Inspirationslister og guides

Nye bøger på vej: Se vores liste med kommende bøger

bøger på vej

Trænger du til noget nyt at læse? Der er masser af bøger på vej, som du kan kaste dig over – uanset om du er til gode romaner, krimier, biografier eller historiske fagbøger.

Se også listen over nye romaner der kommer i 2023.


læse i maj

Se listen over alle de nye bøger på vej her:Hanne Strager: På togt med spækhuggere

På togt med spækhuggere, Hanne Strager,

Hanne Strager fortæller om sine egne oplevelser med spækhuggere og om sine rejser rundt i verden, hvor hun har samlet beretninger om forholdet mellem mennesker og spækhuggere.

Hør blandt andet om:

Twofold Bay i det sydøstlige Australien, hvor hvalfangere og spækhuggere gennem 70-80 år samarbejdede om at dræbe bardehvaler. Spækhuggerne spiste tungen og læberne – hvalfangerne var kun interesserede i spækket. Spækhuggerne annoncerede en stor bardehvals ankomst ved at slå med halen. Samarbejdet eksisterede i 70-80 år.

Det russiske forskningsprojekt ved Kamchatkahalvøen, hvor man har identificeret 25 familier med 800 individer og studerer spækhuggernes sociale struktur. 

Bogen er illustreret med 50 af Hanne Stragers fotos fra hele verden.

Du kan købe På togt med spækhuggere online fx hos Bog&idé eller i nærmeste boghandel fra 14. maj.
Johanna Mo: Espeløvet

Espeløvet, Johanna Mo

Da Hanna Dunckers veninde, Ingrid, finder sin kæreste død, ligner det mord. Hanna og kollegerne ved Kalmars politi må bede Ingrid om hjælp til at optrevle sandheden om kærestens brogede fortid, men da Ingrid bliver akut syg ændres alt, og Hanna må holde hovedet koldt.

I mellemtiden er Hannas bror, Kristoffer, vendt tilbage til Öland for at deltage i retssagen, der kan rense deres far, og med sin angstfyldte bagage invaderer han Hanna og Isaks skrøbelige samliv. Kommer sandheden endelig frem om hvad der skete for 17 år siden, da deres far blev dømt for mord?

Espeløvet er fjerde bind i serien om Hanna Duncker og politistyrken på Öland.

Du kan købe Espeløvet online, f.eks. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra den 15. maj.
Susan Knorrenborg: Spørg John

Spørg John, Susan Knorrenborg, Romaner om identitetskriser,

Katrine og Tina er kusiner. Og hinandens bedste veninder. De er vokset op sammen som søstre i den lille flække Fensmark.

Katrine tager til København for at studere og får trofækæresten Frederik fra Virum. Tina bliver på Sydsjælland og sygner mere og mere hen i skodjobs og forholdet til plattenslageren Tage, der fjernhealer og har ”landbrug” i kælderen plus et par næver, der sidder temmelig løst. Især når Tina er inden for rækkevidde.

Alligevel er det ikke til at forudsige, hvem der redder hvem i sidste ende. Og når det ser sortest ud, kan de to veninder altid søge råd hos synske John i ugebladet Hjemmet, for John ser alt …

Spørg John er en roman om ulige børn, om aldrig rigtigt at passe ind og om at miste sig selv, når man forsøger at finde sin plads – og ikke mindst om kærlighed.

Du kan købe Spørg John online, f.eks. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra d. 17 maj.
Pip Williams: Bogbinderen fra Jericho

Bogbinderen fra Jericho, Pip Williams,

Peggy og hendes tvillingesøster Maude arbejder i bogbinderiet hos Oxford University Press. Peggy drømmer om en dag at kunne læse bøgerne, mens Maude er fint tilfreds med kun at folde dem. De bor sammen på en husbåd i forstaden Jericho, som grænser op til Oxford.

