Børnebøger Carlsen Klassiske børnebøger Rasmus Klump

Verdens bedste Rasmus Klump – Historien bag den pandekageglade bjørn

Rasmus Klump, Pingo, Pelle, Skæg, carla hansen, Vilhelm hansen, børnebøger., børnebog

Historierne om Rasmus Klump og vennerne på det gæve skib Mary er kendt og elsket af generationer af danskere. Vidste du, de her 5 ting om Klump og vennerne?


1. Fra skildpadde til bjørn

Rasmus Klump blev født i 1951 i Danmark, da pressebureauet PIB bad illustratoren Vilhelm Hansen om at lave en ny serie til børn. I Vilhelm Hansens første udkast var historien baseret på en skildpadde, men PIB foretrak en bjørn, og sådan blev det.

Illustrationen af skildpadden blev siden solgt til Toms Chokoladefabrik, hvor den blev til Toms kendte chokoladeskildpadde. Senere fik en skildpadde dog også lov til at være med i Rasmus Klump-universet i rollen Pildskadden.

2. Historien bag navnet

Hansens nye stribe skulle erstatte den tidligere avistegneserie “Strudsen Rasmus” af Jørgen Clevin. Rasmus Klump fik dermed sit fornavn fra sin forgænger, Rasmus Struds.

Efternavnet fik bjørnen gennem sine “forældre” forfatter Carla Hansen og illustrator Vilhelm Hansen. Parret opkaldte nemlig bjørnen efter deres underbos hund, Klump.

3. Fra 30 kroner til 30 millioner

Rasmus Klump debuterede i Berlingske Aftenavis den 17. november 1951. Honoraret for de første striber var 30 kroner pr. stk. Året efter var Rasmus Klump i intet mindre end 62 aviser som tegneseriestribe, og i 1955 var man oppe på 120 kunder i 21 lande.

Fra 1952 begyndte Rasmus Klump at udkomme i bogform. Carla og Vilhelm Hansen tegnede og skrev deres første bog med titlen Rasmus Klump bygger skib.

I dag er tegneserien om den kære bjørn trykt i mere end 400 dagblade internationalt. De samlede antal solgte bøger har nu oversteget 30 millioner.

LÆS OGSÅ: Fra 1940’erne til 1990’erne. Børnebogsklassikere fra din barndom

4. Rasmus Klump på forskellige sprog

Bøgerne om Klump og vennerne er blevet oversat til 18 sprog og udgivet i 25 lande.

Den pandekageglade bjørn har i trit med oversættelserne erhvervet sig en hel del navne. Disse inkluderer blandt andet Bruin eller Barnaby Bear (engelsk), Rasmus Nalle (svensk) og Petzi (fransk, tysk, italiensk og portugisisk).

5. På frimærker og skærme

Tegneseriestriber og bøger er dog ikke de eneste medier, bjørnen med de polkaprikkede smækbukser er optrådt i.

I 2002 kom klumpen med posten, da et 4-kroners frimærke blev udgivet med Klump og vennerne på.

Rasmus Klump har også en legeplads i Tivoli og er omsat til tegnefilm flere gange. Den lille bjørn optræder også i sin egen nye prisvindende tv-serie, som er produceret af Studio Soi i Tyskland.Verdens bedste Rasmus Klump

Rasmus Klump, gavebog, gavebøger, Verdens bedste Rasmus KLump, Carla Hansen, Vilhelm Hansen, børnebog, børnebøger

En flot gavebog med syv af de bedste historier om Rasmus Klump og alle hans venner.

Bogen indeholder følgende titler:

Rasmus Klump og den røde bil, Rasmus Klump og pandekageskibet, Rasmus Klump på Kageøen, Rasmus Klump i Tivoli, Rasmus Klump har fødselsdag, Rasmus Klump og Tudeprinsen samt Rasmus Klump hos Nisserne.

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Verdens bedste Rasmus Klump online eller i din nærmeste boghandel.Flere Rasmus Klump-bøger


Rasmus Klump sejler jorden rundt

Rasmus Klump er taget med vennerne er på bondegårdsbesøg hos Mads Gedebuk.

De sejler ud i verden med det gode skib Mary og kommer både til Kina, Ægypten og Nordpolen.

Men Nordpolen er kold, og alt det rejseri gør én sulten. Heldigvis venter mor derhjemme med pandekager og saftevand til alle …

Du kan købe Rasmus Klump sejler jorden rundt online eller i din nærmeste boghandel fra d. 24. september 2020.
Rasmus Klump: Pingo får hjemve

Pingo får hjemve, Rasmus Klump

Tag med Rasmus Klump, Pingo og resten af vennerne på eventyr i denne helt nye historie.

Rasmus Klump og vennerne tegner deres drømmehuse. Pingos drømmehus er en iglo, og han kan lige pludselig mærke savnet af Pingonesien og sin familie ekstra meget. Heldigvis er Rasmus Klump og vennerne altid fuld af gode idéer, så de kan hjælpe Pingo til at blive glad igen.

En sød og varm billedbog fra Rasmus Klump-universet om vigtigheden af venskab.

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Rasmus klump: Pingo får hjemve online eller i din nærmeste boghandel.


Du kan finde hele Carlsens udvalg af Klump-bøger her.


Studentermedhjælper/læsehest hos Lindhardt og Ringhofs marketingafdeling. Født og opvokset med et lånerkort i hånden, hvilket har ledt til en stor kærlighed for (og dyb afhængighed af) bøger. På Bog.dk lægger jeg lidt af hvert op – fx opskrifter, artikler samt quizzer om alt fra dyrerekorder til H.M. Dronningen.