Efterårsferien er snart over os. For mange børnefamilier betyder det ekstra tid til hygge og samvær. Og tid til at finde nye bøger, der kan gøre hele familien klogere.

Vi har samlet 10 bøger, som du kan tage med på efterårsferien, og læse med ungerne. Bøgerne kan bruges til hyggelige stunder, inspirere til sjove aktiviteter for både børn og voksne og gøre jer klogere på alt mellem himmel og jord.
Slå vilde rekorder med Guinness World Records 2024

Verdens bedst sælgende årbog er sprængfyldt med tusindvis af nye rekorder og kategorier. I 2024 er der bl.a. fokus på vores blå planet, robotter, rutsjebaner, manga, musik, tv og gaming.

Bogen indeholder også et nyt afsnit om historiske begivenheder, der bl.a. kommer omkring emner som pirater, det gamle Egypten, riddere, vampyrer og spøgelser.

Med over 50.000 årlige ansøgninger er Guinness World Records den absolutte verdensautoritet, hvad angår alle slags rekorder – fra det fantastiske og fascinerende til det underlige og uhyggelige.

Du kan købe Guinness World Record 2024 online eller i din nærmeste boghandel.
Bliv klogere på vores fascinerende jordklode

Jordens rekordbog er videnskab til børn på 8+ om de 100 mest fascinerende fænomener på jordkloden. 

Hvad er jordens vildeste kraft? Hvilket sted på jorden er det mest øde? Hvad er det dybeste, et menneske har været nede i jorden? Det er sådan 100 spørgsmål, Lars Henrik Aagaard, som er en af Danmarks bedste formidlere af naturvidenskab til børn, skriver om i Jordens rekordbog

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Jordens rekordbog online eller i din nærmeste boghandel.Gys og grin med Lucas O’kult

Lucas O´Kult flytter til Kvæhlstrup med sin mor og to søskende. De har arvet farfarens hus, efter at han er forsvundet sporløst. En aften finder de en såkaldt VHS-afspiller i kælderen og ser den gyserfilm, der sidder i maskinen. Samtidig begynder der at ske grufulde ting i Kvæhlstrup. Ting, som minder uhyggeligt meget om filmens handling. Folk i byen begynder at mistænke Lucas og hans familie, og Lucas er nødt til at rense deres navn. Men måske er familien rent faktisk mere involveret, end de selv aner.

Fra ca. 9 år

Du kan købe Lucas O’Kult og Satans VHS online eller i din nærmeste boghandel fra 10. oktober.Tag med Andreas Mogensen ud i rummet

Den første dansker i rummet – Andreas Mogensen – fortæller om, hvordan han blev astronaut, og hvordan det er at bo på en rumstation. Han fortæller også om, hvor fantastisk det er at være vægtløs og se Jorden fra rummet for første gang.

Han giver også et indblik i, hvor nervepirrende det er at træne med den robotarm, som skal fange forsyninger i rummet, så de ikke flyver væk. Og hvordan det føles at se jorden fra rummet og forstå, hvor værdifuld vores planet er.

Når bogen bliver udgivet, er han på vej på sin anden mission i rummet, hvor han skal være afsted i seks måneder.

Du kan købe Andreas Mogensen fortæller om astronauttræning, vægtløshed og kæmpelyn online eller i din nærmeste boghandel.Slip fantasien løs med Anton og Farmor

Anton og Farmor må rejse til havets bund, for at finde den ring Farmor har mistet. På bunden af havet møder de farlige uhyrer og stressede havfruer. Anton må derfor være ekstra kvik, hvis han skal klare opgaven og få Farmors ring med tilbage.

Rejsen er bliver eventyrlig, og når Farmor er med, er der aldrig et kedeligt øjeblik.

Anton og Farmor er skabt af Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen, makkerparret bag Sallys far

Du kan købe Anton og Farmor på havets bund online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandelVerdens sejeste hundepatrulje slår til igen

PAW Patrol – Filmen fra 2021 var et kæmpe globalt hit, og nu kommer der en helt ny film!

Da en magisk meteor styrter ned i Adventure City, giver den PAW Patrol-vovserne superkræfter, der forvandler dem til Supervovserne!

