Inspirationslister og guides Krimi

8 gode krimier til juleferien

Gode krimier til juleferien

Leder du efter lidt gys i juleferien? Her anbefaler vi gode krimier til juleferien. Her er både spændingsromaner, krimier, thrillere og spionromaner.

Er der noget bedre end en god nervepirrende og spændende krimi at dykke ned i i ferien? Vi har gravet i gemmerne og fundet 8 gode krimier, der er perfekte til at gyse sammen med i juleferien.

Husk også at følge vores Facebook-side Gerningsstedet. Hvor vi dagligt taler om krimier.

Her er 8 gode krimier til juleferien:

Yrsa Sigurðardóttir: Sort is

Plottet tager pusten fra læseren i skarpskåret ny krimiserie fra Islands krimidronning Yrsa Sigurðardóttir skriver Jette Holmgaard Greibe i sin anmeldelse af Sort is på Litteratursiden.

8 gode krimier til juleferien

★★★★ “Sigurdardóttir kan strikke et overraskende plot sammen” – Jyllands-Posten

★★★★ – Berlingske

❤️❤️❤️❤️ – Politiken

Hvalfjödur, en kold vinteraften. En bekymret nabo banker på hos familien ved siden af, som ingen har set eller hørt fra i en uge, men får intet svar. Da han endelig får tvunget sig adgang gennem en bagdør, møder der ham et grumt syn.

Efterforskerne Týr og Karó og retsmedicineren Idunn kaldes til gerningsstedet for at undersøge en forbrydelse, som har udslettet en hel familie. Som opklaringen skrider frem, kommer isnende hemmeligheder om familien frem i lyset.

Sort is er første bind af fire i serien af samme navn. Titlen henviser til det dødsensfarlige vejrfænomen, der opstår, når smeltet is eller sne igen fryser til og lægger sig som et usynligt, spejlglat lag på asfalten. I Sort is lurer farerne lige under overfladen, og hemmeligheder kommer frem i lyset – alt sammen med Islands natur og afsidesliggende samfund som drabeligt bagtæppe.

Du kan købe Sort is online hos fx Saxo.com eller i din nærmeste boghandel.Karen Dionne: Dyndkongens datter


Velkommen til nervepirrende menneskejagt. I Dyndkongens datter er vi rykket ud i Michigans marskland hvor vi møder Helena, hvis far netop er undsluppet fængslet. Han har nemlig siddet inde for at kidnappe Helenas mor som teenager. Og nu frygter Helena sit liv.

Læs også: Jeg flyttede ud i den vilde natur med en 6 ugers baby. Krimiforfatter til Dyndkongens datter fortæller sin historie

Dyndkongens datter, Karen Dionne

Hvordan ved man, at ens liv ikke er helt normalt?

Helena Pelletier voksede op i Michigans ødemark og havde aldrig mødt andre mennesker end sin mor og far. Hun elskede sit liv i naturen, og hun elskede sine forældre – til trods for farens til tider uberegnelige adfærd.

Faren bærer dog på en mørk hemmelighed: Han kidnappede nemlig Helenas mor, da hun var teenager …

15 år senere er Helenas far undsluppet det fængsel, han har siddet i som straf for sin ugerning, og Helena begiver sig straks ud for at finde ham.

Hun er nemlig den eneste, der kan spore ham, for han har lært hende alt om overlevelse og jagt i naturen. Men er det nu også Helena, der jagter faren – eller er det omvendt?

Du kan købe Dyndkongens datter online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Stefan Ahnhem: Byttet

“Stefan Ahnhem evner i den grad at forvirre læseren, når ovennævnte elementer samt flereandre sættes sammen til et psykologisk og højspændt drama… Jeg er virkelig begejstret for ”Byttet”, som viser, at Stefan Ahnhem formår at skrive en psykologisk thriller af stjernehøj kvalitet,” skriver Jan Findal på Findals krimiside i sin anmeldelse af Byttet.

