Asser Amdisen Bøger til godnatlæsning Børnebøger Børnebøger 10-12 år Carlsen Fagbøger til børn Viden

Quiz | Har du styr på danmarkshistorien? Test din viden med historiker Asser Amdisen

Asser Amdisen

Hvorfor var Valdemar Sejr i Estland, da han fik et flag i hovedet? Og hvilken konge var det nu, der fik en klap for øjet? Tag quizzen lavet af Asser Amdisen, og se om du har styr på danmarkshistorien!

Interesserer dit barn sig for historie? Eller ville du ønske, at det var tilfældet? Så er der hjælp at hente i bogen Ti vilde historier fra danmarkshistorien , hvor historiker og forfatter Asser Amdisen gør op med fordommene om, at historie er tørt og kedeligtBogen er både tænkt til børn og som en håndsrækning til voksne, der gerne vil vække historieinteressen hos de små.

LÆS OGSÅ: Historiker: De her 5 tips giver dit barn lyst til at rejse tilbage i tiden

Hvor meget ved du om Tordenskjold og alle de andre?

Med afsæt i ti episoder fra Danmarks historie gør Asser Amdisen læseren klogere på vores dramatiske og underholdende fortid og nogle af de figurer, der spillede en vigtig rolle. I Ti vilde historier fra danmarkshistorien møder du både Valdemar Sejr, Tordenskjold, Holger Danske og mange andre spændende folk.

Men hvor meget ved du egentlig om danmarkshistorien? Test din viden nedenfor.

Tag quizzen herunder

Kan du ikke se quizzen nedenfor? Så klik her.


ti vilde fortællinger fra danmarkshistorien, asser amdisen

Selvom Willemoes lægger navn til gader i både København, Esbjerg, Marstal, Aarhus og Aalborg, er det ikke alle, der lige kan huske, hvem han var.

Men søhelten Peter Willemoes er blot en af de farvestrålende personligheder, som Asser Amdisen fortæller om i sin første børnebog. I bogen kan du også lære mere om et hav af spændende personligheder, såsom Valdemar Sejr, Niels Ebbesen og Tordenskjold.

Med udgangspunkt i ti episoder fra danmarkshistorien gør han læseren klogere på vores dramatiske og underholdende fortid.

Køb Ti vilde fortællinger fra danmarkshistorien online, eller i din nærmeste boghandel.