Vi har samlet 15 børnebøger til børn i alderen 3 til 10 år – både bøger der egner sig til hyggelig højtlæsning og til de større børns selvlæsning.


Det er skønt at læse med sine børn, men selv de største læseheste kan mangle input til nye bøger eller forfattere! Tag en pause med hyggelæsning – og hvis dine børn er store nok til at læse selv, så kan du jo nyde at sidde i den anden ende af sofaen med din egen bog.


Walt Disney Klassikere

Disney klassikere, læse med børn

Vaskeægte Disney-magi som eksklusiv højtlæsningsbog.

Serien Walt Disney Klassikere er de allerstørste klassikere fra Disneys magiske univers i en lækker indpakning med stor respekt for de originale tegnefilm, som børn og voksne har elsket i årtier.

Fra ca. 4 år.


Køb alle Walt Disney Klassikere online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.


Isens hjerte

Isens hjerte, læse med børn

En rigtig god serie til fantasy-læsere fra 8-11 år – eller til højtlæsning for de lidt mindre.

Aira og Ulk bor i en verden fuld af is og magi. Aira er ismaner. Ulk er fanger. I anden bog, Byen der smeltede, er Ulk og Aira ankommet til byen Tild, og de indser straks, at der noget helt galt. Byen er ved at smelte, og de finder ud af, at alle ismanerne er forsvundet. Det bliver en farefuld efterforskning, da det ikke er alle, som er lige interesserede i, at Aira og Ulk opklarer, hvad der er sket med ismanerne.

Højtlæsning fra ca. 6 år, selvlæsning fra ca. 8 år.

Køb Isens hjerte, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.


5 minutter i godnat

En bog fyldt med korte historier til sengetid, læsetid – eller bare altid

5 minutter i godnat, læse med børn

I denne højtlæsningsbog får du tolv herlige historier fyldt med skønne illustrationer med et stort udvalg af de elskede Disney-karakterer. Mød både Bambi, Pinocchio, Aristocats, Robin Hood, Peter Pan, Dumbo, Alice i eventyrland, Lilo og Stich, Lady og Vagabonden og de 101 dalmatinere. Eller karaktererne fra Løvernes Konge og Junglebogen.

Fem minutter i godnat er korte historier, der passer perfekt til godnatlæsningen – eller til alle andre tidspunkter på dagen, hvor der lige er fem minutter tilovers.

Fra ca. 4 år.

Køb 5 minutter i godnat – Disney online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.


En løve i zebraklæder

En løve i zebraklæder, læse med børn

Mattias HUNDEbøll & Louise THRANE Jensen præsenterer: En løve i zebraklæder – og andre rablende, rimende remser om dyr. En samling af sjove og fjollede rim til de mindste.

LÆS OGSÅ: “Det er rock ’n’ roll at skrive rim og remser til mine børn”

Vidste du, at nogle løver går med tøj, når ingen ser dem? Eller at ikke alle flamingoer kan lide at være lyserøde? Og er du klar over, at fluer holder fødselsdagsfester?
Glæd dig til rablende, rimende remser om dyr – og deres hemmelige liv.

Fra ca. 3 år.

Køb En løve i zebraklæder online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.


Fuglene omkring os – En bog med fuglestemmer for hele familien

Fuglene omkring os, fuglestemmer, fuglebog

Kender du fuglene i din have? Kan du kende forskel på en spurv og en stær? Fuglene omkring os er en guide til de mest almindelige danske fugle for større børn og voksne. Lær at kende fuglene på deres udseende og stemme og find ud af, hvor de lever, hvad de spiser, og hvordan de opfører sig. Bogen er fyldt med flotte fotos, faktabokse og et enkelt lydpanel med 10 fuglelyde.

Fuglene omkring os guider både ivrige begyndere og de mere erfarne fugleentusiaster til de mest almindelige danske fugle.

Fra ca. 7 år.

Købe Fuglene omkring os online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.


Karmaboy (6) – Den hemmelige klunkeklan

Karmaboy, den hemmelige klunkeklan, læse med børn

Niller er tilbage! Glæd et barn med den nye bog i Jacob Riisings populære serie om børn og voksne på Skovlunde Bytorv.

LÆS OGSÅ: Numsehumor får drenge til at læse

Hverken Niller eller nogen af de andre på Skovlunde Bytorv troede, at den hemmelige klunkeklan fandtes i virkeligheden. Men en dag modtager Kopi Kaj en fin invitation, som viser sig at være lidt af en fælde. Heldigvis er Karmaboy med og kontakter borgmesteren, men er han nu også til at stole på?

Fra ca. 8 år.

Køb Karmaboy (6) – Den hemmelige klunkeklanfx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.


Grydeklar – Godnathistorier, der får børn til at smile i søvne

Grydeklar er en samling gakkede, bizarre og platte historier, som de fleste forældre vil have en fest med at læse højt. Endelig kan børnene høre de næsten sande historier om verdens kedeligste dreng, pigen, der fandt en statsminister i baghaven og forklaringen på, hvorfor man i virkeligheden prutter.

LÆS OGSÅ: Gakkede godnathistorier med grinegaranti! Læs en historie fra Grydeklar

Godnathistorier med grinegaranti fortalt af nogle af Danmarks sjoveste forfattere, bl.a. Line Knutzon, Maren Uthaug, Nikolaj Stokholm og Thomas Brunstrøm.

Fra ca. 6 år.

Køb Grydeklar, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.


Flunkerne i H.C. Andersens univers

Flunkerne er atter på farten – og endnu en gang besøger de Danmark!

Flunkerne vil nemlig gerne vide, hvilke historier og eventyr danske børn kendte, før Flunkerne-bøgerne blev berømte.

