Historiske romaner Jesper Bugge Kold Mich Vraa

Tre dage i april. Ny, medrivende roman fra Jesper Bugge Kold og Mich Vraa

tre dage i april, jesper bugge kold, mich vraa

Forfatterduoen Jesper Bugge Kold og Mich Vraa er aktuel med den gribende historiske roman Tre dage i april. Om Dagmar, der i 1945 stiger på en af de hvide busser for at redde én bestemt mand.


Vi er i april 1945. Krigen nærmer sig sin afslutning, men i det sønderrevne Tyskland udkæmpes der stadig blodige kampe, byer bombes, og mennesker dør i stort antal.

I Vamdrup bor 27-årige Dagmar, redaktør Poul Valgrens hustru og mor til deres to små døtre. Poul har været forsvundet i et år, siden Gestapo hentede ham og førte ham væk til en uvis skæbne.

LÆS OGSÅ: Bøger på vej: Se vores liste med kommende bøger

En forårsdag i april stiger Dagmar på bus 474, en ældgammel hvidmalet rutebil, og drager sammen med 200 andre hvidmalede busser mod kz-lejren syd for Hamburg, hvor tusindvis af fanger venter på at blive hentet hjem. Hendes håb er at finde Poul i live.

mich vraa, jesper bugge kold, tre dage i april
Forfatterne Mich Vraa og Jesper Bugge Kold havde stor succes med deres første fælles roman, Pigen fra det store hvide skib, der udkom i 2021. Tre dage i april er forfatterduoens næste roman, der handler om de hvide bussers redningsaktion i Tyskland i 1945. Foto: Simon Nørlev

Det bliver et møde med en anderledes barsk virkelighed, sønderskudte byer og svære menneskelige valg. Dagmars mission tager blot tre dage, men kommer til at forandre alt for hende.

LÆS OGSÅ: Fængslende historisk roman om Jutlandia. Smuglæs i Pigen fra det store hvide skib

Tre dage i april er anden bog fra forfatterduoen Jesper Bugge Kold og Mich Vraa, der i 2021 udgav Pigen fra det store hvide skib, om sygeplejerskerne på hospitalsskibet Jutlandia. Bogen fik fremragende anmeldelser, blev en bestseller og er solgt til filmatisering og oversættelse i flere lande. 

Glæd dig til endnu en skøn læseoplevelse!

Læs hvad anmelderne skriver om Tre dage i april:

Tre dage i april

JYLLANDS-POSTEN: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Ud over at levere et elementært medrivende populærhistorisk værk har Kold og Vraa skrevet en vedkommende bog med det budskab, at vi altid bærer historien med os. ”Tre dage i april” åbner døren til et fortrængt traumeunivers.”

FYENS STIFTSTIDENDE: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Levende og vedkommende … bevægende.”

POLITIKEN: ❤️❤️❤️❤️ – “Stærk og rørende historie .. En både informativ og inciterende historisk roman.”

WEEKENDAVISEN: “Først og fremmest meget velskrevet.”

ET BOGUNIVERS: ❤️❤️❤️❤️❤️ – “Skønt med en ny, interessant vinkel på anden verdenskrig.” Se hele anmeldelsen her.

LITFIX: ⭐️⭐️⭐️⭐️ – “En medrivende og stærk roman.” Se anmeldelsen her.

ANETTES LITTERATURSALON: “Jesper Bugge Kold og Mich Vraa har gjort det igen.” Læs anmeldelsen her.


Se bogtraileren her:

Tre dage i april

Tre dage i april. Ny, medrivende roman fra Jesper Bugge Kold og Mich Vraa

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – JYLLANDS-POSTEN

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – FYENS STIFTSTIDENDE

❤️❤️❤️❤️ – “Stærk og rørende historie” – POLITIKEN

Tre dage i april er en rørende roman om ung kvindes rejse med bus nr. 474 gennem det udbombede Tyskland. Det er en historie om mod og opofrelse, om krigens gråzoner, om uselviskhed men i særdeleshed om at ændre sit syn på verden og på sig selv.

Krigens sidste krampetrækninger sønderriver Nazityskland i år 1945, og der venter tusindvis af danske fanger i kz-lejren Neuengamme på Folke Bernadottes hvide busser. Den unge Dagmar Valgreen har meldt sig til missionen for at redde én enkelt af dem: Den mand der har optaget hendes tanker siden han forsvandt.

Du kan købe Tre dage i april online, eller i din nærmeste boghandel.


Læs også

Pigen fra det store hvide skib

Mich Vraa, Jesper Bugge Kold, Pigen fra det store hvide skib, Jutlandia, Koreakrigen

Historisk bestsellerroman af Jesper Bugge Kold (Tiden før døden) og Mich Vraa (Trilogien om Dansk Vestindien).

Den 23. januar 1951 afsejler hospitalsskibet Jutlandia fra Langeliniekajen med kurs mod Korea. Om bord er den unge, idealistiske sygeplejerske Molly Dahl, som i kraft at sit arbejde på operationsgangen på Odense Sygehus under besættelsen har stiftet bekendtskab med døden på nært hold. Men befrielsen gav også Molly tunge, personlige oplevelser med i bagagen.

I Korea har elleveårige Yun mistet alt. Mens napalmflammerne æder alt, hvad hun har kendt, flygter hun mod syd, ind midt i slagmarkens ragnarok.

For både Molly og Yun er rejsen mod Sydkorea en mulighed for at starte forfra, at få et nyt og bedre liv. Men det skal vise sig at være en lang og uforudsigelig rejse. 

Du kan købe Pigen fra det store hvide skib online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Nysgerrig på mere fra Mich Vraa? Du kan læse mere om hans roman Under en anden himmel her.