8 gode krimier til juleferien

★★★★ “Intet er, hvad det udgiver sig for at være i denne svindler-krimi” – Jyllands-Posten

Stefan Ahnhem, som står bag de bedstsælgende krimier om Fabian Risk, har skrevet en psykologisk thriller om parforhold i opløsning.

Carl og Helene har brug for en lang ferie, hvor de har tid til at finde hinanden igen. De har fundet et drømmehus i Californien og har derfor byttet deres hjem med et amerikansk par, som skal tilbringe sommeren i deres villa i Stockholms skærgård. Men så snart Carl og Helene lander i Santa Cruz er der noget, som føles forkert. Så huset virkelig sådan ud på billederne? Og hvad har det andet par egentlig gang i i deres hjem? Byttet beskæftiger sig med, hvordan vores drømme og fantasier kan vendes imod os, så vi i sidste ende ikke tør tro på os selv..

Du kan købe Byttet online fx hos Bog&idé eller i den nærmeste boghandel.C.J. Tudor: Brændende piger

C. J. Tudor er nu tilbage med endnu en overbevisende og neglebidende pageturner. 

8 gode krimier til juleferien

I Lukasevangeliet kap. 12 vers 2-3 står der: “Der er intet hemmeligt, som ikke skal åbenbares, og intet skjult, som ikke skal blive kendt.”

I Chapel Croft blev otte protestantiske martyrer brændt på bålet for 500 år siden. For 30 år siden forsvandt to teenagepiger ud i den blå luft, og for blot to måneder siden begik den lokale præst selvmord.

Jack Brooks er den nye præst i byen, og har et håbet om en ny begyndelse og en fredelig tilværelse sammen med sin femtenårige datter. Men Jack og hendes begynder at se ildevarslende syner, og rituelle pindedukker dukker op på deres dørtrin. Det står det klart, at byens blodige fortid stadig spøger.

Jack bliver viklet ind et spind af hemmeligheder, og hun må kæmpe for sin og sin datters overlevelse. Der er nemlig ikke ufarligt at søge sandheden i Chapel Croft, hvor alle har noget at skjule.

Du kan købe Brændende piger online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandelGuillaume Musso: Den ukendte kvinde fra Seinen

Den ukendte kvinde fra Seinen er en vaskeægte hæsblæsende Guillaume Musso-krimi om forbyttede identiteter og en mystisk kult.

8 gode krimier til juleferien

Nu kommer endelig en ny roman fra spændingens mester, Guillaume Musso. Det er ikke uden grund af Musso er Frankrigs bedstsælgende forfatter. Han leverer nemlig hæsblæsende spænding fyldt med plot twists som garanterer underholdning til sidste side.

I denne roman reddes en ung, nøgen kvinde op af Seinen. Hun lever, men kan ikke huske, hvem hun er. Hun bringes på hospitalet, men få timer senere stikker hun af. En DNA-analyse viser, at kvinden er den berømte pianist, Milena Bergman. Men det er umuligt, for Milena døde i et flystyrt et år tidligere. Politiinspektør Roxane Montchrestien bliver besat af sagen og det umulige spørgsmål: Hvordan kan man være både død og i live? Sammen med Milenas tidligere forlovede, Raphaël, indleder hun en menneskejagt gennem Paris fuld af mysterier, løgne og intriger. 

Du kan købe Den ukendte kvinde fra Seinen online fx hos Saxo.com eller i din lokale boghandel.Anna Grue: Ligene i lysthuset

Er der noget dejligere end at læse en hyggekrimi? Og har du god til at læse, kan du sagten gøre serien om Anne Maj Mortensen til din udvalgte bunke af krimier til juleferien.

Anna Grue er i fuld gang med at skrive serien om efterlønneren Anne Maj Mortensen, som selv efterforsker mord i lokalsamfundet. Første bind i serien hedder Mysteriet i genbrugsen, andet bind hedder Døden i kurbadet, og samtlige bøger i serien er rigtige hyggekrimier der kalder på en skønne timer med en stor kop te og masser af læsetid.

