Er der noget som en spændende krimi, der giver gåsehud, kildren i maven og holder én hen i gætterier?

Vi elsker krimier, og derfor har vi lavet en guide over en masse gode krimier, vi gerne vil anbefale videre.

Den store krimiguide


Nordiske krimier

Til dig der elsker de skandinaviske krimier – eller måske slet ikke har udforsket territoriet endnu.

Anne Mette Hancock: Mercedes-snittet

En dreng er forsvundet fra sin skole. Journalisten Heloise Kaldan tager derhen, og i skolegården møder hun sin nære ven, efterforskeren Erik Schäfer. Drengen Lukas dukker ikke op, men det gør hans telefon. Den afslører, at Lukas er besat af pareidolia: Det fænomen, at vi ser ansigter i tilfældige ting. Særligt et foto af en ladeport, der ligner et ansigt, påkalder sig opmærksomhed. Er det her, Lukas er?

LÆS OGSÅ: Hvad er Mercedes-snittet?

Mercedes-snittet er Anne Mette Hancocks anden roman. Hun debuterede sidste år med Ligblomsten og fik prisen som årets debutant af det danske kriminalakademi.

Køb Mercedes-snittet  

Lone Theils: Den blå digters kone

Lone Theils har et godt tag i sine læsere med denne medrivende femi-krimi om Nora Sand.

London-korrespondenten Nora Sand skal hjælpe den berømte digter Manash Ishmail, der under sin flugt fra Iran er blevet adskilt fra sin kone Amina. Nora hjælper, og det kaster hende ind i en farlig verden hvor nogle menneskeliv er mindre værd end andre.

LÆS OGSÅ: Lone Theils om sin debut: Der var mildest talt ikke lagt op til et storladent øjeblik i mit liv.

Dette er andet bind i serien om Nora Sand, og tredje bind er også udkommet og hedder Heksedrengen.

Læs også første bind i serien Pigerne fra Englandsbåden.

>> Køb den blå digters kone

Katrine Engberg: Krokodillevogteren

Katrine Engberg debuterede med Krokodillevogteren med flotte anmeldelser. Bogen, som er en rigtig Københavnerkrimi med et snedigt og overraskende plot, er første bind i serien om politiassistent Jeppe Kørner og hans makker Anette Werner er en bestsellerserie.

I et byhus i indre København, går folkepensionisten Gregers Hermansen forsigtigt ned af trapperne. Underboens dør står på klem og, da Gregers vil støtte sig til dørkarmen falder han ind i lejligheden. Han lander ovenpå liget af en kvinde. Kriminalbetjent Jeppe Kørner og hans kollega Anette Werner sættes sagen, der vender op og ned på livet i byhuset.

Læs også: Jeg hilser Krokodillevogteren velkommen blandt de bedste krimier, jeg har læst.

Du kan finde Krokodillevogteren som lydbog eller på dit nærmeste bibliotek.

Carina Bergfeldt: Fadermord

Fadermord er til fans af psykologiske grumme krimier. Bogen er første bind i serien om kriminalinspektør Anna Eiler.

Læs også andet bind, Fotografiet.

Mens en kvinde planlægger det ultimative mord, findes en anden kvinde frosset ihjel.

Politiet og kriminalinspektør Anna Eiler arbejder med opklaringen, men to kvindelige journalister på lokalavisen på egen hånd forsøger at opklare sagen. De har nemlig deres egne personlige grunde. I den lille by har alle relationer til hinanden og en af kvinderne bærer på en mørk hemmelighed.

>> Lån Fadermord på biblioteket eller find den digitalt her.

Michael Larsen: Mordet på øen

En nordic noir som foregår på Ærø af bestsellerforfatteren Michael Larsen. Michael bor selv på Ærø og kærligheden til øen mærkes helt ind til benet. Heldigvis er Michael i fuld gang med at skrive endnu en krimi i serien om kriminalkommisær Jan Folmer, som vi også møder her i Mordet på øen.

Folmer arbejder i drabsafdelingen i København og undersøger mordet på en modeblogger. Efterforskningen bringer ham til Ærø, hvor der er begået endnu et mord. Alt tyder på at det er samme gerningsmand. Men det bliver en vanskelig efterforskning for Folmer, da Ærø og dens beboere er meget tillukkede.

LÆS OGSÅ: Michael Larsen: Jeg skal leve som mine romanpersoner

>> Lån Mordet på øen på biblioteket eller find den digitalt her.

