Børnebøger Børnebøger 10-12 år

Velkommen til Huset: Ny bogserie fuld af drama, humor og hverdag til de 9-12 årige

Huset

Huset er en ny serie til de 9-12 årige, hvor alle fortællingerne tager afsæt i en etageejendom i en større provinsby – og her gemmer der sig masser af sjov, en hulens masse hverdag og nok også lidt drama. Få her et indblik i de to første bøger i serien.

Du siger det ikke! og Klassens outsider er de to første bind i serien Huset, som er en ny – og lidt anderledes serie-form. Forestil dig, at du kunne være fluen på væggen i din overbos lejlighed, eller at du kunne finde ud af, hvad det egentlig er, der foregår inde bag væggen ind til din nabo, når du kan høre larm derindefra.

Det er lidt den tankegang, der har dannet grobund for Huset, som er en serie, hvor flere fantastiske, danske forfattere er sat til at skrive en historie om en familie eller karakter, der bor i en bestemt lejlighed i en etageejendom.

De forskellige historier krydser måske hinandens veje, har måske noget med hinanden at gøre, eller er bare bifigurer i andre fortællinger, men fælles for dem er, at de bor i samme bygning.

Fortællingerne er både alvorlige, sjove og spændende – og fælles for dem alle er, at de har børnene som omdrejningspunkt i historierne.

LÆS OGSÅ: De bedste børnebøger til de 7-12-årige

Du siger det ikke:

I Huset – Du siger det ikke! af Trine Bundsgaard vasker Viggo trapper. Dels fordi hans mor, der er vicevært, ikke er så grundig med det, dels fordi han skal bruge pengene til at købe stof for, så han kan sy spændende tøj. Da en ny familie flytter ind i etageejendommen med en datter, der er lidt ældre end Viggo, forsøger han at komme ind på livet af hende – og opdager, at familien skjuler en hemmelighed.

Klassens outsider:

Klassens outsider er både titlen på bogen og hovedpersonen Emma, der er en outsider både derhjemme og i skolen. Derhjemme kæmper hun mod sin storebror Lucas, i skolen har hun fået titlen ‘Klassens outsider’ efter en afstemning, som hendes fjende nr. 1, Elliott, har sat i værk. Emma har besluttet, at hun vil gøre alt for at være populær – og ikke mindst en del af fællesskabet. Og her er en ny, populær app meget behjælpelig. Klassens outsider er skrevet af Sofie Boysen.

Huset – Du siger det ikke og Klassens outsider:

Viggo vasker trapper. Dels fordi hans mor, der er vicevært, ikke er så grundig med det (hun vil hellere spille trommer), dels fordi han skal bruge pengene til at købe stof for, så han kan sy spændende tøj.

Viggo går IKKE med sit hjemmesyede tøj i skolen, for han gider ikke høre på dumme kommentarer. Hans tøj er nemlig ret specielt. Derfor bliver han spændt, da en ny familie flytter ind i etageejendommen. En mor og hendes to børn.

Datteren er lidt ældre end Viggo, men hun går også i ret specielt tøj og er ligeglad med, hvad andre synes.

Fra ca. 10 år.

Du kan købe Huset – Du siger det ikke online eller i din nærmeste boghandel.


Emma er en outsider!

Både derhjemme og i skolen.

Derhjemme kæmper hun mod sin latterlige storebror Lucas, der gør livet enormt surt for hende – især efter deres forældre har bestemt, at Emma skal overtage Lucas’ værelse.

I skolen har hun fået titlen ‘Klassens outsider’ efter en afstemning, som hendes fjende nr. 1, Elliott, iværksatte lige før sommerferien.

Et nyt skoleår står for døren, og Emma har besluttet, at hun vil gøre ALT for at være populær – og ikke mindst en del af fællesskabet.

Fra ca. 10 år.

Du kan købe Huset – Klassens outsider online eller i din nærmeste boghandel.