Carlsen Børnebøger Børnebøger 6-9 år Fantasy og dystopi Fantasy til børn og unge Kim Ace

Kim Ace: I dag er jeg glad for, at jeg ventede med at skrive bogen

geminiforbandelsen 1, kim ace

Kim Ace vidste præcis, hvordan bagsideteksten skulle være på den bog, han selv ville skrive. Han skrev første kapitel i 2007, og resten af Geminiforbandelsen skrev han i 2020, hvor hans arbejde som musicalperformer var lukket helt ned pga. corona.


Det kan godt være, at han skrev bogen i et arbejdsraseri på kun tre en halv uge. Men den havde altså været 13 år undervejs.

Fra han stod i Billund Boghandel og trawlede sig igennem alle bagsideteksterne på bøgerne for at finde noget, han gad at læse. Dengang han gik på musicalakademiet og skulle finde en kvalificeret afløser til Harry Potter.

LÆS OGSÅ: Nye skønne bøger for de 8-årige

”Så gik jeg hjem og tænkte over, hvad der skulle stå på bagsiden af min bog, hvis jeg selv skulle vælge at købe og læse den. Og jeg endte med at skrive første kapitel. Det var i 2007. Så blev jeg ramt af arbejde som musicalperformer,” fortæller Kim Ace.

Men så kom corona …

Kalenderen var fuld med forestillinger de næste år og faktisk også i 2020, men i de første måneder af sidste år begyndte nyheden om et nyt virus fra Wuhan-provinsen i Kina at tikke ind, og det skulle pludselig give Kim Ace masser af tid.

Fredericia Teater gik konkurs, og efterhånden som verden og Danmark lukkede ned, blev kalenderen helt ryddet.

”Så sagde jeg til min mand Jeff, at hvis jeg nogensinde skulle skrive en bog, så skulle det være nu,” siger han.

Hæsblæsende eventyr

Kim Ace: I dag er jeg glad for, at jeg ventede med at skrive bogen

Det er blevet til første bind i fantasytrilogi Geminiforbandelsen om Rasmus, som er en nørdet og splejset dreng, der aldrig rigtig har haft nogen venner. Det ændrer sig den dag, hvor den seje Xander flytter ind ved siden af og begynder i Rasmus’ klasse. De to falder hurtigt i snak, og Rasmus oplever pludselig, hvordan det føles at have en rigtig ven.

LÆS OGSÅ: De bedste børnebøger til både store og små

Men samtidig begynder der at ske nogle meget mystiske ting. Et gigantisk kattelignende monster begynder at følge efter de to drenge, og en nat, da drengene er på lejrtur, går monsteret til angreb på de to ude i en skov.

Drengene flygter, men under flugten er det, som om de bliver suget igennem tid og sted, og pludselig befinder de sig i en helt anden verden. Det bliver starten på et hæsblæsende actioneventyr fuld af magi, monstre, hemmeligheder og fare.

Stephen King var favoritten

”I dag er jeg glad for, at jeg ventede med at skrive bogen,” siger Kim Ace.

Igennem årene har han nu læst masser af manuskripter og lært, hvad han synes virker og ikke virker. Han har også arbejdet som manuskriptdoktor på et animationsfilmprojekt.

”Det betyder også, at jeg er enormt struktureret og præcis ved, hvor jeg skal hen i historien, når jeg skriver.”

LÆS OGSÅ: 16 sjove børnebøger, der sætter gang i lattermusklerne

“Hvis du spurgte min klasselærer fra folkeskolen, eller min dansklærer fra gymnasiet, tror jeg ikke, at de ville være spor overraskede over, at jeg nu springer ud som forfatter. Jeg var ham, der altid valgte den opgave i stil, hvor der var et billede, man skulle digte en historie ud fra,” siger Kim Ace.

I barndommen var hans egne favoritter Dennis Jürgensen og Stephen King – hans læste Kings mursten af et hovedværk, The Stand, som ti-årig. Og ellers stod der Carlsen på ryggen af næsten alle de bøger, han havde på værelset i barndomshjemmet i Sdr. Omme.

LÆS OGSÅ: Ny favorit til fantasy-elskere. Smuglæs i Amari og Nattens Brødre

”Så da jeg skulle sende mit manuskript til et forlag, tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne sende til de bedste først. Men jeg må indrømme, at den dag redaktøren Louise skrev, om jeg havde lyst til at komme ind på forlaget og holde et møde om det manus, jeg havde indsendt, der blev jeg så overrasket, som jeg aldrig har været for at få en rolle,” siger Kim Ace.

Ace hedder faktisk Nielsen

Han er født og opvokset i Sønder Omme i Sydjylland, hvor han begyndte at synge og danse som 16-årig. Efter et forløb på Legoland Show Academy blev han som 22-årig uddannet fra musicalakademiet i Fredericia.

Han har spillet med i ‘Mamma Mia’, ‘Chicago’ på Det Ny Teater, ‘Dirty Dancing’, ‘Shu Bi Dua’, og han har arbejdet som danser og som koreograf på musicalen ‘Seebach’, indtil han landede hovedrollen i ‘Tarzan’.

LÆS OGSÅ: Ida-Marie Rendtorff: Fantasy skal også handle om os selv

Ace hedder egentlig Nielsen. Men da han gik på Legoland Show Academy, syntes flere af hans medstuderende, at han mindede om den amerikanske skuespiller Jim Carrey i rollen som kæledyrsdetektiven Ace Ventura.

Så de begyndte at kalde ham Ace og efterhånden hang det fast, så da han begyndte at få professionelt engagement i musicals og teatre brugte han det som kunstnernavn.

”I dag tror jeg ikke, at 90 procent af branchen ville ane, hvem jeg er, hvis jeg præsenterer mig som Kim Nielsen,” griner han.Kim Ace: Geminiforbandelsen (2)

geminiforbandelsen (2), kim ace

Geminiforbandelsen (2) – En episk fortælling om kujoner og kæmpeorme er andet bind i den actionfyldte og sjove fantasytrilogi.

Rasmus og Xander er vendt tilbage fra Erytnevia, og forsøger at leve et normalt liv. Men de bliver ved med at modtage kryptiske beskeder. Måske har Atamai brug for deres hjælp?

De beslutter sig for at rejse tilbage, men i den anden verden møder de helt nye farer og monstre, som er mere skrækindjagende, end hvad de før havde troet.

Fra ca.  8 år

Du kan købe Geminiforbandelsen (2) online, eller i din nærmeste boghandel.
Kim Ace: Geminiforbandelsen

Geminiforbandelsen, kim ace, fantasy, sjove bøger

Geminiforbandelsen – En episk fortælling om tis og trolddom er første bind i denne spændende og sjove fantasytrilogi.

Rasmus er det, man kalder en ægte fantasynørd, som aldrig rigtig har haft nogen venner. Men det ændrer sig, da Xander flytter til byen. Rasmus oplever nemlig for første gang, hvordan det føles at have en rigtig ven.

LÆS OGSÅ: ”I dag er jeg glad for, at jeg ventede med at skrive bogen”

Samtidig begynder der dog at ske flere uforklarlige ting omkring dem. Og pludselig en dag står drengene over for et skrækindjagende monster, der tvinger dem ind i en verden fuld af magi, eventyr, ondskab og hemmeligheder.

Fra ca. 8 år

Du kan købe Geminiforbandelsen online eller i din nærmeste boghandel.