Kategori: Sebastian Klein

Foto: Thomas A

Sebastian Klein (f. 1972) er dansk forfatter, foredragsholder, skuespiller og tv-vært. De fleste vil nok huske ham som Dr. Pjuskebusk fra børneprogrammet Naturpatruljen, hvor han sammen med sine kompagnoner Martin og Ketil delte ud som sin enorme viden om dyr.

Ligeledes har Sebastian Klein udviklet en længere række dyreprogrammer til børn, herunder ”Afrikas øje” og ”Kære Sebastian”. Derudover har han skrevet en lang række børnebøger om samme emne, hvor han blandt andet fortæller om verdens farligste, mest specielle eller mest gådefylde dyr.

Klik her for at få et overblik over Sebastian Kleins spændende bøger om dyr

Hvad skal vi læse? 15 gode børnebøger

Sebastian Klein er kendt landet over – både som entertainer og forfatter. Dyk ned i hans bøger her.

Der er mange af os der har stiftet bekendtskab med Sebastian Klein igennem de TV-programmer, børneprogrammer og værtroller, han har nået landet over med. Udover sine velkendte og underholdende dyreprogrammer er Sebastian Klein også en flittig foredragsholder. Derfor kan man også opleve Sebastian Kleins lærerige og underholdende foredrag til diverse arrangementer.

Sebastian Klein er derudover også forfatter til populære bøger om dyr til børn, der både er lærerige og underholdende.

LÆS OGSÅ: Få styr på dyr med Sebastian Klein – bøger til dyreglade børn. Find jeres næste Sebastian Klein bog her. 

Sebastians populære serie om “De 100” bl.a. farligste, klammeste og mest gådefulde dyr er blevet moderne klassikere på børneværelset og er, ligesom hans dyrequiz-bøger, fyldt med en uudtømmelig mængde af fakta og sjov viden om dyr, fortalt i øjenhøjde med nysgerrige og fakta-interesserede børn.

Derudover kan man quizze med Sebastian Klein i de skønne quizbøger, eller spille med i Dyrebingo-spillet eller Memo-spillet med bondegårdsdyr.

LÆS OGSÅ: Quiz med Klein: Download en sjov dyrequiz med Sebastian Klein

Bøgerne er populære blandt børn, og det har bl.a. resulteret i at Verdens 100 mest truede dyr vandt børnenes bogpris, Orla-prisen, i 2022.

Derudover har Sebastian Klein også udgivet bøger til flere forskellige alderstrin. Der er læseglæde både til de store og små, der gør læring til en leg.

LÆS OGSÅ: Kim Ace og Sebastian Klein vinder Orla-priser

3 store Sebastian Klein anbefalinger fra bog.dk

Sebastian Klein elsker dyr. Farlige dyr, hurtige dyr, smukke dyr, sjældne dyr og virkelig mærkelige dyr. Måske kender du et barn, der også er helt vild med dyr?Vi kan på det varmeste anbefale hele forfatterskabet, men hvis du leder efter et godt sted at starte, er der her 3 anbefalinger, der kan åbne op for en verden af læring og sjov med dyr.

Til de mindste:

Til de mindste har Sebastian Klein lavet lærerige papbøger til børn fra ca. 12 måneder og op efter. Det kunne f.eks. være Sebastians store bog om bondegårdens dyr for de små. Her kan i tage med Sebastian Klein på bondegårdsbesøg og møde flotte heste, gryntende grise, søde dyreunger og mange andre dyr, der bor på bondegården.

Bøgerne indeholder flotte billeder og har masser af spændende fakta. Derudover er de også velegnet til ordindlæring mellem barn og voksen.

LÆS OGSÅ: Lær om dyr med Sebastian Klein. Papbøger om dyr for de mindste

Sebastians populære serie om “De 100”:

Verdens 100 mest truede dyr gennemgås de dyr, der har det svært og dermed står i en farlig situation. Det er f.eks. koalabjørnene i Australien, der er adskilt, fordi deres eukalyptusplanter fældes i ét væk.

Sebastian Klein udtaler selv om bogen: “Vi står i øjeblikket med en biodiversitetskrise, hvor arter forsvinder. Vi er ved at smide noget arvesølv ud – vi har nogle arter, som er ved at forsvinde, vi har noget, vi er ved at miste for altid.” I sagen om dyrs velfærd, træder denne bog ind i dialogen om de dyrearter, der desværre er truede verden over.

LÆS OGSÅ: Det er arvesølvet, vi er ved at smide ud! Sebastian Klein til kamp for verdens truede dyr

Læs med Sebastian Klein-bøgerne er en del af serien Carlsens Læsestart, hvor alle bøger er læsepædagogisk bearbejdet, dvs. typografien er stor, åben og let læsbar. Derudover har bøgerne mange illustrationer, der fungerer som støtte for læsningen.
Når de yngste skolebørn har tilegnet sig en vis form for læsefærdighed og efterhånden er læseteknisk sikre, begynder de at efterspørge bøger med emner, der interesserer dem. Det kan f.eks. være emner som fodbold, heste, lande eller som i Sebastians bøger om spændende dyr – altså fagbøger.
Barnet kan styrke både i sin faglige læsning, men tilegner sig også ny viden. Bøgerne indeholder ikke kun spændende fakta, men også medrivende fortællinger, der vil sparke gang i læseglæden.
Vi håber disse forslag vil være en god start på læseglæden for børn, der er interesseret i dyr. Der er masser af læring i vente, samt ordindlæring og forbedret læseevne, når der læses med Sebastian Klein. Men eventyret ender ikke her, der er langt mere at komme efter. Find vores liste med Sebastian Kleins bøger, der åbner op for læring og leg for nysgerrige børn.