10 børnebøger om kærlighed

Der er blevet skrevet mange søde, sjove, gribende og hjerteknusene historier om kærlighed og forelskelse. Vi har samlet en række børne- og ungdomsbøger, der både smelter hjerter, vækker minder og giver smil på læben. Se vores liste af børnebøger om kærlighed nedenfor.

LÆS OGSÅ: 16 børnebøger, der sætter store tanker og samtaler i gang mellem voksne og børn

Merete Pryds Helle og Charlotte Pardi: Donna finder hjem

Donna finder hjem

Mød Donna – verdens dejligste hundehvalp!

Donna bor trygt og godt med sin familie. Men én for én begynder Donnas søskende at forsvinde! Hvor tager de hen? Og hvad venter udenfor? Donna går ud i sneen …

Kom med ind i et lille, sart hundesind, der begiver sig ud på eventyr. Hvad sker der, når hundehvalpe “forlader” deres mor og finder nye hjem hos mennesker?

Illustreret af Charlotte Pardi med masser af kærlighed og stemning.

Fra ca. 3 år

Du kan købe Donna finder hjem online eller i din nærmeste boghandel.
Stolthed og fordom med Anders og Mickey

10 børnebøger om kærlighed, der får dit hjerte til at smelte

Børnenes favoritter Anders And, Mickey Mouse og deres venner fra Andeby, optræder i nogle af alletiders største litterære klassikere. Stolthed og fordom – med Minnie og Mickey er en skøn, fuldt illustreret nyfortolkning af Jane Austens højtelskede klassiker.

Mr. Bennet har fem døtre og er vil rigtig gerne have dem giftet bort – og allerhelst til en mand med mange penge på lommen. Det med kærligheden tænker han ikke så meget på. Det gør hans næstældste Elizabeth Bennet derimod. Hun syntes nemlig at man kun skal gifte sig fordi man er forelsket, og ellers skal man lade være.

Fra ca. 5 år.

Du kan købe Stolthed og fordom – med Minnie og Mickey online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Skønheden og udyret

10 børnebøger om kærlighed, der får dit hjerte til at smelte

Disneys populære animationsfilm Skønheden og udyret kan nu fås som flot højtlæsningsbog! Her får du hele historien om Skønheden og udyret i en stor, flot bog fyldt med farveillustrationer.

En stormfuld nat for længe siden banker en gammel heks på døren til prinsens slot for at få ly af uvejret. Men prinsen vil ikke lukke hende ind, og som straf bliver han forvandlet til et udyr. Kun hvis en pige bliver forelsket i ham, kan forbandelsen hæves.

Så da den smukke og kloge Belle havner hos udyret, gør slottets forheksede tjenestefolk alt for at en romance skal spire mellem de to.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Skønheden og udyret online, eller i din nærmeste boghandel.
Sam McBratney: Jeg elsker dig hele året rundt

10 børnebøger om kærlighed, der får dit hjerte til at smelte

Fire enkle fortællinger med Lille Brune Hare og Store Brune Hare, kendt fra godnatklassikeren Hvor højt tror du, jeg elsker dig?. I denne billedbogssamling tager Lille Brune Hare og Store Brune Hare på en dejlig rejse året rundt, hvor hver historie repræsenterer en årstid.

Lille Brune Hare har mange spørgsmål, når tingene begynder at spire om foråret – og han spekulerer på, hvad han vil blive til en dag. Om sommeren lægger han mærke til farver overalt, og efterårsvinden inspirerer til at gemme sig og jage. Og når vinteren kommer, er det især sjovt at lege ’Gæt, hvad jeg ser på’ i sneen.

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Jeg elsker dig hele året rundt online eller i din nærmeste boghandel.
Baby-elsker serien

10 børnebøger om kærlighed, der får dit hjerte til at smelte

Baby elsker-serien er en række fine og lærerige papbøger til de helt små. Serien er udviklet til de allermindste og er god til ordindlæring, udvikling af din babys motorik og træning af din babys hukommelse.

Fra ca. 6 mdr.

Du kan købe Baby elsker-serien online eller i din nærmeste boghandel.
Ina Victoria Haller og Lea Letén: Den lille bog om store følelser

10 børnebøger om kærlighed, der får dit hjerte til at smelte

Bestselleren Den lille bog om store følelser udkom første gang i 2016 og findes nu i en ny, opdateret udgave.

