bogserier

Vil du gerne være sikret en masse god læsning til dit barn? Så skal I gå i gang med en af vores mange gode og sjove bogserier til børn! Få vores bedste bud på serier til de 6-12 årige her.


Er der noget bedre end at være helt opslugt af en bog og så vide, at der er flere i samme serie? Vi elsker i hvert fald en god bogserie, hvor de gode historier fortsætter.

LÆS OGSÅ: De bedste krimiserier til børn

Vi har lavet en liste over de bedste bogserier til de 6-12 årige, med alt fra fantasy hos Rick Riordan og Kim Ace, til faktabøger af Sebastian Klein og Svend Brinkmann, der gør dig klogere på alt fra filosofi til dyreriget.

Læs med her, hvis du vil have inspiration til din næste bogserie!

God fornøjelse med vores bogserier!


Musse og Helium (1) – Mysteriet om hullet i væggen

Første bog i serien

Musse og Helium, Camilla Brinck

Dette er første bind i den spændende fantasy-serie om de små mus Musse og Helium. Musene er på mystisk vis havnet hos en dame, der hedder Camilla. En dag opdager de små mus et hul i væggen og suges ind i det. Der begynder et magisk og spændende eventyr. De lander i Dyreriget, en mystisk og magisk verden, hvor Musse og Helium er prins og prinsesse. Her får de en farlig, men rigtig vigtig opgave; de skal finde den forsvundne guldost og redde hele Dyreriget fra de hæslige jægerduer og andre onde og uhyggelige væsner. 

Musse & Helium er to fantastiske søskendemus, og i deres magiske verden byder de på underholdning og magi for hele familien. Her tager du del i en unik og myldrende fantasiverden fyldt med grin og spænding.

God fra ca. 6 år.

Du kan købe Musse og Helium (1) – Mysteriet om hullet i væggen online eller i din nærmeste boghandel.
Huset (3) – Alle mine løgne

Nyeste bog i serien:

23 forrygende bogserier til børn på 6-12 år

Solvej på 12 har en panisk angst for vand. Det er kun hendes mor, stedfar og stedsøster, Bertha, der ved det. Og da Solvej starter i en ny klasse, holder hun det hemmeligt for klassen, for der kommer ikke noget godt ud af at fortælle andre om det. Det har hun lært på den hårde måde. Men er det nu også det? 

Da Solvej får to venner i klassen, begynder det endelig at se lidt lysere ud. Der er bare lige det problem, at sommeren starter, og Solvej må lyve over for sine nye venner, når de vil have hende med i vandet. Løgnene bliver hurtigt så indviklede, at Solvej er ved at miste sine venner. Især fordi Bertha meget gerne vil ind og overtage vennerne. Men hvad kan Solvej gøre? Hjælpen kommer sjovt nok fra gamle Erna, der bor i hendes opgang, som kan noget helt særligt. 

Huset er en serie bøger med alvorlige, sjove og spændende hverdagshistorier, der hver især bliver fortalt af børn, der bor i den samme bygning.

Du kan købe Huset (3) – Alle mine løgne online, eller i din nærmeste boghandel.
Happy Camper (3) – Knas, klik og likes

Tredje bog i serien:

23 forrygende bogserier til børn på 6-12 år

Der er en fin balance mellem at være berømt og ordentlig.

Joanna er blevet influencer. Hendes Instagramprofil er eksploderet, efter at hun har brugt den til at vise hele verden, hvor fantastisk campingpladsen er. Hun har fået rigtig mange følgere, og det er nu nået dertil, at Joanna har fået en agent. Hvor fedt er det lige? Men veninderne er ikke helt så begejstret. Især Siw er ret strid. Joanna kan ikke finde ud af, om de er misundelige, eller om de måske i virkeligheden har ret i, at det ikke er alle produkterne, som Joanna fortæller om på sin Instagramprofil, der er gode.

Men hvordan skal man egentlig håndtere sådan en succes? Og passer sådan en influencerrolle med den, Joanna er på campingpladsen?

Fra ca. 9 år.

