.

Alle himlens fugle findes ikke på streamingtjenesterne endnu, men kan bestilles online hos Arnold Busck, Bog & Ide eller Saxo.com.

Du kan også købe Alle himlens fugle som e-bog.


Årets svenske krimi 2019

En uopklaret sag der trækker tråde til identiske drab, begået over en periode på 75 år. Vi følger de kvindelige efterforskere, der i årenes løb beskæftiger sig med sagen – Britt-Marie i 70’erne, Hanne i 80’erne og Malin i 2019. Samtidig med at de jagter en morder, må de på hver deres måde kæmpe for at blive accepteret inden for politiets rækker. 

Den prisbelønnede svenske forfatter, Camilla Grebe, står bag denne spændende og tankevækkende krimi, der er en del af serien Den mørke side.

LÆS OGSÅ: Skyggejægeren er årets svenske krimi – nu kommer den på dansk

Skyggejægeren findes på streamingtjenesterne og kan bestilles online hos Arnold Busck, Bog & Ide eller Saxo.com.

Du kan også købe Skyggejægeren som e-bog og lydbog.


Prisvindende forfatters sælsomme og rørende roman om døden

En lykkelig slutning

En lykkelig slutning møder vi bedemanden Nicholas, som nedstammer fra syv generationer af bedemænd. Han er begyndt at opdage en ny side af sig selv. Nysgerrigt søger han tilbage i familiehistorien. Han kan ikke være den eneste, der har haft et problem med lig. Velkommen til en fantastisk kulturhistorisk rejse set og oplevet gennem danske bedemænd.

LÆS OGSÅ: Maren Uthaug har skrevet en slægtsroman om 7 generationer af bedemænd. Smuglæs i En lykkelig slutning

Tidligere romaner fra Maren Uthaug er Og sådan blev det samt Hvor der er fugle, som hun fik DR Romanprisen for i 2018.

En lykkelig slutning er tilgængelig på streamingtjenesterne, og kan bestilles online hos Arnold Busck, Bog & Ide eller Saxo.com.


En dragende fortælling om religion, død og skønhed

Samaragdsliberen
Anne-Cathrine Riebnitzsky

Smaragdsliberen er Anne-Cathrine Riebnitzskys gribende roman om smaragdsliberen Pierre Levy, der efter et dødeligt hjertestop får endnu en chance for at leve livet. Med poesi og indlevelse formår Riebnitzsky at beskrive menneskets forhold til religion, død og skønhed i en dragende fortælling.

LÆS OGSÅ: Det siger læserne om Smaragdsliberen af Anne-Cathrine Riebnitzsky

Smaragdsliberen er tilgængelig på streamingtjenesterne, og kan bestilles online hos Arnold Busck, Bog & Ide eller Saxo.com.


Romantik, mystik og historisk fiktion

Tilbage til Black Rabbit Hall, Lovebooks, Eve Chase

Amber Alton besøger hver sommer med sin familie det smukke landsted Black Rabbit Hall, men en aften i 1968 bliver de fire Alton-søskendes liv rystet af en frygtelig tragedie. Med ét må Amber indtage rollen som voksen, og en ny virkelighed – og en ny katastrofe – truer.

Tilbage til Black Rabbit Hall er tilgængelig på streamingtjenesterne, og kan bestilles online hos Arnold Busck, Bog & Ide eller Saxo.com.


Magtspil og politisk manipulation

Mørkeland

En ung fuldmægtig i indenrigsministeriet bliver dræbt før udskrivningen af et folketingsvalg. Rygtet siger, at han havde fået færten af et omfattende bedrag, og journalist Ulrik Torp kommer på sporet af tidligere politikere og topembedsmænd, der med alle midler synes parate til at forsvare samfundet mod en illiberal dagsorden.

Smuglæs i Mørkeland her.

Mørkeland er tilgængelig på streamingtjenesterne, og kan bestilles online hos Arnold Busck, Bog & Ide eller Saxo.com.


Bogen bag tv-serien The Handmaid’s Tale

Margaret Atwoods dystopiske mesterværk er en grusom beretning fra den nære fremtids USA, der er blevet til et diktatur.
De få fødedygtige kvinder, der er tilbage, efter at størstedelen af befolkningen er steril, er blevet placeret hos den mandlige elite, så deres slægt kan videreføres. Hvis tjenerinderne nægter, bliver de slået ihjel.

Tjenerindens fortælling er tilgængelig på streamingtjenesterne og kan bestilles online hos Arnold Busck, Bog & Ide eller Saxo.com.


En hæsblæsende menneskejagt i vildmarken

Helena bor med sine forældre langt ude i Michigans marskland, hvor de lever uden kontakt med andre mennesker. Men familien har en hemmelighed: Faderen kidnappede moderen, da hun var teenager og har siden holdt dem isoleret fra omverdenen. Da Helena og hendes mor slipper fri, bliver hendes far sendt i fængsel, men flygter 15 år senere.

LÆS OGSÅ: Jeg flyttede ud i den vilde natur med en nyfødt

Psst! Glæd dig til en ny nervepirrende krimi af Karen Dionne, når Den onde søster udkommer til sommer.

Dyndkongens datter er tilgængelig på streamingtjenesterne, og kan bestilles online hos Arnold Busck, Bog & Ide eller Saxo.com.


Fremragende romanttrilogi om Dansk Vestindien

Mich Vraas trilogi om Dansk Vestindien begynder med romanen Haabet, der beretter om en tid, hvor Danmark skabte velstand på slavernes arbejde i de vestindiske sukkerplantager. Romanerne er en fortælling om kynisk udnyttelse og ondskab, men også om kærlighed og overlevelse trods umulige odds.

LÆS OGSÅ: Den vestindiske løgn – romantrilogi om Dansk Vestindien

De tre anmelderroste romaner HaabetPeters kærlighed og Faith fås i en smuk paperbackudgave.

Glæd dig til august, hvor Mich Vraas slægtsroman Vaniljehuset udkommer.

Trilogien er tilgængelig på forskellige streamingtjenester. De smukke bøger kan købes i alle landets boghandlere og kan bestilles online hos Arnold Busck, Bog & Ide eller hos fx Saxo.com lige her.