Kategori: Asser Amdisen

Asser Amdisen (f. 1972) er historiker og fortæller.

Asser Amdisen
Asser Amdisen. Foto af Inger Ulrich.

Han har skrevet en lang række bøger om historie, økonomi, demokrati og meget andet. Han formidler både til børn og voksne. Han tager også gerne en tur i fjernsynet eller i radioen for at fortælle om historie og har blandt andet lavet 1 -minuts historiefortælling på P3 og deltaget i DR’s juleshow. Amdisen er uddannet på Københavns Universitet og har arbejdet på Gammel Estrup, Danmarks Herregårdsmuseum, og været museumsleder i Aabenraa. I dag er han direktør for Skoleskibet Georg Stage og bestyrelsesformand for Brandbjerg Højskole.

bedste historiske bøger

Asser Amdisen har bl.a. skrevet børnebogen Ti vilde fortællinger fra danmarkshistorien. 

“Alle vidste, at Tordenskjold var en fantastisk skytte,” fortæller Amdisen i historien om søheltens tragiske endeligt i en duel: “I en duel var der faste regler, og den, der blev udfordret, kunne vælge, hvilket våben der skulle kæmpes med. Så hans modstander valgte hverken pistol eller gevær, men kårde, et langt, tyndt sværd – lidt som en strikkepind med håndtag. Tordenskjold var vant til at kæmpe med kanoner, men strikkepinde havde han ikke meget erfaring med.”

Manuskriptet til Asser Amdisens børnebog lå mange år i skrivebordsskuffen: ”Jeg skrev oprindelig de her historier til mine egne unger,” fortæller han. ”Fordi jeg savnede bøger, der ikke var for barnlige i sproget, og som ikke var bange for at fortælle om blod og sværdslag – den slags er danmarkshistorien nemlig fuld af,” fortæller han.