Børnebøger Carlsen Inspirationslister og guides

Nye skønne bøger for de 8-årige

Er favoritterne derhjemme ved at være slidt op? Mangler den 8-årige noget nyt at læse – eller få læst op? Så fortvivl ej. Vi anbefaler her 10 bøger – særligt til de 8-12-årige. Bøgerne kan læses højt eller læses selv afhængig af alder og lyst 🙂

Kender I allerede den hylemorsomme Karmaboy-serie? Ellers er der nok at læse op på, for der er allerede udkommet 6 bind i serien. Vi anbefaler også de bøger om verdens dårligste fodboldhold Bækager Boldklub, og bøgerne om de to venner Krølle og Puha og skolens knap så venlige pingvin. Endelig anbefaler vi også bøgerne baseret på det populære hestespil Star Stable,  bøgerne om YouTube-stjernen Naja Münster og de skønne K for Klara bøger mest for piger, der nærmer sig tween-alderen.

 

K for Klara

K for Klara er bøger om hverdagen for tween-piger – om venskaber, skolelivet, den første forelskelse og meget mere. Hver af bøgerne behandler et særligt tema med dertilhørende udfordringer, som Klara og hendes veninder skal finde ud af. Alle bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden.

Bøgerne kan læses fra 8 år+. Se en oversigt over alle K for Klara-bøgerne her.

Klara synes, at det er spændende med makeup. Hendes mor vil ikke have, at hun går med det. Men det kan jo ikke skade at eksperimentere lidt med det hos Julie, som har så meget makeup. Julie overtaler Klara og Rose til at gå en tur ned på skaterbanen, hvor drengene er, mens de har makeup på. Det er sjovt og føles voksent. Malou møder dem. Hun vil også gerne prøve makeup – hun har bare ikke noget. Og så er det, at Malou kommer til at gøre noget, hun fortryder.

Du kan købe K for Klara (21) – Går du med makeup? online, fx på carlsen.dk eller i din nærmeste boghandel.

Se Vigga og Signe anmelde K for Klara i videoen:


Isens hjerte

I Isens hjerte møder de yngste læsere et klassisk fantasyeventy skabt af den populære børnebogsforfatter Ida-Marie Rendtorff. Serien er perfekt til de læsere, der er for unge til at kaste sig over Harry Potter og andre større romaner. Læs mere om serien her. Og se alle bøgerne i serien her.

Isens hjerte - den døde jord
Ida-Marie Rendtoff

Læs med i 3. bind i fantasyserien Isens hjerte om vennerne Aira og Ulk, der lever i en isverden, der er ved at smelte.

Aira og Ulk rejser videre for at finde ud af, hvem det er, der kidnapper ismanerne, der kan synge is frem.

På deres rejse sker der flere og flere mystiske ting, som får dem til at rejse ud af deres isverden, og til en verden, de har hørt skulle være grøn, for at finde svaret på deres mange spørgsmål.

Men da de når frem, er intet, som de troede. De møder et folk, der arbejder som slaver for en mægtig fyrste. Og de møder et land, der er udpint og overhovedet ikke grønt.  Hvad kan de to venner gøre? Og hvem er det, der jagter Aira?

Du kan købe Isens hjerte – Den døde jord online, fx på Carlsen.dk eller i din nærmeste boghandel.


Bækager Boldklub

Den sjove serie om verdens dårligste fodboldhold er også en skøn historie om venskab, loyalitet, uenigheder, sportsglade og mindre glade nørder og deres venner og … nåeh ja: fodbold.

Bækager Boldklub-serien handler om at kæmpe for noget, selvom man måske er vildt dårlig til det. Og så handler det også om venner og sammenhold. Man behøver ikke at være fan af fodbold for at læse denne serie, for man griner alligevel af og med de sjove unger og deres trænere.

Bøgerne er sat op med korte kapitler – og de kan også sagtens bruges som højtlæsning fra ca. 5 år. Selvlæsning fra ca. 8 år. Se bøgerne i serien her.

Bækager Boldklub, Bold og badehætter, Jesper Roos, Ole Sønnichsen

Femte historie i den rablende skøre historie om Bækager Boldklub har en overraskende afsløring, der giver læseren lyst til at læse serien helt forfra!

Bækager Boldklub tager den triste Altmuligmand under armen og flyver til Kenya, for at muntre ham lidt op. Her skinner solen, og varmen får deres træner i aldeles godt humør, men så møder de en gammel bekendt, som Altmuligmand har konkurreret med før.

Da Altmuligmand bliver udfordret til en ny konkurrence, siger han nej tak, men resten af holdet insisterer på, at han skal takke ja. Problemet er bare, at Altmuligtmand har en kæmpestor hemmelighed, som han ikke vil afsløre for resten af holdet.

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Bækager Boldklub (5) – Bold og badehætter online eller i din nærmeste boghandel.


Bøgerne om Naja Münster

I de populære bøger om en af Danmarks største youtubere, den 10-årige Naja Münster, følger vi hende, imens hun finder på sjove pranks med og imod sin YouTube-familie.

Bøgerne er skrevet af en af Danmarks bedste børnebogsforfattere som også står bag K for Klara-serien, Line Kyed Knudsen, som altid skriver med et stort fokus på at tage udgangspunkt i dilemmaer og sjove begivenheder fra børnenes egen hverdag.

Læs også: Line Kyed Knudsen: Naja Münster-bøgerne skal give børn lyst til at læse

Se alle bøgerne i serien om Naja Münster her.

Naja Münster
Ferie, fjender og flødeskum

I Ferie, fjender og flødeskum rejser Naja sydpå med hele familien og sin bedste veninde.

