Klassiker

Hvis du og står mangler en ny skøn bog til din 5-årige behøver du ikke lede længere. Vi har nemlig fundet fem sjove og skønne bøger, der er perfekte til en omgangs højtlæsningshygge

Det er skønt at læse højt for sine unger, men det kan godt blive kedeligt at læse de samme bøger om og om igen. Her får du derfor syv skønne bøger, der er oplagte til en god omgang højtlæsningshygge. Bøgerne vil med garanti vil vække begejstring hos de 5-9-årige med smag for grineflip, fjollede karakterer og finurlige historier.


Anton og farmor i det vilde vesten

Farmor er sliksulten, men har ingen penge. Anton og farmor bliver derfor nødt til at rejse til det vilde vesten for at skaffe noget guld.

Her møder de farlige banditter, og der må duelleres både i Ludo og med vandpistoler. Anton må være ekstra modig, hvis han skal klare ærterne og få fingrene i guldet. Det bliver en eventyrlig rejse, for når farmor er med, er der aldrig et kedeligt øjeblik.

Anton og farmor er skabt af Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen, makkerparret bag Sallys far.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Anton og farmor i det vilde vesten online eller i din nærmeste boghandel.Nu er jeg 5 år

Nu er jeg 5 år er en smuk 96-siders bog, hvor børn og deres forældre får seks illustrerede historier med nogle af de store figurer fra Disneys magiske univers.

Både figurerne og ordforrådet er tilpasset barnets alder. Undervejs i historierne bliver der stillet spørgsmål, som kan hjælpe med at forstå handlingen, samt skærpe barnets iagttagelsessans.

Bagerst i bogen bliver historierne opsummeret på et dobbeltopslag, der kan være udgangspunkt for en samtale mellem barnet og den voksne.

Du kan købe Nu er jeg 5 år online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 12 april.Verdens bedste Peter Plys

En flot gavebog til alle Peter Plys-fans!

Fire herlige historier fra Hundredmeterskoven med Peter Plys og hans venner Grisling, Æsel, Tiger, Ninka Ninus, Ugle og alle de andre.

Bogen indeholder disse historier:

  • En god nats søvn
  • Hundredmeterskovens talentshow
  • Den store honningjagt
  • Peter Plys og hafferlaffen

Du kan købe Verdens bedste Peter Plys online, eller i din nærmeste boghandel.Kim Fupz Aakeson: Barnets bibel

barnets bibel, kim fupz aakeson

I Barnets Bibel gendigter Kim Fupz Aakeson, en af Danmarks allerstørste børnebogsforfattere, 60 af de allervigtigste fortællinger fra både Det gamle og Det nye testamente i en smuk og gennemillustreret børnebibel, som både børn og voksne kan nyde.

Biblen har mange forskellige og fantastiske historier. Der er historier om brødre, der ikke kan komme overens med hinanden. Der er historier om konger, der frygter deres trone. Der er historier om krig, om magre køer, om trompeter, der vælter mure, om et land, der flyder med mælk og honning. Men først og sidst handler Biblen nok om kærlighed.

Barnets Bibel er en oplagt gavebog til dåb, konfirmation eller bare til højtlæsning for alle aldre.

Fra ca. 4 år

Du kan købe Barnets Bibel online, fx hos Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Sallys far er skidesjov

Sallys far er skidesjov, og han vil rigtig gerne dele alle sine bedste jokes med Sally. Du får 130 sjove, skøre og platte vittigheder.

Der er både kræs for kendere med Sallys fars egne påfund og klassiske vittigheder fra dengang Sallys far var dreng.

Du kan købe Sallys far er skidesjov online eller i din nærmeste boghandel.Min!

Det er ikke altid sjovt at skulle dele sine bedste ting med andre.

Sally får besøg af Nico, så hun skynder sig at gemme alle de ting, som Nico ikke må lege med, for det er, som Sally siger: “Min!”

Det viser sig, at Sally faktisk holder af rigtig mange ting, så hun får travlt med at gemme det hele. Til sidst bliver mor også gemt væk.

Men hvor sjovt er det så at lege?

En fin historie om at lære at dele det, man holder meget af.

Fra 3 år.

Du kan købe Min! online eller i din nærmeste boghandel fra 6. juni.En bjørn ved navn Paddington

“En bjørn? På Paddington Station?” Fru Brown så forbløffet på sin mand. “Hold nu op, Henry, det kan ikke passe.”

Efter en lang rejse fra det mørkeste Peru, mødte bjørnen Paddington for første gang familien Brown på Paddington Station i London. Efter mødet ændrede deres liv sig, og alt det almindelige i hverdagen blev pludselig ret så ualmindeligt.

I denne flotte udgave samles otte historier om en af de allermest populære børnebogskarakterer i verden.

Bogen egner sig til højtlæsning, og vil med sikkerhed være populær hos både børn og voksne.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe En bjørn ved navn Paddington online eller i din nærmeste boghandel.Forårslæsning carlsen, højtlæsningshygge, højtlæsning

Leder du efter flere anbefalinger til gode bøger, der passer perfekt til en god omgangs højtlæsningshygge? Se oversigten over alle vores inspirationslister og guides her.

LÆS OGSÅ: Sommerens bedste børnebøger – 10 skønne bøger, dine børn ikke må gå glip af