Børnebøger Børnebøger 10-12 år Carlsen Fantasy og dystopi Fantasy til børn og unge Kim Ace

Kim Ace om Geminiforbandelsen: Mine bøger skal være døduhyggelige – og vildt pinlige

kim ace, geminiforbandelsen

Interview |  Sidste bind i den hæsblæsende fantasytrilogi Geminiforbandelsen er landet. Læs med her, hvor Kim Ace fortæller om at vente lidt for længe med at gå i gang med at skrive, om at elske både horror og humor – og om at ligne sine hovedpersoner en hel del.

Musicalstjernen Kim Aces prisvindende fantasyserie Geminiforbandelsen er en actionfyldt fortælling om vennerne Rasmus og Xander, der gang på gang roder sig ud i vanvittige eventyr.

Første bog i serien udkom i 2021 og blev årets bog til Verdensbogugen. Bogen modtog også Orlaprisen i kategorien “Bogen du ikke kan lægge fra dig”.


Hvordan fik du først idéen til Geminiforbandelsen?

Faktisk fik jeg idéen, fordi jeg selv gik rundt og manglede noget at læse. Jeg var tyve år dengang og var ved at uddanne mig til musicalperformer i Fredericia. Der var kun to boghandlere i Fredericia, og jeg havde en fornemmelse af, at jeg allerede havde læst alle de spændende bøger på hylderne.

Derfor begyndte jeg at tænke over, hvad en bog skulle handle om, hvis jeg helt selv kunne vælge. Hvad skulle der stå på bagsiden, for at jeg fik lyst til at samle den op? Jeg gik hjem og skrev en lang synopsis til denne her bog, jeg gik og fantaserede om, og da jeg læste den igennem, kunne jeg godt se, at der var nok til en hel serie.

LÆS OGSÅ: Geminiforbandelsen 3 er en episk fortælling om kaos og kyssefester. Smuglæs i bogen her

Desværre fik jeg ikke gjort mere ved det dengang, og der skulle gå næsten tyve år, før jeg samlede projektet op igen. Det var det, der endte med at blive til Geminiforbandelsen.

I trilogien blander du humor og teenageproblemer med hårdkogt spænding. Hvorfor har du valgt at blande de genrer?

Jeg elsker gys, så jeg var ikke et sekund i tvivl om, at mine bøger skulle være døduhyggelige. Men det er lige så vigtigt for mig at skrive sjove bøger. Jeg er vokset op med at læse Dennis Jürgensen, og han er en mester til at blande humor og horror. Derfor var det helt naturligt for mig at blande virkelig pinlige teenagesituationer med fart og spænding.

Bøgerne følger drengene Rasmus og Xander. Hvad er det for et venskab, de har?

På en måde er Rasmus og Xander hver sin spejling af mig. Rasmus og jeg har næsten alt til fælles; han er en fantasynørd, han har en tendens til at rante, og så kan han være lidt af en smartass. Til gengæld har jeg gennem min karriere lært mig selv at være lidt mere ligesom Xander: mere udadvendt og ligetil. Han er på en måde mit alterego. Det dur nemlig ikke at være introvert i teaterbranchen. Man kan ikke bare sætte sig hen i et hjørne og læse en bog, når man er i gang med at koreografere en forestilling.

Måske er det derfor, Rasmus og Xander er så tætte og gode til at kommunikere i bøgerne – fordi de udspringer af hver sin del af mig.

I 2021 vandt første bind i Geminiforbandelsen Orlaprisen i kategorien ”Bogen jeg ikke kunne lægge fra mig”. Det er børn, der gennem en afstemning udvælger vinderen. Hvad betød det for dig at få den anerkendelse fra dine læsere?

Jeg ved helt ærligt stadig ikke, hvordan jeg skal sætte ord på den oplevelse. Det betød så meget for mig. Jeg lider nok lidt af impostor syndrome – følelsen af ikke at være god nok, og at folk en dag opdager det. Første gang jeg talte foran et publikum om min bog føltes det helt forkert at skulle stå og kloge mig på tematikker, skriveprocesser og genrer. Jeg havde det, som om jeg bare stod og fandt på.

