Kategori: Peddersen og Findus

Peddersen og Findus

Peddersen og Findus
Den gamle Peddersen, der er landmand, og den talende kat Findus er blevet klassiske figurer inden for børneuniverset. Ude i de svenske skove finder du den røde gård, hvor makkerparret bor med nogle snaksalige og kaffedrikkende høns. Peddersen er en humørspreder men også en sær og distræt mand. Han kan i øvrigt lide at opfinde nogle finurlige ting. Katten Findus er meget energisk og utålmodig samt fjollet og sjov. 🐱

Historier der aldrig bliver for gamle: De bedste klassiske børnebøger
Lys, kamera, action! Filmatiserede børnebøger du (måske) kender fra det store lærred.
Godnathistorier, godnathistorie, 0-5-årige, børnebøger, børnebog, højtlæsning, her er vi, oliver jeffers
Fra Jan Lööf til Kim Fupz – Seks fantastiske samlebind
Fra 1940'erne til 1990'erne. Børnebogsklassikere fra din barndom

Forfatteren Sven Nordqvist står bag: Katten Findus og manden Peddersen

I 1984 udkom den første bog om den gamle mand Peddersen og den finurlige kat Findus. På trods af det er nogle år tilbage, at makkerparret havde deres debut, så er de sjove bøger stadig meget populære. Forfatteren bag bøgerne hedder Sven Nordqvist og er en svensk børnebogsforfatter. Han tegner også alle de fantastiske illustrationer til alle bøger, han udgiver. I 2006 formåede han at vinde Astrid Lindgren-prisen. 

Historierne bærer præg af at være fortalt i et roligt tempo, men når katten Findus er ude på narrestreger, kommer der godt med fart på i fortællingerne. Denne kontrast gør historierne utroligt morsomme. Der findes både bogsamlinger og enkelte udgivelser. Læs mere om bøgerne om Peddersen og Findus, og få inspiration til for eksempel godnatlæsningen her på siden. 

Læs også Peddersen og Findus: Få et overblik over alle bøgerne med det vidunderlige makkerpar

Se listen over udgivelser af Peddersen og Findus

Der har været mange udgivelser af Peddersen og Findus, som er udgivet med Forlaget Carlsen. Du kan finde disse populære bøger:

 • På eventyr med Peddersen og Findus
 • Kan du ingenting, Peddersen?
 • Findus flytter hjemmefra
 • Nissemaskinen
 • Da Findus var lille og forsvandt
 • Stakkels Peddersen
 • Og hanen gol…
 • Pandekagekagen
 • Ud i det blå med Peddersen
 • Gok-Gok i køkkenhaven
 • Rævejagten
 • Jul hos Peddersen

Som du kan se, er der mange hyggelige bøger, du kan give dig i kast med. Du kan læse om at så frikadeller i køkkenhaven, en farlig grøn pølse, jagten på ræve og mange andre eventyr. I det efterfølgende kan du læse et kort referat af nogle af bøgerne, for at få indblik i, hvad de sjove historier handler om. 

Læs også Quiz: Hvem sagde hvad? Fra Peter Pedal til Peddersen og Findus

På eventyr med Peddersen og Findus

Denne bog er en samling af flere historier med Peddersen og Findus. Bogen er lavet i lækkert materiale med lærredsryg og guldpræg. På eventyr med Peddersen og Findus er lavet i forbindelse med Sven Nordqvists 75 års fødselsdag. Den handler om den finurlige kat og den halvgamle mand Peddersen og alle tosserierne, der foregår på gården i Sverige. Der er masser af farverige illustrationer og historier til højtlæsning.

Stakkels Peddersen

Peddersen er i dårligt humør og ville bare sidde og kigge ud ad vinduet på det dårlige vejr. Katten Findus derimod er i hopla og hopper rundt i hjemmet. Det gjorde ikke ligefrem Peddersen i bedre humør. Den lille kat beslutter sig for at få den gamle Peddersen i bedre humør men en fisketur.

Pandekagekagen

Katten Findus slentrer rundt med et rødblomstret gardin bundet fast i halen. Peddersen forbereder en pandekagedej i en skraldebøtte. Til pandekagedejen skal han bruge mel, som han henter hos købmanden ved at tage stigen og klatrer over taget. Årsagen til det rødblomstrede stykke gardin på kattens hale og Peddersens hjemmebag skyldes, at det er Findus’ fødselsdag, som selvfølgelig skal fejres. 

Gok-Gok i køkkenhaven

Foråret står for døren, så nu skal der plantes grøntsager i køkkenhaven hos Peddersen og Findus. Findus, den finurlige kat, vil dog hellere lægge frikadeller i jorden. Det skaber et være tumult i køkkenhaven, hvor hønsene og andre dyr valfarter til køkkenhaven. 

Rævejagten

Ræven, der bor i nærheden af makkerparret, har snuppet en af naboens høns. Så nu handler det om, at finde ud af, hvem der bedst narrer ræven. Det skaber fantasifulde idéer, hvor de prøver at skræmme ræven væk. 

Jul hos Peddersen

Sven Nordqvist har naturligvis også lavet en julebog med Peddersen og Findus – endnu engang med flotte illustrationer, der kan få dig til at komme i julehumør. Der er travlhed på den røde gård med juleforberedelserne. Der mangler kun træ og julemad, men så rammer uheldet i hjemmet. Peddersen falder og forstuver foden, så de kan ikke hente hverken juletræ og julemad. Vil der mon blive jul hos Peddersen?

Læs også Godnathistorier og billedbogmagi – otte skønne bøger til de 0-5-årige

Find inspiration til mange andre børnebøger på Bog.dk

Udover de sjove og klassiske historier med Findus og Peddersen kan du også blive inspireret til mange flere børnebøger på Bog.dk. Der er børnebøger til forskellige aldersgrupper – både til babyer, mellemstore børn og teenagere. 

 • Til babyer er der bøger i pap eller stof, som barnet kan røre ved og endda bide lidt i. Nogle bøger kan også brumme. Mange bøger til babyer indeholder masser af farverige illustrationer. Alle disse teknikker, der er i bøgerne, er godt for dit barns udvikling.
 • Til de mellemstore børn er der humoristiske børnebøger med billeder og bøger med mulighed for at lære alfabetet og basale ord på engelsk. Generelt er der mange gode bøger til godnatlæsning.
 • Til teenagere er der selvlæsningsbøger både med humor, fantasy og spændende eventyr. Her kan barnet selv vælge den genre, som de synes, er sjove at læse. 

For alle aldre er der historier om dyr, eventyr og bøger om den store verden. Både store og små kan lære meget fra bøger, som er en sjov måde at lærer på.  

Gå på opdagelse på Bog.dk, og find frem til mange spændende bøger, du kan læse sammen med dine børn. Det er en hyggelig stund, som du bør nyde, mens du kan.