Krimi Domestic noir Inspirationslister og guides

Kan du lide at blive skræmt? Her er 5 gode psykologiske thrillere

psykologiske thrillere

Vi elsker en god psykologisk thriller! Der er intet så sært tilfredsstillende som at finde en rigtig god og rigtig, rigtig ubehagelig historie, som du så speed-læser på en weekend.

Her 5 af de absolut bedste af slagsen, som nok skal give dig paranoia, hjertebanken og klamme håndflader.

5 gode og hårrejsende psykologiske thrillere

Clémence Michallon: Den tavse gæst

Kan du lide at blive skræmt? Her er 5 gode psykologiske thrillere

Aidan er en hårdtarbejdende far og en vellidt person i lokalområdet. Han er gavmild, men har en mørk side: Han har myrdet otte kvinder. Nummer ni bliver Rachel, som han holder fanget i skuret i haven. 

Da Aidans kone dør, er han og deres 13-årige datter Cecilia nødsaget til at flytte. Aidan har intet andet valg end at tage Rachel med sig og introducere hende for Cecilia som en ven af familien, som har brug for et sted at bo. Aidan satser på at de sidste fem års fangenskab har hjernevasket og skræmt Rachel nok til at hun ikke vil flygte. Men Rachel er en fighter og en overlever og hun ser Cecilia som den livline, som hun tålmodigt har ventet på. Og da Emily, en lokal restaurantejer, begynder at interessere sig for den flotte enkemand, kommer hun farligt tæt på Aidans hemmelighed. 

Den tavse gæst er en sindrig thriller skrevet fra Rachel, Cecilia og Emilys synsvinkler og udforsker de psykologiske konsekvenser af Aidans forbrydelser mod kvinderne i hans liv – og båndene imellem dem, som styrker dem. 

Du kan købe Den tavse gæst online fx hos Saxo.com eller i nærmeste boghandel fra 15. februar.
Stefan Ahnhem: Byttet

Kan du lide at blive skræmt? Her er 5 gode psykologiske thrillere

★★★★ “Intet er, hvad det udgiver sig for at være i denne svindler-krimi” – Jyllands-Posten

Stefan Ahnhem, som står bag de bedstsælgende krimier om Fabian Risk, har skrevet en psykologisk thriller om parforhold i opløsning.

Carl og Helene har brug for en lang ferie, hvor de har tid til at finde hinanden igen. De har fundet et drømmehus i Californien og har derfor byttet deres hjem med et amerikansk par, som skal tilbringe sommeren i deres villa i Stockholms skærgård. Men så snart Carl og Helene lander i Santa Cruz er der noget, som føles forkert. Så huset virkelig sådan ud på billederne? Og hvad har det andet par egentlig gang i i deres hjem? Byttet beskæftiger sig med, hvordan vores drømme og fantasier kan vendes imod os, så vi i sidste ende ikke tør tro på os selv..

Du kan købe Byttet online fx hos Bog&idé eller i den nærmeste boghandel.Camilla Grebe: Når isen brister

Camilla Grebe, Når isen brister, krimi, krimier, svensk krimi, skandinavisk krimi,

Emma har en elsker. Jesper er alt, hvad hun har drømt om og lidt til. Der er bare et lille problem – han er hendes øverste chef. Selvom det komplicerer forholdet, synes Emma også, at det gør alting lidt mere spændende.

En dag forsvinder Jesper lige så uventet, som han dukkede op. Og ikke længe efter findes en kvinde bestialsk myrdet i hans villa. Den rutinerede efterforsker ved kriminalpolitiet Peter Lindgren og adfærdspsykolog Hanne Lagerlind sætter sig for at opklare mordet, som har tydelige ligheder med en ti år gammel uopklaret sag.

En gruopvækkende krimi så spændende, at den er umulig at lægge fra sig.

Når isen brister er første selvstændige bind i Camilla Grebes serie Den mørke side.

Du kan købe Når isen brister af Camilla Grebe online her eller i din lokale boghandel.Karen Dionne: Den onde søster

Den onde søster

Rachel Cunningham er overbevist om, at hun er ansvarlig for sine forældres død og har derfor siddet i frivilligt eksil i 15 år på et psykiatrisk hospital.

Men efter nye oplysninger om mordene, må Rachel hjem for at lede efter svar i familiens hytte, der ligger isoleret i Upper Peninsulas skove i Michigan.

Familiens hjem er der, hvor Rachel altid har følt sig allermest tryg. Men i takt med at sandheden kommer frem om den skæbnesvangre dag, hvor hendes forældre blev slået ihjel, må Rachel indse, at et hjem kan være et sted fyldt med ubeskrivelig ondskab.

LÆS OGSÅ: Nervepirrende psykologisk thriller om fortidens ondskab. Smuglæs i Karen Dionnes Den onde søster

Du kan købe Den onde søster online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Sarah Engell: Den kinesiske tvilling

Kan du lide at blive skræmt? Her er 5 gode psykologiske thrillere

I en lille jysk provinsby sker en række forfærdelige forbrydelser.

En grav graves op, et barn kidnappes, og en kvinde forsvinder. Ved hver af gerningsstederne er eneste spor forskellige kinesiske tegn op, som bliver efterladt af forbryderen.

Midt i en personlig tragedie og med en mand, der pludseligt er blevet lam, bestemmer Eva sig for at finde svaret på hvem, der står bag forbrydelserne og hvorfor.

Det viser sig, at fortiden har en skræmmende og overraskende rolle.

Du kan købe Den kinesiske tvilling online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Familien er altid vigtigst. Altid … Smuglæs i Sarah Engells thriller Den kinesiske tvilling
Elsker du nervepirrende krimier? Husk at følge med på Gerningsstedet på Facebook og få inspiration til gode læseoplevelser.

Brug for mere inspiration? Se 10 nye nervepirrende krimier, du skal læse dette forår