Krimi Camilla Grebe Populære krimier Prisbelønnede romaner Svenske krimier Svenske krimiforfattere

Dobbeltvinder af Glasnøglen og Årets krimi er klar med en opfølger. Få overblik over Camilla Grebes krimier her

Camilla Grebe

Den anmelderroste og prisvindende Camilla Grebe vender tilbage med en ny spændende krimi, Låneren, i samarbejde med sin søn Carl-David Pärson. Her kan du få overblik over den svenske forfatters krimier, der høster den ene fornemme krimipris efter den anden.


Hendes krimier har toppet bestsellerlisterne og er blevet solgt til udgivelse i mere end 20 lande. Samtidig har hun vundet Glasnøglen to gange for bedste skandinaviske krimi 2020 og 2018, samt hun har vundet Årets svenske krimi 2017 med Husdyret, og Årets svenske krimi 2019 for Skyggejægeren.

Camilla Grebe, Skyggejægeren

Med en uddannelse som civiløkonom og stifter af flere virksomheder lå det ellers ikke i kortene, at Camilla Grebe skulle løfte arven fra svenske krimiforfattere som Stieg Larsson, Håkan Nesser og Liza Marklund. Ikke desto mindre har den svenske forfatter gang på gang imponeret både læsere og anmeldere med sine psykologiske krimier.

Stemningsfyldt nordic noir

Selvom Camilla Grebe har skrevet flere krimiserier sammen med andre forfattere, er det dog som soloforfatter, at hun for alvor har markeret sig som et navn på den svenske krimiscene. Hendes krimier er nemlig nervepirrende og velskrevet nordisk noir, når det er allerbedst.

LÆS OGSÅ: Årets bedste nordiske krimi. Husdyret leverer uhygge med samfundskritisk kant

Det er særligt psykologien og de menneskelige relationer, som kendetegner Camilla Grebes forfatterskab. Samtidigt bruger hun dog også sine krimier til få læseren til at reflektere over det samfund, vi lever i. Det ses blandt andet i den prisvindende Husdyret, som tager fat i det meget aktuelle tema indvandring og flygtninge.Låneren

Låneren er den seneste i Camilla Grebes forfatterskab. Denne gang har bestseller-forfatteren skrevet en hårrejsende thriller med sin søn, Carl-David Pärson.

Dobbeltvinder af Glasnøglen og Årets krimi er klar med en opfølger. Få overblik over Camilla Grebes krimier her

Den unge politibetjent Alba er sikker på, at intet nogensinde sker i Sundby, som hun er blevet tvangsforflyttet til efter at have angrebet en kollega. Hun tager fejl.

Småbørnsfaren Leo tror, at flytningen til den idylliske gård udenfor Sundby skal hjælpe ham og hans familie med at komme over sorgen over et mistet barn. Han tager fejl.

Leos hustru Marika er overbevist om, at noget ikke er, som det skal være på gården, og at noget frygteligt snart vil ske. Hun får ret.

Låneren er en hårrejsende thriller om virkelighedens sprækker, om sorg, og om behovet for at genskabe det tabte. Den er skrevet af den prisbelønnede bestsellerforfatter Camilla Grebe og hendes søn Carl-David Pärson.

Du kan købe Låneren hos fx Bog & idé eller i nærmeste boghandel.
Den mørke side-serien

Den mørke side er serien, der samler Camilla Grebes selvstændige krimier med gennemgående karakterer som adfærdspsykolog Hanne Lagerlind-Schön og efterforskerne Peter Lindgren, Manfred Olsson og Malin Brundin. Grebes bøger er prisvindende bestsellere, velanmeldte og elsket af læserne for sine personbeskrivelser, skildringer af svære samfundstematikker og evnen til at overraske med uventede plottwists.

Nedenfor kan du få overblik over de prisvindende krimier i Den mørke side-serien med de nyeste udgivelser præsenteret først.

6. Velkommen til evigheden

Dobbeltvinder af Glasnøglen og Årets krimi er klar med en opfølger. Få overblik over Camilla Grebes krimier her

Lykke Andersen er forlagsredaktør og gift med en kendt forfatter. De har sammen tvillingerne David og Harry, og udefra set er alt godt. Lykke er i sin omgangskreds beundret for sin integritet og kærlighed til sine sønner.

Så hvorfor står hun en dag pludselig anklaget for et brutalt mord?

Hvad skete der egentlig på den idylliske familiegård Evigheden? Har knivmordet noget at gøre med det mord, der blev begået på stedet otte år tidligere? Og hvorfor vil Lykke ikke forhøres af andre end kriminalinspektør Manfred Olsson?