Da Første Verdenskrig bryder ud, drager størstedelen af mændene fra Oxford University Press mod Vestfronten. Efterladt tilbage er kvinderne, der må holde forlaget og resten af nationen kørende. De usikre tider skaber store forandringer i Peggy og Maudes ellers forudsigelige tilværelse og giver nye bekendtskaber. Fra frivillige sygeplejersker til flygtninge, på flugt fra besættelsens rædsler, bringer krigen kvinder fra alle samfundslag sammen, og med dem følger nogle svære valg for Peggy.

Bogbinderen fra Jericho er en roman om viden – hvem skaber den, hvem kan få adgang til den og hvilke sandheder går tabt i processen?

Du kan købe Bogbinderen fra Jericho online, f.eks. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra d. 23. maj.
Einar Már Guðmundsson: Thi kendes for ret

romaner fra Island

For tohundrede år siden var der farlige ideer i omløb på Island: Kætterske forestillinger om både lighed og retfærdighed. I hemmelighed lagde lyssky personager planer om at lette overklassen for deres økonomiske byrde. Myndighederne var mildt sagt ikke begejstrede for disse tanker, som eroderede selve samfundsfundamentet. Disse tanker måtte bekæmpes! Oprøret skulle for enhver pris holdes nede: Find de skyldige, døm dem og straf dem!

Trådene fra Einar Márs roman Islandske forbrydere bliver spundet op i denne efterfølger, hvor drømme om frihed tændes og kvæles. Slægtsbånd testes, og århundreder samler sig i øjeblikkes storhed og fald. Sandhed og digtekunst kæmper med løgn og sandhed, vrang og ret væves ind i historiefortællerens net.

Du kan købe Thi kendes for ret online eller i din nærmeste boghandel fra 29. maj.
Marcus Jarl: Dine farver var blå

Dine farver var blå, marcus jarl

Lina arbejder på neonatalafdelingen i Stockholm og længes efter selv at få et barn, men hendes mand, Samuel, har gjort det klart, at han ikke ønsker at være far. 

I en gammel skotøjsæske bagerst i garderobeskabet, gemmer Lina på minderne fra sin første kæreste: den mystiske Ted, som forsvandt ud i den blå luft. Hver tirsdag udøver Samuel en art selvpineri, hvor han læser deres gamle breve.

En dag vender Ted pludselig tilbage med beskeden om, at han har få måneder tilbage at leve i, og et ønske, der lægger et stort pres på Lina og Samuels forhold. Men Lina bliver nødt til at vide, hvad der skete for alle de år siden, og det går op for Samuel, at det måske er den eneste mulighed for at redde deres ægteskab.

Dine farver var blå er en rørende roman om længe ventede tilståelser, håb, lidenskab og den store kærlighed fra Sveriges nye feelgood-stjerne, Marcus Jarl.

Du kan købe Dine farver var blå online fx hos Bog&idé eller i nærmeste boghandel fra 11. juni.
Johnny Hansen og Lukas Birch: Kandis

Kandis, kandis quiz

I denne bog inviterer Lukas Birch og Johnny Hansen til en kæmpe Kandis-fest. For Kandis er livsglæde. Og det er denne bog fuld af.

Den er til alle de mange fans, der gennem årene har skrålet med på en lille ring af guld og alle de andre mange hits, og som ikke vil hjem fra festen, selvom lyset på spillestedet er slukket. I bogen kan man både læse om alt det, der er vigtigt for at skabe sådan en fest. Medlemmerne, sammenholdet, musikken, de utrolige historier, koncerterne og ikke mindst, hvad de mange fans betyder. For uden dem, var festen aldrig blevet så stor.

Lukas Birch holder foredrag med Johnny Hansen og har fulgt Kandis i mange år. I bogen tager han læseren med på en tour for livet, hvor man kommer helt tæt på Kandis og er med hele vejen.

