7-12 årige, bedste bøger til 7-12 årige

Gode historier er lig med timevis af underholdning. Vi har samlet nogle af de bedste børnebøger til masser af hygge med din tween her.


Fantasy, humor, klassiske historier og bøger med fart over feltet. Her er med garanti en bog, der kan fange din tweens opmærksomhed. Og hvis hele familien skal underholdes, kan I fx kaste jer ud i sjove dyrequizzer eller afprøve gode råd til at leve mere klimavenligt. Se listen over et udvalg af de bedste børnebøger nedenfor.

Se også vores andre inspirationslister til børnenes læsning:
Læs med Pokémon – En elektrisk hemmelighed

De 10 bedste børnebøger til de 7-12-årige

Nu kan du læse med Pokémon i Læs med Pokémon – En elektrisk hemmelighed.

Nogen stjæler energi fra byen, og Pikachu er den hovedmistænkte! Ash ved, at Pikachu er uskyldig – kan han og God mon opklare sagen?

Pokémon-bøgerne i serien er letlæselige, og så er de fulde af farvestrålende illustrationer og massere af action, hvilket gør dem perfekte til alle yngre fans af universet. 

Fra ca. 7 år.

Du kan købe Læs med Pokémon – En elektrisk hemmelighed online eller i din nærmeste boghandel fra 14. marts.
Hestenes Dal – Storslåede Samson

De 10 bedste børnebøger til de 7-12-årige

Disneys heste galopperer ud af deres eventyr – og ind i vores verden – i denne fængende og magiske hesteserie. Hestenes Dal – Storslåede Samson er en del af serien.

Lige siden Maddie og hendes søster, Evie, flyttede med deres familie til Hestenes dal, har deres liv været fyldt af magiske eventyr. Men den magiske ønskebrønd har været stille på det sidste, og pigerne frygter, at de har brugt deres ønsker op. Men da en smuk hest pludselig dukker op, en hest som Maddie har drømt om, begynder endnu et nyt og magisk eventyr for pigerne og Hestenes dal. 

Fra omkring 7 år

Du kan købe Hestenes dal – Storslåede Samson online eller i din nærmeste boghandel fra 14. marts.
Morten & Mutti – Kaos på åbent hav

De 10 bedste børnebøger til de 7-12-årige

Morten og Mutti er taget på luksus-cruise for at dase. Men der er noget med den kaptajn. Noget mystisk og og lidt for genkendeligt. Noget som gør, at Morten har svært ved at slappe helt af.   

Morten Münster er Danmarks mest populære youtuber, og det er fra hans kanal, at fans vil genkende Ritta, Brian og andre karakterer i Morten og Mutti-serien.  

Bogen sprudler af farvelagte illustrationer og er skrevet af Line Kyed Knudsen, som også er forfatter til serien om lillesøster Naja Münster. 

Fra 8 år. 

Du kan købe Morten & Mutti – Kaos på åbent hav online eller i din nærmeste boghandel.
Magisk dreng (1)

De 10 bedste børnebøger til de 7-12-årige

Selvom han blev tildelt kønnet ‘pige’ ved sin fødsel, er Max som alle andre transkønnede. Han forsøger også at navigere gennem skolen som sig selv. Og som om det ikke var nok at skulle jonglere mellem lektier, forelskelser og at springe ud, afslører Max’ mor også en gammel familiehemmelighed: han nedstammer fra en lang linje af ‘Magiske Piger’, der har fået til opgave at forsvare verden mod en mørk og gammel ondskab.

Men Max er jo en dreng. Vil han påtage sig opgaven som helt, når nu der står i jobbeskrivelsen, at der skal bruges en pige? Kan han overhovedet blive den første Magiske Dreng? 

En supersjov og skøn fortælling, der henvender sig til manga-læsere i alle aldre – men især i målgruppen omkring 8-12 år.

Du kan købe Magisk dreng (1) online eller i din nærmeste boghandel.
Mørkets fyrste-praktikant (4): Vildt ond

De 10 bedste børnebøger til de 7-12-årige

4. bind i den hylemorsomme gennemillustrerede serie ‘Mørkets fyrste-praktikant’, der med garanti vil få alle læsere til at klukle eller slå sig på låret af grin.

Den lille praktikants identitet er afsløret!

Det har rystet praktikantens håndlangere – og verden er ikke længere, hvad den har været.