Velkommen til evigheden er en isnende spændingsroman. Det er sjette bog i krimiserien Den mørke side (eller Malin-serien) af svenske Camilla Grebe.

Du kan købe Velkommen til evigheden online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.Se en bogtraileren for Velkommen til evigheden her:
5. Alle lyver

Anmelderne skrev:

BERLINGSKE: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Er du sunshine for en bog! .. Man æder den glubsk, portion efter portion!”

JYLLANDS-POSTEN: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Svensk krimi fra øverste hylde”

FEMINA: ❤️❤️❤️❤️ – “Virkningsfuld … spændingen er skruet op på maks”

LITTERATURSIDEN: “Velskrevet og urovækkende psykologisk krimi”

FINDALS KRIMISIDE: ❤️❤️❤️❤️❤️ – “En kvalitetskrimi af allerbedste slags”

BECH’S BOOKS: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Spændende og fængende”

Camilla Grebe, Alle lyver, svensk krimi, krimi

En nat bliver Maria vækket til beskeden om, at hendes steddatter er forsvundet.

Efter flere samtaler med politiet, går det op for Maria, at hendes mand mistænkes for at have slået sin datter ihjel. Det nægter hun at tro, for hun kender sin blide, elskelige og omsorgsfulde mand.

Men alt begynder at smuldre omkring hende. Pludselig kommer hun i tvivl.

Kan han virkelig have begået en så grusom forbrydelse? Hvem kan hun stole på? Hvem taler sandt og hvem lyver?

Alle lyver er femte selvstændige bind i Camilla Grebes serie Den mørke side. Næste selvstændige bind er Velkommen til Evigheden.

Du kan købe Alle lyver online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
4. Skyggejægeren – Vinder af Glasnøglen 2020

Anmelderne skrev:

POLITIKEN: ❤️❤️❤️❤️❤️ – “Camilla Grebe er en af tidens bedste krimiforfattere”

JYLLANDS-POSTEN: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “En flot komponeret og meget velskrevet krimi”

BECH’S BOOKS: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Den bedste krimi Camilla Grebe har skrevet”

Camilla Grebe
Skyggejægeren

Vinder af Skandinaviens største krimipris GLASNØGLEN 2020.

Skyggejægeren er en elegant, nervepirrende og velkonstrueret krimi, der samtidig er en skildring af kvindelige politibetjentes vilkår gennem tiden.

En kvinde findes brutalt myrdet – med et stort sår i baghovedet og hænderne naglet fast til gulvet med store søm – i Stockholm i 1944. Morderen bliver aldrig fundet.

Britt-Marie starter i 1970’erne som ung betjent i Stockholm, og snart bliver hun involveret i en uhyggelig mordsag, hvor enlige kvinder med små børn bliver myrdet og sømmet fast til gulvet. Et uhyggeligt sammentræf, for Britt-Maries egen mor blev slået ihjel på samme bizarre måde tredive år tidligere …

Skyggejægeren er fjerde selvstændige bind i Camilla Grebes serie Den mørke side.

Du kan købe Skyggejægeren online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
3. Dvale

Anmelderne skrev:

FEMINA: ❤️❤️❤️❤️❤️❤️ – “Fremragende, urovækkende og uhyggelig”

POLITIKEN: ❤️❤️❤️❤️❤️ – “Spændende … episk energi”

FYENS STIFTSTIDENDE: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Det store talent træder tydeligt frem .. Skrevet med det store anslag, der fortæller, at her er en forfatter!”

INFORMATION: “Noget så sjældent som en stille og rolig pageturner”

BECH’S BOOKS: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Virkelig svær at slippe”

Dvale, Camilla Grebe, krimi, krimier, svensk krimi, skandinavisk krimi

Attenårige Samuel frygter for sit liv. Han har en vred narkoboss i hælene, og hans kontrollerende og stærkt religiøse mor har smidt ham ud hjemmefra. Han svarer derfor på et jobopslag fra Rakel, en enlig ung kvinde som søger hjælp til at passe sin hjerneskadede teenagesøn. Men ingenting bliver, som Samuel havde forestillet sig, da han flytter ind hos den lille familie i det afsidesliggende hus ved skærgården.

Samtidig undersøger kriminalinspektør Manfred Olsson en drabssag, hvor ligene af to unge mænd er blevet fundet nedsænket i vand. Efterforskningen kompliceres yderligere, da en desperat mor melder sin søn savnet. Er der en sammenhæng mellem de to sager?