“Charmerende hyggekrimi” – Jyllands-Posten

“Utroligt godt læseselskab” – Femina

Læs også: Mesterdetektiven Anne-Maj Mortensen er tilbage i ny hyggekrimi fra Anna Grue

Anna Grue, Ligene i lysthusetEn ung mand sidder varetægtsfængslet for mord, og den ukonventionelle privatdetektiv Anne-Maj Mortensen kaster sig ind i sagen med bistand fra sit computer-kyndige barnebarn, trettenårige Didi.

Tingene kompliceres, da der sker flere mord på unge mænd, og en vrissen kvinde forsvinder – alt imens datteren Iben gennemgår en svær graviditet, og gravhunden Mortensen den Tredje kommer i vanskeligheder. 

Ligene i lysthuset er fjerde selvstændige bind i serien om efterlønneren Anne-Maj Mortensen, der sætter sig for at opklare de forbrydelser, som har fået politiet til at kaste håndklædet i ringen.

Du kan købe Ligene i lysthuset i nærmeste boghandel eller online fx hos Saxo.comLone Theils: Troskyldigheden selv

Hvis du er på jagt efter gode krimier til juleferien er Lone Theils’ romaner et rigtig godt bud. Lone Theils har opnået stor succés med sin krimiserie om London-baseret Nora Sand. Krimierne er hæsblæsende actionfyldte page-turnere, med udgangspunkt i en virkelig historie. Pigerne fra englandsbåden er første bind. Få overblik over rækkefølgen i Nora Sand serien her.

8 gode krimier til juleferien

En britisk kvinde drukner i en swimmingpool i et sommerhus ved den danske vestkyst. Men var det et hændeligt uheld? Eller var det mord? Og hvem stod i givet fald bag? Afdødes far, der er ved at gå konkurs med sin hotelkæde og har brug for de penge, hendes livsforsikringer vil generere, hendes jaloux søster, de stridende veninder, den kærlige ægtemand … eller en helt anden?

Den danske journalist Nora Sand bliver involveret i sagen, da den skal for retten i England. Og da flere mennesker dør, er hun pludselig selv mål for en skruppelløs morder, der gør alt for at hytte sit eget skind.

Troskyldigheden selv er sjette bog i den populære serie om Nora Sand.

Du kan købe Troskyldigheden selv online fx hos Bog&idé eller i din nærmeste boghandel.Camilla Grebe: Velkommen til evigheden

Den prisvindende krimiforfatter Camilla Grebe har endnu en gang skrevet en spændingsroman hvor psykologien og de menneskelige relationer står i centrum.

Få overblik over Camilla Grebes krimier her

8 gode krimier til juleferien

Lykke Andersen er forlagsredaktør og gift med en kendt forfatter. De har sammen tvillingerne David og Harry, og udefra set er alt godt. Lykke er i sin omgangskreds beundret for sin integritet og kærlighed til sine sønner.

Så hvorfor står hun en dag pludselig anklaget for et brutalt mord?

Hvad skete der egentlig på den idylliske familiegård Evigheden? Har knivmordet noget at gøre med det mord, der blev begået på stedet otte år tidligere? Og hvorfor vil Lykke ikke forhøres af andre end kriminalinspektør Manfred Olsson?

Velkommen til evigheden er en isnende spændingsroman. Det er sjette bog i krimiserien Den mørke side (eller Malin-serien) af svenske Camilla Grebe.

Du kan købe Velkommen til evigheden online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.Brug for mere inspiration til gode krimier til juleferien?

Se listen over årets krimier for mere inspiration til din krimilæsning.

Du kan også se listen over gode krimier du kan lytte til på Mofibo, Saxo Premium og Bookmate.

Hvis du savner mere inspiration, så kan du finde en liste med nogle af de bedste krimier her.

læseinspiration, hvad skal jeg læse