Du kan købe Kandis online, f.eks. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra d. 3. juni.
Det sorte armbånd

Det sorte armbånd,

Drabsefterforsker Mason Teilmanns søgen efter en berygtet seriemorder truer med at opsluge hans liv. Masons instinkter vækkes, da Det nationale Cyber Crime Center afslører en hjemmeside, der har forbindelse til en pædofil trafficking-ring. Efterforskningen fører ham til Gayson Lopez, som også er kendt som The Wolf: Et navn, der har hjemsøgt Mason siden hans tid i New Orleans’ politistyrke.

Hemmeligheder afsløres, og tilliden brister. Vil Mason sejre, eller vil ondskaben triumfere?

I Det sorte armbånd trækkes læseren ind i verden af mørke hemmeligheder, ubarmhjertig forfølgelse og uventede drejninger. Dyk ned i denne spændende thriller og oplev den skræmmende sandhed, at ondskaben nogle gange lurer tættere på, end vi nogensinde kan forestille os.

Det sorte armbånd er fortsættelsen til Stemmen fra jorden.

Du kan købe Det sorte armbånd online eller i din nærmeste boghandel fra 4. juni.
Kaktussen

kaktussen, peter poulsen

Kaktussen er en lyrikantologi, der indeholder værker af Brasiliens største digtere fra det 20. århundrede.

Den prisvindende digter Peter Poulsen har lavet udvalget og oversat.

Samlingen indeholder noget af bedste inden for verdenslitteraturen, og er samtidig en hyldest til Peter Poulsens oevre som oversætter.

Antologien indeholder bidrag fra Manuel Bandeira, Oswald de Andrade, Hilda Hilst og mange flere.

Du kan købe Kaktussen online, f.eks. hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel fra d. 7 juni.
Yrsa Sigurðardóttir: Skærsild

Skærsild

En begravelse bliver et rent mareridt, da en gruppe venner samles på en lille ø for at sige et sidste farvel til en god veninde. Vennerne finder to døde på den klippefyldte strandstrækning lige neden for det fyrtårn, de overnatter i. Efterforskerne Týr og Karó og retsmedicineren Idunn tilkaldes, så de kan assistere det lokale politi i opklaringen af det, der viser sig at være et brutalt dobbeltmord. Idunn, der selv stammer fra øen, må slås med sine egne uhyggelige minder om tiden der. Og mens hun bekæmper fortidens dæmoner, forsøger hun at fokusere på en kompleks efterforskning, der ikke giver mening overhovedet.

Skærsild er 2. bog i Yrsa Sigurðardóttirs Sort is-serie med efterforskerne Týr og Karó og retsmedicineren Idunn i hovedrollerne. Sort is-serien handler om de farer, der lurer lige under overfladen, og om de bloddryppende hemmeligheder, der gemmer sig i et ellers fredeligt samfund. Hver bog har sin egen drabssag, men de tre hovedpersoner går igen, og deres skæbner og historier flettes sammen med efterforskningerne.

Du kan købe Skærsild online fx. hos Saxo.com eller i din nærmeste boghandel fra 10. juni.
Jay Crownover: Rule – En Marked Men-roman

Jay Crownover, Rule, Marked men

Shaw Landon har været hemmeligt forelsket i Rule Archer fra det øjeblik de mødtes. Rule er alt hvad et dydsmønster som Shaw burde holde sig langt væk fra – og den eneste person, som hun aldrig har forsøgt at ændre sig for. Hun er ikke bange for hans skræmmende piercinger og tatoveringer eller hans rå attitude. Selvom hun ved, at Rule er helt forkert for hende, så har hun svært ved at overbevise sit hjerte om det.

For en rebel som Rule Archer er Shaw Landon en storsnudet, perfekt prinsesse. Hun har levet sit liv efter andres regler; Rule har lavet sine egne. Han gider ikke bruge tid på en pæn pige som hende, selvom hun som den eneste kender hans sande jeg.

Efter en nat med stærke fødselsdagsdrinks, blotlagte hemmeligheder og andre udskejelser kan Rule og Shaw ikke længere benægte deres gensidige tiltrækning. Men hvordan kan en pige som hende og en fyr som ham finde sammen uden at ødelægge kærligheden – eller hinanden?