Dvale er en skræmmende og åndeløst spændende krimi om en samtid præget af selvoptagethed og grænseløshed på de sociale medier.

Dvale er tredje selvstændige bind i Camilla Grebes serie Den mørke side.

Du kan købe Dvale af Camilla Grebe online her eller i din lokale boghandel.
2. Husdyret – Vinder af Glasnøglen 2018

Anmelderne skrev:

BERLINGSKE: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Nervepirrende underholdning og velskrevet nordisk noir .. Man forstår godt, at Husdyret blev årets svenske krimi i 2017”

POLITIKEN: ❤️❤️❤️❤️ – “Gennemført … sympatisk skrevet”

FYENS STIFTSTIDENDE: ⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Camilla Grebe har godt greb om krimiplottet”

FINDALS KRIMISIDE: ❤️❤️❤️❤️❤️ – “Den glemmer man ikke lige med det samme”

Husdyret, Camilla Grebe, krimi, krimier, svensk krimi, skandinavisk krimi, nordisk krimi, årets svenske krimi, glasnøglen, glasnøglen 2018

Vinder af Glasnøglen 2018 for årets bedste nordiske krimi og årets svenske krimi 2017.

Som teenager fandt Malin liget af en lille myrdet pige i skoven omkring Ormberg, hvor hun voksede op. Sagen blev aldrig opklaret.

Syv år senere arbejder Malin som kriminalassistent og bliver sendt tilbage til hjembyen Ormberg for sammen med nogle kolleger at grave i den gamle sag og finde nye spor. Men en aften forsvinder Malins ene kollega Peter, og Hanne, der er Peters kæreste og adfærdspsykolog fra Stockholm, bliver fundet forkommen i skoven uden nogen som helst erindring om, hvad der er sket. Jake, en ung fyr med en stor hemmelighed, finder en dagbog tabt i skovbunden. Og så sker endnu et mord …

Husdyret er en krimi med psykologisk dybde, der handler om løgne, falskhed, fordomme og det mørke, der gemmer sig i alle mennesker.

Husdyret er andet selvstændige bind i Camilla Grebes serie Den mørke side.

Du kan købe Husdyret af Camilla Grebe online her eller i din lokale boghandel.
1. Når isen brister

FEMINA: ❤️❤️❤️❤️❤️ – “Medrivende, spændende og gruopvækkende krimi”

WEEKENDAVISEN: “En bundsolid svensk krimi”

FYENS STIFTSTIDENDE: ⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Camilla Grebe er velskrivende og fængende”

Camilla Grebe, Når isen brister, krimi, krimier, svensk krimi, skandinavisk krimi,

Emma har en elsker. Jesper er alt, hvad hun har drømt om og lidt til. Der er bare et lille problem – han er hendes øverste chef. Selvom det komplicerer forholdet, synes Emma også, at det gør alting lidt mere spændende.

En dag forsvinder Jesper lige så uventet, som han dukkede op. Og ikke længe efter findes en kvinde bestialsk myrdet i hans villa. Den rutinerede efterforsker ved kriminalpolitiet Peter Lindgren og adfærdspsykolog Hanne Lagerlind sætter sig for at opklare mordet, som har tydelige ligheder med en ti år gammel uopklaret sag.

En gruopvækkende krimi så spændende, at den er umulig at lægge fra sig.

Når isen brister er første selvstændige bind i Camilla Grebes serie Den mørke side.

Du kan købe Når isen brister af Camilla Grebe online her eller i din lokale boghandel.
Siri Bergman-serien

Udover romanerne, som Camilla Grebe har skrevet selvstændigt, har hun, sammen med Åsa Träff, også skrevet den fremragende Siri Bergman-serie.

1. Jeg ser dig

Dobbeltvinder af Glasnøglen og Årets krimi er klar med en opfølger. Få overblik over Camilla Grebes krimier her

Jeg ser dig er første bog i søskendeparret Camilla Grebe & Åsa Träffs krimiserie om Siri Bergman, som nu foreligger i en flot genudgivelse i paperbackformat og i digital udgivelse.

Siri Bergman er 34 år og psykoterapeut. Efter sin mands dramatiske død bor hun alene med sin kat i et lille hus ved havet. Hun er langsomt ved at komme på fode igen, da hun oplever mærkelige hændelser både hjemme og på sin klinik inde i byen.

