Er krimier det bedste, du ved? Genren spænder bredt fra psykologiske thrillere til brutale og grumme krimier. Fælles for dem alle er, at de frarøver os vores nattesøvn, fordi vi simpelthen bare MÅ finde ud af hvem morderen er!

Vi har samlet 10 krimier, som er så spændende, at de ikke er til at lægge fra sig igen. Nogle af dem er en del af en serie – og langt de fleste findes også som både e-bøger og lydbøger, så du kan læse dem som du vil og når du vil.


Stilleleg

Stilleleg

Nora Sand er rejst til Thailand for at træne kickboksning og få de hjemlige problemer lidt på afstand, da hun hører om et voldsomt drab hjemme i England.

Snart sender avisen Globalt hende til den lille provinsby Toppingham, hvor en politimand er blevet brutalt halshugget med en krumsabel.

En videooptagelse er lagt på nettet, og alt tyder på terror. Men efterhånden som Nora graver dybere i sagen, opdager hun, at byen gemmer på en mørk og hjerteskærende hemmelighed, som selv myndighederne gør alt, hvad de kan, for at dække over.

En hemmelighed, som nogen er parat til at slå ihjel for – igen og igen.

LÆS OGSÅ: Lone Theils om Stilleleg: Det var svært at researche uden at blive utrolig vred

Stilleleg er fjerde bind i Nora Sand-serien. De tidligere bøger har solgt over
100.000 eksemplarer herhjemme og udkommer i 16 lande.

Du kan købe Stilleleg online, bl.a. på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.


Pitbull

Pitbull er en krimi skrevet af Anne Mette Hancock, og i denne fortælling bliver journalisten Heloise Kaldan viklet ind i en gammel sag, som stadig spøger.  

Heloise kommer i kontakt med den døende mand Jan Fischhof, da hun er ved at lave research til en artikel om frivilligt vågearbejde hos Røde Kors. En dag kommer Jan til at røbe for hende, at han engang var indblandet i et dødsfald, og Heloise beslutter sig derfor for at kigge nærmere på sagen. Det er dog ikke nemt, når både politiet og de pårørende lyver for hende. Heldigvis får hun hjælp af ven og efterforsker Erik Schäfer.

Pitbull er den tredje selvstændige bog i Anne Mette Hancocks spændende krimiserie om Heloise Kaldan og Erik Schäfer. I denne bog står parret over for endnu en farlig sag, der er meget mere kompliceret end først forventet.

LÆS MERE: Anne Mette Hancock skriver prisvindende krimier, der er umulige at lægge fra sig

Køb Pitbull online her eller i din lokale boghandler.


Fortidens mørke

Fortidens mørke af Guillaume Musso

Under en usædvanlig snestorm på Côte d’Azur i 1992 forsvinder en ung kvinde, Vinca Rockwell på 19 år, fra en gymnasiekostskole. Hun er efter sigende flygtet sammen med sin filosofilærer, som hun har et hemmeligt forhold til. Ingen ser hende nogensinde igen.

Femogtyve år senere, i 2017, mødes de tre gamle venner Fanny, Thomas og Maxime igen i forbindelse med en genforeningsfest for gamle elever på gymnasiet Saint-Exupéry ved Antibes. De har ikke haft kontakt, siden de tog deres eksaminer. Dengang begik de en frygtelig handling, som har præget deres liv lige siden, og tankerne om, hvad der skete med deres veninde Vinca, er ikke glemt. Da skolen skal have bygget en ny sportshal, og den gamle skal rives ned, er deres hemmelighed i fare for at blive afsløret. For inden i murene ligger knoglerne fra et lig …

Sandheden om, hvad der i virkeligheden skete, skal vise sig at være stærkt foruroligende og smertelig.

LÆS OGSÅ: Musso er kongen af plot-twists – skriver bøger, du ikke kan lægge fra dig

Du kan købe Fortidens mørke online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Vold

Vold

Er du til nordisk noir, uhygge og intelligente plots skal du kigge nærmere på islandske Yrsa Sigurdardottirs krimier. Bøgerne har sikret hende de mest fornemme priser, men det er altså ikke for sarte nerver.

LÆS OGSÅ: Smuglæs i Yrsa Sigurðardóttirs Vold

Seneste krimi hedder Vold og er en del af Yrsa Sigurðardóttirs spændingsfyldte krimiserie om efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freyja

Vold kan købes i alle landets boghandlere, eller hos eksempelvis Saxo.com.


Farligt Efterspil af Jeffrey Archer

Det virker helt uskyldigt. En britisk oberst i unåde efterlader ved sin død et mystisk brev til sin eneste søn. Men i det  øjeblik Adam Scott åbner den gulnede konvolut, sætter han gang i en række dødbringende begivenheder, der truer med at ryste selve grundlaget for den frie verden.

