Kategori: Jesper Bugge Kold

Mich Vraa Jesper Bugge Kold foto Simon Nørlev Kolorit Media
Mich Vraa og Jesper Bugge Kold. Foto af Simon Nørlev, Kolorit Media.

Jesper Bugge Kold

Jesper Bugge Kold (født 1972) er en anerkendt dansk forfatter, der er kendt for sine dybtgående og veldokumenterede historiske romaner. Han har en baggrund inden for journalistik og kommunikation.

Han har etableret sig som en af de mest populære historiske romanforfattere i Danmark med sine værker, der bygger på omfattende research og nøje undersøgelse af fortiden, med en særlig interesse i 2. verdenskrig.

Kolds forfatterskab er præget af hans evne til at fange historiske begivenheder og personligheders kompleksitet. Han udforsker især krigstemaer og historiske perioder, der har haft stor betydning for Danmark og verden som helhed.

Læs om det bestsælgende forfatterskab her:

Jesper Bugge Kold har skrevet adskillige bestsælgende romaner, der blevet rost både af læsere og anmeldere. Han beskriver selv, hvordan han aldrig drømte om at blive forfatter: “Selvom jeg aldrig har drømt om at blive forfatter, kan jeg nu slet ikke forestille mig et liv uden at skrive.”

LÆS OGSÅ: Jesper Bugge Kold om sin debut: Jeg spillede kostbar i 4-5 sekunder, inden jeg takkede ja

Jesper Bugge Kold har bl.a. skrevet to romaner i samarbejde med Mich Vraa, nemlig Pigen fra det store hvide skib og Tre dage i april, der været værdsat af læsere landet over. Deres særlige evne til at beskæftige sig med historisk materiale, og samtidig skrive i et medrivende sprog, har medført det fælles forfatterskabs immanente succes.

LÆS OGSÅ: Vraa og Kold om Jutlandia: Historien rummer det hele – drama, død og kærlighed