godnatlæsning 10-12 årige

For mange 10-12-årige er hverdagen travl og fyldt med aktiviteter, og i skolen begynder tingene at blive sværere. Som forældre er det heller ikke så ligetil. Man befinder sig konstant i grænselandet mellem at være “verdens bedste” og “verdens pinligste”.


Men midt i det følelsesmæssige kaos er der et helle. Et lille rum, hvor de store selvstændige unger pludselig er små blide lam igen: når der skal læses godnathistorier. Som forældre får man dog ikke mange chancer, så det handler om at vælge rigtigt. Historien skal være god og skal leveres med overbevisning. Med andre ord: godnatlæsning til de 10-12-årige er en alvorlig sag. 

Heldigvis vrimler det med gode bud på bøger, der er skrevet til din lille store tween. Vi har samlet 10 gode bud på godnatlæsning 10-12 årige her.

10 gode bøger til godnatlæsning 10-12 årige:

Nic Blake og de Usædvanlige – Mesterprofetien

Selvfølgelig har 10-12-årige børn også brug for godnathistorier

Nic Blake og de Usædvanlige – Mesterprofetien er første bog i en fantasytrilogi inspireret af afro-amerikansk historie.

Alt, hvad Nic Blake ønsker sig, er at være en stærk Mester ligesom sin far. Men inden det lykkes hende at overtale ham til at lære hende magi, sender en række chokerende hændelser Nic og hendes venner ud på en jagt efter et mystisk magisk våben. Våbnet skal bruges til at redde Nics far fra at komme i fængsel for en forbrydelse, hun er sikker på, han ikke har begået. Fra ca. 9 år.

Fra ca. 9 år.

Du kan købe Nic Blake og de Usædvanlige (1) – Mesterprofetien online, eller i din nærmeste boghandel.
Huset – Alle mine løgne

Selvfølgelig har 10-12-årige børn også brug for godnathistorier

Solvej på 12 har en panisk angst for vand. Det er kun hendes mor, stedfar og stedsøster, Bertha, der ved det. Og da Solvej starter i en ny klasse, holder hun det hemmeligt for klassen, for der kommer ikke noget godt ud af at fortælle andre om det. Det har hun lært på den hårde måde. Men er det nu også det? 

Da Solvej får to venner i klassen, begynder det endelig at se lidt lysere ud. Der er bare lige det problem, at sommeren starter, og Solvej må lyve over for sine nye venner, når de vil have hende med i vandet. Løgnene bliver hurtigt så indviklede, at Solvej er ved at miste sine venner. Især fordi Bertha meget gerne vil ind og overtage vennerne. Men hvad kan Solvej gøre? Hjælpen kommer sjovt nok fra gamle Erna, der bor i hendes opgang, som kan noget helt særligt. 

Huset er en serie bøger med alvorlige, sjove og spændende hverdagshistorier, der hver især bliver fortalt af børn, der bor i den samme bygning.

Du kan købe Huset (3) – Alle mine løgne online, eller i din nærmeste boghandel.
Jas & Mika – Kærlighed ved første klik

Selvfølgelig har 10-12-årige børn også brug for godnathistorier

Jasmin og Mika møder hinanden og bliver stormende forelskede, men Mika bor i København og Jasmin bor på Bornholm. Det er svært med distancen, og der er en anden pige, som også er vild med Mika. Hun forsøger at sabotere deres kærlighed. Vil det lykkes Jasmin og Mika at blive rigtige kærester?

Jas & Mika – Kærlighed ved første klik er en sjov og romantisk bog, som er inspireret af den ægte kærlighedshistorie mellem Jasmin Lind Schultz og Mika Schultz, som er kendt fra deres populære youtube-kanal og deres instagram- og TikTok-profiler. 

Fra ca. 10 år.  

Du kan købe Jas & Mika – Kærlighed ved første klik online eller i din nærmeste boghandel.
Endestationen

børnebøger om svære emner, endestationen

Tolvårige Nicolaus sidder ved sin mors sygeseng sammen med sin far. Det er blevet aften, alt er stille på hospitalets afdeling 34, og Nicolaus er begyndt at blive rastløs. Han indser, at han ikke bare kan sidde og vente på, at hans mor dør; han er nødt til at komme væk.

I elevatoren opdager han en knap, han ikke har lagt mærke til før. Da han trykker på den, transporterer elevatoren ham til et helt særligt sted.

Klokken er fire minutter over midnat, da Nicolaus ankommer til Endestationen. På en eller anden måde har Nicolaus formået at stoppe tiden præcis to minutter, før hans mor dør. Men hvad gør man, når man opdager, at man kan stoppe og endda rejse i tiden? Kan man ændre fortiden – eller fremtiden?

Du kan købe Endestationen online eller i din nærmeste boghandel.Rex Dexter og de stendøde kæledyr (3) – En kanin i hatten

Selvfølgelig har 10-12-årige børn også brug for godnathistorier

Rex Dexter – drengen, der kan tale med døde dyr, er tilbage!

Rex Dexter er så småt ved at vænne sig til, at døde dyr henvender sig til ham med deres drabsag. Men denne gang bliver det lidt i overkanten. For det er ikke bare ét dødt dyr.

Det er en række kaniner, som alle havde gang i en fin karriere i en sort hat hos en lokal tryllekunstner. Hvem er SÅ fæl?

