Anne Brontë Blandede bøger Colleen Hoover Ernest Hemingway Inspirationslister og guides Jane Austen Margaret Atwood Romaner Skønlitteratur

10 citater om kærlighed: De bedste citater om kærlighed fra bøgernes verden.

8 citater om kærlighed: De bedste citater om kærlighed fra bøgernes verden.

Det kan være du leder efter de helt rigtige citater om kærlighed til en tale. Måske leder du efter et kærlighedscitat til kæresten. Eller også nyder du bare at finde slående og søde citater om kærlighed frem. Vi kommer her med vores bud på rørende kærlighedscitater på dansk fra bøgernes univers.

Bøgernes verden er et sted, hvor de store følelser ofte får lov at blive italesat på en måde, som ingen andre steder kan bryste sig af. Der er derfor rørende læsning at finde i citater om ægte kærlighed, citater om umulig kærlighed, eller måske et klogt citat om kærlighed.

LÆS OGSÅ: Romantiske bøger, der går lige i hjertekulen. Se vores liste af must-read kærlighedsbøger her.

Hvis du er er ved at skrive et kærlighedsbrev til din partner, eller måske prøver du at finde korte citater om kærlighed til en særlig anledning, så skal du ikke lede længere. Kærlighedscitater og citater om kærlighed er nemlig oplagte at finde i bøgernes verden.

LÆS OGSÅ: 10 nye skønne kærlighedsromaner du straks skal læse

Du kan nemt hive korte citater om kærlighed og kærlighedstekster på dansk frem, når det gælder at udtrykke sin kærlighed over for den man elsker. Vi har her samlet 10 citater om kærlighed, der kan sætte ord på de følelser, der oftes kan være sværest at formulere.
Citater om kærlighed fra bøgernes verden:

8 citater om kærlighed: De bedste citater om kærlighed fra bøgernes verden.

„Forgæves har jeg kæmpet. Det går ikke. Mine følelser lader sig ikke undertrykke. De må give mig lov til at fortælle Dem, hvor lidenskabeligt jeg beundrer og elsker Dem.“

Jane Austen, Stolthed og fordom„De gennemborer min sjæl. Jeg er halv sjælekvide, halvt håb. Sig ikke, at jeg kommer for sent, at disse dyrebare følelser er borte for altid.”

Jane Austen, Overtalelse.„Efter hendes tro måtte kærligheden indfinde sig pludselig med store udbrud og blændende lynglimt, en orkan, der styrter løs på livet, kaster det over ende, bøjer viljen som et siv og styrter hjertet i en afgrund.”

Gustave Flaubert, Madame Bovary„Hele mit hjerte tilhører Dem, sir. Det tilhører Dem, og sammen med Dem skal det være for evigt, om så resten af mig blev skilt fra Dem for altid.“

Charlotte Brontë, Jane Eyre.„Jeg elsker dig mere end alt andet i verden tilsammen. Er det ikke nok?”

“Jo, det er nok,” svarede han og smilede. “Nok for altid.””

Stephenie Meyer, Tusmørke„Du kan godt holde op med at svømme nu, Lily. Vi er omsider nået frem til kysten.”

Colleen Hoover, Det ender med os„Jeg har også knust hjertet på mig selv. Det er knust og borte. Alt, hvad jeg troede på, og alt, hvad jeg brød mig om, har jeg opgivet for din skyld, fordi du var så vidunderlig, og fordi du elskede mig så højt, at kærligheden var det eneste, det kom an på. Kærligheden var det største i verden, ikke? Kærligheden var noget, som vi to havde, og som ingen anden havde eller kunne have?”

Ernest Hemingway, At have og ikke have„Kærligheden slører synet, men når den trækker sig væk, ser man den tydeligere end nogen sinde. Det er, som når tidevandet er på vej ud og afslører alt, der er blevet smidt væk og gået til bunds (…)”

Margaret Atwood, KatteøjeJeg har lært, at man ikke kan fortælle hjertet, hvornår og hvem og hvordan det bør elske. Hjertet gør præcis, som det har lyst til. Det eneste, vi kan kontrollere, er, hvorvidt vi giver vores liv og vores hoveder en chance for at indhente vores hjerter.