Du kan købe Happy Camper (3) – Knas, klik og likes online, eller i din nærmeste boghandel.
Karlsen & Ko (1) – Balladen om Kina

Første bog i serien:

23 forrygende bogserier til børn på 6-12 år

Alt er lige som det skal være i familien Karlsen.

Far har fri fra frisørsalonen, mor har fri fra slagterbutikken, og på gulvet ligger Solvej og slapper af med sin bedste ven, Kuno. Det er nemlig fredag, så slikket er inden for rækkevidde.

Men pludselig er det, som om det hele bliver vendt på hovedet, da det ringer på døren. Der står pigen Kina. Og hun siger, at hun har fået at vide, at det er her – i det lille gule rækkehus på Amager, at hendes far bor. Det kan da ikke passe … kan det?

En sjov højtlæsningsbog for hele familien.

Fra 8 år

Du kan købe Karlsen & Ko (1) – Balladen om Kina online eller i din nærmeste boghandel.

Kim Ace: Lucas O’Kult og Satans VHS

Første bog i serien:

23 forrygende bogserier til børn på 6-12 år

Lucas O´Kult flytter til Kvæhlstrup med sin mor og to søskende. De har arvet farfarens hus, efter at han er forsvundet sporløst. En aften finder de en såkaldt VHS-afspiller i kælderen og ser den gyserfilm, der sidder i maskinen. Samtidig begynder der at ske grufulde ting i Kvæhlstrup. Ting, som minder uhyggeligt meget om filmens handling. Folk i byen begynder at mistænke Lucas og hans familie, og Lucas er nødt til at rense deres navn. Men måske er familien rent faktisk mere involveret, end de selv aner.

Fra ca. 9 år

Du kan købe Lucas O’Kult og Satans VHS online eller i din nærmeste boghandel fra 10. oktober.


Find anden bog i serien her.
Mørkets fyrste-praktikant (4): Vildt ond

Fjerde bog i serien:

23 forrygende bogserier til børn på 6-12 år

4. bind i den hylemorsomme gennemillustrerede serie ‘Mørkets fyrste-praktikant’, der med garanti vil få alle læsere til at klukle eller slå sig på låret af grin.

Den lille praktikants identitet er afsløret!

Det har rystet praktikantens håndlangere – og verden er ikke længere, hvad den har været.

Faktisk har det måske vist sig, at den sande identitet kan redde dem ud af en lidt uheldig knibe.

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Mørkets fyrste-praktikant (4): Vildt ond online eller i din nærmeste boghandel fra 26. september.

Find alle bøger i serien her.
Kim Fupz Aaakeson og Rasmus Bregnhøi: Mogens og Mahdi

Første bog i serien:

23 forrygende bogserier til børn på 6-12 år

Mogens og Mahdi er historien om to drenge, som ikke har en dyt til fælles, bortset fra at de er lige gamle, bor i samme gård, spiller de samme spil, synes de samme ting er grineren og drømmer lige heftigt om at være seje og rige.

Bogen er en tegneserie med 10 historier, som er både er sjove, forunderlige og måske også lidt underlige… Bogen er fuld af humor og geniale drengestreger, der vil være til glæde og grin for mange flere.

Fra ca. 9 år

Du kan købe Mogens og Mahdi online her eller i din nærmeste boghandel.
Nyeste i serien om STAR WARS

23 forrygende bogserier til børn på 6-12 år

En af verdens mest populære og højtelskede universer – nu som graphic novel!

For meget længe siden i en fjern, fjern galakse …. Sådan begynder historien om Luke Skywalker, der drager ud mod stjernerne for at redde universet fra den onde Darth Vader og kejser Palpatine. Heldigvis får han hjælp af en gammel jediridder, en kæphøj rumpilot og en rebelsk prinsesse. Så måske er der håb endnu!

Dette er første bind i den hæsblæsende og fænomenale Star Wars-trilogi.

