Krimi

10 gode krimier du (måske) ikke har læst endnu

Er krimier det bedste, du ved? Genren spænder bredt fra psykologiske thrillere til brutale og grumme krimier. Fælles for dem alle er, at de frarøver os vores nattesøvn, fordi vi simpelthen bare MÅ finde ud af hvem morderen er!

Vi har samlet 10 krimier, som er så spændende, at de ikke er til at lægge fra sig igen:

Bjerget af Luca d’Andrea

Bjerget, Luca d'Andrea, thriller, krimi, krimier

Luca d’Andreas Bjerget er en vaskeægte thriller-sensation. På fænomenal vis bygger Luca d’Andrea en historie op centreret om mordet på tre unge mennesker i 1985 i Dolomitterne. Jeremiah Salinger, en amerikansk tilflytter, hører om sagen og begynder trods de lokales modstand at grave i bjergets hemmeligheder, og sagen ender at være som en besættelse for ham. Men hvilke hemmeligheder er det, der ikke kan tåle dagens lys?

Romanen er strøget ind på bestsellerlisterne verden over, og italienske Luca d’Andrea er blevet sammenlignet med blandt andre Stephen King.

“En uhyggelig god bog … som man ikke kan lægge fra sig” – ★★★★★ i Fyens Stiftstidende

Du kan købe Bjerget af Luca d’Andrea online her eller i din lokale boghandel

Du kan også læse Bjerget som e-bog på Bookmate samt lytte til den som lydbog på Bookmate, Mofibo og Storytel.


 

Den niende grav af Stefan Ahnhem

Den niende grav af Stefan Ahnhem er anden bog i serien om Fabian Risk og hans arbejde hos politiet i Helsingborg, og her får vi historien om, hvorfor Fabian Risk valgte at forlade Stockholm og flytte tilbage til Helsingborg. Samtidigt er det også historien om en mystisk forbrydelse, nemlig den svenske justitsministers forsvinden. Sagen trækker dog tråde uden for Sveriges grænser, da en kendt dansk tv-journalists hustru bliver fundet myrdet. Sammen med sine svenske og danske kolleger prøver Fabian Risk derfor at opklare sagen – men det viser sig, at der er tale om et langt større mysterie, end nogen havde kunnet forestille sig.

Svenske Stefan Ahnhem har en lang karriere som manuskriptforfatter til svenske krimiserier bag sig, og dette ses ved hans brug af filmiske virkemidler til at skabe en spændende og hæsblæsende serie om Fabian Risk. Bøgerne har allerede opnået enorm popularitet og er allerede blevet solgt til filmatisering. Læs mere om bøgerne i Fabian Risk-serien.

“Var du vild med Offer uden ansigt, så vil Den niende grav slå benene væk under dig. Den er intet mindre end fantastisk, absolut én af de bedste krimier, jeg har læst i år” – KRIMIHJERTE.DK

Du kan købe Den niende grav af Stefan Ahnhem online her eller i din lokale boghandel

Du kan også læse Den niende grav som e-bog på Bookmate, Mofibo og Storytel samt lytte til den som lydbog på Bookmate, Mofibo og Storytel.


Gravgæst af Johan Theorin

Gravgæst, Johan Theorin, thriller, psykologisk thriller, krimier, krimi

Svenske Johan Theorin har med Gravgæst skrevet endnu en forrygende  – men anderledes – psykologisk og mystisk krimi. Hovedpersonen Skipper Gerlof Davidsson bliver en nat vækket af en dreng, som banker på hans dør og fortæller om en gal mand med en gal mand med en økse. Som sommeren skrider frem, fremkalder en af sommergæsterne skræk og rædsel på Øland, og kun Gerlof har en mistanke om, hvem den gale øksemand kan være. Han har nemlig mødt manden før, da de i deres ungdom stod på en kirkegård og hørte klagende lyde fra en nygravet grav…

Gravgæst er fjerde og sidste bind i Johan Theorins serie om en hjemsøgt sommer på Øland. Johan Theorins bøger er blevet tildelt flere priser og er solgt til oversættelse i mere end 14 lande samt til filmatisering.

“Hvad enten du kan lide historiske romaner, overnaturlige hændelser eller bare en god krimi, er bogen noget for dig – og derudover så ‘rædselsfuldt spændende’, at anmelderen garanterer søvnløse nætter” – ❤❤❤❤❤ i FEMINA

Du kan købe Gravgæst af Johan Theorin online her eller i din lokale boghandel

Du kan også læse Gravgæst som e-bog på Bookmate, Mofibo og Storytel samt lytte til den som lydbog på Bookmate, Mofibo og Storytel.


