Er der noget bedre end en spændende paperback som vejer så lidt, at du kan have den med overalt? Uanset om du er på vej på ferie, pendler til og fra arbejde eller leder efter en god læseoplevelse, er det altid rart med paperbacks.

Her anbefaler vi her 5 gode paperback krimier

1. Anne Mette Hancock: Pitbull

Anne Mette Hancock har siden krimidebuten i 2017 modtaget et væld af priser og har ligget på bestsellerlisterne med alle sine krimier. Hun er også en stor succes i udlandet, mest aktuelt i Tyskland hvor hun på en enkelt uge har formået at storme frem på bestsellerlisten.

Bøgerne er en del af en serie om journalist Heloise Kaldan og efterforsker Erik Schäfer. Hvis du endnu ikke har haft fornøjelsen af de tre krimier bør du straks kaste dig over dem. Pitbull kan sagtens læses uden forudgående kendskab til Ligblomsten.

Læs om Anne Mette Hancocks krimier

Pitbull, Anne Mette Hancock

Anne Mette Hancock har domineret bestsellerlisterne med sine to krimier Ligblomsten og Mercedes-snittet.

Pitbull er hendes seneste bog, der er en spændende, intens krimi med flere twists, du vil blive overrasket over.

Heloise Kaldan kommer i kontakt med den døende mand Jan Fischhof, da hun er ved at lave research til en artikel om frivilligt vågearbejde hos Røde Kors. En dag kommer Jan til at røbe for hende, at han engang var indblandet i et dødsfald, og Heloise beslutter sig derfor for at kigge nærmere på sagen. Det er dog ikke nemt, når både politiet og de pårørende lyver for hende. Heldigvis får hun hjælp af ven og efterforsker Erik Schäfer.

LÆS OGSÅ: Prisvindende Anne Mette Hancock udgiver nu 3. bog. Smuglæs i Pitbull

Du kan købe Pitbull online, fx på Saxo.com eller i din nærmeste boghandel.
2. Steffen Jacobsen: Ghostwriter

Steffen Jacobsen skrev sig for alvor ind på krimilæsernes tbr-lister med gennembruddet Trofæ i 2013. Den spændende og brutale krimi blev startskuddet til en serie på fem bind om makkerparret Michael Sander og Lene Jensen. Serien blev afsluttet med den seneste udgivelse i serien Ghostwriter.

Få et overblik over serien og Steffen Jacobsens øverige krimier her

Ghostwriter, Trofæ, Michael Sander, Lene Jensen, Steffen Jacobsen

Ghostwriter er femte selvstændige bind i Steffen Jacobsens spændende krimiserie om Michael Sander og Lene Jensen.

Pludselig findes direktøren for et førende medicinalfirma død i sin bil på en p-plads i Nordsjælland. Få kilometer derfra ligger ghostwriteren, der blev hyret til at skrive hans biografi, i en pøl af sit eget blod efter et skud gennem hovedet. 

Politikommissær Lene Jensen er ansvarlig for efterforskningen af sagen, der viser sig at involvere en forsvunden notesbog spækfyldt med skadende information om medicinalindustrien. Har Lenes mand, privatdetektiven Michael Sander mon noget at gøre med sagen?

Du kan købe Ghostwriter online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
3. Camilla Grebe og Åsa Träff: Jeg ser dig

Søstrene Camilla Grebe og Åsa Träff har skrevet den spændende og uhyggelige spændingsserie om Siri Bergman, som netop er blevet genudgivet i flot paperback.

Vi kender Camilla Grebe fra de prisbelønnede og bedstsælgende krimier som Skyggejægeren og Husdyret, begge indkasserede hun nordens fornemmeste krimipris, Glasnøglen, for.

Du kan læse mere om Camilla Grebes krimier her.

Jeg ser dig er første bog i søskendeparret Camilla Grebe & Åsa Träffs krimiserie om Siri Bergman, som nu foreligger i en flot genudgivelse i paperbackformat og i digital udgivelse.

Siri Bergman er 34 år og psykoterapeut. Efter sin mands dramatiske død bor hun alene med sin kat i et lille hus ved havet. Hun er langsomt ved at komme på fode igen, da hun oplever mærkelige hændelser både hjemme og på sin klinik inde i byen.

Da en af hendes unge klienter bliver fundet død i vandet neden for hendes hus, involverer hun sig sammen med politimanden Markus i afdækningen af mordet. Og det bliver også en afdækning ind i hendes egne traumer.

Se også Sort angst.

Du kan købe Jeg ser dig online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
4. Karen Dionne: Dyndkongens datter

Amerikanske Karen Dionne ved virkelig hvordan man skal skrue en psykologisk spændingsroman sammen. Hun formår at skrive så nakkehårerne rejser sig og man tror konstant at faren lurer om hjørnet. Indtil videre er Dyndkongens datter og Den onde søster udkommet og begge er læsværdige oplevelser. Dyndkongens datter byder på fantastiske personkarateristikker og en menneskejagt i USAs marskland, og Den onde søster byder på et skræmmende og genialt psykologisk tankespil.

Du kan læse mere om Den onde søster her.

Dyndkongens datter, Karen Dionne

Hvordan ved man, at ens liv ikke er helt normalt?

Helena Pelletier voksede op i Michigans ødemark og havde aldrig mødt andre mennesker end sin mor og far. Hun elskede sit liv i naturen, og hun elskede sine forældre – til trods for farens til tider uberegnelige adfærd.

Faren bærer dog på en mørk hemmelighed: Han kidnappede nemlig Helenas mor, da hun var teenager …

15 år senere er Helenas far undsluppet det fængsel, han har siddet i som straf for sin ugerning, og Helena begiver sig straks ud for at finde ham.

Hun er nemlig den eneste, der kan spore ham, for han har lært hende alt om overlevelse og jagt i naturen. Men er det nu også Helena, der jagter faren – eller er det omvendt?

Du kan købe Dyndkongens datter online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
5. Anna Grue: Mysteriet i Genbrugsen

Med krimiserien om Anne-Maj Mortensen har den populære krimiforfatter Anna Grue skabt et nyt og elskeligt persongalleri.

Læs mere om Anna Grue her.

mysteriet i genbrugsen, Anna Grue, Anne-Maj Mortensen, hyggekrimi

Mysteriet i Genbrugsen er første bog i en ny serie serie fra Anna Grue, der skrev Dan Sommerdahl-serien.

Der foregår noget mystisk i en genbrugsbutik i Nykøbing Sjælland.

En efter en afgår butikkens aldrende frivillige ved døden. Politiet afskriver dødsfaldene som naturlige, men efterlønner Anne-Maj Mortensen er stærkt skeptisk.

Så selvom hun har travlt med familiemiddage, hundeopdragelse og havearbejde, går hun i gang med at efterforske sagen.

En rigtig hyggekrimi der kommer til at kalde på en lang weekend i sommerhus med en stor kop te og masser af læsetid.

LÆS OGSÅ: Smuglæs i Anna Grues krimi Mysteriet i Genbrugsen

Du kan købe Mysteriet i Genbrugsen i paperback online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.