Krimi

10 gode krimier du (måske) ikke har læst endnu

Er krimier det bedste, du ved? Genren spænder bredt fra psykologiske thrillere til brutale og grumme krimier. Fælles for dem alle er, at de frarøver os vores nattesøvn, fordi vi simpelthen bare MÅ finde ud af hvem morderen er!

Vi har samlet 10 krimier, som er så spændende, at de ikke er til at lægge fra sig igen:

Stilleleg

Stilleleg

Nora Sand er rejst til Thailand for at træne kickboksning og få de hjemlige problemer lidt på afstand, da hun hører om et voldsomt drab hjemme i England.

Snart sender avisen Globalt hende til den lille provinsby Toppingham, hvor en politimand er blevet brutalt halshugget med en krumsabel.

En videooptagelse er lagt på nettet, og alt tyder på terror. Men efterhånden som Nora graver dybere i sagen, opdager hun, at byen gemmer på en mørk og hjerteskærende hemmelighed, som selv myndighederne gør alt, hvad de kan, for at dække over.

En hemmelighed, som nogen er parat til at slå ihjel for – igen og igen.

LÆS OGSÅ: Lone Theils om Stilleleg: Det var svært at researche uden at blive utrolig vred

Stilleleg er fjerde bind i Nora Sand-serien. De tidligere bøger har solgt over
100.000 eksemplarer herhjemme og udkommer i 16 lande.

Du kan købe Stilleleg online, bl.a. på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.


Mercedes-snittet

Anne Mette Hancock, Mercedes-snittet, krimi, Heloise Kaldan, Erik Schäfer, dansk krimi, skandinavisk krimi,

Hvis du endnu ikke har stiftet bekendskab med Anne Mette Hancocks spændende krimier – så skynd dig at læse denne her. For i starten af januar udkommer Pitbull!

En dreng er forsvundet fra sin skole. Journalisten Heloise Kaldan tager derhen, og i skolegården møder hun sin nære ven, efterforskeren Erik Schäfer. Drengen Lukas dukker ikke op, men det gør hans telefon. Den afslører, at Lukas er besat af pareidolia: Det fænomen, at vi ser ansigter i tilfældige ting. Særligt et foto af en ladeport, der ligner et ansigt, påkalder sig opmærksomhed. Er det her, Lukas er?

LÆS OGSÅ: Hvad er Mercedes-snittet?

Mercedes-snittet er Anne Mette Hancocks anden roman. Hun debuterede sidste år med Ligblomsten og fik prisen som årets debutant af det danske kriminalakademi og fik desuden prisen som “Årets forfatter” ved Bogforum i 2018.

Køb Mercedes-snittet  i din nærmeste boghandel eller online, fx. Saxo.com


Savas vidner

Savas Vidner af Sara Bouchet

Hvis du elsker videnskabskrimier, skal du glæde dig til at kaste dig over Savas vidner der byder på forskning, kærlighed og dæmoni, når Dannie forsøger at finde ud af hvad der skete, den nat hendes søster døde.

Dannie er lidt af en enspænder, og hun er i krise. Hun er netop blevet suspenderet fra sit job som præst og hendes kæreste er gået fra hende. Da hendes søster Sophie kontakter hende fra St. Andrews i Skotland og beder hende komme, er det derfor en god lejlighed til at rejse væk. Men da Dannie ankommer, er Sophie forsvundet.

Sophie efterlader sig forskningsmateriale om emner som hekseprocesser i middelalderen, besatte børn og uddrivelse af dæmoner. Det tvinger Dannie til at se indad, men også tilbage mod en opvækst, hun af flere årsager helst vil glemme. Langsomt nærmer hun sig opklaringen af en morbid hemmelighed, der har været skjult i århundreder. Og den indsigt, hun opnår, er langt mørkere, end hun nogensinde har kunnet forestille sig.

LÆS OGSÅ: Hvad sker der hvis forældre opdrager ud fra et sygt tankesæt?

Køb Savas vidner i din nærmeste boghandel eller  online fx. på Saxo.com. 


Dyndkongens datter

Helena bor med sine forældre langt ude i Michigans marskland, hvor de lever uden kontakt med andre mennesker. Men familien har en hemmelighed: Faderen kidnappede moderen, da hun var teenager og har siden holdt dem isoleret fra omverdenen.

LÆS OGSÅ: Jeg flyttede ud i den vilde natur med en nyfødt

Da Helena og hendes mor slipper fri, bliver hendes far sendt i fængsel, men flygter 15 år senere.

Karen Dionne har skrevet en thriller, der begynder efter det, der normalt er det dramatiske højdepunkt: en kidnapning, og Dionnes plot tager herfra et par tvists og slutter med en hæsblæsende menneskejagt.

Du kan købe Dyndkongens datter i nærmeste boghandel, eller online fx. på Saxo.com


Sommermørke

Krimi 2019

I de dybe norrlandske skove er sommernætterne evigt lyse, og med midnatssolen hængende højt på himlen kører Lelle søvnløs rundt hver nat og leder efter sin forsvundne teenagedatter.