Stefan Ahnhem: Atten grader minus

En bil kører ud over kajkanten i Helsingborgs havn efter en heftig biljagt. Alt peger på, at der er tale om en ulykke, men da føreren obduceres, viser det sig, at han har været død i to måneder. Og har været frosset ned. Fabian Risk og hans team hos Helsingborg politi kæmper mod tiden i en sag, hvor intet er, som de tror. Hvis ikke de handler hurtigt, vil endnu et offer ende i fryseren.

Atten grader minus er en isnende spændende krimi om jagten på en bestialsk og kynisk morder. Bogen er 3. selvstændige bog i serien om Fabian Risk. Offer uden ansigt (bog 1), Den niende grav (bog 2),  Motiv X (bog 4) og X måder at dø på er 5. bog i serien og udkommer 24. februar 2020

LÆS OGSÅ:  Stefan Ahnhem fornyer den svenske krimi

Køb Atten grader minus online på fx Saxo.com 

Camilla Grebe: Når isen brister

Camilla Grebe, der før skrevet krimibestsellere med sin søster Åsa Träff, er her soloforfatter i denne psykologiske spændingsroman, der er fuld af overraskende twists.

LÆS OGSÅ: Camilla Grebes krimier stjæler din nattesøvn.

Emma er forelsket. Jesper er hendes drømmefyr. Men han er også direktør i den tøjkæde, hvor hun arbejder, og hendes øverste chef. Derfor foregår kærligheden i det skjulte.

Men pludselig hører Emma ikke mere fra Jesper. Han er som sunket i jorden, og Emma er ude af sig selv af bekymring. Og en dag bliver en ung kvinde fundet myrdet i hans prangende villa i en forstad til Stockholm.

Læs også andet selvstændige bind, Husdyret.

>> Køb Når isen brister på fx Saxo.com

Sara Bouchet: Savas vidner

Hvis du elsker videnskabskrimier, skal du glæde dig til at kaste dig over Savas vidner der byder på forskning, kærlighed og dæmoni, når Dannie forsøger at finde ud af hvad der skete, den nat hendes søster døde.

Dannie er lidt af en enspænder, og hun er i krise. Hun er netop blevet suspenderet fra sit job som præst og hendes kæreste er gået fra hende. Da hendes søster Sophie kontakter hende fra St. Andrews i Skotland og beder hende komme, er det derfor en god lejlighed til at rejse væk. Men da Dannie ankommer, er Sophie forsvundet.

Sophie efterlader sig forskningsmateriale om emner som hekseprocesser i middelalderen, besatte børn og uddrivelse af dæmoner. Det tvinger Dannie til at se indad, men også tilbage mod en opvækst, hun af flere årsager helst vil glemme. Langsomt nærmer hun sig opklaringen af en morbid hemmelighed, der har været skjult i århundreder. Og den indsigt, hun opnår, er langt mørkere, end hun nogensinde har kunnet forestille sig.

LÆS OGSÅ: Hvad sker der hvis forældre opdrager ud fra et sygt tankesæt?

Køb Savas vidner som lydbog her, eller lån den på dit lokale bibliotek

Yrsa Sigurðardóttir: DNA

Islands krimidronning Yrsa Sigurðardóttir har modtaget et væld af litterære priser for DNA, blandt andet årets krimi i 2016.

DNA er den første bog i krimiserien om politibetjenten Huldar og psykologien Freyja. Andet og tredje bind, som henholdsvis hedder Hævn og Tilgivelse er også udkommet.

LÆS OGSÅ: Sigurðardóttir: “Mord er modbydeligt, men jeg skriver jo ikke en turistguide”.

En kvinde bliver myrdet i sit hjem i Reykjavik, og hendes syv årige datter er vidne. Da endnu en kvinde bliver myrdet, mistænker politiet, at samme gerningsmand står bag begge mord.

Men lederen af efterforskningen, Huldar, står uden spor. Og Det skaber konflikter internt i politiet.

>> Køb DNA

Mette Wessel Fyhn: Mosefolk

Maria Brænder er efterforsker hos politiet og virkelig ikke glad for tanken om at blive landbetjent. Og hun drømmer da slet ikke om at blive det hjemme i den lille by Vi, blandt de mosefolk, som hun på godt og ondt er vokset op sammen med.
Ondskaben viser sit ansigt, da en ældre kvinde bliver voldtaget og myrdet. Overfaldene stopper ikke, og angsten tærer, for når alle kender alle, hvem er så morderen?

