Aktiviteter Børnebøger Børnebøger 3-5 år Carlsen

Download aktivitetsark: Mal og leg med seje Sol!

opgaveark, sol over indre by, maleark

Tag med Sol på opdagelse i indre by, og farvelæg nogle af de flotte illustrationer fra Sol over indre by-serien. Du kan også hjælpe Sol med at finde jahatte og appelsiner eller lære at tælle til 10. Download aktivitetsarkene her.


Sol er en sej pige med masser af kapow! Og så kan hun nok også godt være lidt at en spilomager! Derfor har vi lavet nogle sjove aktivitetsark, hvor du sammen med dit barn kan male og lege med seje Sol!

LÆS OGSÅ: Så er der Sol over indre by! Ny, skøn serie med den sjove og kloge københavnerunge Sol i hovedrollen

I ‘Mal og leg med seje Sol’-aktivitetsarkene kan man blandt andet farvelægge nogle af de flotte illustrationer fra Sol over indre by-serien, hjælpe ilderen med finde vej gennem labyrinten og hjem til Sol, og lave sin helt egen jahat.


Sol over indre by

Sol over indre by er en ny uimodståelig børnebogsserie, der handler om den handlekraftige spilopmager Sol. Sol bor i indre by i København sammen med sin mor, som har fået hende med hjælp fra Donor.

Der er altid gang i den med Sol, når hun får en god ide! I bøgerne Sol over indre by og historien om en ilder, Sol over indre by og historien om en jahat og Sol over indre by og historien om en mavepine følger vi Sol på hendes eventyr i indre by! Her leger hun med søskendeparret Bror og Søs nede i gården, finder sit eget kæledyr, ilderen, går på opdagelse i regnvejret for at finde en jahat til sin mor, så hun ikke altid siger nej til Sols gode og måske lidt skøre ideer, og gør alt hvad hun kan for at undgå at give en hjælpende hånd med arbejdet i gården.

LÆS OGSÅ: De bedste børnebøger til både store og små

Sol over indre by er en billedbogsserie skrevet af Sophie Souid og flot og farverigt illustreret af Emilia Rubæk. Sophie Souid har skrevet flere sjove bøger til børn, hun er forfatteren af Møgmis, og har desuden skrevet To på ti-serien sammen med Thomas Brunstrøm.

LÆS OGSÅ: To på ti. Gakket serie af forfatterne bag Sallys far og Møgmis
Download aktivitetsark: Mal og leg med seje Sol

Download aktivitetsark: Mal og leg med seje Sol!
Hvordan kommer jeg i gang?

Det skal du bruge:

 • En printer (gerne med farvepatron)
 • Papir
 • En Blyant
 • Farveblyanter eller tuscher
 • Avispapir til Jahatten

Print aktivitetsarkene

Aktivitetsarkene Mal og leg med seje Sol kommer allermest til live, hvis du printer dem i farve.

Aktiviteterne

Her finder du en kort beskrivelse af de forskellige aktiviteter i Mal og leg med seje Sol aktivitetsarkene samt svarene på opgaverne.

Mal og leg med seje Sol aktivitetsarkene indeholder disse sjove og hyggelige aktiviteter:

 • Mange flotte tegninger fra Sol over indre by serien, som dit barn selv kan farvelægge.
 • En spændene labyrint, hvor dit barn kan hjælpe Sols nye kæledyr; ilderen, med at finde vejen hjem til Sol igen.
 • Lær at tælle til ti med Sol: Tæl hvor mange jahatte, der er, og skriv det i det røde felt.
 • Find jahattene, der er sneget sig ind på arket. Svaret er 20 jahatte.
 • Find appelsinerne, der er sneget sig ind på arket. Svaret er 27 appelsiner.
 • Opskriften på, hvordan man laver sin helt egen Sol-hat.

God fornøjelse!
Download aktivitetsark: Mal og leg med seje Sol!

Historien om en ilder er første bog i serien Sol over indre by. Den handler om pigen Sol, der kan finde på lidt af hvert, men altid har et hjerte af guld.

Sol kunne virkelig godt tænke sig et kæledyr, og hun vil helst have en hund. Mor siger, at de ikke må have husdyr i lejligheden. Men Sol har det med regler, som hun har det tandlægen. Og nye sko, der klemmer … Så hvis hun ikke må FÅ en hund, så kan hun jo bare LÅNE en … og glemme at give den tilbage igen.

Sol lægger en plan, og den skal nok give pote, for Sol lader sig ikke slå ud af noget. Det er nemlig en af de ting, hun har fra Donor, der har været med til at lave hende.

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Sol over indre by og historien om en ilder online eller i din nærmeste boghandel.
Download aktivitetsark: Mal og leg med seje Sol!

Sol er godt træt af, når folk siger nej. Mor gør det i hvert fald alt for tit. Men nede i kiosken hører Sol om noget, der hedder en nejhat. Og hvis der findes en nejhat, så må der vel også findes en jahat. Sådan én kunne jo løse alle Sols problemer, og måske kunne hun endelig komme i zoologisk have eller i cirkus. Historien om jahatten er anden bog i serien “Sol over indre by” om pigen Sol, som kan finde på lidt af hvert, men har et hjerte af guld.

Fra ca. 4 år

Du kan købe Sol over indre by og historien om en jahat online eller i din nærmeste boghandel.
Sol over indre by og historien om en mavepine

Download aktivitetsark: Mal og leg med seje Sol!

Der er arbejdsdag nede i gården, og der skal males, fejes og fjernes skrald. Men Sol har det med al slags arbejde, som hun har det med at få klippet negle. Og sengetider. Og ost. Hun er helst fri. Til gengæld kan hun rigtig godt lide fest, kanelsnegle og slik, men hvordan skal hun få det uden at tage del i arbejdet? 

Fra ca. 4 år.

Andre bøger i serien:

Sol over indre by og historien om en ilder

Sol over indre by og historien om en jahat

Du kan købe Sol over indre by og historien om en mavepine online, eller i din nærmeste boghandel.