Fiktion Historie Inspirationslister og guides

Bøger på vej: Se vores liste med nye og kommende bøger

Trænger du til noget nyt at læse? Der er masser af bøger på vej, som du kan kaste dig over – uanset om du er til krimier, kogebøger, historiske fagbøger eller noget helt fjerde.


Se listen over alle de nye bøger på vej her:Mona Klippenberg og Michael Stoltze: Biodiversitet

biodiversitet, mona klippenberg, Michael stoltze

Mona Klippenberg og Michael Stoltze sætter i Biodiversitet skarpt på, at Danmark er det land i Europa med mindst biodiversitet og natur (i forhold til det totale landareal). Men personligt, og i fællesskab har vi muligheden for at ændre på det.

Biodiversitet præsenterer læseren for 20 projekter, man kan give sig i kast med, for at øge biodiversitetet i ens nærmiljø.

Der er rig mulighed for at skabe en mangfoldig natur i din egen have, mark, på områder rundt om børnehaven, skolen, idrætsforeningen og selv på kommunale arealer. 

Biodiversitet forklarer også hvilke naturtyper, såsom skove, vandhuller, ferske enge, overdrev, heder og kyster, vi skal passe ekstra godt på og hvordan vi gør det.

Du kan købe Biodiversitet online, eller i din nærmeste boghandler fra d. 10 august.
Michael Houmark-Nielsen: Istiden i det danske landskab

istiden i det danske landskab, Michael houmark-nielsen

Istiden i det danske landskab giver os indblik i hvordan istiden har haft indlydelse på hvordan det danske landskab har formet sig.

Få historien om hvordan Danmark er blevet til det vi kender i dag. Gennem moderne landskabsanalyse og de seneste års landvindinger, som er opnået via studier i nutidens nedisede områder f.eks. Island, Grønland og Svalbard, har Michael Houmark-Nielsen skrevet en bog der forklarer om processerne bag den formverden vi har i dag.

Det er bogen til læsere med interesse for landskab, naturvejledere, undervisere eller folk der ønsker at have bogen som et opslagsværk.

Du kan købe Istiden i det danske landskab online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 10 august.
Danielle Steel: Beauchamp Hall

Beauchamp hall, Danielle Steel

Winona Farmington lader alt det velkendte bag sig, og springer ud i et nyt liv i Danielle Steels nye roman Beauchamp Hall.

Winona Farmingtons liv er ikke gået som hun havde ønsket det. Hendes job er kedeligt og uden fremtidsudsigter, hendes forhold er utilfredstillende og hun bor i sin lille barndomsby.

Winona finder trøst i tv-serien om godset Beauchamp Hall i Norfolk, hvor verdenen mellem herskab og tjenestefolk og omgivelserne, er en helt anden end hun kender.

Da hendes kæreste og bedste veninde begår det ultimative svigt mod Winona, beslutter hun sig for at kaste alt fra sig, og flyve til England for at besøge byen hvor Beauchamp Hall ligger. Hun bliver taget godt i mod, og lige pludselig stifter hun bekendtskab med dem der ejer godset. Og hun finder ud af at bag kameraerne på tv-serien Beauchamp Hall går det ikke dramafrit for sig…

Du kan købe Beauchamp Hall online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 15 august.
Hernán Díaz: I det fjerne

Hernán Díaz var i 2018 med debuten I det fjerne, en finalist til både PEN/Faulkner- og Pulitzer-prisen.

I det fjerne, Hernan Diaz

I det fjerne er den hjertegribende roman om en ung svensk immigrants rejse gennem Amerika i 1800-tallet.

To svenske brødre har en intention om sammen at drage til New York. Undervejs bliver brødrene væk fra hinanden, og Håkan ender med at befinde sig i Californien. Han sætter kursen tværs gennem Amerika med en ambition om at nå til New York.