LÆS OGSÅMette Wessel Fyhn om Mosefolk: Hvor godt kender vi egentlig hinanden?

Du kan købe Mosefolk som e-bog eller lydbog eller låne bogen på biblioteket.

Domestic noir

Til dig der elsker det subtile gys og rædslen mellem linjerne.

Amy Gentry: Aldrig glemt

Da Julie var 13 år blev hun kidnappet fra sit værelse, midt om natten mens resten af huset sov.

I otte år har Anna levet med sorg. Hun har gjort alt for at finde Julie, men håbet om, at Julie overhovedet er i live, svinder langsomt ind. Men en dag ringer det på døren. Udenfor står en ung pige, der hævder at være Julie. Det er et mirakel, og alle er lykkelige. Men Anna kommer i tvivl. Der er så mange små ting, der ikke hænger sammen.

Da Anna bliver kontaktet af en tidligere efterforsker på sagen, starter en jagt på sandheden. For hvis Julie ikke er den, hun siger, hun er, hvem er hun så – og hvad vil hun?

LÆS OGSÅ: Hvad ville du gøre, hvis dit barn forsvandt?

>> Køb Aldrig glemt som e-bog eller lydbog

A. J. Finn: Kvinden i vinduet

Da Kvinden i vinduet udkom i USA var filmrettighederne allerede solgt. Men det er også med rette for bogen byder på psykologiske gys, en utilpasset og lidt usympatisk hovedperson, en utilregnelig fortæller – kort sagt ALT det bedste, vi elsker i domestic noir genren.

Anna Fox bor alene i sit store hus i New York. Hun får angstanfald ved tanken om at gå udenfor, og får dagene til at gå med at se gamle sort-hvid film, chatte på nettet, drikke (lidt for meget) vin og udspionere sine naboer.

Overfor bor den perfekte familie,  men en aften, ser Anna moren i huset falde om med en kniv i brystet. Chokeret ringer hun efter politiet og forsøger at gå ud og skaffe hjælp. Men da hun åbner døren, sortner det for hendes øjne. Efterfølgende er det, som om intet er sket. Der er intet lig, ingen tilskadekomne, ingen sørgende familiemedlemmer. Politiet noterer sig, at Anna er psykisk ustabil. Hendes lille, afgrænsede verden smuldrer langsomt, for hvad er sandheden?

LÆS OGSÅ: Hvem ved, hvilke hemmeligheder din nabo gemmer på?

☞ Læs de første 5 kapitler af Kvinden i vinduet

>>Køb Kvinden i vinduet 

S.J. Watson: Før jeg lukker øjnene

Nervepirrende thriller, der er filmatiseret med Nicole Kidman i hovedrollen.

Hver morgen når Christine vågner, husker hun intet og kan ikke kende sig selv. Hun ved heller ikke, hvem manden, der ligger ved siden af hende, er. Hendes mand? Hun husker intet, men er helt afhængig af hans hjælp.

En psykiater, dr. Nash, som hun åbenbart har set i al hemmelighed, kontakter hende og fortæller, at hun har været ude for en ulykke, og at hun skriver i en dagbog, som er gemt væk. Da hun finder den, står der på første side skrevet: “Stol ikke på Ben!”
Langsomt begynder Christine at stykke sit liv sammen, men skal starte forfra hver dag …

>> Lån Før jeg lukker øjnene på biblioteket eller find den digitalt her.

J. P. Delaney: Kvinden før

En af årets stærkeste psykologiske thrillere er J.P. Delaneys Kvinden før, en blændende og fængslende pageturner i domestic noir-stil. Hovedpersonen Jane flytter ind i en minimalistisk hi-tech lejlighed i London, hvor hun skal leve efter en masse særprægede regler indført af lejlighedens arkitekt. Eksempelvis må hun ikke have nogle personlige nipsting eller pynte væggene med kunst. Kort tid efter Jane er flyttet ind, finder hun ud af, at den tidligere lejer døde under tragiske omstændigheder. Hvad vigtigere er dog, at den tidligere lejer samtidigt lignede Jane skræmmende meget…

LÆS OGSÅ: Kom bag om den psykologiske thriller Kvinden før 

Læs Kvinden før hvis du: elsker domestic noir genren og en roman hvor spændingen kommer snigende for lige pludselig at være allestedsnærværende i et kæmpe gys.