Solen banker ned, de skal hygge og optage en video, så de kan vinde en BFF-konkurrence. What’s not to like?

Det kan ikke blive bedre … Hvis ikke lige det var for en virkelig irriterende dreng, som ødelagde deres flyvetur og også bor på hotellet …

Fra ca. 6 år.

Du kan købe Ferie, fjender og flødeskum online eller i din nærmeste boghandel.


Karmaboy

Den humoristiske serie om superhelten Karmaboy og hans umage følge fra Skovlunde Bytorv har sat godt og grundigt gang i lattermusklerne hos børn i hele Danmark.

Karmaboy-serien der er skrevet af Jacob Riising, byder indtil videre på seks bøger i serien om drengen Niller fra Skovlunde og hans bedste ven Tykke. Se alle bøgerne i serien her.

Læs også: Nye læsere og forvirrede forældre kan starte her! Bliv klar til Karmaboy

Karmaboy

Hverken Niller eller nogen af de andre på Skovlunde Bytorv troede, at den hemmelige klunkeklan fandtes i virkeligheden.

Men en dag modtager Kopi Kaj en fin invitation. Den viser sig dog imidlertid at være lidt af en fælde.

Heldigvis er Karmaboy med og kontakter borgmesteren. Men er han nu også til at stole på?

Fra ca. 8 år

Du kan købe Karmaboy 6 – Den hemmelige klunkeklan online her eller hos din nærmeste boghandler.


Hundemand

Dav Pilkey – forfatteren til den populære serie om Kaptajn Underhyler – har skabt en ny helt, som kan opsnuse forbrydere, grave sandheden frem og jagte de skyldige. 

Som voksen må du ikke fortvivle, hvis du ikke kan se det sjove i bidske bygninger med muskuløse overarme eller kapitler med tre forskellige slutninger – det går rent ind hos ungerne!

Hundemand-bøgerne er gennemillustreret af Dav Pilkey selv, og Hundemand bliver vækket til live på fornemste vis i de flotte farveillustrationer – og så er der naturligvis VEND-O-RAMA og guides til, hvordan man selv kan tegne figurerne bagerst i bogen.

Læs også: Betjenten, der kan få dit barn til at læse! 5 grunde til at børn elsker Hundemand.

Hundemand 6, Dav Pilkey

Sjette bog om de rablende sjove og skøre karakterer: Hundemand, Pjevs og Lille Pjevs. Dav Pilkey har skrevet og tegnet – og måske kender I ham allerede fra de populære bøger om Kaptajn Underhyler.

Når naturen kradser får Hundemand problemer, da en eller anden skurk sørger for, at Hundemand kommer i fængsel for et bankrøveri.

Stakkels Hundemand – ingen tror på ham. Bortset fra Hundemands trofaste venner, der selvfølgelig kommer for at hjælpe Hundemand, og for at fange de rigtige forbrydere!

Fra ca. 6 år.

Du kan købe Hundemand 6 – Når naturen kradser online eller i din nærmeste boghandel.

Se Vigga og Signe anmelde Hundemand i videoen:


Star Stable

Det populære computerspil Star Stable har taget verden med storm. Nu er verdens hurtigst voksende online hestecomputerspil lavet til en bogserie. Og er man glad for hestebøger, fantasy eller spiller Star Stable, vil bøgerne være et hit!

Bøgerne er klassisk fantasy fuld af eventyr og magi i ægte bogslugerstil. De er til børn i alderen 8-12 år. Se bøgerne i serien her.

Læs også: Star Stable – Piger spiller da også computerspil

Rejs med, når Star Stable-spillets verden folder sig ud som bogform!

Hestepigerne Lisa, Alex, Linda og Anne opdager, at de besidder mærkelige kræfter, og at der findes mørke magter på deres ø – magter, de bliver nødt til at bekæmpe.

Veninder kastes ud på et hæsblæsende eventyr langt væk fra hverdagen de kender.

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Star Stable-serien online eller i din nærmeste boghandel.


Krølle og Puha

Velkommen til verdens første bog om to drenge, der bliver kaldt Krølle & Puha – og glæd dig, for det er (ifølge forfatterne selv) et rigtig mesterværk med en højspændt, plat historie og masser af tegninger!

Krølle og Puha- serien er skrevet til de børn, der har rigtig svært ved at gide at læse. Det har man taget højde for i Krølle og Puha. Historien starter man ved at trykke på en knap. Der er lagt pauser ind undervejs, meget mere tegning end tekst, og man bestemmer selv, om man vil have den realistiske eller sukkersøde slutning.

Forfatter og tv-vært Jacob Riising har sammen med illustrator Claus Bigum lavet denne fantastiske børnebogsserie.

Læs også: Krølle & Puha – bøger til børn, der ikke gider at læse

Se alle bøgerne i serien her.

I første bog om Krølle & Puha opdager det finurlige makkerpar ved et tilfælde, at skolens nuttede pingvin kan tale. Og den er faktisk slet ikke så nuttet, som alle tror. Faktisk er den ond, og hvis ikke de to drenge er ret så smarte, ender de med at skulle gå en klasse om og få skylden for indbruddet hos den lokale slikmutter.

Krølle & Puha – Den belgiske indsamling giver latterkrampegaranti for både børn og voksne.

Alder: 6+

Du kan købe Krølle & Puha – Den belgiske slikindsamling online her eller i din lokale boghandel.

Jeg er hende, der laver lister her på Bog.dk. Brug for en anbefaling af en god bog? Tag et kig på et af de +100 boglister, som jeg har sammenfattet her på sitet! Jeg elsker bøger og har efterhånden samlet en hel del i løbet af de 15 år, jeg har været i bogbranchen. Og så er jeg en febrilsk samler af kogebøger.