Fiktion Inspirationslister og guides Skønlitteratur

Fire gode romaner til din sommerlæsning

sommerlæsning sommerbog

Du er sikkert allerede gået i gang med at planlægge din sommer, booke rejser og pakke din mentale kuffert. Men har du tænkt over, hvilke bøger der skal gøre dig selskab ved poolen, på flyet eller i hængekøjen?

Vi har fem gode forslag til bøger, der helt sikkert vil kunne underholde på både solskins- og gråvejrsdage. Læs med her og find din favorit.

Hvor der er fugle af Maren Uthaug

Fire gode romaner til din sommerlæsning

Maren Uthaug har skrevet en smuk og stemningsfuld roman, der både vil fascinere og underholde dig.

Hvor der er fugle er en slægtsroman om kærlighed og indavl. For at redde sin mor må Johan gifte sig med Marie, selv om han elsker Hannah. De bosætter sig på et fyrtårn to havmil fra byen Uthaug i Norge, hvor det blæser så meget, at deres børn må bindes fast for ikke at blæse i havet. Sønnen tror, han er en kalv, datteren er besat af mænd, Marie lugter forkert, og Johan sidder i toppen af fyrtårnet og føler sig bedraget af livet. Men som historien skrider frem, bliver det mindre og mindre sikkert, hvem der egentlig bedrager hvem.

> Læs mere om Hvor der er fugle her.


Niksen af Nathan Hill

Fire gode romaner til din sommerlæsning

Skal du tilbringe meget tid på stranden eller ved poolen? Så skal du vel have en stor og spændende roman med, ikke? Niksen er det perfekte valg til lange dage i solen. Den vil nemlig sikre dig underholdning.

Niksen er en satirisk og bevægende roman om familie, politik, kærlighed – og tilgivelse. Bogen handler om Samuel, som kun var 11 år, da hans mor forlod ham. Han har ikke set hende i tyve år, da hun pludselig er på alles læber efter at have kastet sten efter en republikansk præsidentkandidat. Medierne beskriver Faye som en radikal hippie med en broget fortid i Chicagos protestbevægelse i 1968, men så vidt Samuel ved, var hans mor en helt almindelig pige fra Iowa, der giftede sig med sin ungdomskæreste. Hvem er hun egentlig – og hvorfor forsvandt hun ud af hans liv?

> Læs mere om Niksen her.


Kvinderne på slottet af Jessica Shattuck

Fire gode romaner til din sommerlæsning

Kvinderne på slottet er en fantastisk historie om en gruppe kvinder, der efter Anden Verdenskrigs afslutning, skal samle stumperne af deres liv og skabe en fremtid på ruinerne af den grusomme verden omkring dem, som krigen har efterladt.

Bogen er perfekt for dig, der elskede Alt det lys vi ikke ser af Anthony Doer.

Du kan finde Kvinderne på slottet som lydbog eller på dit nærmeste bibliotek.


Sødbitter af Stephanie Danler

Sødbitter kommer til at gøre mange læsere sultne. Den gjorde mig sulten. Jeg kan se, at mit eksemplar har fået et par fedtpletter …” – New York Times

Fire gode romaner til din sommerlæsning

Sødbitter var årets sommerbog, da den udkom i USA sidste år. Det var den bog, alle læste – og selv  berømtheder som Sarah Jessica Parker læste med. Faktisk var bogen sommerens mest instagrammede bog, og søger du på hashtagget #sweetbitter vil du se et væld skønne feriebilleder af den laksefarvede bog med pools og drinks i baggrunden.

Sødbitter er en sanselig, berusende og medrivende læseoplevelse. Bogen handler om Tess, som flytter til New York og får et eftertragtet job som tjener på en eksklusiv restaurant. Tess’ appetit på mad, vin, viden og hvilken som helst form for erfaring vækkes, og læseren trækkes med ind i den kaotiske, udmattende og fascinerende restaurationsbranche og dennes mørke bagside og får et indblik i det vilde liv, der starter efter lukketid.

> Køb Sødbitter som e-bog eller lydbog eller lån bogen på biblioteket.

sommerlæsning. sommerlæsning. sommerlæsning.

sommerbog. sommerbog. sommerbog.