Køb Kvinden før som e-bog eller lydbog

S.J. Watson: Dobbeltliv

Spændende domestic noir og psykologisk thriller.

Da søsteren Kate bliver fundet myrdet i Paris, sætter Julia sig for selv at undersøge sagen, som hurtigt henlægges på grund af manglende spor.

Fra Kates bofælle modtager Julia en lille sort notesbog der har tilhørt Kate. Bogen er fyldt med passwords og log-ins til diverse datingsider. Julia opretter sin egen profil for at lede efter mænd, som kan have haft kontakt med søsteren. Inden længe bliver Julia kontaktet af den charmerende Lukas, og hun takker ja til at mødes. Men hvem er manden egentlig? Hvilket farligt spil indlader hun sig på?

>> Lån Dobbeltliv på biblioteket eller find den digitalt her.

Franske krimier

Til dig der er forelsket i trenden med grumme mord og masser af action, som kun vores sydlandske venner, kan skrive det.

Pierre Lemaitre: Brudekjolen

Har du brug for en ordentlig omgang uhygge og grusomhed, skal du straks kaste dig over Brudekjolen.

Sophie tror, hun er ved at blive skør. Hun har blackouts, er forvirret og kan ikke huske. Hun er hovedmistænkt i drab og på flugt. I virkeligheden er hun offer for en djævelsk plan. Men det ved hun ikke.

Hun var engang gift og lykkelig med en velfungerende karriere. Nu arbejder hun som barnepige for en rig familie i Paris. En morgen finder hun den 6-årige Léo død, kvalt med et af hendes snørebånd. Hun kan intet huske, men er nu hovedmistænkt for drabet. Hun planlægger en flugt, hvor hun har tænkt sig at ændre sit navn, sit liv og finde en ny mand. Men Sophie kan ikke løbe fra sit liv. Nogen er hele tiden et skridt foran.

LÆS OGSÅ: 5 ting du ikke vidste om Pierre Lemaitre.

Læs også Et beskidt job.

>> Køb Brudekjolen som e-bog eller lydbog eller lån bogen på biblioteket.

Guillaume Musso: Opkald fra en engel

Hvis du leder efter en krimi som ikke er en klassisk krimi, men indeholder lidt af det hele, er Opkald fra en engel den bog du skal læse.

Bogen er en perfekt binge-basker med mix af komedie, kærlighed, krimi og action fra Frankrigs bedst sælgende forfatter.

Opkald fra en engel starter som en romantisk komedie. En mand og en kvinde ombytter ved et uheld deres telefoner. De får adgang til hinandens liv, minder – og hemmeligheder. Og hvad der i starten virker som et harmløst uheld bliver hurtigt langt mere alvorligt …

LÆS OGSÅ: Guillaume Musso leverer drønspændende og fuldstændig uforudsigelig thriller.

Læs også Guillaume Mussos spændende action krimier Central Park og Pigen fra Brooklyn.

>> Køb Opkald fra en engel som e-bog eller lydbog eller lån bogen på biblioteket.

Pierre Lemaitre: Iréne

Første bog i den fremragende trilogi om kriminalkommisær Camille Verhoeven.

Læs mere om serien og  Pierre Lemaitres forfatterskab.

Camille er lykkelig: Han er gift med den dejlige Irène og sammen venter de deres første barn. Men hans tilværelse bliver vendt på hovedet, da han skal opklare et voldsomt mord.

Kun Camille ser at drabsstedet ligner en scene beskrevet i en krimi af James Ellroy. Der er så mange detaljer, der passer, at det ikke kan være tilfældigt. Pressen får nys om sagen, men det er, som om de ved mere, end Camille fortæller dem. Da de iscenesatte mord fortsætter, udvikler sagen sig til at blive personlig for Camille.

Se også de andre bøger i serien Alex og Camille, samt tillægsromanen Rosy & John.

>> Køb Iréne

Bernard Minier: Iskold død

Hvis du allerede har slugt Pierre Lemaitres fremragende krimier og hungrer efter mere er Iskold død et godt bud. Den prisbelønnede krimi er 1. bog i serien om politikommisær Martin Servaz.

2. bog i serien udkommer i starten af 2018.