Pelle og Ronja skal til fødselsdag hos Sofie sammen med deres forældre. Børnene har glædet sig og kan ikke vente med at komme af sted! Vi følger familien dagen igennem og oplever alle de følelser, som opstår i mødet med de andre børn og voksne.


Bogen hjælper og støtter barnets følelsesmæssige udvikling og indeholder forslag til samtaler og leg, så barnet kan forholde sig aktivt til egne og andres følelser samt konflikter fra hverdagen. På den måde bliver det lettere for barnet at forstå og regulere sine følelser, hvilket skaber grobund for et solidt selvværd og et liv i balance.

Fra ca. 2 år.

Du kan købe Den lille bog om store følelser online eller i din nærmeste boghandler.
Ninka Reittu: Min ven Kardemomme

10 børnebøger om kærlighed, der får dit hjerte til at smelte

Pigen Tulle bor på en bondegård med sine bedstemødre og drømmer om at få sin egen hest. Da hun endelig får lov, køber de ponyen Kardemomme.

Men Kardemomme vil ikke være nogens hest og vil slet ikke have sadel på eller få flettet sin hale. Kardemomme vil hellere klatre i træer og fjolle rundt på engen. Kan de to stædige væsener mon lære at blive venner?

Min ven Kardemomme sætter ord på et spirende venskab mellem barn og hest. Bogen er varmt, humoristisk og farverigt illustreret.

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Min ven Kardemomme online, eller i din nærmeste boghandel.
Alberte Winding og Charlotte Pardi: Lyse nætter

10 børnebøger om kærlighed, der får dit hjerte til at smelte

Sangen ‘Lyse nætter’ af Alberte Winding er en af de mest elskede danske sange, og den er nu blevet fortolket i en varm og dejlig billedbog af Charlotte Pardi. Bogen egner sig både til højtlæsning og hygge.

Når man hører Alberte synge ‘Lyse nætter’, er det næsten umuligt ikke at fælde en tårer, og man bliver fyldt af sommerlykke og varme. Samtidig kan man mærke en melankolsk undertone i sangen.

Denne følelse har Charlotte Pardi sat billeder på, og det er blevet til en smuk billedbog om en bedstemor og hendes længsel efter barnebarnet.

Fra ca. 2 år.

Du kan købe Lyse nætter online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 10 maj.
Inez Gavilanes: Kærlighed og andre katastrofer

10 børnebøger om kærlighed, der får dit hjerte til at smelte

Happy Camper-serien er en sød, sjov og letlæst serie fra ca. 9 år.

Joanna har ombestemt sig – camping er for sejt! Hun elsker sit nye campingliv og sine nye venner, og stemningen er fantastisk.

Men hun kan ikke tilgive sin far, der har fundet en ny kæreste. Joanna synes, at han er en idiot, og hun vil ikke have noget med ham at gøre. Hun har jo langt vigtigere ting at tage sig til, for eksempel at redde campingpladsen fra at blive lukket.

Joanna og hendes venner gør klar til kamp! Og så får de hjælp af Mika, der har familie blandt fastliggerne. Søde Mika, der er så nem at tale med. Men Joanna har ikke været heldig med de drenge, hun har forelsket sig i, så hun gør alt, hvad hun kan, for at holde sig væk fra Mika.

Du kan købe Happy Camper (2) – Kærlighed og andre katastrofer online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Katrine Skovgaard: Vi snakker ikke om Jonathan

vi snakker ikke om jonathan, katrine skovgaard, sommerfugleserien

Selvom Olivia og Ragna er meget forskellige, skal det ikke stoppe dem i at blive veninder. Ragna er meget praktisk, mens Olivia er romantiker, og de er uenige om mange ting.

Men de kan godt blive enige om, at det ville være godt, hvis der startede en sød dreng i klassen – og så starter Jonathan. Det bliver hårdt for pigernes venskab, da de begge er lidt vilde med ham. Han er nemlig både pæn, sød og ret sjov… Veninderne laver en aftale om, at de ikke må snakke med Jonathan.

Men Olivia og Ragna skal nu beslutte, hvad der er vigtigst – veninder eller kærester?

Fra ca. 10 år.

Vi snakker ikke om Jonathan kan købes online, eller i din nærmeste boghandel.