Bøger til godnatlæsning Børnebøger Carlsen Disney Klassiske børnebøger Peter Pedal

Fem minutter i godnat: Korte historier til sengetid, læsetid – eller bare altid

Vil du også gerne læse (mere) med ungerne i hverdagen? Fem minutter i godnat er korte historier, der passer perfekt til godnatlæsningen – eller til alle andre tidspunkter på dagen, hvor der lige er fem minutter tilovers.


Højtlæsning inden sengetid er for mange et højtelsket ritual, der skaber ro og nærvær efter en hektisk dag. De fleste kender sikkert også følelsen af, at det kan være svært at finde plads til at fordybe sig i bøgernes verden, når der både skal hentes og bringes, handles ind, laves mad og smøres madpakker … og hov, så er klokken allerede langt over puttetid.

LÆS OGSÅ: En overlevelsesguide til forældre, der skal læse den samme godnathistorie for 117. gang

Det behøver ikke at være et tidskrævende projekt at få sneget (bare lidt mere) højtlæsning ind i hverdagsrutinerne.

Højtlæsning kan være en god måde at “lande”, når I kommer hjem efter en lang dag. Smid taskerne og kom ned i tempo med en god historie – og det behøver ikke nødvendigvis at være en lang læseseance. Et kapitel mens I spiser morgenmad – eller når ungerne leger i badekaret – tæller også. Prøv jer frem!

Hvad skal vi læse?

Lidt har heldigvis også ret. Fem minutter i godnat er en ny serie af bøger fyldt med hyggelige, korte historier, der tager omkring 5 til 15 minutter at læse højt.

LÆS OGSÅ: 10 gode råd til at gøre godnatlæsning ekstra hyggelig og givende

De første bøger i serien indeholder 12 korte historier med kendte Disney-figurer og andre elskede børnekarakterer. Med disse bøger med korte godnathistorier er det let og hyggeligt at få mere højtlæsning ind i hverdagen. Du kan læse mere om de enkelte bøger nedenfor.

Du kan også finde mere inspiration her – og så er du altid velkommen til at hive fat i os på Facebook eller Instagram, hvis du har brug for en god anbefaling.Fem minutter i godnat – Peter Plys

5 minutter i godnat, godnathistorier, Peter Plys

Peter Plys og alle hans venner er altid klar på sjove eventyr!

Læs med, når vennerne fejrer fødselsdag eller hjælper Ninka Ninus med at genfinde sit gode humør. Bogen indeholder en perlerække af søde historier med skønne illustrationer fra Hundredemeterskoven.

5 minutter i godnat er historier, der passer perfekt til godnatlæsningen – og hvornår der nu lige ellers er fem minutter tilovers.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe 5 minutter i godnat – Peter Plys online eller i din nærmeste boghandel.Fem minutter i godnat – Pixar

Fem minutter i godnat, Pixar, Disney,

Disney og Pixar står bag nogle af de allerbedste børnefilm gennem tiden, og nu flytter karaktererne ind i børneværelset!

I denne flotte højtlæsningsbog kan du møde – eller få et kærkomment gensyn med – både Woody, Buzz, Sullivan, Mike, Bumle, McQueen og alle de andre elskede karakterer.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Fem minutter i godnat – Pixar online eller i din nærmeste boghandel.Fem minutter i godnat – Disney Prinsesser

5 minutter i godnat, fem minutter i godnat, Disney prinsesser

Hvem elsker ikke Disneys prinsesser?

Med denne fine højtlæsningsbog kan I tage på eventyr med Disneys modige prinsesser, når de står overfor alskens udfordringer.

Bogen indeholder historier med Ariel, Jasmin, Snehvide, Pocahontas, Mulan, Tiana, Belle, Vaiana, Tornerose, Rapunzel, Merida og Askepot.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Fem minutter i godnat – Disney Prinsesser online eller i din nærmeste boghandel.


Fem minutter i godnat, Disney, 5 minutter i godnat

12 herlige historier med et stort udvalg af elskede Disney-karakterer.

Du kan bl.a. møde følgende karakterer i bogens historier: Bambi, Pinocchio, Robin Hood, Kilo og Stitch, Mowgli, Lady og Vagabonden, og de 101 dalmatinere.

Se også de andre skønne bøger i 5 minutter i godnat-serien.

Fra ca. 4 år. 

Du kan købe Fem minutter i godnat – Disney online eller i din nærmeste boghandel.


Fem minutter i godnat – Frost

5 minutter i godnat, Frost, Disney

Tag med Anna, Elsa, Kristoff, Olaf og Sven ud på eventyr i det sneklædte landskab!

Fem minutter i godnat – Frost er intet mindre end tolv vidunderlige historier fyldt med flotte illustrationer fra et af Disneys allerstørste filmhits: Frost. Med den flotte højtlæsningsbog er der altid godt læsestof til godnatlæsningen – eller andre tidspunkter på dagen, hvor der er fem minutter tilovers.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Fem minutter i godnat – Frost online eller i din nærmeste boghandel.


5 minutter i godnat, fem minutter i godnat, Peter Pedal

Peter Pedal er uden tvivl verdens mest nysgerrige abe!

Han er fascineret af verden og elsker at tage på eventyr, hvilket fører ham vidt omkring. I denne bog kan du følge Peter Pedal, når han besøger et akvarium og zoologisk have – ja, han tager sågar på en vild tur i rumraket!

5 minutter i godnat er historier, der passer perfekt til godnatlæsningen – og hvornår der nu lige ellers er fem minutter tilovers.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Fem minutter i godnat – Peter Pedal online eller i din nærmeste boghandel.


Fem minutter i jul – Disney

Fem minutter i godnat, julebog, jul, Disney

Den fineste bog med julehistorier til sengetid, læsetid eller et hvilket som helst andet tidspunkt!

Med Fem minutter i jul er du garanteret at komme i julestemning, når nogle af de allermest elskede karakterer fra Disney og Pixars magiske univers tager på juleeventyr.

Mød bl.a.Mickey Mouse, WALL-E, Peter Pan, Alice i Eventyrland, Peter Plys, Snehvide, de 101 dalmatinere, Tornerose, Pinocchio, Lady og Vagabonden samt karaktererne fra Monsters Inc. og Biler.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Fem minutter i jul – Disney online eller i din nærmeste boghandel.