Børnebøger Carlsen

Fem minutter i godnat: Korte historier til sengetid, læsetid – eller bare altid

fem minutter i godnat, disney, frost, højtlæsning, godnatlæsning

Vil du også gerne læse (mere) med ungerne i hverdagen? Fem minutter i godnat er korte historier, der passer perfekt til godnatlæsningen – eller til alle andre tidspunkter på dagen, hvor der lige er fem minutter tilovers.


Højtlæsning inden sengetid er for mange et højtelsket ritual, der skaber ro og nærvær efter en hektisk dag. De fleste kender sikkert også følelsen af, at det kan være svært at finde plads til at fordybe sig i bøgernes verden, når der både skal hentes og bringes, handles ind, laves mad og smøres madpakker … og hov, så er klokken allerede langt over puttetid.

Det behøver ikke at være et tidskrævende projekt at få sneget (bare lidt mere) højtlæsning ind i hverdagsrutinerne.

Højtlæsning kan være en god måde at “lande”, når I kommer hjem efter en lang dag. Smid taskerne og kom ned i tempo med en god historie – og det behøver ikke nødvendigvis at være en lang læseseance. Et kapitel mens I spiser morgenmad – eller når ungerne leger i badekaret – tæller også. Prøv jer frem!

LÆS OGSÅ: En overlevelsesguide til forældre, der skal læse den samme godnathistorie for 117. gang

Hvad skal vi læse?

Lidt har heldigvis også ret. Fem minutter i godnat er en ny serie af bøger fyldt med hyggelige, korte historier, der tager omkring 5 til 15 minutter at læse højt.

De første bøger i serien indeholder 12 korte historier med kendte figurer fra Disneys forunderlige univers. I selskab med Disney-klassikere bliver det hyggeligt for både børn og voksne at få mere højtlæsning ind i hverdagen. Du kan læse mere om dem begge nedenfor.

Du kan også finde mere inspiration her – og så er du altid velkommen til at hive fat i os på Facebook eller Instagram, hvis du har brug for en god anbefaling.

LÆS OGSÅ: 10 gode råd til at gøre godnatlæsning ekstra hyggelig og givende


Fem minutter i godnat – Disney

Fem minutter i godnat - Disney

I denne højtlæsningsbog får du tolv herlige historier fyldt med skønne illustrationer med et stort udvalg af de elskede Disney-karakterer.

Mød både Bambi, Pinocchio, Aristocats, Robin Hood, Peter Pan, Dumbo, Alice i eventyrland, Lilo og Stich, Lady og Vagabonden og de 101 dalmatinere. Eller karaktererne fra Løvernes Konge og Junglebogen.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Fem minutter i godnat – Disney online, f.eks. hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel.


Fem minutter i godnat – Frost

5 minutter i godnat - Frost

I denne højtlæsningsbog får du tolv vidunderlige historier fyldt med flotte illustrationer med karaktererne fra et af Disneys allerstørste hits: Frost. 

Tag med Anna, Elsa, Olaf, Sven og alle de andre ud på eventyr i det sneklædte landskab.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Fem minutter i godnat – Frost online, f.eks. hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel.
Fem minutter i godnat – Pixar

I denne højtlæsningsbog får du tolv herlige historier fyldt med skønne illustrationer med et stort udvalg af de elskede karakterer fra Disney og Pixars magiske univers.

Mød både Woody, Buzz, Sullivan, Mike, Bumle, McQueen og alle de andre.

Fra ca. 4 år.

Du kan forudbestille Fem minutter i godnat – Pixar online, f.eks. hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel fra d. 22. januar.


Fem minutter i godnat – Disney Prinsesser

https://imgcdn.saxo.com/_9788711980002/0x500

Mød både Ariel, Jasmin, Snehvide, Pocahontas, Mulan, Tiana, Belle, Vaiana, Tornerose, Rapunzel, Merida og Askepot i ­denne højtlæsningsbog,
der er fyldt med 12 skønne historier og masser af illustra­tioner fra Disneys magiske univers.

Fra ca. 4 år.

Du kan forudbestille Fem minutter i godnat – Disney Prinsesser online, fx hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel fra d. 22. januar.

Fem minutter i jul – Disney

Kom i julestemning med Mickey Mouse, WALL-E, Peter Pan, Alice i Eventyrland, Peter Plys, Snehvide, de 101 dalmatinere, Tornerose, Pinocchio, Lady og Vagabonden og karaktererne fra Monsters Inc. og Biler i denne højtlæsningsbog, der er fyldt med historier og skønne illustrationer fra Disneys magiske univers.

Fra ca. 4 år

Du kan købe Fem minutter i jul online, fx hos Saxo, eller i din lokale boghandel.
Fem minutter i godnat – Peter Pedal

I denne højtlæsningsbog får du tolv vidunderlige historier med verdens mest nysgerrige abe. Peter Pedal er fascineret af verden omkring ham, og han elsker at tage på eventyr. Det bringer han mange steder hen, fra et besøg i akvariet og zoo til en vild tur i rumraket.

Fra ca. 4 år

LÆS OGSÅ: 10 fakta om Peter Pedal: Verdens mest nysgerrige abe

Du kan forudbestille Fem minutter i godnat – Peter Pedal online, fx hos Saxo, eller i din lokale boghandel fra d. 26. maj.