Kategori: Mich Vraa

Foto: Simon Nørlev Nyberg

Mich Vraa (f. 1954) er en bedstsælgende dansk forfatter og litterær oversætter. Han debuterede som forfatter i 1982 med romanen Papegøjejagt. I 2016 udkom første roman i Mich Vraas anmelderroste trilogi om Dansk Vestindien, Haabet. Romanen blev nomineret til Politikens Litteraturpris og DR Romanprisen. De næste to romaner i trilogien er Peters kærlighed (2017) samt Faith (2018). I 2019 udgav Mich Vraa den anmelderroste historiske slægtsroman Vaniljehuset, som er inspireret af egen familiehistorie. Mich Vraa har sammen med forfatteren Jesper Bugge Kold skrevet de to storsælgende historiske romaner Pigen fra det store hvide skib samt Tre dage i april.

Senest har Mich Vraa skrevet den bedstsælgende roman Under en anden himmel, der handler om Prins Henrik.

Nogle af tidens største engelske og amerikanske forfattere er kommet på dansk i Mich Vraas oversættelse, bl.a. Ernest Hemingway, Anthony Doerr og Jonathan Franzen. I 2014 modtog Mich Vraa Dansk Oversætterforbundts Ærespris.

Klik her for at læse om den anmelderroste trilogi om Dansk Vestindien. 

den store julelæseliste
bedste bøger
bedste historiske bøger

FAQ om Mich Vraa:

 

Herunder kan du læse de to mest almindelig spørgsmål vi bliver stillet om Mich Vraa:

Hvem handler romanen Under en anden himmel om?

Under en anden himmel er Mich Vraas roman om Henri Marie Jean André før han blev Prins Henrik. I Mich Vraas roman kalder han prinsen Ritou og beskæftiger sig udelukkende med hans barndom og bevæger sig frem til den skæbnesvangre aften, hvor Henri bliver inviteret med til en middag i London, hvor hans borddame er en prinsesse fra Danmark.

Hvilke bøger skal man læse af Mich Vraa?

Mich Vraa har skrevet mange populære romaner bl.a. Den anmelderroste trilogi om Dansk Vestindien og den populære historiske slægtsroman Vaniljehuset, som er inspireret af egen familiehistorie fra Odense.

{
“@context”: “https://schema.org”,
“@type”: “FAQPage”,
“mainEntity”: [{
“@type”: “Question”,
“name”: “Hvem handler romanen Under en anden himmel om?”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “Under en anden himmel er Mich Vraas roman om Henri Marie Jean André før han blev Prins Henrik. I Mich Vraas roman kalder han prinsen Ritou og beskæftiger sig udelukkende med hans barndom og bevæger sig frem til den skæbnesvangre aften, hvor Henri bliver inviteret med til en middag i London, hvor hans borddame er en prinsesse fra Danmark.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “Hvilke bøger skal man læse fra Mich Vraa?”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “Mich Vraa har skrevet mange populære romaner bl.a. Den anmelderroste trilogi om Dansk Vestindien og den populære historiske slægtsroman Vaniljehuset, som er inspireret af egen familiehistorie fra Odense.”
}
}]
}