Fra ca. 10 år.

Du kan købe Rex Dexter og de stendøde kæledyr (3) – En kanin i hatten online eller i din nærmeste boghandel.

Svend Brinkmann fortæller om livet, døden og jagten på sandheden

Svend Brinkmann fortæller om livet, døden og jagten på sandheden

En bog om filosofi til børn!

Svend Brinkmann tager børnene med på en rejse gennem filosofiens historie. Han fortæller om alt fra gamle grækere som Sokrates, Platon og Aristoteles til store tænkere som Søren Kierkegaard, Friedrich Nietzsche og Jean-Paul Sartre – og runder samtidig etik, lykke, feminisme, kejser Nero, demokrati og meget mere. 

Han svarer på spørgsmål som hvorfor børn faktisk er de bedste filosoffer, hvad det egentlig vil sige at være et menneske, og hvorfor at det er så vigtigt at stille spørgsmål til alt og udfordre alle autoriteter.

Fra ca. 10 år.

Du kan købe Svend Brinkmann fortæller om livet, døden og jagten på sandheden online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.


Amari (2) – Amari og det magiske spil

Selvfølgelig har 10-12-årige børn også brug for godnathistorier

Amari (2) – Amari og det magiske spil er andet bind i den magiske historie om Amari, der kæmper for verden og mod fordomme!

Amari har kæmpet sig til en plads på skolen for overnaturlige hændelser, hvor hun skal lære alt om at begå sig blandt mystiske væsener og holde fred i verden. Men det går op for hende, at hun selv er et af disse ‘mystiske væsener’, som de andre elever ser skævt til. Amari er nemlig begavet med en enorm magisk kraft, som mange gerne vil besidde.

Amari selv prøver bare at passe sin syge bror og komme igennem den udfordrende skolegang, hvor alle konkurrerer mod alle. Men der er en underverden, der har lagt planer – og om Amari vil det eller ej, er hun nødt til at spille det magiske spil, for at redde sine egne.

Fra ca. 10 år.

Du kan købe Amari (2) – Amari og det magiske spil online eller i din nærmeste boghandel.

Tro på det, Theo

Selvfølgelig har 10-12-årige børn også brug for godnathistorier

Tro på det, Theo er en roman om at finde ud af, at man er god nok, som den man er – også selvom man bor i det gule højhus.

Da drengen Theo en dag får en magisk bog af den gamle dame i opgangen, bliver han klar over, at alt han skriver i den, bliver til virkelighed. Endelig kan han få noget federe tøj, et bedre sted at bo, og hvis han lige arrangerer den fedeste fest, kan det jo være, at Sandra fra klassen dukker op.

Theo er klar til et helt nyt liv, og alt går efter planen. Han bliver en anden dreng og er slet ikke til at kende. Ikke engang hans allerbedste ven Holger fra opgangen kan kende ham. Men hvad er så vigtigst? Sandra fra klassen eller Holger fra opgangen?

Fra ca. 10 år.

Du kan købe Tro på det, Theo online, eller i din nærmeste boghandel.

Frankie og Bug

Selvfølgelig har 10-12-årige børn også brug for godnathistorier

Frankie og Bug foregår i sommeren 1987, hvor den 10-årige pige Bug bor med sin mor og bror i Venice Beach i USA.

Bug har glædet sig til at bruge tid med sin bror, Danny. Men tingene ændrer sig, og Danny har pludselig brug for luft. I stedet skal hun passes sammen med Frankie, der er på besøg hos sin onkel i den bygning, hvor Bugs familie bor.

Bug er skuffet, da Frankie ikke er lige så sjov som Danny. Men i et forsøg på at gøre sommeren sjovere, møder Bug mennesker, der på godt og ondt er med til at gøre sommeren anderledes. Og for første gang oplever hun, hvad det vil sige at være genstand for racisme og diskriminering. En frygtelig sandhed, der pludselig giver Bug og Frankie en fælles sag at kæmpe for.

Fra ca. 10 år.

Du kan købe Frankie og Bug online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.

Blokken ved verdens ende

Selvfølgelig har 10-12-årige børn også brug for godnathistorier

Blokken ved verdens ende er en sjov, varm og tankevækkende fortælling om at møde en anden kultur, vi alle sammen kunne lære noget af – på godt og ondt. 

Dagny og hendes familie skal på en ekstra ferie efter sommerferien! De skal på besøg hos Dagnys bedstemor, der er faldet og har brug for hjælp. Dagny synes, at det er fedt, at hendes bedstemor endelig skal møde sine børnebørn.

Men da Dagny og hendes familie ankommer til den lille ø, venter der Dagny en noget anderledes oplevelse, end hun lige havde set frem til. Faktisk virker det overhovedet ikke, som om hendes såkaldte bedstemor ved, hvad det vil sige at være en sød, gammel dame. Faktisk virker INGEN af ø-boerne særligt søde. Ifølge Dagny.

Du kan købe Blokken ved verdens ende online, eller i din nærmeste boghandel.

Selvfølgelig har 10-12-årige børn også brug for godnathistorier


Husk at du kan følge os på vores Facebook side og blive inspireret til masser af dejlig læsning til børn og unge.

På jagt efter nye børnebøger? Se alle de nye børnebøger på vej her.

Du kan også finde endnu flere godnathistorier for børn.