Men pludselig bryder vovsernes ærkerival Borgmester Humdinger ud af fængslet og slår sig sammen med en gal videnskabskvinde for at stjæle superkræfterne. Nu må Supervovserne stoppe skurkene, og Skye lærer, at selv den mindste vovse kan gøre en stor forskel.

Fra ca. 3 år.

Du kan købe PAW Patrol Superfilmen: Historien bag filmen online eller i din nærmeste boghandel fra 1. september.Søg og find med Star Wars

Chewbacca er taget på eventyr i galaksen sammen med sine Wookiee-venner. 

Find den behårede helt og alle dine yndlingsfigurer i denne sjove søg og find-bog for hele familien.

De sidste sider i bogen er fyldt med særlige ekspertudfordringer. 

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Star Wars: Hvor er Chewbacca? online eller i din nærmeste boghandel fra 3. oktober.Så er der sol over indre by

Historien om en ilder er første bog i serien Sol over indre by. Den handler om pigen Sol, der kan finde på lidt af hvert, men altid har et hjerte af guld.

Sol kunne virkelig godt tænke sig et kæledyr, og hun vil helst have en hund. Mor siger, at de ikke må have husdyr i lejligheden. Men Sol har det med regler, som hun har det tandlægen. Og nye sko, der klemmer … Så hvis hun ikke må FÅ en hund, så kan hun jo bare LÅNE en … og glemme at give den tilbage igen.

Sol lægger en plan, og den skal nok give pote, for Sol lader sig ikke slå ud af noget. Det er nemlig en af de ting, hun har fra Donor, der har været med til at lave hende.

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Sol over indre by og historien om en ilder online eller i din nærmeste boghandel.Til alle hesteglade

Disneys heste galopperer ud af deres eventyr – og ind i vores verden – i denne medrivende og magiske hesteserie.

Efter to hæsblæsende hesteeventyr er søstrene Maddie og Evie blevet enige om at lade hestene blive i deres egen verden – eventyrprinsesserne har trods alt brug for dem! Men da Evies fødselsdagsønske ser ud til ikke at gå i opfyldelse, finder pigerne tilbage til ønskebrønden. De leder efter Belle, men det er hendes hest, Philippe, der måske redder dagen!

Fra ca. 7 år

Du kan købe Hestenes dal (3) – Frygtløse Philippe online eller i din nærmeste boghandel fra den 6. september.Quiz løs om Disneys magiske univers

Quiz der gør dig klogere på alt, der har med Disney at gøre!

Her er bogen, der med sine 1.000 quiz-spørgsmål kan gøre jer klogere på Disney.

Bogen indeholder både kategorier om helte, skurke, musik, historie, Andeby og meget, meget mere, der er med til at teste jeres kendskab til et af verdens mest elskede og ikoniske brands.

Til alle 1.000 spørgsmål er der tre svarmuligheder, så hele familien kan være med – for det er langt fra sikkert, at I kender svarene til de forunderlige og fantastiske ting, der finder sted i og omkring Disneys eventyrlige univers.

Saml venner, familie eller kolleger, og se, hvem af jer der er den skarpeste Disney-ekspert!

Bogen er desuden fyldt med flotte og genkendelige illustrationer – nedslagspunkter i Disneys 100-år-lange historie.

Fra ca. 6 år.

Du kan købe Den store Disney-quiz online eller i din nærmeste boghandel.Brug for endnu mere inspiration?

Mangler I endnu mere inspiration til sjove aktiviteter eller medrivende bøger I kan hygge jer med i efterårsferien? Bare rolig, der er masser af hjælp at hente her på sitet.

Vi har nemlig samlet et komplet overblik over de bøger, I bare IKKE må gå glip af. Tag blandt andet et kig på de nyeste bøger liger her.Efterårets bedste børnebøger, efterårsferien

Psst… prøv også vores sjove quizzer

Har I brug for endnu flere aktiviteter, der kan underholde ungerne? Prøv vores sjove quizzer lige her:

Guinness World Records: Har du styr på de vildeste rekorder?

Naja Münsters vennebog: Hvor godt kender du Naja Münster? (og hvor meget har I tilfælles?)

Carlsens store sangbog: Har du styr på børnesangene?