Hans rejse er ikke nem, og undervejs stifter han bekendskab med en broget flok af mennesker. Han møder kriminelle, religiøse fanatikere, svindlere, indianere og lovens håndhævere, og han stifter bekendtskab med mange forskellige levevilkår.

Håkan begår sig så godt som han kan i situationerne, og får snart et legendarisk omdømme af dem han møder.

Du kan købe I det fjerne online, fx hos Bog & idé, eller i din nærmeste boghandel fra den 18. august.

Sofie Due: Før vi ved af det vender lyset tilbage

sofie due, før vi ved af det vender lyset tilbage

Leah kommer fra en konservativ og religiøs baggrund. Hendes familie er stærkt tilknyttet Pinsekirken. Hun flytter fra sin velkendte base, og ankommer til København med få ejendele.

Før vi ved af det vender lyset tilbage er en historie om et nyt liv, forelskelse, Nørrebro, tro, fælleskaber og nye møder.

Leah får nye erfaringer, og ser en verden der åbner sig op for hende. I hendes indre er der konflikt, for skal hun slippe alt det hun har lært og det hun kommer fra?

Hvad gør man med sin religion, når man lige pludselig bliver i tvivl?

Du kan købe Før vi ved af det vender lyset tilbage online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 18 august.
Lars Erslev Andersen: Oprør og alliancer – Mellemøsten efter det arabiske forår

Lars Erslev Andersen, Oprør og alliancer, mellemøsten efter det arabiske forår

Mellemøstforskeren Lars Erslev Andersen sætter med sin nye bog, skarpt fokus på Mellemøstens tilstande efter de folkelige oprør bedre kendt som Det Arabiske Forår.

Det er et årti siden folkelige oprørere startede Det Arabiske forår, og borgerkrige hærgede i Syrien, Libyen og Yemen.

Lars Erslev Andersen navigerer sig rundt i spørgsmålene om Det Arabiske Forår var en fiasko. Og hvis ja – hvorfor?

Oprør og alliancer giver en kortlægning af de politiske skillelinjer, og sætter læseren ind i fordelingen af ressourcer, religiøse og etniske udfordringer, ligestillingsproblematikkerne og udfordringerne ved de store generationskløfter.

Du kan købe Oprør og alliancer – Mellemøsten efter det arabiske forår online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 20 august.
Louisa Lorang: Asian style – små & store retter

Louisa Lorang er tilbage – og denne gang med asiatisk mad, der kan få mundvandet til at løbe.

I denne madlavningsbog bliver der kigget på det asiatiske køkken.

Små som store retter er repræsenteret, og det bliver med sikkerhed sprødt, snasket, krydret og en herlig madoplevelse at give sig i kast med disse opskrifter.

I Asian style kan du finde opskrifter på blandt andet opskrifter på nudelsalat, Pad thai, Gang Panang, dumplings, Pho-suppe, forårsruller, dim sum, goyza, Tom yam og Bibimbab.

Du kan købe Asian style – små & store retter online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 23 august.
Morten Brask: Måske et spinkelt jordskælv

måske et spinkelt jordskælv, morten brask

Daniel Fischers hustru bliver fundet afbrændt i et sommerhus i Nordsjælland.

Tre måneder efter vågner han op i en verden hvor der ingen lyd er og hvor solen skinner gennem vinduer, den aldrig har skinnet igennem før.

Da han træder ud på gaden bliver det endnu mærkeligere, for der er ingen mennesker. Rådhuset er styrtet sammen og vilde dyr strejfer rundt.

Da han får besked om at hans hustrus besked telefon er tændt i Paris, kaster han sig hovedkulds i jagten på at finde hende.

På den franske sydkyst finder han spor efter hustruen. Opdagelsen fører ham på en klaustrofobisk vandring i underjordiske grotter, hvor han prøver at forstå hvad der er virkelighed, og hvad der er håbets illusion.

Du kan købe Måske et spinkelt jordskælv online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 26 august.
Leder du efter flere anbefalinger til gode læseoplevelser? Se oversigten over alle vores inspirationslister og guides her.