Du kan købe Rule online fx hos Gucca.dk eller i din nærmeste boghandel fra 10. juni
Hvor tanken sættes fri

Nye bøger på vej: Se vores liste med kommende bøger

Hvert år får en lang række danske kunstnere og videnskabsfolk tildelt frit ophold på refugiet San Cataldo, hvor de gamle klostermure og det sociale samvær giver dem en inspiration, som de ikke kunne have fået derhjemme.

20 gæster på San Cataldo fortæller om refugiet, hvor det enkle liv og de faste rutiner sætter tanken fri og giver rum til fordybelse.

Niels Vium • Emma Holten • Iben Have • Christina Augustesen • Bo Holten • Hans Wandall • Pia Søltoft • Solvej Balle • Louise Campbell • Lasse Horne Kjældgaard • Hetna Regitze Bruun • Mette Moestrup • Ida Jessen • Poul Pilgaard Johnsen • Kirsten Klein • Kristoffer Hyldig • Tammi Øst • Lif Lund Jacobsen • Vanja Mia Schwartz • Kirsten Christensen 

Du kan købe Hvor tanken sættes fri online, f.eks. hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel fra d. 11. juni.
Sebastian Swane og Frederik Dirks Gottlieb: Uden angst – Sådan blev jeg fri af angst og bekymringer

Uden angst, bøger om mental sundhed,

Bliv klogere på angst og lær, hvordan man håndterer den!

Selvom Frederik Dirks Gottlieb er én stor succes udadtil, har han levet med angst i mange år. Alt ændrede sig dog, da han mødte Sebastian Swane, som er en af landets fremmeste eksperter inden for bl.a. angstlidelser. 

Gennem denne bog følger vi, hvordan Frederik Dirks lærer at håndtere sin angst gennem terapiforløbet hos Sebastian Swane. Vi lærer Dirks og hans inderste dæmoner at kende, mens Swane gør os klogere på psyken og de dynamikker, der foregår i os, som kan føre til angst og et mylder af bekymringer. 

Og via Sebastians gennemprøvede og praktiske metoder ser vi, hvordan Frederik bliver i stand til at kontrollere angsten. Alle sammen metoder, som man kan overføre på sig selv, og som kan være med til at afhjælpe angst og bekymringstanker.

Du kan købe Uden angst online fx hos Saxo.com eller i din nærmeste boghandel fra 13. juni.
Michael Stoltze: Danske dagsommerfugle

Nye bøger på vej: Se vores liste med kommende bøger

Danske dagsommerfugle er den mest omfattende beskrivelse af de sommerfugle, der er hjemmehørende hos os. I bogen gennemgår Michael Stoltze 94 arter: bemærkelsesværdige egenskaber, udseende, karakteristiske varianter, flyvetid, levesteder, værtsplanter og udbredelsesområde. Når det gælder sjældne arter og arter i stærk tilbagegang, forklares det, hvordan man kan sikre arten gode livsbetingelser.

I de seneste år er der foretaget en landsdækkende registrering af dagsommerfugle, og der er indsamlet helt ny viden om de danske arters udbredelse og tilbagegang. Michael Stoltze inddrager denne nye viden, så bogens informationer er helt up to date.

Du kan købe Danske dagsommerfugle online hos Bog&idé eller i din nærmeste boghandel fra 14. juni.
Karin Fossum: Natteløberen

Karin Fossum, Natteløberen, Forårets bedste krimier

Ny krimiserie af den prisbelønnede krimiforfatter Karin Fossum!

Da adskillige ældre personer rystes af indbrud og trues på livet af en bevæbnet skikkelse om natten, må efterforsker Eddie Feber kaste al sin viden og erfaring ind i opklaringen af sagen. Og han gør det, han er allerbedst til: at tænke ud af boksen. Men i kampen mod tiden er det måske ikke engang nok til at afsløre Natteløberens identitet og afværge, at truslerne føres ud i livet.