I Pyrenæerne finder et par arbejdsmænd en dag et hestekadaver ophængt i kablet til en svævebane i 2000 meters højde. Hestehovedet er skåret af.

Politikommissær Martin Servaz kan ikke forstå hvorfor han er blevet tilkaldt til at undersøge et dødt dyr. Men hurtigt bliver det klart, at der er noget mystisk ved sagen: På hesten finder man dna fra en massemorder, som sidder bag lås og slå på en psykiatrisk sikringsanstalt. Han kan ikke være undsluppet sin celle, men bare få dage efter sker det første mord …

LÆS OGSÅ: En mørk historie om Hævn

Læs også den selvstændige fortsættelse Cirklen.

>> Køb Iskold død.

Spioner og politiske thrillere

Til dig der har kærlighed for spioner, spænding og konspirationsteorier.

Stephenie Meyer: Kemikeren

Vi er langt fra vampyrer og teenageliv i denne actionprægede thriller fra Twilight-forfatteren Stephenie Meyer.

I Kemikeren møder vi en kvindelig actionheltinde, som er en mellemting mellem James Bond og Jason Bourne.

Hun er en eksagent på flugt, da hun bliver nødsaget til at tage en sidste sag i håbet om at rense sit navn og redde sit liv.

Hun bliver sjældent det samme sted og ændrer sit navn med korte mellemrum. Hendes tidligere arbejdsgiver har slået den eneste person, hun kunne stole på ihjel, og hendes viden er nu en trussel. De vil have hende af vejen, jo før jo bedre.

LÆS OGSÅ: Stephenie Meyer: “Hvis nogen finder på at kigge i min internethistorik, ryger jeg helt sikkert i fængsel”

>> Køb Kemikeren.

Mogens Blom: Gidsel i Amman

Første del af en serie med efterretningsagenten Maiken Tarp.

Læs også næste bog Arven fra Basra samt tredje bog Enken fra Kiev.

Maiken Tarp fra Forsvarets Efterretningstjeneste befinder sig i Jordans hovedstad Amman, da en ung dansk kvinde kidnappes foran.

Straks indledes en klapjagt for at finde gidslet og stoppe et planlagt bombeattentat. Men det politiske spil i både Danmark og Jordan undergraver efterforskningen. Derfor må Maiken trodse sine overordnede, og sammen med journalisten Kåre Nygaard indleder hun sin egen jagt på terroristerne.

LÆS OGSÅ: Insider fra udenrigstjenesten går tæt på virkeligheden

>> Køb Gidsel i Amman som e-bog eller lydbog eller lån bogen på biblioteket

Tom Rob Smith: Barn nr 44

Sovjetunionen 1953.

Stalin holder landet i et jerngreb godt hjulpet af sikkerhedstjenesten, hvis nådesløse brutalitet alle kender og frygter. I det perfekte socialistiske samfund findes der officielt ikke kriminalitet. Politikommisæren Leo Demidov fra magtens centrum i Moskva er i sandhed systemets mand.

Men da en række børn findes dræbte under mystiske og bestialske omstændigheder, må han erkende, at dødsfaldende ikke kan fejes ind under gulvtæppet. Leo må satse alt, hvad han har kært, for at fange seriemorderen, og hans trofasthed over for staten sættes på den endelige prøve.

>> Køb Barn nr 44 som e-bog eller lydbog eller lån bogen på biblioteket.

Tom Rob Smith: Agent 6

Moskva 1965.
Leo Demidov har som tidligere KGB-agent forbud mod at rejse ud af Sovjetunionen. Så da hans adoptivdøtre bliver inviteret til Amerika på en “fredstur” for at fremme forholdet mellem de to koldkrigsfjender, sender han med bange anelser sin kone Raisa af sted sammen med pigerne.

Da et mord finder sted, sidder Leo sønderknust tilbage i Moskva. Både USA og USSR lægger låg på sagen, og han begynder at planlægge sin flugt ud af landet.

I en spændende og nervepirrende jagt på sandheden, følger vi Leo fra 1950’ernes Moskva over 1960’ernes New York til det krigshærgede Kabul i 1980’erne. Han bliver konfronteret med foruroligende nyt om sit land, sin familie og ikke mindst sig selv.

>> Køb Agent 6 som e-bog eller lydbog eller lån bogen på biblioteket.

Elsker du spændingsromaner centreret om politiske og historiske begivenheder? Så læs også Steffen Jacobsens store roman Da blev jeg døden.