Du kan købe Star Wars – Et nyt håb online eller i din nærmeste boghandel.
Dav Pilkey: Katte-Knægtens Tegneklub

Første bog i serien:

Katte-knægtens tegneklub, Dav Pilkey

Lille Pjevs fra Hundemand-serien er tilbage, og han har fået sin helt egen serie: Katte-Knægtens Tegneklub!

Lille Pjevs vil i sin nye serie lære sine fans, hvordan man laver tegneserier – og alle kan være med.

Katte-Knægten er i godt selskab med sine venner, og sammen lærer de dig at tegne og fortæller vilde, sjove og skøre historier.

Katte-Knægtens Tegneklub er for alle de, der elsker Hundemand og Kaptajn Underhyler, og som elsker at grine og tegne. Det er svært at toppe!

Fra ca. 6 år.
Helena Dahlgren: Star Stable: Sjælerytterne

Første bog i serien:

23 forrygende bogserier til børn på 6-12 år

Rejs med, når Star Stable-spillets verden folder sig ud som bogform!

Hestepigerne Lisa, Alex, Linda og Anne opdager, at de besidder mærkelige kræfter, og at der findes mørke magter på deres ø – magter, de bliver nødt til at bekæmpe.

Veninder kastes ud på et hæsblæsende eventyr langt væk fra hverdagen de kender.

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Star Stable: Sjælerytterne (1) – Jorvik kalder online eller i din nærmeste boghandel.
Er du rigtig klog?

Første bog i serien:

Svend Brinkmann fortæller om livet, døden og jagten på sandheden

En bog om filosofi til børn!

Svend Brinkmann tager børnene med på en rejse gennem filosofiens historie. Han fortæller om alt fra gamle grækere som Sokrates, Platon og Aristoteles til store tænkere som Søren Kierkegaard, Friedrich Nietzsche og Jean-Paul Sartre – og runder samtidig etik, lykke, feminisme, kejser Nero, demokrati og meget mere. 

Han svarer på spørgsmål som hvorfor børn faktisk er de bedste filosoffer, hvad det egentlig vil sige at være et menneske, og hvorfor at det er så vigtigt at stille spørgsmål til alt og udfordre alle autoriteter.

Fra ca. 10 år.

Du kan købe Svend Brinkmann fortæller om livet, døden og jagten på sandheden online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Kim Ace: Geminiforbandelsen

Første bog i serien:

Geminiforbandelsen, kim ace, fantasy, sjove bøger

Geminiforbandelsen – En episk fortælling om tis og trolddom er første bind i denne spændende og sjove fantasytrilogi.

Rasmus er det, man kalder en ægte fantasynørd, som aldrig rigtig har haft nogen venner. Men det ændrer sig, da Xander flytter til byen. Rasmus oplever nemlig for første gang, hvordan det føles at have en rigtig ven.

LÆS OGSÅ: ”I dag er jeg glad for, at jeg ventede med at skrive bogen”

Samtidig begynder der dog at ske flere uforklarlige ting omkring dem. Og pludselig en dag står drengene over for et skrækindjagende monster, der tvinger dem ind i en verden fuld af magi, eventyr, ondskab og hemmeligheder.

Fra ca. 8 år

Du kan købe Geminiforbandelsen online eller i din nærmeste boghandel.
Aaron Reynolds: Rex Dexter og de stendøde kæledyr

Første bog i serien:

Aaron Reynolds, Rex Dexter, Rex Dexter og de stendøde kæledyr

Rex Dexter har et brændende ønske om at få en hund. Hans forældre er dog knap så overbeviste om, at det er en god idé. Derfor får han ikke en hund til sin fødselsdag men … en høne.

Kan Rex klare ansvaret? Nej, for halvanden time senere er hønen kørt ned af en damptromle.

Men så sker der noget mærkeligt. Den døde høne hjemsøger Rex. Og faktisk er det blot en af mange (stendøde) kæledyr, som begynder at hjemsøge ham …

Rex Dexter og de stendøde kæledyr er en bizar og rablende morsom historie, der er helt vildt langt ude!

Fra ca. 10 år.

