Børnebøger Oliver Jeffers

Oliver Jeffers’ En fabel om Fausto handler om forholdet mellem menneske og natur

Oliver Jeffers' En fabel om Fausto handler om forholdet mellem menneske og natur

Time Magazine kårede En fabel om Fausto som en af de 10 bedste børne- og ungdomsbøger i 2019. Den prisvindende illustrator og forfatter Oliver Jeffers har med En fabel om Fausto igen skabt en forunderlig, smuk og tankevækkende bog til børn og voksne. 


Oliver Jeffers bruger ikke mange ord i sin nye, minimalistiske bog, En fabel om Fausto. Her fortæller han en moralsk fabel om forholdet mellem mennesket og naturen, og hvor galt det kan gå, hvis mennesket vil forsøge at stå over naturen og gøre sig til herre over hele verden.

Fausto vil have alt

I få ord og i sin enkle streg fortæller Oliver Jeffers om den ærgerrige Fausto, der tror han ejer og kontrollerer hele verden. Han går ud i verden for at inspicere sit rige og bemægtiger sig først en blomst, så et får, et træ, en sø og et bjerg, der alle bøjer sig for ham. Men han vil have mere. Han vil have alt. 

Men da han påberåber sig havets underkastelse, er der helt stille. Indtil havet svarer: “Du ejer ikke mig”. Det gør Fausto vred og magtesløs, og han hopper ud over rælingen, selvom han ikke kan svømme. Og naturen går sin gang.  

En malet fortælling

På forsiden af bogen står en malet fortælling, som en slags genreangivelse, der betoner, at billedsiden står ligeså stærkt som selve teksten. Med En fabel om Fausto har Oliver Jeffers for første gang arbejdet i traditionel litografi, og det visuelle er en stærk medfortæller.

Oliver Jeffers (f. 1977) er prisvindende illustrator og forfatter, hvis billedbøger har ligget på New York Times’ bestsellerliste, er udgivet i 39 lande og verden over har solgt 6 millioner eksemplarer. Han er født i Australien, opvokset i Nordirland og lever i dag i Brooklyn.


Oliver Jeffers: En fabel om Fausto

En fabel om Fausto, Oliver Jeffers

Der var engang en mand ved navn Fausto, som mente, at han ejede alt.

“Du er min,” sagde Fausto til blomsten, til fåret og til bjerget, og de bukkede sig for ham.

Det var dog ikke nok for Fausto. Derfor kaprede han en båd og drog ud på det store hav.

Oliver Jeffers kombinerer i En fabel om Fausto storslået kunst med stærk prosa, som

Du kan købe En fabel om Fausto online eller i din nærmeste boghandel.

Jeg arbejder i presseafdelingen, hvor jeg har den fornøjelse at sørge for, at pressen og læserne bliver opmærksomme på de bøger, som forlaget udgiver. Det var vist Troldepus, der var min første litterære forelskelse og siden har der været mange andre, og det bliver bare ved. Jeg har læst dansk litteratur på Københavns Universitet og er siden havnet i forlagsbranchen, hvilket er dejligt og rigtigt.