Frederick Forsyth: Dødslisten

En fundamentalistisk prædikant truer vesten ved at destinere tilhængere til at dræbe offentlige personer i deres lokalsamfund.

En tidligere marinesoldat i den amerikanske hær, under navnet The Tracker,  bliver betroet den umulige opgave at prædikanten. Fast besluttet på at sætte en stopper for den voldelige hærgen, får The Tracker hjælp af en teenager, der er en af de mest sublime hackere. Ved fælles hjælp lykkes det dem at kaste lokkemad. Og så skal de blot væbne sig med tålmodighed og vente på, at prædikanten bider på krogen på et tidspunkt og blotter sig.

>> Lån Dødslisten på biblioteket eller find den digitalt her.

3 gode fra Leif Davidsen

Den ukendte hustru

Den danske forretningsmand og tidligere jæger-soldat Marcus er taget med sin russiske kone, Nathalie, på flodrejse i hendes gamle hjemland.

Under en landgang forsvinder Nathalie sporløst. Marcus kaster sig ud i en desperat eftersøgning, som fører ham fra hjemmet på Østerbro over det nyrige miljø i Nice til Putins postkommunistiske Rusland og det moderne Japan. Men sporene peger videre endnu: mod terrorbevægelser, stalintidens fangelejre – og en sagnomspunden forsvundet skat.

Det bliver en søgen, ikke kun efter Nathalie, men også efter hendes sande identitet og det hemmelige liv, hun har levet i deres ti år lange og lykkelige ægteskab.

LÆS OGSÅ: Rækkefølgen på Leif Davidsens bøger.

>> Køb Den ukendte hustru.

Patriarkens hændelige død

Et stort russisk drama om uhellige alliancer mellem religion og politik – og om kærlighed og hævn.

I Moskva finder to dødsfald sted inden for et døgn: Patriarken for hele Rusland sover fredfyldt ind, og danskeren Gabriel Lassen bliver tævet ihjel i en baggård. Hjemme i Danmark kommer Gabriels tvillingebror Adam i besiddelse af oplysninger, der peger på en mulig forbindelse.

Adam sætter sig til at opklare sin brors død og i første omgang fører det ham tilbage til halvfjerdserne kommunistiske Sovjetunionen, hvor tvillingernes danske forældre mødte hinanden. Siden fører det ham ind til det moderne Rusland, hvor økonomiske og religiøse interesser smelter sammen i et storpolitisk spil, hvor det kan være svært at skelne ven fra fjende.

>> Køb Patriarkens hændelige død som e-bog eller lydbog eller lån bogen på biblioteket.

Fjenden i spejlet

Vuk, den serbiske dansker og tidligere lejemorder, er på overlevelsestur i Death Vally, da en verdensomvæltende begivenhed river ham ud af idyllen.

Vuks gamle modstander, PET-agenten Per Toftlund, bliver samtidigt sat i spidsen for en gruppe, der har til opgave at optrevle mulige islamistiske terrorceller i Danmark.

På hver sin side af Atlanten bliver Vuk og Toftlund involveret i et kompliceret politisk spil: om den mulige forbindelse mellem Irak og al-Qaeda, om usynlige pengeoverførsler og handel med honning – og om en mystisk person kaldet Tronfølgeren.

>>Køb Fjenden i spejlet.

3 gode fra Wilbur Smith

Foto af: Hendre Louw

Afrikas horn

Actionmættet og højaktuelt drama.

Afrikas horn er andet bind i serien om Hector hvor En ond cirkel er første bind

Da Hazel Bannock, ejer af det globale oliefirma Bannock Oil, er på cruise i det indiske ocean, bliver hendes yacht kapret af somaliske pirater og hendes 19-årige datter, Cayla, kidnappet.

Hector Cross er tidligere major i det britiske specialkorps SAS og ejer nu et sikkerhedsfirma, som arbejder for Bannock Oil.
Piraterne kræver en astronomisk høj løsesum for at frigive Cayla, men politiske og diplomatiske hensyn komplicerer sagen, og Hazel tilkalder Hector. Sammen er de villige til at tage loven i deres egne hænder for at få Cayla ud af de skruppelløse kidnapperes stramme greb.

LÆS OGSÅ: Fra bogholder til bestseller: Portræt af Wilbur Smith.

>> Køb Afrikas horn som e-bog eller lydbog eller lån bogen på biblioteket.