I løbet af få dage bliver Adams elskede brutalt myrdet, og han forfølges ikke kun af KGB gennem Europas storbyer, men også af CIA og sine egne landsmænd. Alle vil de dræbe ham, før sandheden kommer ud.

Mens magtfulde mænd i røgfyldte rum søger stadigt mere udspekulerede midler til at knuse ham, går det op for Adam, at han er blevet forrådt og forladt af dem, han holder allermest af. Da han endelig forstår, hvad han er i besiddelse af, indser han, at det er er mere end et spørgsmål om liv og død – det er et spørgsmål om ære.

Intens spændingsroman af forfatteren bag Clifton-krøniken. 

LÆS OGSÅ: Nervepirrende pageturner af Jeffrey Archer. Smuglæs i Skæbnespillet

Du kan købe Farligt Efterspil online her eller i din lokale boghandler


Dvale

Dvale af Camilla Grebe

Camilla Grebe er en af de mest populære svenske krimiforfattere p.t. og inkasserer den ene fornemme krimipris efter den anden. Er du til et velskrevet persongalleri og intelligent plot, men med knap så meget action, er det Dvale du skal læse.

Dvale kommer uhyggen langsomt snigende, indtil man som læser føler sig altoplugt.

Camilla Grebe har tidligere skrevet Når isen brister og Husdyret som begge kan fås i paperback. Skyggejægeren er netop udkommet og er en selvstændig fortsættelse til de tre bøger.

LÆS OGSÅHvor langt vil vi gå for et like? 

Du kan købe Dvale i paperback i din nærmeste boghandel og på eksempelvis Saxo.com.


X måder at dø

X måder at dø på er femte bog i krimiserien skrevet af den svenske forfatter Stefan Ahnhem. Bogen starter, hvor forgængeren Motiv X slutter, og vi følger forsat Fabian Risk og hans politikolleger i Helsingborg

LÆS OGSÅ: Stefan Ahnhem fornyer den svenske krimi

En gummibåd lægger til i Raa havn en sen sommeraften. I båden sidder en mand, med en svært spændt fast til ryggen. Det er ikke et tilfælde, at han er landet i Raa. Med sig bringer han et budskab om død. Et menneske skal dø, men ingen ved hvem. De leder efter terningemanden – ham der kaster terninger om livets skæbne.

Du kan købe X måder at dø på i alle landets boghandlere eller på Saxo.com


Mørkeland

Mørkeland

Det skulle tage Niels Krause-Kjær 19 år at skrive en selvstændig opfølger af bestselleren Kongekabale som senere blev filmatiseret med Anders W. Berthelsen og Søren Pilmark i hovedrollerne. Nu er Mørkeland her, og den højaktuelle politiske spændingsroman handler om valgsvindel og hvad der sker, når kæden hopper af hos dem, vi ellers bør stole på.

LÆS OGSÅKan man svindle med et folketingsvalg?

Kongekabale kan fås i paperback.

Du kan købe Mørkeland i alle landets boghandlere eller på eksempelvis Saxo.com.


Skytsengel

Har du endnu ikke læst Michael Katz Krefelds spændende serie om privatdetektiven Thomas “Ravn” Ravnsholdt, har du flere times god binge-læsning i vente. Indtil videre er 5 bøger udkommet (alle kan læses selvstændigt), og 6. bog, Skytsengel udkommer 1. november.

LÆS OGSÅMichael Katz Krefelds Ravn serie.

Har du lyst til at give dig i kast med hele serien skal du starte med Afsporet.

Hele serien er tilgængelig som streaming på diverse streamingtjenester.

Du kan købe Skytsengel i din nærmeste boghandel eller eksempelvis på Saxo.com


Proxy

Steffen Jacobsen har skrevet endnu en spændende og nervepirrende krimi, denne gang med et helt nyt makkerpar i en ny by. I Proxy bliver Holbæks beboere rystet af en række bestialske drab.

Den pensionerede bogholder og terapeut Anne Holst bliver brutalt myrdet med en afrikansk ritualkniv. Kort efter ryster endnu et mord beboerne i Holbæk i Steffen Jacobsens nye krimi: En lokal læge findes stranguleret i et udbrændt bilvrag i sin garage. Efterforsker Jacob Nordstedt sættes på sagen sammen med sin yngre kollega Tanya Nielsen. De får travlt med at kortlægge de tilsyneladende umotiverede forbrydelser, hvor eneste fællesnævner er den kronisk syge teenagepige Emma, som er lænket til sin kørestol.

Du kan købe Proxy online, på fx. Saxo.com eller hos din lokale boghandler.