Og hvem er bedre til at fortælle historier end den danske eventyrdigter H.C. Andersen? Hans mange eventyr og fortællinger har været kendt af store og små lige siden 1800-tallet.

“At rejse er at leve”, sagde H.C. Andersen. Tag med flunkerne på en festlig rundrejse i hans fabelagtige univers!

Fra ca. 4 år.

Køb Flunkerne i H.C. Andersens univers, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.


Sebastians store quiz om dyr

Bliv meget klogere på alverdens dyr med Sebastian Kleins sjove quizbog.

Hvilket dyr slår egentlig flest mennesker ihjel? Er det mon de afrikanske løver og krokodiller eller de indiske kobraer? Det spørgsmål er ét blandt 1000 andre spørgsmål, der kan findes i Sebastian Kleins dyrequiz. Med i alt 100 forskellige kategorier og lærerige svar er Sebastians store quiz om dyr en spændende måde at lære verdens dyr endnu bedre at kende på, mens man dyster med familie og venner.

Fra. ca. 7 år

Køb Sebastians store quiz om dyr online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.


Naja Münster-bøgerne

Virkelighedens Naja Münster blev kåret til årets youtuber til Zulu Awards, årets stjerneskud til Guldtuben, har spillet med i Far til Fire og i dag er der 200.000 mennesker, i alderen 3-10 år, som følger hende på YouTube. Nu findes der også en serie bøger om den populære youtuber.

LÆS MERE: YouTube – Der er så meget, de voksne ikke forstår

Den store fuglefest har Naja Münster fået en undulat i fødselsdagsgave. Lige hvad hun havde ønsket sig. Hun vil holde fuglefest med veninderne, men far, Trucker Finn, siger nej. Alligevel inviterer hun pigerne fra klassen med deres fugle, og selvfølgelig går alt galt.

En temmelig tosset telttur er Naja af sted med sin storebror Morten, som gerne vil lave en anderledes video til YouTube i skoven. Og det bliver det. Der dukker nemlig en vaskeægte ulv op, som skræmmer dem begge fra vid og sans. 

Køb alle bøgerne i Naja Münster-serien online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.


De 5-bøgerne

Du husker sikkert Enid Blytons De 5-bøger fra din egen barndom, eller måske har du læst dem højt for dit eget barn. Den spændende serie er kendt og elsket af børn og voksne verden over. Nu udkommer børnebogsklassikerne i en ny udgave til en ny generation af læsere.

LÆS OGSÅ: Tag med De 5 på eventyr! Børnebogsklassikere til en ny generation af læsere

Seriens popularitet skyldes også de gådefulde mysterier, som børnene bliver stillet over for i hver bog. Eventyrlystne læsere kan dårligt undgå at blive tryllebundet af de spændende eventyr, der heldigvis altid ender med, at De 5 redder dagen.

Køb De 5 serien online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.


Verdens vildeste børn

En inspirerende bog om børn, der har forandret og forbedret verden.

LÆS OGSÅ: Greta Thunberg taler om klimaet, så voksne lytter. Mød et af verdens vildeste børn

Mozart skrev symfonier som barn. Messi fik som dreng at vide, at han aldrig kom til at spille fodbold, og Greta Thunberg får børn fra hele verden til at pjække fra skole for at få politikerne til at gøre noget for klimaet.

Læs, hvordan disse og andre børn har forandret, forbedret og kæmpet for, at vores verden kunne blive et bedre sted inden for musik, opfindelse, sport, sociale medier, aktivisme, kunst og litteratur.

Fra ca. 8 år.

Køb Verdens vildeste børnfx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.


Vejen til Mumidalen

Smuk illustreret billedbog med tre af Tove Janssons originalfortællinger genskabt, så de kommer tæt på både originalfortælling og streg.

LÆS OGSÅ: Træd ind i Mumidalen – den komplette guide til Tove Janssons forunderlige univers

Bogen er den anden i en serie af billedbøger, hvor Tove Janssons vidunderlige, men også lidt svære fortællinger fra Mumidalen, genfortælles, så små billedbogslæsere kan være med. Teksterne gennemarbejdes, og bøgerne nyillustreres så tæt på originalværkerne som muligt.

Bogen indeholder tre fortællinger: Vejen til Mumidalen, Mumitrolden og den magiske hat og Mumitrolden på hatifnatternes ø.

Fra ca. 4 år.

Køb Vejen til Mumidalen, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.


Game On (5) – Antivirus

Game On-bøgerne er den perfekte serie til børn, der er opslugt af Fortnite og Mindcraft. Der er nu 5 bøger i den populære gamer-serie skrevet af Andreas Nederland og Frederik Hansen, som begge er vilde med at game.

Antivirus er det gået helt galt i Servercity. En virus er brudt ud og truer med at udrydde mange spilfigurer. En af de ramte er Major Powers, som er en drengen Lucas’ gode venner. Lucas kaster sig ud i missionen for at redde Major Powers og, måske, få et klap på skulderen af hans datter Pixie.

Fra ca. 9 år.

Køb Game on (5) – Antivirus, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.


Anker (4) – Anker og chokoladeulykken

Hverdagen i børnehøje – fortalt af Alberte Winding

Ankers far og mor har fået en ny sofa. Den har været dyr, og det er vist mest mors sofa, for hun aer den og smiler til den. Anker må ikke spise boller med syltetøj i sofaen, men han må godt ligge i den og se tennis sammen med far. Lige indtil han skal i seng. Men da Anker vågner næste morgen, kan han næsten ikke tro sine egne øjne: Der er sket en chokoladeulykke i løbet af natten.

Serien om Anker er billedbøger til de 2-5-årige af Alberte Winding med sjove og genkendelige historier fra Ankers hverdag.

Fra ca. 2 år.

Køb Anker og chokoladeulykken online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.