Udyret

Udyret er tredje og selvstændige fortsættelse af serien om Hector Cross.

Oprørsstyrker planlægger et terrorangreb mod en af Bannock Oils olieplatforme i havet ud for Angola, og Johnny Congo, den psykopatiske morder, der myrede Hectors hustru, er flygtet fra det topsikrede fængsel, som Hector fik ham anbragt i. Hector Cross er i et stort dilemma:

Hector ved, at Johnny er ude på at tage hævn, og derfor skal han stoppes, men samtidig ved Hector også, at et angreb mod olieplatformen kan katastrofale følger, så hvem skal han vælge at gå efter? Da Hector for underretninger om, at Johnny har slået sig sammen med terroristerne, er valget let. Hector samler en styrke af mænd og begiver sig til Angola og det endelige opgør.

>> Køb Udyret.

Den gyldne løve

Et skønt gensyn med den populære Henry “Hal” Courtney i en roman fyldt med spænding, drama, heltemod og hjertesorg.

Mange år er gået, siden Henry “Hal” Courtney så sin far blive henrettet.

Nu er han kaptajn på sit eget skib og venter sit første barn med den frygtløse kriger, Judith Nazet. Men skæbnen har ikke sluppet sit tag i Hal, for under et stop i Zanzibar bliver Judith kidnappet. Det tvinger Hal til at kaste sig ud i en hæsblæsende jagt, hvor han med livet som indsats må kæmpe sig gennem ørken, savanne, slavemarkeder og hajfyldte farvande.

>> Køb Den gyldne løve som e-bog eller lydbog eller lån bogen på biblioteket.

Få styr på rækkefølgen på Wilbur Smiths bøger her

3 gode fra Michael Katz Krefeld

Afsporet

1. del af Krefelds bestsellerserie om kriminalbetjent Thomas Ravnsholdt, kaldet Ravn. Serien er udgivet i 20 lande.

Ravn er sendt på sygeorlov fra Station Citys specialenhed, efter at hans kæreste, Eva, er blevet brutalt myrdet under et hjemmerøveri.

Ravn bliver revet ud af sin sorg, da en nær ven beder ham om hjælp til at finde en ung pige, der forsvandt sporløst et par år tidligere. Efterforskningen tvinger Ravn tilbage mod sin gamle arbejdsplads og ned i den københavnske underverden. Her tyder alt på, at pigen er blevet solgt til storforbryderen Slavros, som har et netværk af bordeller i Europa.

LÆS OGSÅ: Rækkefølgen i Ravn-serien.

>> Køb Afsporet

Dybet

Nyeste og 4. selvstændige bind i bestsellerserien om kriminalkommisær Thomas Ravnsholdt, kaldt Ravn.

Ondskaben kender ingen grænser. Ravn får sin mest uhyggelige sag til dato, da en klient beder ham finde en gammel skolekammerat, som han ikke har haft kontakt med i 17 år.

En række bestialske overfald på kvinder, der ryster København, har givet klienten mistanke om, at hans skolekammerat står bag, fordi overfaldene minder om det, som han og kammeraten begik på en lille pige tilbage i 1993, og som endte fatalt.

Da endnu en kvinde bliver overfaldet og denne gang dræbt, efterforsker Ravn sagen og indleder jagten på den anonyme morder.

5. bind i bestsellerserien, Pagten, er også udkommet.

>> Køb Dybet

Sort sne falder

Hvis du ikke har stiftet bekendtskab med Michael Katz Krefelds tidligere forfatterskab, bør du straks smide alt, hvad du har i hænderne og gribe fat i Sort sne falder, som fik prisen for den bedste danske krimi nogle år tilbage.

Sort sne falder er en selvstændig fortsættelse af den også fremragende krimi, Protokollen (som også er på tilbud), hvor vi første gang møder PET-chef Nikolaj Storm og kriminalkommisær Katrine Bergman.

Da den skandaleramte politiker Peter Levin bliver udsat for et attentatforsøg, vendes et valgnederlag til en sympatisejr for et lille midterparti. Partiet får magten til at vælge landets næste statsminister.

Storm og Bergman undersøger sagen, der peger mod miljøkaktivister. Men så dukker liget af den myrdede attentatmand op og alle spor peger på en hemmelig loge, som også Storms afdøde far, var en del af.

>> Køb Sort sne falder