Børnebøger Carlsen

Nic Blake og de Usædvanlige: Ny fantasytrilogi inspireret af afroamerikansk historie

nic blake og de usædvanlige, angie thomas

Angie Thomas er især kendt for sin bestsellerdebut The Hate U Give, som strøg til tops på bestsellerlister over hele verden. Nu er hun aktuel med Nic Blake og de Usædvanlige – Mesterprofetien, første bind i en fantasytrilogi, der er inspireret af afroamerikansk historie, sagn og myter. 

Det er ikke nemt at være en 12-årig Usædvanlig i en Sædvanlig verden. Særligt ikke, når ens far ikke vil lære en at bruge sine magiske evner.

Nic Blake vil bare gerne være en stærk Mester ligesom sin far. Men før hun får ham overtalt til at lære hende at bruge Gaven, bliver han anholdt, og Nic og hendes to venner er de eneste, der kan hjælpe ham.

LÆS OGSÅ: Kim Ace om Geminiforbandelsen: Mine bøger skal være døduhyggelige – og vildt pinlige

De finder den berømte underjordiske jernbane og rejser afsted gennem de Usædvanliges verden fuld af helvedeshunde, rougarous, boo hags og hamskiftere i en vild jagt på et farligt magisk våben, Nic aldrig har hørt om.

Rygterne svirrer, og tiden er ved at løbe ud. Men er det virkelig Nics far, der har stjålet det våben? Og hvem er det egentlig, den mystiske Mesterprofeti handler om? 

Mesterprofetien er første bind i serien om Nic Blake og de Usædvanlige. Serien henvender sig til børn fra cirka ni år.

LÆS OGSÅ: Spændende og rørende pageturnere. De 15 bedste ungdomsromaner

Angie Thomas debuterede i 2017 med The Hate U Give, som strøg direkte ind som nummer 1 på New York Times’ bestsellerliste. Debutromanen, som gav Black Lives Matter-bevægelsen en litterær stemme, blev allerede året efter til en populær Hollywoodfilm af samme navn. Angie Thomas blev født 1988 i Jackson, Mississippi, hvor hun som helt ung var teen-rapper og senere tog en BA i creative writing.

Angie Thomas har siden skrevet On The Come Up (2019), Concrete Rose (2021) og så har hun sammen med fem andre prominente forfatterkolleger (Nicola Yoon, Dhonielle Clayton, Ashley Woodfolk, Nic Stone og Tiffany Jackson) bidraget til de to samlinger Blackout (2022) og Snestorm (2023).  


Nic Blake og de Usædvanlige – Mesterprofetien

Nic Blake og de Usædvanlige: Ny fantasytrilogi inspireret af afroamerikansk historie

Nic Blake og de Usædvanlige – Mesterprofetien er første bog i en fantasytrilogi inspireret af afro-amerikansk historie.

Alt, hvad Nic Blake ønsker sig, er at være en stærk Mester ligesom sin far. Men inden det lykkes hende at overtale ham til at lære hende magi, sender en række chokerende hændelser Nic og hendes venner ud på en jagt efter et mystisk magisk våben. Våbnet skal bruges til at redde Nics far fra at komme i fængsel for en forbrydelse, hun er sikker på, han ikke har begået. Fra ca. 9 år.

Fra ca. 9 år.

Du kan købe Nic Blake og de Usædvanlige (1) – Mesterprofetien online, eller i din nærmeste boghandel.