Er der noget bedre end en spændende bog som vejer så lidt at du kan have den med overalt? Uanset om du er på vej på ferie, pendler til og fra arbejde eller leder efter en god læseoplevelse, er det altid rart med paperbacks.

Her anbefaler vi her 5 gode paperback krimier.

Dvala af Camilla Grebe

Stærk krimi af Camilla Grebe, forfatter til Årets svenske krimi 2017 og vinder af Glasnøglen for bedste skandinaviske krimi 2018. Dvale er en skræmmende og åndeløst spændende krimi om en samtid præget af selvoptagethed og grænseløshed på de sociale medier. Men det er også en skildring af kærlighed stærk nok til at overvinde mørket.

 Attenårige Samuel frygter for sit liv. Han har en vred narkoboss i hælene, og hans kontrollerende og stærkt religiøse mor har smidt ham ud hjemmefra. Under sin flugt svarer han på et jobopslag, hvor en enlig kvinde søger hjælp til at passe sin hjerneskadede teenagesøn. En oplagt mulighed for at få tag over hovedet og gemme sig. Men ingenting bliver, som Samuel havde forestillet sig, da han flytter ind hos den smukke Rakel og hendes søn Jonas i det afsidesliggende hus ved havet i skærgården.

Samtidig undersøger politiet, med kriminalinspektør Manfred Olsson i spidsen, en drabssag, hvor liget af to unge mænd er blevet fundet nedsænket i vand. Efterforskningen kompliceres yderligere, da en desperat mor melder sin søn savnet. Er der en sammenhæng mellem de to sager?

Dvale er en fritstående fortsættelse af Når isen brister (2016) og Husdyret (2018).

LÆS OGSÅ:  Camilla Grebe høster igen pris for årets krimi i Sverige. Læs alt om forfatteren her.

Du kan købe Dvale online her eller i din lokale boghandler.


Mørket Kalder af Michael Katz Krefeld

Hvis han afslører hende, mister hun alt!

En sen nattetime træffer den nyudnævnte politikommissær Cecilie Mars et fatalt valg, der får vidtrækkende konsekvenser. Hendes fejltrin er blevet overvåget og filmet, og nu truer en anonym person med at afsløre alt, hvis hun ikke følger hans skræmmende agenda.

Cecilie trækkes ind i en uhyggelig plan om selvtægt, der tvinger hende til at overveje, hvor langt hun er villig til at gå for

at skaffe retfærdighed. Samtidig vokser hendes fornemmelse af, at den der truer hende skal findes i hendes omgangskreds.

rket Kalder er en ny selvstændig storbykrimi om politikommissær Cecilie Mars. Michael Katz Krefeld vandt Krimimessens publikumspris i 2018 og Martha-prisen i 2016. Han er blandt andet forfatter til den internationale bestsellerserie om privatopdageren Ravn.

LÆS OGSÅ: Michael Katz Krefeld: “Vi fantaserer alle sammen om at begå selvtægt”

Du kan købe Mørket Kalder online her eller i din lokale boghandler.

Heksedrengen af Lone Theils

På en kirkegård i London findes en nigeriansk professor myrdet på bestialsk vis. Kort tid forinden havde han haft et hemmeligt møde med Nora Sand, der arbejder som London-korrespondent for et dansk nyhedsmagasin. Nora er overbevist om at mordet er forbundet til en omdiskuterede skilsmissesag mellem en dansk realitystjeerne og en velhavende russisk oligark. De britiske tabloidblade taler næsten ikke om andet end parrets dramatiske kamp om forældremyndigheden over sønnen Nicholas.

Heksedrengen bliver Nora presset til det yderste, da to indviklede sager flettes sammen, knas dukker op i kærlighedsforholdet til Andreas og hun føres til Londons mest dystre krinkelkroge, hvor sort magi hersker.

Heksedrengen er tredje bog i Lone Theils populære krimiserie om journalisten Nora Sand.

Andre titler i samme serie: Pigerne fra EnglandsbådenDen blå digters kone og Stileleg.

LÆS OGSÅ: Krimiforfatter Lone Theils skaber et dystert univers i Nora Sand-krimierne

Du kan købe Heksedrengen online her eller i din lokale boghandler.

Jordskælvsfuglen af Susanna Jones

Bogen bag Netflix-filmen Earthquake Bird. Jordskælvsfuglen er en krimi, en kærlighedshistorie og et raffineret psykologisk drama.

En ung engelsk kvinde, Lucy, er flygtet til Japan efter – måske i selv-forsvar – at have slået en af sine brødre ihjel. Der har hun bygget sit liv op omkring en lille etværelses lejlighed, en strygekvartet og et job som oversætter, samt indledt et nærmest ordløst, men meget fysisk, forhold til Teiji, en ung japaner, hvis lidenskab er at fotografere. Da Lily ankommer til Tokyo, tvinges Lucy til at tage sig af hende, og hun må se på, mens hendes  perfekte, isolerede tilværelse forstyrres af Lily og minder fra fortiden i Yorkshire. 

Da Lily findes myrdet falder mistanken på Lucy. Under et forhør på  politistationen afslører Lucy sin fortid for læseren – en fortid som er  foruroligende uklar og samtidig fuldstændig afslørende.

Du kan købe Jordskælvsfuglen online her eller i din lokale boghandler.

Farligt Efterspil af Jeffrey Archer

Det virker helt uskyldigt. En britisk oberst i unåde efterlader ved sin død et mystisk brev til sin eneste søn. Men i det  øjeblik Adam Scott åbner den gulnede konvolut, sætter han gang i en række dødbringende begivenheder, der truer med at ryste selve grundlaget for den frie verden.

I løbet af få dage bliver Adams elskede brutalt myrdet, og han forfølges ikke kun af KGB gennem Europas storbyer, men også af CIA og sine egne landsmænd. Alle vil de dræbe ham, før sandheden kommer ud.

Mens magtfulde mænd i røgfyldte rum søger stadigt mere udspekulerede midler til at knuse ham, går det op for Adam, at han er blevet forrådt og forladt af dem, han holder allermest af. Da han endelig forstår, hvad han er i besiddelse af, indser han, at det er er mere end et spørgsmål om liv og død – det er et spørgsmål om ære.

Intens spændingsroman af forfatteren bag Clifton-krøniken. 

LÆS OGSÅ: Nervepirrende pageturner af Jeffrey Archer. Smuglæs i Skæbnespillet

Du kan købe Farligt Efterspil online her eller i din lokale boghandler.