Colleen Hoover, Måske en dagHvis jeg elskede dig mindre, var jeg måske i stand til at tale mere om det.

Jane Austen, Emma

Her er bøgerne citaterne stammer fra:

Jane Austen: Stolthed og fordom

Stolthed og fordom, Jane Austen

I Stolthed og fordom møder vi mr. og mrs. Bennett samt deres fem døtre, for hvem det er mrs. Bennetts største ambition at finde de bedste partier til.

Da ungkarlene mr. Darcy og mr. Bingley flytter til Longbourne, ser mrs. Bennett derfor sin lykke gjort. Mr. Bingley falder straks for Jane, den ældste af Bennett-døtrene, mens den stolte mr. Darcy bliver betaget af den næstældste datter Elizabeth og hendes intelligens og humor. Men Elizabeth tror ikke, at mr. Darcy har rent mel i posen – og hun vil kun giftes af kærlighed.

Stolthed og fordom er en af litteraturens største kærlighedsfortællinger foruden at være en gnistrende satire over sladder og snobbethed i den engelske middelklasse.

Du kan købe Stolthed og fordom online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Jane Austen: Overtalelse

10 citater om kærlighed: De bedste citater om kærlighed fra bøgernes verden.

Overtalelse er en morsom og gribende klassiker om kærlighed og kvindesind. Det er den sidste roman, Jane Austen selv færdiggjorde, og den blev udgivet posthumt i 1818. Det er også bag Netflix-filmen Persuasion.

Da den 19-årige Anne Elliot forelsker sig i den fattige, men ambitiøse søofficer, Frederick Wentworth, overtaler hendes familie hende til at bryde forlovelsen. Da Anne igen møder Frederick, er hun 27 år, ugift og aldrig kommet sig over sin forelskelse.

Han er blevet velhavende og er stadig på udkig efter en hustru, men han har ikke tilgivet Anne, at hun afviste ham dengang.

Du kan købe Overtalelse online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Gustave Flaubert: Madame Bovary

Madame Bovary, Gustave Flaubert

En klassiker i verdenslitteraturen er vendt tilbage!

Den flamboyante og virkelighedsfjerne Emma Bovary er bliver gift med provinslægen Charles Bovary, som bliver betaget af den kønne bondedatter.

Deres liv sammen lever dog ikke på til Madame Bovarys tanker om kærlighed og overklasseliv, så hun tager flere elskere og opbygger snart en gæld, som hun umuligt kan indfri.

Flauberts skildring af Emma Bovary regnes af mange som et af de første realistiske kvindeportrætter.

Du kan købe Madame Bovary online, eller i din lokale boghandler.
Charlotte Brontë: Jane Eyre

Jane Eyre

Jane Eyre er Charlotte Brontës klassiske gotiske dannelsesroman.

Jane Eyre er en forældreløs pige, der er vokset op i fattigdom og som har haft alt andet end en let barndom. Hun vokser op hos sin onkel og hans familie, der mishandler hende lige til den dag de sender hende på kostskole. Det bliver starten på et et nyt liv.

Som attenårig forlader Jane skolen for at blive guvernante på et stort gods. Hun forelsker sig i godsejeren, men samtidig begynder der at ske mærkelige ting på godset.

Jane Eyre blev for nyligt filmatiseret og resultatet blev fyldt med overdådige kostumer, en gotisk atmosfære, nervepirrende scener og dyster romantik.

Du kan læse e-bogen på Mofibo og Bookmate.

Du kan købe Jane Eyre online, fx hos Bog & Idé, eller i din nærmeste boghandel.
Stephenie Meyer: Tusmørke

Stephenie Meyer, Twilight, Twilight sagaen, YA, young adult, vampyr, kærlighed, ungdomsbog

Da Bella Swan flytter fra det solrige Arizona til den lille regnvåde tågeby Forks for at bo hos sin far, er hendes forventninger til sit nye liv ikke særlig store.