Det har han gjort i tre år. Hun forsvandt en dag, hvor hun stod og ventede på bussen. Ingen så noget, og politiet har ikke nogen spor. Derfor har Lelle taget sagen i egen hånd og tjekker minutiøst hver eneste lille side- og skovvej langs landevej 95, også kaldet Silvervägen.

LÆS OGSÅ:Det siger læserne om Sommermørke af Stina Jackson

En dag ankommer Meja og hendes mor til den lille by. De skal bo hos en ældre mand, Mejas mor har mødt på nettet. Meja har samme alder, som Lelles datter havde, da hun forsvandt. Hun savner en far, et trygt hjem, en almindelig familie, men må følge sin flyvske og lunefulde mor.

Meja kæmper for at falde til, Lelle kæmper med savnet, og da efteråret nærmer sig, og mørket langsomt sænker sig, forsvinder endnu en ung pige.

Sommermørke vandt Årets svenske krimi, 2018.

Du kan købe Sommermørke hos Saxo.com eller i din nærmeste boghandel.


Dvale

Dvale af Camilla Grebe

Camilla Grebe er en af de mest populære svenske krimiforfattere p.t. og inkasserer den ene fornemme krimipris efter den anden. Er du til et velskrevet persongalleri og intelligent plot, men med knap så meget action, er det Dvale du skal læse.

Dvale kommer uhyggen langsomt snigende, indtil man som læser føler sig altoplugt.

Camilla Grebe har tidligere skrevet Når isen brister og Husdyret, som begge kan fås i paperback.

LÆS OGSÅHvor langt vil vi gå for et like? 

Du kan købe Dvale i din nærmeste boghandel og på eksempelvis Saxo.com.


Kvinden i vinduet

Spænding

Er du til domestic noir, kan du godt glæde dig, for dette er en af de bedste af slagsen.

Da Kvinden i vinduet udkom i USA var filmrettighederne allerede solgt. Men det er også med rette for bogen byder på psykologiske gys, en utilpasset og lidt usympatisk hovedperson, en utilregnelig fortæller – kort sagt ALT det bedste, vi elsker i domestic noir genren.

Anna Fox bor alene i sit store hus i New York. Hun får angstanfald ved tanken om at gå udenfor, og får dagene til at gå med at se gamle sort-hvid film, chatte på nettet, drikke (lidt for meget) vin og udspionere sine naboer.

Overfor bor den perfekte familie,  men en aften, ser Anna moren i huset falde om med en kniv i brystet. Chokeret ringer hun efter politiet og forsøger at gå ud og skaffe hjælp. Men da hun åbner døren, sortner det for hendes øjne. Efterfølgende er det, som om intet er sket. Der er intet lig, ingen tilskadekomne, ingen sørgende familiemedlemmer. Politiet noterer sig, at Anna er psykisk ustabil. Hendes lille, afgrænsede verden smuldrer langsomt, for hvad er sandheden?

Læs de første 5 kapitler af Kvinden i vinduet

Du kan købe Kvinden i vinduet i alle landets boghandlere eller på eksempelvis Saxo.com lige her.


Mørkeland

Mørkeland

Det skulle tage Niels Krause-Kjær 19 år at skrive en selvstændig opfølger af bestselleren Kongekabale som senere blev filmatiseret med Anders W. Berthelsen og Søren Pilmark i hovedrollerne. Nu er Mørkeland her, og den højaktuelle politiske spændingsroman handler om valgsvindel og hvad der sker, når kæden hopper af hos dem, vi ellers bør stole på.

LÆS OGSÅKan man svindle med et folketingsvalg?

Kongekabale kan fås i paperback.

Du kan købe Mørkeland i alle landets boghandlere eller på eksempelvis Saxo.com.


Skytsengel

Har du endnu ikke læst Michael Katz Krefelds spændende serie om privatdetektiven Thomas “Ravn” Ravnsholdt, har du flere times god binge-læsning i vente. Indtil videre er 5 bøger udkommet (alle kan læses selvstændigt), og 6. bog, Skytsengel udkommer 1. november.

LÆS OGSÅMichael Katz Krefelds Ravn serie.

Har du lyst til at give dig i kast med hele serien skal du starte med Afsporet.

Hele serien er tilgængelig som streaming på diverse streamingtjenester.

Du kan købe Skytsengel i din nærmeste boghandel eller eksempelvis på Saxo.com fra d. 1. november 2019.


Proxy

Steffen Jacobsen har skrevet endnu en spændende og nervepirrende krimi, denne gang med et helt nyt makkerpar i en ny by. I Proxy bliver Holbæks beboere rystet af en række bestialske drab.

Den pensionerede bogholder og terapeut Anne Holst bliver brutalt myrdet med en afrikansk ritualkniv. Kort efter ryster endnu et mord beboerne i Holbæk i Steffen Jacobsens nye krimi: En lokal læge findes stranguleret i et udbrændt bilvrag i sin garage. Efterforsker Jacob Nordstedt sættes på sagen sammen med sin yngre kollega Tanya Nielsen. De får travlt med at kortlægge de tilsyneladende umotiverede forbrydelser, hvor eneste fællesnævner er den kronisk syge teenagepige Emma, som er lænket til sin kørestol.

Du kan købe Proxy online, på fx. Saxo.com eller hos din lokale boghandler.