Du kan købe Rex Dexter og de stendøde kæledyr online eller i din nærmeste boghandel.
Ida-Marie Rendtorff: Isens hjerte

Første bog i serien:

Isens hjerte, Ismanerne fra Tild, Ida-Marie Rendtorff, fantasy til børn

Aira er ismaner, Ulk er fanger. De bor i en verden af is og magi – men noget truer den.

En dag kommer Ulk hjem fra en rejse sydpå og kan berette, at byen Tild er begyndt at smelte. Samtidigt er byens ismanere sporløst forsvundet.

Så får Airas bedstemor et frygteligt syn. Onde kræfter er på spil, og Aira og Ulk er de eneste, der kan forhindre det. Og de må gøre det snart – inden al isen er smeltet, og det er for sent.

Første bind i en ny spændende fantasyserie til børn.

Fra ca. 7 år.

Du kan købe Isens hjerte (1) – Ismanerne fra Tild online eller i din nærmeste boghandel.
Manu Sareen: Iqbal Farooq

Nyeste bog i serien:

23 forrygende bogserier til børn på 6-12 år

Iqbal Farooq vender tilbage er bog nummer 11 i serien, og der er i den grad brug for hans comeback.

Dronning Margrethes hund er blevet kidnappet af Somalier Joe, og den har et diamantbesat halsbånd på. Problemet er bare, at politiet, pressen, Svinet og Æselmand er efter Somalier Joe, som spørger efter Iqbals hjælp. Kan Iqbal redde hunden, dronningen og fædrelandet?

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Iqbal Farooq vender tilbage online, eller i din nærmeste boghandel.

Find alle bøger i serien her.
Thomas Brunstrøm og Sophie Souid: To på ti

Første bog i serien:

to på ti (1) en monstervild idé

Tvillingerne Hans og Gretes forældre er taget på ferie, og de skal derfor være alene hjemme. De skal se film, være på Youtube, spise en masse slik og slappe af imens. De kan gøre præcis, hvad de har lyst til – tror de i hvert fald!

Virkeligheden er en lidt anden, og de får lange lister med pligter og bliver passet af deres mærkelige bedstefar. Men værst af alt, har forældrene slukket for internettet.

For at redde ugen, er tvillingerne nødt til at lægge en plan. Til planen skal de bruge alle deres lommepenge, naboens wi-fi og en robot. Dog går planen slet ikke som planlagt…

Fra ca. 7 år.

Du kan købe To på ti (1) – En monstervild idé online, eller i din nærmeste boghandel
Christian Mohr Boisen og Rasmus Juul Pedersen: Kender du?

Første bog i serien:

Kender du Barack Obama?

Historien om USA’s første sorte præsident.

Kender du? er en underholdende serie af biografier om nogle af de mest spændende og interessante personer i verden.

Denne bog giver dig den spændende historie om, hvordan USA’s første sorte præsident Barack Obama voksede op, hvad han tror på og drømmer om, og hvordan han opnåede positionen som verdens mest magtfulde mand.

Bogen byder på masser fotos, faktabokse og fun facts.

Fra ca. 8 år

Du kan købe Kender du Barack Obama? online eller i din nærmeste boghandel.
Line Kyed Knudsen: K for Klara

Første bog i serien:

K for Klara, Line Kyed Knudsen, Hjerteveninder

Rose er Klaras allerbedste veninde. De er faktisk hjerteveninder.

Men så starter Julie i klassen, og lige pludseligt føler Klara, at Rose bedre kan lide Julie. Og hvorfor går Rose ikke længere med hende og Klaras venindehalskæde?

Hjerteveninder beskriver de følelser, som opstår, når tre piger skal finde ud af at være veninder.

Hjerteveninder er bog nr. 1 i serien om Klara og hendes veninder.

Du kan købe K for Klara (1) – Hjerteveninder online eller i din nærmeste boghandel.
Mighty Marvel

captain america, marvel, morgendagens hær

Da S.H.I.E.L.D. opdager, at HYDRA’s onde agenter endnu en gang vil prøve at overtage verdensherredømmet, beder Nick Fury Captain America om at sætte en stopper for deres planer. Men selv om Cap får hjælp fra sine venner Falcon og Iron Man, bliver det svært for ham at bremse den forfærdelige doktor Zola og hans Morgendagens Hær!

