Børnebøger Carlsen Inspirationslister og guides

Nye skønne bøger for de 8-årige

Er favoritterne derhjemme ved at være slidt op? Mangler den 8-årige noget nyt at læse – eller få læst op? Så fortvivl ej. Vi anbefaler her 10 bøger – særligt til de 8-12-årige. Bøgerne kan læses højt eller læses selv afhængig af alder og lyst 🙂

Kender I allerede den hylemorsomme Karmaboy-serie? Ellers er der nok at læse op på, for der er allerede udkommet 6 bind i serien. Vi anbefaler også de bøger om verdens dårligste fodboldhold Bækager Boldklub, og bøgerne om de to venner Krølle og Puha og skolens knap så venlige pingvin. Endelig anbefaler vi også bøgerne baseret på det populære hestespil Star Stable,  bøgerne om YouTube-stjernen Naja Münster og de skønne K for Klara bøger mest for piger, der nærmer sig tween-alderen.

 

Geminiforbandelsen

Geminiforbandelsen, kim ace, fantasy, sjove bøger

Geminiforbandelsen – En episk fortælling om tis og trolddom er første bind i denne spændende og sjove fantasytrilogi.

Rasmus er det, man kalder en ægte fantasynørd, som aldrig rigtig har haft nogen venner. Men det ændrer sig, da Xander flytter til byen. Rasmus oplever nemlig for første gang, hvordan det føles at have en rigtig ven.

LÆS OGSÅ: ”I dag er jeg glad for, at jeg ventede med at skrive bogen”

Samtidig begynder der dog at ske flere uforklarlige ting omkring dem. Og pludselig en dag står drengene over for et skrækindjagende monster, der tvinger dem ind i en verden fuld af magi, eventyr, ondskab og hemmeligheder.

Fra ca. 8 år

Du kan købe Geminiforbandelsen online eller i din nærmeste boghandel.


K for Klara

K for Klara er bøger om hverdagen for tween-piger – om venskaber, skolelivet, den første forelskelse og meget mere. Hver af bøgerne behandler et særligt tema med dertilhørende udfordringer, som Klara og hendes veninder skal finde ud af. Alle bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden.

Bøgerne kan læses fra 8 år+. Se en oversigt over alle K for Klara-bøgerne her.

Alle i Klaras klasse er enige om, at Klara er vildt dygtig til at tegne.

I ferien bliver Klara tilmeldt et tegnekursus, og hun glæder sig, for så kan hun tegne hele dagen lang.

De andre på kurset er også gode til at tegne. Faktisk så gode, at Klara pludselig ikke føler sig så dygtig mere.

Hver gang de får en opgave for, bliver Klara mere og mere trist over, at hun ikke synes, hun er lige så god som de andre, og snart er hendes glæde ved at tegne næsten væk.

Du kan købe K for Klara (22) – Du er god nok! online eller i din nærmeste boghandel.

Se Vigga og Signe anmelde K for Klara i videoen:Isens hjerte

I Isens hjerte møder de yngste læsere et klassisk fantasyeventy skabt af den populære børnebogsforfatter Ida-Marie Rendtorff. Serien er perfekt til de læsere, der er for unge til at kaste sig over Harry Potter og andre større romaner. Læs mere om serien her. Og se alle bøgerne i serien her.


Isens hjerte - den døde jord
Ida-Marie Rendtoff

Læs med i 3. bind i fantasyserien Isens hjerte om vennerne Aira og Ulk, der lever i en isverden, der er ved at smelte.

Aira og Ulk begiver sig videre på deres rejse, i håbet om at finde ud af, hvem det er, der kidnapper ismanerne, der kan synge is frem.

Deres rejse fører dem væk fra deres isverden og ind i en verden, som skulle være grøn og frodig. Men da de når frem, er intet, som de troede.

Fra ca. 6 år.

