Krimi Bestsellere Camilla Grebe Populære krimier Prisbelønnede romaner Svenske krimier Svenske krimiforfattere

Arven fra Miss Marple: 5 nyere krimier med kvinder i hovedrollen

Arven fra Miss Marple: 5 nyere krimier med kvinder i hovedrollen

Krimier er populært læsestof – og der er masser af kvinder blandt ofrene. Her i artiklen hylder vi nogle af de nye krimier, der er skrevet af kvinder OG har kvinder i hovedrollerne som opdagere. Her møder du kvindelige politibetjente og efterforskere, børnepsykologen og selvfølgelig også den nysgerrige journalist.


Camilla Grebe
Skyggejægeren

Vinder af Skandinaviens største krimipris GLASNØGLEN 2020.

Skyggejægeren er en elegant, nervepirrende og velkonstrueret krimi, der samtidig er en skildring af kvindelige politibetjentes vilkår gennem tiden.

En kvinde findes brutalt myrdet – med et stort sår i baghovedet og hænderne naglet fast til gulvet med store søm – i Stockholm i 1944. Morderen bliver aldrig fundet.

Britt-Marie starter i 1970’erne som ung betjent i Stockholm, og snart bliver hun involveret i en uhyggelig mordsag, hvor enlige kvinder med små børn bliver myrdet og sømmet fast til gulvet. Et uhyggeligt sammentræf, for Britt-Maries egen mor blev slået ihjel på samme bizarre måde tredive år tidligere …

Skyggejægeren er fjerde selvstændige bind i Camilla Grebes serie Den mørke side.

Du kan købe Skyggejægeren online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Yrsa Sigurðardóttir: Dukken

Yrsa Sigurðardóttir
Dukken

Dukken er femte selvstændige bog i krimiserien om efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freya.

En dukke bliver fanget af en fiskekutter og en kvinde om bord på båden tager den med hjem til sin datter, som længe har ønsket sig en dukke.

LÆS MERE: En islandsk plotmester – Smuglæs i ‘Dukken’

Et menneskeskelet findes fem år senere på havets dyb, i en ekstrem dårlig forfatning og det er nærmest umuligt at identifikasere det.

Samtidig med at mysteriet om det uidentificerede lig vokser, kaster Huldar sig ind i udredningen af mordet på en hjemløs narkoman, og Freyja efterforsker en sag om børnemishandling på et børnehjem. De tre sager bindes sammen af et enkelt men forsvundet vidne: Den lille pige, der ønskede sig en dukke fem år tidligere…

Du kan købe Dukken online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Anne Mette Hancock: Pitbull

Pitbull
Anne Mette Hancock

Pitbull er tredje bog af den prisvindende forfatter til Ligblomsten og Mercedes-snittet.

Det er en af de varmeste sommerdage og midt
i hedebølgen er journalist Heloise Kaldan ved at lave en reportage om Røde Kors’ vågetjeneste, og hun har på kort tid knyttet et bånd til Jan Fischhof, en ældre, kræftsyg sønderjyde. I en tilstand af delirium betror han hende, at han i sin ungdom var skyld i et dødsfald, og nu gruer han for, at Gud vil afkræve ham et øje for et øje.

LÆS MERE: Prisvindende Anne Mette Hancock udgiver nu 3. bog. Smuglæs i Pitbull

Heloise opdager, at dødsfaldet er registreret som en drukneulykke, og hun tager til Sønderjylland for at opklare, hvad der i sin tid skete den mand, de lokale kalder Pitbull. Sagen viser sig at have forbindelse til en række unge kvinder, der forsvandt sporløst i midten af 90’erne. Men hvem var Pitbull? Hvilken rolle spillede Fischhof i hans død? Og hvem kan Heloise stole på, når det lokale politi lyver?

Du kan købe Pitbull online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Lone Theils: Stilleleg

Stilleleg
Lone Thiels

Stilleleg er fjerde bog i Lone Theils nervepirrende krimiserie om efterforskeren Nora Sand, der denne gang må forsøge at hjælpe en lang række unge piger, der bliver misbrugt i England.

LÆS MERE: Lone Theils om Stilleleg: Det var svært at researche uden at blive utrolig vred

I den engelske by Toppingham, er der blevet begået et brutalt mord på en politibetjent. Nora Sadn er blevet sat på sagen, og finder hurtigt ud af, at sagen er meget mere forfærdelig end forventet, og at der er folk i byen, som er villige til at slå ihjel for at holde deres hemmeligheder skjulte

Du kan købe Stilleleg online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Katrine Engberg: Krokodillevogteren

Katrine Engberg
Krokodillevogteren

Gregers Hermansen, der er folkepensionist begiver sig en tidlig morgen, ned med skraldet af bagtrappen. Hos underboen står køkkendøren på klem. Det bekymrer Gregers, og kigger diskret ind for at se, om der er noget galt, men snubler og falder ind i lejligheden. Da han kommer til sig selv, opdager han, at han ligger oven på det blodige lig af en ung kvinde.

LÆS MERE: 20 gode, nervepirrende krimier du skal læse

Et mareridt er begyndt for beboerne i byhuset, men også for de to kriminalbetjente Anette Werner og hendes kollega Jeppe Kørner. Ikke mindst fordi det snart viser sig, at en anden af husets beboere skriver på en krimi – en krimi, hvor netop en ung kvinde i lejligheden under Gregers er blevet myrdet.

Du kan finde Krokodillevogteren som lydbog eller på dit nærmeste bibliotek. 
Er du en rigtig krimielsker? Så frygt ej, vi har masser af anbefalinger til dig. Se vores liste med 10 bud på gode krimier.