Der sker nemlig ikke ret meget i den tågede by omgivet af store skove i staten Washington. Men så møder hun den mystiske Edward Cullen.

Deres møde vender op og ned på hele hendes liv på en spændende og skræmmende måde. Indtil nu har Edward kunne holde sin vampyr-identitet hemmelig i det lille samfund, men nu kan ingen vide sig sikker. Især ikke Bella.

Du kan købe Tusmørke online, fx hos Saxo.com, eller i din nærmeste boghandler.
Colleen Hoover: Det ender med os

10 citater om kærlighed: De bedste citater om kærlighed fra bøgernes verden.

NY UDGAVE MED EKSTRA MATERIALE!

En uforglemmelig fortælling om kærlighedens ultimative pris.

Da Lily møder den flotte neurokirurg Ryle, falder hun for ham med det samme. Og da de to bliver et par, svæver Lily nærmest af lykke.

Alligevel er der noget ved Ryle, som giver skår i glæden.

Og da Lilys ungdomskæreste Atlas dukker op, går det op for Lily, at hendes forhold måske er mere skrøbeligt, end hun havde forestillet sig.

For nogle gange er det dem, der elsker dig højest, som kan gøre dig allermest ondt.

Denne udgave indeholder en samling billeder samt en Q&A mellem Colleen Hoover og hendes mor, Vannoy Fite, hvis historie er inspirationskilde til bogen. 

Du kan købe Det ender med os online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Margaret Atwood: Katteøje

10 citater om kærlighed: De bedste citater om kærlighed fra bøgernes verden.

Næsten 50 årige Elaine Risley vender tilbage til sin barndomsby Toronto – byen hun flygtede fra.

Som anerkendt maler rejser hun hjem til en retrospektiv udstilling af hendes værker, der rusker op i nogle af hendes barndoms værste minder.

Særligt det uafsluttede forhold til sin bedste veninde Cordelia spøger.

Katteøje vender Margaret Atwood blikket bagud i en rystende og fascinerende beretning om en kvindes fortid og pigers venskaber.

Du kan købe Katteøje online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Colleen Hoover: Måske en dag

10 citater om kærlighed: De bedste citater om kærlighed fra bøgernes verden.

Måske en dag er smuk kærlighedsroman, der vil vække følelser og tårer her i sommervarmen.

Bogen byder på en blanding af sød musik, venskab, bedrag og ung kærlighed.

Sydney, som er musikstuderende, nyder hver dag smuk musik fra altanen overfor. Det er Ridge, der spiller, og da de to mødes en dag, får Sydney håb for fremtiden trods et knust hjerte.

De bliver hurtigt venner, og begynder at komponere og skrive musik sammen. Det varer ikke længe, før der opstår sød musik mellem dem…

Men det var ikke meningen, at Sydney skulle falde for Ridge. Og Ridge har jo en kæreste.

Læs eller eller lyt til Måske en dag på Storytel, Bookmate og Mofibo.

Du kan købe Måske en dag online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Jane Austen: Emma

Emma af Jane Austen

Jane Austens elskede klassiker Emma fra 1815 er blevet genoversat og byder på en fantastisk verden af sladder og kurtisering.

Emma er rig og priviligeret. Hun er yngste datter af Mr. Woodhouse og er blevet førstedame på familieejendommen, efter sin mors død. Emma finder sin position naturlig og fortjent. Hun er omgivet af kærlige venner og er fuldt ud tilfreds med sit liv. Derfor påtager hun sig rollen som Kirsten Giftekniv og forsøger med større (og mindre) held at føre folk fra sin omgangskreds sammen.

Hendes eneste kritiker, mr. Knightley, prøver ihærdigt at råde sin veninde, men Emma er egenrådig og stædig. Og hvis hun ikke passer på, kan hun let forspilde sine egne chancer…

Du kan købe Emma online, fx hos Bog & Idé, eller i din nærmeste boghandel.

Du kan læse e-bogen på Mofibo og Bookmate.