Du kan købe Isens hjerte (3) – Den døde jord online eller i din nærmeste boghandel.Bækager Boldklub

Den sjove serie om verdens dårligste fodboldhold er også en skøn historie om venskab, loyalitet, uenigheder, sportsglade og mindre glade nørder og deres venner og … nåeh ja: fodbold.

Bækager Boldklub-serien handler om at kæmpe for noget, selvom man måske er vildt dårlig til det. Og så handler det også om venner og sammenhold. Man behøver ikke at være fan af fodbold for at læse denne serie, for man griner alligevel af og med de sjove unger og deres trænere.

Bøgerne er sat op med korte kapitler – og de kan også sagtens bruges som højtlæsning fra ca. 5 år. Selvlæsning fra ca. 8 år. Se bøgerne i serien her.


Bækager Boldklub, Bold og badehætter, Jesper Roos, Ole Sønnichsen

Femte historie i den rablende skøre historie om Bækager Boldklub har en overraskende afsløring, der giver læseren lyst til at læse serien helt forfra!

Bækager Boldklub tager den triste Altmuligmand under armen og flyver til Kenya, for at muntre ham lidt op. Her skinner solen, og varmen får deres træner i aldeles godt humør, men så møder de en gammel bekendt, som Altmuligmand har konkurreret med før.

Da Altmuligmand bliver udfordret til en ny konkurrence, siger han nej tak, men resten af holdet insisterer på, at han skal takke ja. Problemet er bare, at Altmuligtmand har en kæmpestor hemmelighed, som han ikke vil afsløre for resten af holdet.

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Bækager Boldklub (5) – Bold og badehætter online eller i din nærmeste boghandel.Bøgerne om Naja Münster

I de populære bøger om en af Danmarks største youtubere, den 10-årige Naja Münster, følger vi hende, imens hun finder på sjove pranks med og imod sin YouTube-familie.

Bøgerne er skrevet af en af Danmarks bedste børnebogsforfattere som også står bag K for Klara-serien, Line Kyed Knudsen, som altid skriver med et stort fokus på at tage udgangspunkt i dilemmaer og sjove begivenheder fra børnenes egen hverdag.

Læs også: Line Kyed Knudsen: Naja Münster-bøgerne skal give børn lyst til at læse

Se alle bøgerne i serien om Naja Münster her.


Ballet og ballede paa slottet

Hele familien skal på weekendhyggetur. Naja Münster er spændt, fordi turen går til et gammelt slot.

Mørkestrup Slot hedder det, og her boede kong Ole, der langt tilbage var i familie med Najas mor.

Det viser sig, at Naja og hendes familie ikke er de eneste, som bor på slottet.

Der bor nemlig et spøgelse. Et spøgelse, der danser ballet.

Fra ca. 6 år.

Du kan købe Ballet og ballade på slottet online eller i din nærmeste boghandel.Karmaboy

Den humoristiske serie om superhelten Karmaboy og hans umage følge fra Skovlunde Bytorv har sat godt og grundigt gang i lattermusklerne hos børn i hele Danmark.

Karmaboy-serien der er skrevet af Jacob Riising, byder indtil videre på seks bøger i serien om drengen Niller fra Skovlunde og hans bedste ven Tykke. Se alle bøgerne i serien her.

Læs også: Nye læsere og forvirrede forældre kan starte her! Bliv klar til Karmaboy


Karmaboy

Hverken Niller eller nogen af de andre på Skovlunde Bytorv troede, at den hemmelige klunkeklan fandtes i virkeligheden.

Men en dag modtager Kopi Kaj en fin invitation. Den viser sig dog imidlertid at være lidt af en fælde.

Heldigvis er Niller (aka Karmaboy) med og kontakter borgmesteren. Men er han nu også til at stole på?

Fra ca. 8 år

Du kan købe Karmaboy 6 – Den hemmelige klunkeklan online eller i din nærmeste boghandel.Hundemand

Dav Pilkey – forfatteren til den populære serie om Kaptajn Underhyler – har skabt en ny helt, som kan opsnuse forbrydere, grave sandheden frem og jagte de skyldige. 