LÆS OGSÅ: Tre forfattere fra Carlsen blandt årets vindere af Orlaprisen

Så da jeg vandt Orlaprisen, tænkte jeg: ”Det kan ikke passe.” Næsten samtidig blev min bog udvalgt til Verdensbogugen. Min hjerne var nærmest splattet helt op ad væggen på det tidspunkt. Det føltes så vildt at få den anerkendelse.

Hvad kan vi se frem til at læse fra dig i fremtiden?

Jeg arbejder blandt andet på en gyserserie til teenagere lige nu. Jeg kommer alligevel altid til at skrive horrorelementer ind i mine fantasybøger, så nu går jeg bare all in på gysergenren.

Det tog mig som sagt mange år at sætte mig ned og begynde at skrive. Jeg havde en forestilling om, at der var noget hokuspokus over det at være forfatter, og at det var forfærdeligt svært at skrive en bog. Men da jeg begyndte på første bind i Geminiforbandelsen gik det nemt og hurtigt – og bogen var færdig på tre uger.

LÆS OGSÅ: Karma og Jonar. Action og spænding i fuld farve

Derfor kan jeg godt fortryde, at jeg ventede så længe med at gå i gang med at skrive. Jeg kunne have været ved bog nummer 10 eller 12, hvis jeg var startet tidligere. Men nu er jeg i gang, og jeg har masser af projekter i støbeskeen.


Geminiforbandelsen (3) – En episk fortælling om kaos og kyssefester

Kim Ace om Geminiforbandelsen: Mine bøger skal være døduhyggelige – og vildt pinlige

Tredje og sidste bind i Geminiforbandelsen-serien, som er en sjov og actionfyldt fantasytrilogi af Kim Ace.

Sommerferien nærmer sig, og Rasmus og Xander har travlt med at arrangere Xanders 13 års fødselsdagsfest. Xander skal snart flytte tilbage til Spanien, og de to venner prøver at få det bedste ud af den sidste tid, de har sammen.

Men en dag modtager Rasmus en mystisk besked: Jeg kender jeres hemmelighed, og kort udbryder der kaos på skolen. Hvem har skrevet beskeden? Hvorfor opfører nannyen Rosita sig så underligt? Hvad er der sket i Erytnevia, efter de tog tilbage? Og hvad er gåden bag Rasmus’ fortid? Situationen er katastrofal, og måske er Rasmus og Xander ikke længere i sikkerhed i deres egen verden.

Fra ca. 9 år.

Du kan købe Geminiforbandelsen (3) online, eller i din nærmeste boghandel.


Geminiforbandelsen (2) – En episk fortælling om kujoner og kæmpeorme

geminiforbandelsen (2), kim ace

Geminiforbandelsen (2) – En episk fortælling om kujoner og kæmpeorme er andet bind i den actionfyldte og sjove fantasytrilogi.

Rasmus og Xander er vendt tilbage fra Erytnevia, og forsøger at leve et normalt liv. Men de bliver ved med at modtage kryptiske beskeder. Måske har Atamai brug for deres hjælp?

De beslutter sig for at rejse tilbage, men i den anden verden møder de helt nye farer og monstre, som er mere skrækindjagende, end hvad de før havde troet.

Fra ca.  8 år

Du kan købe Geminiforbandelsen (2) online, eller i din nærmeste boghandel.

Geminiforbandelsen (1) – En episk fortælling om tis og trolddom


Geminiforbandelsen, kim ace, fantasy, sjove bøger

Geminiforbandelsen – En episk fortælling om tis og trolddom er første bind i denne spændende og sjove fantasytrilogi.

Rasmus er det, man kalder en ægte fantasynørd, som aldrig rigtig har haft nogen venner. Men det ændrer sig, da Xander flytter til byen. Rasmus oplever nemlig for første gang, hvordan det føles at have en rigtig ven.

LÆS OGSÅ: ”I dag er jeg glad for, at jeg ventede med at skrive bogen”

Samtidig begynder der dog at ske flere uforklarlige ting omkring dem. Og pludselig en dag står drengene over for et skrækindjagende monster, der tvinger dem ind i en verden fuld af magi, eventyr, ondskab og hemmeligheder.

Fra ca. 8 år

Du kan købe Geminiforbandelsen online eller i din nærmeste boghandel.