Jeg overvejer at gøre det forbi af Iain Reid

Jeg overvejer at gøre det forbi, Iain Reid, krimi, psykologisk thriller, domestic noir, krimier

Iain Reids spændingsfyldte og nervepirrende road thriller Jeg overvejer at gøre det forbi handler om en biltur, som får fatale konsekvenser. Fortælleren skal sammen med sin kæreste Jake besøge Jakes forældre, der bor langt ude på landet. På vejen sker der dog en række mystiske hændelser, og grundet en pludseligt snestorm bliver parret tvunget til at søge tilflugt på en tom high school. De efterfølgende dage efterforsker politiet et mord på netop denne high school – tilbage er blot spørgsmålet om, hvem der er offeret.

Jeg overvejer at gøre det forbi er Iain Reids debutroman. En kombination af godt sprog, virkningsfuld struktur og filosofiske og psykologiske overvejelser gør denne roman til en helt unik, spændende og angstprovokerende læseoplevelse!

“Frygtelig spændende … frygtelig skræmmende” – ★★★★★ af BOGFRIISEN

Du kan købe Jeg overvejer at gøre det forbi af Iain Reid som e-bog eller lydbog 

Du kan også læse Jeg overvejer at gøre det forbi som e-bog på Bookmate og Mofibo samt lytte til den som lydbog på Bookmate, Mofibo og Storytel.


Iskold død af Bernard Minier

Iskold død, Bernard Minier, krimi, thriller, krimier

I Bernard Miniers Iskold død kommer ondskaben snigende, indtil spændingen bliver til rædsel. Romanen starter med, at en gruppe arbejdsmænd i Pyrenæerne finder et hestekadaver med afskåret hoved spændt fast på kablet til en svævebane. Politikommissær Servaz fra Toulouse bliver sat på sagen, og selvom han ikke umiddelbart forstår, hvorfor han skal undersøge et dødt dyr, viser det sig hurtigt, at sagen er yderst foruroligende: Der er nemlig blevet fundet DNA fra en meget berygtet massemorder på den døde hest. Det underlige er bare, at massemorderen sidder indespærret på en psykiatrisk sikringsanstalt ikke langt derfra…

Iskold død har solgt mere end 200.000 eksemplarer i Frankrig alene, er solgt til oversættelse i 14 lande og har vundet adskillige priser.

“Uhygge, krimi, thriller og mysterim samlet i én iskold pakke … En af de vildeste debuter længe” – ❤❤❤❤❤❤ i FEMINA

Du kan købe Iskold død af Bernard Minier online her eller i din lokale boghandel

Du kan også læse Iskold død som e-bog på Bookmate, Mofibo og Storytel samt lytte til den som lydbog på Bookmate, Mofibo og Storytel.


Kulde af Yrsa Sigurdardóttir

Kulde, Yrsa Sigurdardóttir, krimi, krimier, thriller

Islands ubestridte krimidronning Yrsa Sigurdardóttir har med Kulde begået endnu en nervepirrende krimi. Hovedpersonen Ódinn skal i Kulde undersøge en mistanke om overgreb mod børn på en behandlingsinstitution for drenge i 1970’erne. Som han dykker ned i fortiden, viser det sig hurtigt, at der på institutionen var et umenneskeligt regime, der forårsagede to teenagedrenges brutale død. De voldsomme dødsfald påvirker Ódinns privatliv, og snart finder han ud af, at hans ekskones død slet ikke skyldtes en ulykke, som man tidligere havde troet – og pludseligt accelererer ondskaben omkring Ódinn.

Yrsa Sigurdardóttirs Kulde er er med sit imponerende og velkomponerede plot med til at få pulsen op – men frygten sørger for, at man som læser forbliver iskold.

“Yrsa Sigurdardóttir har skrevet en fængende psykologisk-social spændingsroman, der befinder sig et sted mellem Njals Saga og Stephen King” – ★★★★★ i JYLLANDS-POSTEN

Du kan købe Kulde af Yrsa Sigurdardóttir online her eller i din lokale boghandel

Du kan også læse Kulde som e-bog på Bookmate, Mofibo og Storytel samt lytte til den som lydbog på Bookmate, Mofibo og Storytel.


Aldrig glemt af Amy Gentry

Aldrig glemt, Amy Gentry, domestic noit, thriller, krimi, psykologisk krimi, krimier

Hvor godt kender du egentlig dine børn? Amy Gentrys fængende psykologiske thriller Aldrig glemt stiller netop dette spørgsmål. Den trettenårige Julie bliver kidnappet fra sit værelse midt om natten, og i otte år har hendes forældre – især moren Anna – måttet leve med skyldfølelsen over ikke at kunne beskytte deres datter. Pludseligt dukker en pige op, som hævder at være Julie, og genforeningen bringer lykke til den lille familie. Alligevel begynder tvivlen at komme snigende hos Anna, for der er mange små ting, der ikke passer sammen i forhold til Julie og hendes historie. Men hvis pigen ikke er deres datter, hvad vil hun dem så?

