Børnebøger Billedbøger Bøger til godnatlæsning for børn Børnebøger 3-5 år Carlsen Højtlæsning Oliver Jeffers

“Lad os kede os sammen”. Oliver Jeffers læser højt fra sine børnebøger

"Lad os kede os sammen". Oliver Jeffers læser højt fra sine børnebøger

Den prisbelønnede børnebogsforfatter og illustrator Oliver Jeffers har lanceret et nyt initiativ: Stay at home story time. Staying safe together (but apart). Følg med på hans Instagramprofil og træd ind i hans forunderlige univers for et øjeblik.

“Vi er ikke alene, selvom vi sidder i hvert vores hjem. Lad os kede os sammen”. Sådan skrev børnebogsforfatter og illustrator Oliver Jeffers, da han i sidste uge annoncerede, at han hver dag vil læse højt af en af sine bøger på sin instagramprofil.

"Lad os kede os sammen". Oliver Jeffers læser højt fra sine børnebøger

Det er hans lille bidrag til adspredelse i den her særlige tid, hvor hverdagen for mange er vendt på hovedet. Oliver Jeffers, der bor i Brooklyn, livestreamer dagligt sin oplæsning klokken 18 New York-tid, men videoerne kan efterfølgende ses på hans hjemmeside. Derudover fortæller han også om sine tanker bag dagens bog, hvoraf flere har vundet priser og er udkommet i store dele af verden. I Danmark har Carlsen stået som udgiver af indtil videre 5 bøger skrevet af Oliver Jeffers, og flere er på vej.

En af de allerstørste børnebogsforfattere

"Lad os kede os sammen". Oliver Jeffers læser højt fra sine børnebøger
Christian Bach

For Christian Bach, forlagschef på Carlsen, er Oliver Jeffers en personlig favorit, som han er stolt af at være udgiver af. Her forklarer han hvorfor:

“Oliver Jeffers besidder som børnebogsforfatter og illustrator både det poetiske, det skæve, det umiddelbare, det sjove – og alt det midt imellem. Derfor er det ikke mærkeligt, at han af mange bliver betragtet, som en af de allerstørste i verden inden for sit felt.”

LÆS MERE: Oliver Jeffers er manden bag nogle af verdens smukkeste børnebøger

Rørende og underfundig

“Hans historier er både rørende og underfundige. Mange af dem vækker til eftertanke, andre er ‘bare’ sjove. Men fælles for dem alle er, at han har en fantastisk evne til at sætte sig ind i barnets univers,” fortsætter Christian Bach.

“Historierne bliver altid – sådan lidt populært sagt – fortalt i øjenhøjde. Uden at give slip eller at gå på kompromis med historien. Og det er en svær disciplin. Især i billedbogsformatet, hvor moraler tit kan blive for tydelige og for belærende. Men aldrig hos Jeffers.”


Tilbage på Jorden …

"Lad os kede os sammen". Oliver Jeffers læser højt fra sine børnebøger

En far tager sine to børn med på en gribende rejse ud i rummet og inviterer dem til at kigge tilbage på Jorden og de konflikter, der har foregået overalt på planeten siden tidernes begyndelse.

Dette ender ud i en forunderlig historie om menneskets plads i tid og rum …

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Tilbage på Jorden … online eller i din nærmeste boghandel.
Nyeste bøger af Oliver Jeffers: Bogen om tal og Bogen om dyr

"Lad os kede os sammen". Oliver Jeffers læser højt fra sine børnebøger
"Lad os kede os sammen". Oliver Jeffers læser højt fra sine børnebøger

Gå på opdagelse på vores forunderlige planet i Bogen om tal, hvor du både finder bjerge, dyr i havet
og folk fra hele verden…

Eller gå på opdagelse på vores forunderlige planet, og mød nogle af de fantastiske dyr, der bor på den. I Bogen om dyr finder du både en kæmpestor hval, en blød koala og en stribet zebra…

Fra ca. 12 mdr.

Du kan købe Bogen om tal og Bogen om dyr online eller i din nærmeste boghandel.Jeg arbejder i presseafdelingen, hvor jeg har den fornøjelse at sørge for, at pressen og læserne bliver opmærksomme på de bøger, som forlaget udgiver. Det var vist Troldepus, der var min første litterære forelskelse og siden har der været mange andre, og det bliver bare ved. Jeg har læst dansk litteratur på Københavns Universitet og er siden havnet i forlagsbranchen, hvilket er dejligt og rigtigt.