Natteløberen er den første Feber-krimi – en ny serie af Norges prisbelønnede krimidronning Karin Fossum, forfatteren til Konrad Sejer-serien.

Du kan købe Natteløberen online fx. hos Saxo.com eller i din nærmeste boghandel fra 18. juni.
Nguyễn Phan Quế Mai: Når bjergene synger

Når bjergene synger,

Én familie, to generationer af kvinder og en krig der vil forandre deres liv for evigt.

Hanoi, 1972. De amerikanske bomber regner ned over Vietnam og tolvårige Hương og hendes bedstemor Diệu Lan er nødsaget til at søge dækning. For Diệu Lan føles krigen alt for velkendt. Hun har tidligere måttet ofre alt for at holde sammen på familien, mens landet faldt fra hinanden. Nu må Hương gøre det samme.

Når bjergene synger er en episk slægtsroman, hvor Trần-familiens prøvelser fortæller historien om de grusomheder Vietnam har været vidne til som nation. Nguyễn Phan Quế Mai har skrevet en smuk og gribende roman der udfolder Vietnams smertefulde historie, men samtidig giver håb for fremtiden.

“… en fængende, rørende roman (…) en roman der, i mere end en forstand, heler historien”
– New York Times

“En lysende fortælling, der giver genlyd på tværs af generationer”
– O, the Oprah Magazine 

Du kan købe Når bjergene synger online, f.eks. hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel fra d. 20. juni.
Nicola Dinan: Maveskind

Nye bøger på vej: Se vores liste med kommende bøger

Maveskind er en sårbar coming of age-historie om transkønnethed, venskab og den første store kærlighed.

Tom møder Ming til en dragfest, mens de begge læser på universitetet. De bliver hurtigt kærester, men langsomt starter en forskydning i deres forhold. Ming ændrer sig lidt efter lidt, og det bliver tydeligt, at han ikke føler sig hjemme i sin egen krop og gerne vil skifte køn. Mings transition lægger et stort pres på deres forhold, og åbner op for en række spørgsmål omkring, hvorvidt det er værd at miste en del af sig selv for at blive den man gerne vil være.

Maveskind sætter fokus på transkønnethed og med sin kærlige tilgang til spørgsmålet, giver den et tættere og mere autentisk billede af, hvad det vil sige, ikke at føle sig hjemme i sin krop. Hvad det vil sige at skifte køn, selvom det betyder, at man må miste meget af det, man havde før.

Du kan købe Maveskind online, f.eks. hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel fra d. 15. august.
Oliver Lovrenski: Da vi var yngre

Nye bøger på vej: Se vores liste med kommende bøger

Da vi var yngre er Oliver Lovrenskis debut; en rå coming-of-age roman fra moderne Oslo. 

De er unge, fulde af angst, piller, håb og kærlighed. Forældrene er magtesløse, politiet er forhadte og børneforsorgen har ingen kontrol. Ivor og hans bedste venner Marco, Jonas og Arjan er seksten år gamle og falder længere og længere ned i en verden fyldt med rus, vold og kriminalitet. Men centralt for dem er også deres fællesskab, som er et ubrydeligt bånd mellem dem.

Da vi var yngre er en roman om venskab og håb, om at vokse op for hurtigt og at længes efter noget, man aldrig har haft. Romanen følger drengenes daglige liv gennem noter og længere passager, hvor Ivor deler sine tanker og følelser frit på siderne. Det er en hård historie, som er gennemsyret af vold og kriminalitet såvel som varme og kærlighed.

Du kan købe Da vi var yngre online, f.eks. hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel fra d. 16. august.
Sofi Oksanen: Samme flod to gange

Sofi Oksanen, Samme flod to gange

I april 2023 medvirkede Sofi Oksanen i Svenska Akadamiens konference ”Truth and thought under pressure” med en bemærkelsesværdig tale om krigen i Ukraine, og i bogen Samme flod to gange uddyber hun nu sine tanker. Om Putins bevidste svækkelse af kvinders rettigheder med redskaberne desinformation og propaganda, seksuel vold i krig og autoritær lovgivning. Sofi Oksanen retter sit skarpe blik og pen mod Putin og tegner et øjenåbnende billede af, hvordan kvindehad er blevet et stadigt mere effektivt våben for diktatorer og imperialister.