Serien Mighty Marvel er en superhelte-serie fyldt med action, heltemod og fede illustrationer.

Fra ca. 8 år

Du kan købe Captain America – Morgendagens hær online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Bobbie Peers og Sandra Steffensen: Opdagerklubben

Første bog i serien:

Opdagerklubben, Skumfidusmaskinen, børnebog, børnebøger

Første bind i ny illustreret serie om modige børn på eventyr i bedste Indiana Jones-stil.

“Find ud af, hvorfor ubåden flyver.”

Sådan lyder Opdagerklubbens første mission. Ella og Felix tager af sted i luftskibet og finder ud af,
at skumfidusmaskinen ikke virker – og skumfiduser er ellers det allervigtigste brændstof. Hvem har dog ødelagt maskinen?

Det bliver en rejse med skumle pirater, rare robotter og virkelig geniale opfindelser.

Du kan se alle bøgerne i serien om Opdagerklubben her.

Fra ca. 6 år.

Du kan købe Opdagerklubben (1) – Skumfidusmaskinen online eller i din nærmeste boghandel.
Enid Blyton: De 5

De 5 på den hviskende ø, Enid Blyton

I denne udgave af De 5 strander vennerne på Den Hviskende Ø.

Vennerne har hørt mange mystiske fortællinger om øen og ser nu deres snit til endelig at udforske stedet.

Børnene opdager pludselig, at de dog ikke er de eneste på øen. De begiver sig ud for at finde ud af hvem der ellers befinder sig på øen. Er de mon modige nok til at finde ud af hvem det ellers er, der lusker rundt på øen?

Fra ca. 8 år


Du kan købe De 5 på den hviskende ø online eller i din nærmeste boghandel.

Find alle bøger i serien her.
Rick Riordan: Apollons prøvelser

Apollons prøvelser – Neros tårn, Rick Riordan

Zeus har gjort Apollon menneskelig og har bortvist ham fra Olympen for at straffe ham. Nu må den 4000 gamle gud lære, hvordan man overlever i menneskenes verden som en helt almindelig teenager – uden guddommelige kræfter.

Apollon, nu kendt som den kiksede teenager Lester, står nu over for sin sidste og afgørende prøve for at genvinde sin status som gud. Men det er ikke helt nemt at være en helt, når man er bumset, kæmper med væten og værst af det hele: er et menneske!

Sammen med halvguden Meg følger Lester en profeti, der fører ham direkte til Neros hoveddør. Tiden er kommet til at redde verden … eller se den brænde.

Neros tårn er femte og sidste bind i serien Apollons prøvelser.

Du kan købe Apollons prøvelser (5) – Neros tårn online eller i din nærmeste boghandel.

Læs mere om serien her.
Sebastian Klein: Sebastians 100 dyr

Nyeste bog i serien:

23 forrygende bogserier til børn på 6-12 år

Selvom Sebastian normalt fortæller om mærkelige, farlige eller virkelig klamme dyr, fortæller han denne gang om de mest berømte dyr i verden. De har alle udrettet noget helt særligt.

Du kan møde bjørnen Wotjek, der hjalp soldater med at bære tunge våben. Eller gorillaen Koko, der blev så dygtig til at kommunikere med mennesker, at den bad om at få en kattekilling som ven. Eller hønen Mike, der fik hugget hovedet – og levede videre i 18 måneder sådan og blev berømt i hele USA.

Find ud af, hvordan disse ting kan lade sig gøre. Sebastian gør dig både klogere på dyr, og fortæller nogle utrolige historier om dyr.

Fra ca. 6 år.

Du kan købe Verdens 100 mest berømte dyr online, eller i din nærmeste boghandel.

Find alle bøger i serien her.
Du kan finde mange flere bogserier og børnebøger på vores hjemmeside lige her.