Børnebøger Billedbøger Børnebøger 3-5 år Højtlæsning Oliver Jeffers

Det vi vil bygge. Ny Oliver Jeffers-bog om at opleve verden med et barn

Det vi vil bygge. Ny Oliver Jeffers-bog om at opleve verden med et barn

Mennesker behøver hinanden, og sammen skaber vi verden. Det er de fine forhåbninger i Oliver Jeffers smukke billedbog, Det vi vil bygge, som udtrykker universelle følelser om at sætte et barn i verden.


At blive far eller mor er noget af det største og mest livsforandrende og en begivenhed, der vækker alverdens følelser. Det ved alle forældre.

For børnebogsforfatter og illustrator Oliver Jeffers har den nye farrolle også været en kreativ inspiration, der har ført til to smukke billedbøger fra hans hånd.

I 2018 udkom Her er vi – Noter om livet på planeten jorden, der var dedikeret og inspireret af fødslen af sønnen Harald.

Det vi vil bygge. Ny Oliver Jeffers-bog om at opleve verden med et barn
Illustration fra Her er vi

Nu er Oliver Jeffers blevet far igen, denne gang til datteren Mari, som han har skrevet sin nye bog til, Det vi vil bygge – Planer for vores fremtid sammen.

LÆS OGSÅ: Oliver Jeffers er manden bag nogle af verdens smukkeste børnebøger

Og om man er nybagt far og mor, eller har været forældre længe, så vil de fleste kunne genkende de følelser, som bøgerne udtrykker.    

Det vi vil bygge. Ny Oliver Jeffers-bog om at opleve verden med et barn
Illustration fra Det vi vil bygge

“Jeg bygger din fremtid, og du bygger min”

I Det vi vil bygge lægger Oliver Jeffers planer for fremtiden sammen med datteren. Hånd i hånd går de ud i verden, og de har en masse værktøj med, som de sammen bygger ting af.

De bygger en dør, der kan åbne til nye steder. De bygger et hus, som de kalder hjem. De opsparer så meget kærlighed, så der også er plads til at invitere fjenderne på te omkring et bord, hvor man kan sige undskyld til hinanden for det, der gik galt.

LÆS OGSÅ: Oliver Jeffers’ En fabel om Fausto handler om forholdet mellem menneske og natur

De bygger et tårn, så de kan se ud på den store verden, der kan være vild og voldsom. Heldigvis har de bygget en solid båd, der aldrig går ned og de har lagt en masse kærlighed og tryghed på lager.

”Jeg bygger din fremtid, og du bygger min”, står der som en central sætning i bogen, der afsluttes af en barnehånd i en voksenhånd. Afhængigheden er et vilkår, når man bliver far eller mor, en afhængighed, der går begge veje.

Det vi vil bygge. Ny Oliver Jeffers-bog om at opleve verden med et barn
Illustration fra Det vi vil bygge

Det særligt Jefferske

Oliver Jeffers, hvis bøger er udkommet på 45 sprog og har solgt over 12 millioner eksemplarer, kan noget ganske særligt, når han tegner og fortæller. Han kan røre læseren. Det gør han både med sin varme streg og sin humanistiske tilgang til verden.

Hans nye bog lyser af tro, håb og kærlighed til verden og mennesket, men også med en bevidsthed om, at man ikke alle steder i verden lever ubekymret. Hør blot her fra indledningen til Det vi vil bygge:

”Du har kun friheden til at drømme og planlægge (for fremtiden)
Når du ikke kæmper for at overleve (i nutiden)
For alle de fædre og døtre på kloden, hvis chancer er
Mindre end vores, håber vi på mere retfærdighed.
Kærligst Oliver og Mari”.

Det vi vil bygge er kun på 48 sider, men den verden og de følelser den lukker op til og berører, er meget større end som så.   

Oliver Jeffers sagde i forbindelse med udgivelsen af Det vi vil bygge:

”Da min søn blev født, skrev jeg Her er vi til ham, mens jeg forsøgte at få verden til at give mening for os begge to. Ikke lang tid efter blev vores datter født, og jeg blev klar over, at jeg aldrig ville få fred, hvis ikke også hun fik en bog!”

LÆS OGSÅ: Hvordan du selv får læst bøger, når du er på ferie med børn

“Så det var heldigt, at det jeg oplevede inde i mig selv ikke var væsensforskellig fra første gang, og det handlede om de forandringer, et nyt forældreskab fører med sig.

En ting er, at være bevidst om det særlige ved at skulle opfostre en datter i det, der forhåbentlig ikke ret meget længere er en mandsdomineret verden, men hvad vigtigere er, at fremhæve det poetiske i hvad et hjem er, vigtigheden af en familie, men også styrken i de usynlige bånd i enhver kærlighedsrelation gennem tykt og tyndt.”

LÆS OGSÅ: 20 flotte bøger, du kan give i dåbsgave

“Det hele handler om at se mulighederne i det, der kommer, både det gode og det dårlige, og hvordan mennesker helt grundlæggende behøver hinanden.

Selv hvis det bare drejer som om at have en, der lytter til alle dine planer.”Oliver Jeffers: Det vil vi bygge

Det vi vil bygge, Oliver Jeffers, her er vi, billedbog

Hvad skal vi bygge, du og jeg?

Det vi vil bygge er en varm far-og-datter billedbog, der er perfekt som dåbsgave.

LÆS OGSÅ: Giv verden i gave – Her er vi af Oliver Jeffers

Forfatteren bag bogen er Olivers Jeffers, hvis inspiration til bogen har været sin nyfødte datter, og som har skabt dette mesterværk af en billedbog i samme stil som den internationale succes Her er vi.

Fra ca. 2 år

Du kan købe Det vi vil bygge online eller i din nærmeste boghandel.


Jeg arbejder i presseafdelingen, hvor jeg har den fornøjelse at sørge for, at pressen og læserne bliver opmærksomme på de bøger, som forlaget udgiver. Det var vist Troldepus, der var min første litterære forelskelse og siden har der været mange andre, og det bliver bare ved. Jeg har læst dansk litteratur på Københavns Universitet og er siden havnet i forlagsbranchen, hvilket er dejligt og rigtigt.