Da en af hendes unge klienter bliver fundet død i vandet neden for hendes hus, involverer hun sig sammen med politimanden Markus i afdækningen af mordet. Og det bliver også en afdækning ind i hendes egne traumer.

Se også Sort angst.

Du kan købe Jeg ser dig online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
2. Sort angst

Sort angst

Psykoterapeuten Siri Bergman har påtaget sig at lede en selvhjælpsgruppe for kvindelige voldsofre. Kvinderne til møderne tegner et dystert og mørkt billede af mænds vrede mod kvinder. I sit eget liv står Siri samtidig ved en skillevej, hvor hun overvejer, om hun skal satse på kærligheden.

Da en lille pige ser sin mor blive sparket ihjel, bliver pigens og kvindegruppens skæbner viklet sammen. Længslen efter at opnå forsoning og genoprejsning forvandles til en dramatisk jagt på en morder.

Sort angst er anden bog i krimiserien om Siri Bergman af Camilla Grebe og Åsa Träff.

Du kan købe Sort angst online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
3. Før du døde

Før du døde, Camilla Grebe, Åsa Träff

Før du døde er tredje bog i serien om Siri Bergman efter Jeg ser dig og Sort angst.

Psykoterapeuten Siri Berman nyder tilværelsen med sin nye kæreste Markus og deres lille søn. Hun elsker sit arbejde på klinikken, men alligevel kan hun ikke slippe tanken om sin tidligere mands selvmord.

Mens hun gennemgår en gammel kasse med hans papirer, finder hun er kobling mellem hans død og et grusomt uopklaret mord i en stockholmsk park.

Spørgsmålene begynder at hobe sig op. For hvem var den man, hun elskede, egentlig?

Du kan købe Før du døde online, fx. på Saxo.dk, eller i din nærmeste boghandel.
4. Manden uden hjerte

Dobbeltvinder af Glasnøglen og Årets krimi er klar med en opfølger. Få overblik over Camilla Grebes krimier her

Manden uden hjerte er fjerde bog i serien om Siri Bergman efter Jeg ser dig, Sort angst og Før du døde.

En antikvitetshandler bliver en sommerdag fundet myrdet i sit hjem, og han hjerte ligger som et grotesk stilleben ved hans side. Psykoterapeut Siri Bergman hjælper politiet med at udarbejde gerningsmandsprofiler, og bliver dermed indblandet i sagen.

Samtidig kæmper Bergman med at forstå de mærkelige begivenheder, der førte til lukningen af hendes klinik.

Flere brutale mord ryster Stockholm, og sporene går langt tilbage i tiden. Det, der først så ud til at være en gal mands værk, vokser hurtigt til noget meget mere skræmmende.

Du kan købe Manden uden hjerte online, fx. på Saxo.dk, eller i din nærmeste boghandel.
5. Ild og dybt vand

Dobbeltvinder af Glasnøglen og Årets krimi er klar med en opfølger. Få overblik over Camilla Grebes krimier her

En dag forsvinder en niårig pige, mens hun leger udenfor det hus, hvor hun bor sammen med sine plejeforældre. En uge senere forsvinder pigens seksårige bror fra sin skole. Mistanken vender sig straks mod børnenes mor, en voldelig misbruger, og hendes nynazistiske kæreste. På grund af sit virke som psykoterapeut og profileringsekspert bliver Siri Bergman koblet på eftersøgningen af de forsvundne børn. Sagen påvirker hende dybt. Da liget af en kvinde bliver fundet, tager efterforskningen en overraskende drejning. For pludselig dukker der fotos af selvsamme afdøde kvinde op på et onlineforum, hvor hun er afbildet sammen med de forsvundne børn.

Ild og dybt vand er femte og sidste bog i krimiserien om Siri Bergman af søskendeparret Camilla Grebe & Åsa Träff.

Du kan købe Ild og dybt vand i din lokale boghandel eller online hos Bog & Idé.


camilla grebe

Er du på udkig efter mere inspiration til din krimilæsning? Se top 10 krimier. Her er læsernes favoritter fra Lindhardt og Ringhof

Vidste du at vi har et univers dedikeret til krimifans på Facebook? Hop ind på Gerningsstedet og følg med!

Jeg blev bogafhængig i en ung alder, hvor jeg var blandt det lokale biblioteks top tre mest lånende brugere. Siden har jeg tygget mig igennem krimier, kærlighedsbøger, tykke murstensromaner og alt derimellem – og jeg har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt! På Bog.dk skriver jeg artikler samt laver lister og læseprøver for at give den gode historie videre til andre bogorme.