Skyggejægeren er årets svenske krimi – nu kommer den på dansk

Camilla Grebes nye og prisvindende krimi Skyggejægeren handler om en uopklaret sag og de kvindelige efterforskere, der i årenes løb beskæftiger sig med sagen – Britt-Marie i 70’erne, Hanne i 80’erne og Malin i 2019. Samtidig med at de jagter en morder, må de på hver deres måde kæmpe for at blive accepteret inden for politiets rækker. 


I sin research til fortællingen om tre generationer af kvindelige betjente har Camilla Grebe været i arkiverne og interviewet en række tidligere politikvinder. Skyggejægeren er nemlig både historien om politiets jagt på en seriemorder fra 1970’erne og frem til i dag. Men det er også en fortælling om politikvindernes kamp for at blive respekteret i en mandsdomineret politiverden.

En mordsag, der strækker sig over flere årtier

Historien starter en februarnat i 1944, hvor en kvinde bliver fundet myrdet i en lejlighed i Stockholm. Hun bløder fra baghovedet og fra hænderne, der med et stort søm er naglet fast til gulvet. Morderen bliver aldrig fundet.

I 1970’erne starter Britt-Marie som ung betjent hos Östertuna politi i Stockholm. Hun kæmper med at finde sin plads i politienheden, hvor hendes chef ikke lægger skjul på, at han ikke ønsker kvinder i sin afdeling.

LÆS OGSÅ: Camilla Grebe høster igen pris for årets krimi i Sverige. Læs alt om forfatteren her

En dag bliver Britt-Marie involveret i en uhyggelig mordsag, hvor enlige kvinder med små børn bliver myrdet og sømmet fast til gulvet. Det lyder kun alt for bekendt, for Britt-Maries egen mor blev slået ihjel på nøjagtig samme bizarre måde tredive år tidligere.

Hvad er morderens motiv? Og kan de nå at stoppe ham, inden han slår til igen?


Skyggejægeren er årets svenske krimi

Skyggejægeren er årets svenske krimi – nu kommer den på dansk

Camilla Grebes nye spændingsroman Skyggejægeren er udråbt til Årets Svenske Krimi af Det Svenske Krimiakademi. Dermed er det anden gang inden for kun tre år, at Camilla Grebe modtager den prestigefyldte titel. Hendes forrige roman Husdyret modtog samme pris i 2017 og året efter Glasnøglen for Skandinaviens bedste krimi.

Skyggejægeren er oversat til dansk af Charlotte Glahn og er fjerde bog i serien Den mørke side.

Du kan købe Skyggejægeren online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.


Krimi-inspiration skal ikke være svært at finde. Se en liste med masser af skønne bøger, så du kan finde den bedste krimi til dig.