Du kan købe Samme flod to gange online fx hos Saxo.com eller i din nærmeste boghandel fra 19. august.
Christina Englund: Den sidste sol

Nye bøger på vej: Se vores liste med kommende bøger

En villavej i Virum. En nationalpark i Utah. En forsvinden. Hemmeligheder og trusler fra det ydre rum.

Sara vågner til lyden af hoveddøren, der smækker. Hendes mand Michael er på vej til USA for at deltage i en konference om sorte huller. Aftenen inden har de skændtes. Nu er Sara alene tilbage med børnene Malte og Lærke på 17 og 10 år. Michael er astrofysiker og har holdt familien i et stramt greb baseret på videnskab, selvdisciplin og praktiske rutiner. I hans fravær begynder de varme, tørre julidage at blive mere og mere underlige – en svimmel fornemmelse af, at noget er lidt ved siden af, eller at noget er på vej.

Den sidste sol er en roman om den lille kernefamilie under det store kosmos, om det ganske nære og det allerfjerneste. Og om de dragende, destruktive kræfter, der kan styre begge dele

Du kan købe Den sidste sol online, f.eks. hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel fra d. 28. august.
Anders Lundt Hansen: Kong Haralds ringborge – En rejse gennem Danmark i år 984

Kong Haralds ringborge, Anders Lundt Hansen

For første gang nogensinde er historien om kong Harald (Blåtand) Gormsens ringborge fra 900-tallet samlet i én bog. Historiker Anders Lundt Hansen tager os på en rejse gennem den tidligste middelalders Danmark – fra Jylland over Fyn til Sjælland – og besøger undervejs de storslåede, men i sidste ende undergangsdømte fæstningsværker.

Det er en historie om magt og ambitioner i et Danmark, hvor fyrster og stormænd kæmpede om magten, og hvor langskibe krydsede sund og bælter med krigeriske skjolde på rælingen. Til gengæld var selv de mægtigste krigere heldige, hvis de i eftertiden blev husket i nogle få, rosende ord på en runesten. Bogen bygger på den nyeste publicerede forskning om ringborgene og deres tid og medtager også de skånske bygningsværker, der ellers ofte bliver glemt, fordi Skåne ikke længere er en del af Danmark.

Du kan købe Kong Haralds ringborge online fx på Saxo.com eller i din nærmeste boghandel fra 29. august.
Rebecca Makkai: Må jeg stille dig nogle spørgsmål

Rebecca Makkai, Må jeg stille dig nogle spørgsmål

Et medrivende mysterium og en dybfølt undersøgelse af en kvindes opgør med sin fortid.

Bodie Kane er filmprofessor, og hun står bag en succesfuld podcast. Hun prøver at lægge sin fortid bag sig: familietragedien der ødelagde hendes ungdom, hendes fire rædsomme år på en kostskole i New Hampshire og mordet på hendes tidligere værelseskammerat Thalia Keith.

Da hun bliver inviteret tilbage til kostskolen som gæsteunderviser, bliver hun konfronteret med alt det, hun har forsøgt at lægge bag sig. For hvad var det, der skete dengang? Hvilken rolle spillede hun selv? Langsomt samler hun brikkerne på ny, og måske er sandheden ilde hørt?

“Makkais triumf af en roman blander indsigtsfuld historiefortælling med en udforskning af samtykke, kontrol og hukommelse […] kombinerer litterær fiktion med spændingen fra en whodunnit, toppet med alle intrigerne fra de bedste kostskole-dramaer.” — Financial Times (London)

Du kan købe Må jeg stille dig nogle spørgsmål online eller i din nærmeste boghandel fra 30. august. 
Ottolenghi Comfort

ottolenghi, comfort

“Ottolenghi Comfort” er den nyeste kogebog fra Yotam Ottolenghi med mere end 100 opskrifter, der forvandler simpel comfort food til lækre smagsoplevelser. 