Aldrig glemt er Amy Gentrys debutroman, og den er allerede blevet oversat til en række forskellige sprog.

“En fantastisk thriller, hele tiden med nye overraskelser, og det er umuligt at gennemskue handlingen” – Anmelder på SAXO

Du kan købe Aldrig glemt af Amy Gentry som e-bog eller lydbog her

Du kan også læse Aldrig glemt som e-bog på Bookmate, Mofibo og Storytel samt lytte til den som lydbog på Bookmate, Mofibo og Storytel.


Kvinden før af J.P. Delaney

Kvinden før, J.P. Delaney, psykologisk thriller, thriller, krimi, domestic noir, krimier

Kvinden før flytter romanens hovedpersonen Jane til en moderne, minimalistisk lejlighed i London for at starte på en frisk. Den eneste ulempe er dog, at lejlighedens arkitekt har udtænkt en række særprægede regler, som Jane skal leve efter. Snart finder Jane ud af, at lejlighedens tidligere lejer – en kvinde som ligner Jane på rigtig mange punkter – døde under tragiske omstændigheder. Som tiden går, mærker Jane angsten komme snigende, akkurat som kvinden før hende gjorde det.

J.P. Delaneys psykologiske thriller Kvinden før er blevet solgt til oversættelse i 38 lande og skal samtidig filmatiseres med den Oscarvindende instruktør Ron Howard.

“En hårrejsende gyser” – ❤❤❤❤ i POLITIKEN

Du kan købe Kvinden før af J.P. Delaney som e-bog eller lydbog her

Du kan også læse Kvinden før som e-bog på Bookmate samt lytte til den som lydbog på Bookmate, Mofibo og Storytel.


Den hemmelige historie af Donna Tartt

Den hemmelige historie, Donna Tartt, krimi, psykologisk thriller, krimier

Donna Tartts Den hemmelige historie er en litterær thriller, der foruden at være en roman om forbrydelse, skyld og straf også er en imponerende, intellektuel roman. Romanens hovedperson Richard bliver en del af en elitær og lukket studiekreds af græskstuderende på et amerikansk universitet. De studerende dyrker her den klassiske græske kultur og begynder at vække de gamle ritualer til live – med fatale konsekvenser. Et af gruppens medlemmer betaler nemlig den ypperste pris for den hemmelige historie: sit liv.

Den hemmelige historie er ikke en klassisk detektivhistorie om hvem der gjorde det, men istedet om hvorfor det skete, hvilket gradvist bliver afsløret for læseren. På mesterlig vis blander Donna Tartt genrer som krimien, tragedien, og udviklingsromanen og fortæller en skræmmende historie om konsekvenserne af ungdommens valg.

Du kan købe Den hemmelige historie af Donna Tartt online her eller i din lokale boghandel

Du kan også læse Den hemmelige historie som e-bog på Bookmate, Mofibo og Storytel samt lytte til den som lydbog på Bookmate, Mofibo og Storytel.


Mordet i Orientekspressen af Agatha Christie

Mordet i Orientekspressen, Agatha Christie, krimi, krimier

Elsker du også Agatha Christies krimier? Agatha Christie er verdens bedst sælgende krimiforfatter, og mange krimifans har formentligt stiftet bekendtskab hendes elskelige karakterer såsom Hercule Poirot og Agatha Christie, der i både bøger og tv-serier har løst den ene forbrydelse efter den anden. Snart udkommer en ny stjernespækket filmatisering af Agatha Christies klassiker Mordet i Orientekspressen, og den dertilhørende bog kan naturligvis forudbestilles allerede nu.

Mordet i Orientekspressen bliver en passager myrdet på mystisk vis. Heldigvis er den kendte detektiv Hercule Poirot ombord, og han sætter sig for at undersøge de resterende tolv passagerer og deres motiver for at begå mordet. Det viser sig dog, at ingen af passagererne har rent mel i posen, og kombineret med en række mystiske hændelser står Hercule Poirot over for noget af et mysterie.

Du kan købe Mordet i Orientekspressen af Agatha Christie online her eller i din lokale boghandel

Du kan også læse Mordet i Orientekspressen som e-bog på Bookmate, Mofibo og Storytel samt lytte til den som lydbog på Bookmate, Mofibo og Storytel.


 

På jagt efter flere gode krimier og serier?

Tjek disse artikler ud

-> 5 gode krimiserier

-> Nervepirrende fransk krimiserie af Pierre Lemaitre

-> Michael Katz Krefelds bestsellerserie om Ravn