Børnebøger Bøger til godnatlæsning Carlsen Inspirationslister og guides

En overlevelsesguide til forældre, der skal læse den samme godnathistorie for 117. gang

Carlsens godnathistorier, højtlæsning, godnathistorie, godnathistorier, børnebog, børnebøger

Mangler du en overlevelsesguide til at komme igennem godnatlæsningen? Du er ikke den eneste…derfor får du her nogle tips og tricks til, og idéer til nye bøger.

Igen og igen og igen, forfra, bagfra og så en gang til. Du har prøvet, men der er tilsyneladende ikke noget at gøre. Familiens yngste har det med at forelske sig én i bog (eller måske et par udvalgte favoritter), som du nærmest kan citere i søvne, og som I troligt har læst hver eneste aften i noget, der føles som en evighed.

Kære ihærdige, højtlæsende forælder… Læsning inden sengetid er helt genialt, og du ved helt sikkert allerede, at kvalitetstid med en god historie både styrker dit barns sproglige udvikling og ordforråd og sænker jeres stressniveau i en travl hverdag.

LÆS OGSÅ: Dejlige bøger til børn på 3 år. Perfekt til godnatlæsning og højtlæsning.

LÆS OGSÅ: Fem minutter i godnat: Korte historier til sengetid, læsetid – eller bare altid

MEN når du begynder at få dybe rynker i panden, når junior insisterer på at høre sin yndlings godnathistorie for 117. gang, kan du prøve at tage følgende overlevelsesguide med syv strategier i brug.

God læselyst!


Overlevelsesguide

1. Tag en dyb indånding

Så langt, så godt! Brug et kort øjeblik på at nyde, at den sværeste del af putterutinen (forhåbentlig) er forbi. Nattøjet er på, tænderne er børstet, bogen er fundet. Pyha!

2. Gør højtlæsningen til en leg

For at peppe tingene lidt op kan du prøve at gøre aftenens godnatlæsning til en lille leg, hvor dit barn skal stoppe dig, hver gang du erstatter et af ordene i historien med et fjolleord, der slet ikke passer ind. Det er overraskende sjovt, og historien tager pludselig helt en ny drejning. Hvis det er en bog, som I begge kender godt, kan du også prøve at starte en sætning og så lade dit barn afslutte den.

3. Gå på opdagelse i illustrationerne

Mange børnebøger indeholder fantastiske illustrationer, som er sjove at gå på opdagelse i. Kig godt efter – måske er der noget, I ikke har lagt mærke til før? Er der noget, der går igen på flere sider? Hvilke farver er der brugt? Er der noget, I synes, der er særligt sjovt, flot eller mærkeligt?

4. Lad dit barn fortælle historien

Har du brug for en lille pause? Prøv at lade dit barn genfortælle historien efter bedste evne – vær forberedt på vilde plottwists og sidehistorier. Eller måske en helt ny slutning?

5. Brug din stemme

Det kan være, at du allerede er en sand mester i at lave forskellige stemmer, når du læser højt … måske er det ikke liiige din spidskompetence. Prøv det af – måske ender det med, at både dig og dig barn får massive latterkramper, når kongen med mussestemmen eller grisen med dialekt slår sig løs. Øvelse gør mester!

6. Når du bare ikke kan mere …

Der kommer et tidspunkt, hvor selv den bedste højtlæser knækker. Så er det tid til at indgå et kompromis. Gå med til at læse bogen endnu engang, hvis I også læser en ny bog (som du må vælge) bagefter. Med lidt held og alle fingre, arme og ben krydsede, kan du få sneget en ny favoritbog ind i varmen.

7. Det varer ikke ved (snøft!)

Når du bliver bedt om at læse den samme bog for 117. gang, så kan det hjælpe at huske på, at det der med højtlæsning ikke varer evigt – desværre. Før du får set dig om, er din lille dreng eller pige slet ikke så lille mere. Nyd samværet inden puttetid og højtlæsningshyggen med jeres favorithistorier, mens du kan.… og hvad skal vi så læse næste gang?


Carlsens godnathistorier for de mindste

Carlsens godnathistorier og Carlsens godnathistorier for de mindste byder på en perlerække af skønne historier – her er flere timers underholdning og ikke mindst historier, der kan læses (og varieres) igen og igen og igen.

Syv sjove og hyggelige godnathistorier for de mindste samlet i en smuk bog med læsebånd og lækker indbinding.

Carlsens godnathistorier for de mindste lover god stemning og masser af hyggelig underholdning inden sengetid. 

Fra ca. 2 år.

Køb Carlsens godnathistorier for de mindste online her eller i din lokale boghandler.Sov godt lille ræv

Sov godt, Lille Ræv! Hanna Bergenkull

En bog til dig der ønsker uproblematisk putning af dit spædbarn. Bogen er skrevet af søvncoachen Hanna Bergenkull.

Sov godt, Lille Ræv! er en billedbog, der er om en nem metode til at få dit spædbarn til at sove på. Metoden er illustreret gennem billeder i bogen.

Sov godt, Lille ræv! indeholder en godnathistorie om Lille Ræv der skal puttes af Store Ræv – men som simpelthen ikke kan falde i søvn.

Den indeholder også en guide til forældre, med tips til hvordan man får indarbejdet en god søvnrytme hos sit barn.

Fra ca. 12 mdr.

Du kan købe Sov godt, Lille Ræv online eller i din nærmeste boghandel.5 minutter i godnat – Rasmus Klump

Fem minutter i godnat - Rasmus Klump

Pandekager og godnathistorier fra Rasmus Klump!

I denne skønne højtlæsningsbog får du 12 klassiske historier med Rasmus Klump og alle hans venner.

Mød Pingo, Skæg, Mille, Pelle, Gøjen og Pildskadden og en masse andre karakterer fra Rasmus Klumps legende og vidunderlige univers.

LÆS OGSÅ: 5 minutter i godnat: Korte historier til sengetid, læsetid – eller bare altid

5 minutter i godnat er historier, der passer perfekt til godnatlæsningen – og hvornår der nu lige ellers er fem minutter tilovers.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe 5 minutter i godnat – Rasmus Klump online eller i din nærmeste boghandel.Højtlæsning, børnebog, børnebøger, godnatlæsning, læse højt, godnathistorie, overlevelsesguide

Leder du efter flere anbefalinger til gode bøger, der passer perfekt til en god omgangs højtlæsningshygge? Se oversigten over alle vores inspirationslister og guides her eller find en oversigt over alle vores bøger på carlsen.dk