Sammen med tre sultne venner går Yotam på opdagelse i minder fra barndommen og rejser, og udforsker hvad comfort food betyder for dem hver især. De udforsker madens evne til at skabe relationer og minder, og undersøger de fire elementer af comfort: “Hvem vi spiser med”, “Hvorfor vi spiser”, “Hvad vi spiser” og “Hvordan vi spiser”.

Ottolenghi Comfort er en hyldest til hjemmelavet mad; til de minder, vi skaber og videregiver, fra sted til sted og fra generation til generation. Det er nye bud på klassiske retter som pasta og kartofler, retter i fad, nudler, supper og søde sager. En skål pasta bliver til karamelliserede løg-orecchiette med hasselnødder og sprød salvie, en varm suppe bliver til ostebrødssuppe med savoykål og cavolo nero, og en tallerken mos bliver til aligot-kartoffelmos med porrer og timian. Det er retter, der føles både nostalgiske og nye, velkendte og friske. 

Du kan købe Ottolenghi Comfort online, f.eks. hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel fra d. 5 september.
R. F. Kuang: Yellowface

Yellowface, RF Kuang

Nu kommer den anmelderroste New York Times bestseller Yellowface på dansk!

Athena Liu er en litterær darling og June Hayward er en nobody.

Da Athena dør i et vildt uheld, stjæler June hendes manuskript og udgiver under det racemæssigt tvetydige pseudonym Juniper Song.

Men Junes stjålne succes trues af beviser for hendes forbrydelse, og hun opdager hvor langt hun er villig til at gå for at få, hvad hun mener, at hun fortjener. Og hvad der så sker, er jo udelukkende andres skyld.

Yellowface er en sorthumoristisk syngende lussing til forlagsbranchen og sociale medier; en roman om racisme, kulturel appropriation og opportunisme og kunsten at omskrive historien – bogstaveligt talt.

Du kan købe Yellowface online hos fx Saxo.com eller i din nærmeste boghandel fra 6. september.
Yuval Noah Harari: Nexus

Yuval Noah Harari, Nexus

Ny bog fra bestsellerforfatteren til Sapiens: En kort historie om menneskeheden.

Nexus ser tilbage på menneskets historie og hvordan informationsstrømme har formet os og verden omkring os. Fra stenalderen til Bibelen, fra heksejagt, stalinisme og nazisme til den genopblussen af populismen, vi ser i dag. Yuval Noah Harari kigger på det komplekse forhold mellem information og sandhed, bureaukrati og mytologi, visdom og magt. Han udforsker, hvordan forskellige samfund og politiske systemer gennem historien på godt og ondt har brugt information for at nå deres mål. Og han adresserer de presserende valg, vi står over for, når ikke-menneskelig intelligens truer vores eksistens.

I de sidste 100.000 år har menneskeheden akkumuleret en enorm magt. Men på trods af alle vores opdagelser, opfindelser og erobringer befinder vi os nu i en eksistentiel krise. Verden er på randen af et økologisk sammenbrud, misinformation florerer, og vi kaster os hovedkulds ud i brugen af kunstig intelligens – et nyt informationsnetværk, der truer med at udslette os. Hvorfor er vi så selvdestruktive til trods for alt det, vi har opnået?

Yuval Noah Harari er israelsk historiker, filosof og forfatter til bestsellerne Sapiens: En kort historie om menneskeheden, Homo Deus: En kort historie om i morgen og 21 ting du bør vide om det 21. århundrede.

Du kan købe Nexus af Yuval Noah Harari online fx hos Saxo.com eller i din nærmeste boghandel fra 10. september.

bøger på vej

Leder du efter flere anbefalinger til gode læseoplevelser? Se oversigten over alle vores inspirationslister og guides her.

Følger du os på Facebook? Bliv orienteret om nye bøger her.