Som voksen må du ikke fortvivle, hvis du ikke kan se det sjove i bidske bygninger med muskuløse overarme eller kapitler med tre forskellige slutninger – det går rent ind hos ungerne!

Hundemand-bøgerne er gennemillustreret af Dav Pilkey selv, og Hundemand bliver vækket til live på fornemste vis i de flotte farveillustrationer – og så er der naturligvis VEND-O-RAMA og guides til, hvordan man selv kan tegne figurerne bagerst i bogen.

Læs også: Betjenten, der kan få dit barn til at læse! 5 grunde til at børn elsker Hundemand.


Hundemand, Plop 22

Hundemand er tilbage!

Plop 22 bliver tv-værten fra børneprogrammet Den Fair Fe fyret, da hendes temperament ikke er ‘egnet for børn’. Rasende over dette beslutter hun at tage hævn – men hvordan?

Tilfældigvis møder hun 22 onde haletudser, som kan hjælpe hende med at udføre sine onde planer.

Da Hundemand og Lille Pjevs får færten af Den Fair Fes lumske planer, må det gode endnu en gang kæmpe mod det onde om verdensherredømmet (og lidt god opdragelse).

Ottende bind i serien om Hundemand.

Fra ca. 6 år.

Du kan købe Hundemand 8 – Plop 22 online eller i din nærmeste boghandel.

Se Vigga og Signe anmelde Hundemand i videoen:


Star Stable

Det populære computerspil Star Stable har taget verden med storm. Nu er verdens hurtigst voksende online hestecomputerspil lavet til en bogserie. Og er man glad for hestebøger, fantasy eller spiller Star Stable, vil bøgerne være et hit!

Bøgerne er klassisk fantasy fuld af eventyr og magi i ægte bogslugerstil. De er til børn i alderen 8-12 år. Se bøgerne i serien her.

Læs også: Star Stable – Piger spiller da også computerspil


Rejs med, når Star Stable-spillets verden folder sig ud som bogform!

Hestepigerne Lisa, Alex, Linda og Anne opdager, at de besidder mærkelige kræfter, og at der findes mørke magter på deres ø – magter, de bliver nødt til at bekæmpe.

Veninder kastes ud på et hæsblæsende eventyr langt væk fra hverdagen de kender.

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Star Stable: Sjælerytterne (1) – Jorvik kalder online eller i din nærmeste boghandel.Krølle og Puha

Velkommen til verdens første bog om to drenge, der bliver kaldt Krølle & Puha – og glæd dig, for det er (ifølge forfatterne selv) et rigtig mesterværk med en højspændt, plat historie og masser af tegninger!

Krølle og Puha- serien er skrevet til de børn, der har rigtig svært ved at gide at læse. Det har man taget højde for i Krølle og Puha. Historien starter man ved at trykke på en knap. Der er lagt pauser ind undervejs, meget mere tegning end tekst, og man bestemmer selv, om man vil have den realistiske eller sukkersøde slutning.

Forfatter og tv-vært Jacob Riising har sammen med illustrator Claus Bigum lavet denne fantastiske børnebogsserie.

Læs også: Krølle & Puha – bøger til børn, der ikke gider at læse

Se alle bøgerne i serien her.

I første bog om Krølle & Puha opdager det finurlige makkerpar ved et tilfælde, at skolens nuttede pingvin kan tale. Og den er faktisk slet ikke så nuttet, som alle tror. Faktisk er den ond, og hvis ikke de to drenge er ret så smarte, ender de med at skulle gå en klasse om og få skylden for indbruddet hos den lokale slikmutter.

Krølle & Puha – Den belgiske indsamling giver latterkrampegaranti for både børn og voksne.

Fra ca. 6 år.

Du kan købe Krølle & Puha – Den belgiske slikindsamling online eller i din nærmeste boghandel.