Faktisk har det måske vist sig, at den sande identitet kan redde dem ud af en lidt uheldig knibe.

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Mørkets fyrste-praktikant (4): Vildt ond online eller i din nærmeste boghandel fra 26. september.
Geminiforbandelsen (3)

De 10 bedste børnebøger til de 7-12-årige

Tredje og sidste bind i Geminiforbandelsen-serien, som er en sjov og actionfyldt fantasytrilogi af Kim Ace.

Sommerferien nærmer sig, og Rasmus og Xander har travlt med at arrangere Xanders 13 års fødselsdagsfest. Xander skal snart flytte tilbage til Spanien, og de to venner prøver at få det bedste ud af den sidste tid, de har sammen.

Men en dag modtager Rasmus en mystisk besked: Jeg kender jeres hemmelighed, og kort udbryder der kaos på skolen. Hvem har skrevet beskeden? Hvorfor opfører nannyen Rosita sig så underligt? Hvad er der sket i Erytnevia, efter de tog tilbage? Og hvad er gåden bag Rasmus’ fortid? Situationen er katastrofal, og måske er Rasmus og Xander ikke længere i sikkerhed i deres egen verden.

Fra ca. 9 år.

Du kan købe Geminiforbandelsen (3) online, eller i din nærmeste boghandel.
Angie Thomas: Nic Blake og de Usædvanlige (1) – Mesterprofetien

De 10 bedste børnebøger til de 7-12-årige

Nic Blake og de Usædvanlige – Mesterprofetien er første bog i en fantasytrilogi inspireret af afro-amerikansk historie.

Alt, hvad Nic Blake ønsker sig, er at være en stærk Mester ligesom sin far. Men inden det lykkes hende at overtale ham til at lære hende magi, sender en række chokerende hændelser Nic og hendes venner ud på en jagt efter et mystisk magisk våben. Våbnet skal bruges til at redde Nics far fra at komme i fængsel for en forbrydelse, hun er sikker på, han ikke har begået. Fra ca. 9 år.

Fra ca. 9 år.

Du kan købe Nic Blake og de Usædvanlige (1) – Mesterprofetien online, eller i din nærmeste boghandel.
Iqbal Farooq vender tilbage

De 10 bedste børnebøger til de 7-12-årige

Iqbal Farooq vender tilbage er bog nummer 11 i serien, og der er i den grad brug for hans comeback.

Dronning Margrethes hund er blevet kidnappet af Somalier Joe, og den har et diamantbesat halsbånd på. Problemet er bare, at politiet, pressen, Svinet og Æselmand er efter Somalier Joe, som spørger efter Iqbals hjælp. Kan Iqbal redde hunden, dronningen og fædrelandet?

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Iqbal Farooq vender tilbage online, eller i din nærmeste boghandel.Solen og stjernen

De 10 bedste børnebøger til de 7-12-årige

En ny og spændende rejse fra Percy Jacksons eventyrlige univers.

Som søn af Hades er Nico Di Angelo vant til en masse uheldsvangre begivenheder i sit liv. Men én ting lyser dog i hans liv: hans kæreste Will Solace, søn af Apollon. Sammen kan de to overkomme de værste prøvelser. Indtil videre.

Men titanen Bob kalder på Nico fra underverdenen. Han er i fare, og Nico er nødt til at rejse ned i mørket for at hjælpe ham. Will insisterer på at tage med – men kan et lysets væsen overleve i mørket og dybet? Og hvad mon det betyder, når der i en profeti står, at Nico må efterlade ‘noget af samme værdi’ i dybet?

Følg med i det hæsblæsende eventyr med Nico Di Angelo, der tager afsæt i det magiske Percy Jackson-univers.

God fra omkring 10 år.

Du kan købe Solen og stjernen online eller i din nærmest boghandel.
Verdens vildeste mysterier

De 10 bedste børnebøger til de 7-12-årige

I Verdens vildeste mysterier kan du læste om nogle af de mysterier, som man stadig kan stille spørgsmålstegn ved.

Fandtes Atlantis? Hvad var Area 51, og hvem dræbte egentlig John F. Kennedy? Lars Henrik Aagaard fortæller om de mest gådefulde mysterier i verden, og så giver han sine videnskabelige bud på, hvordan tingene hænger sammen. 

God fra omkring 10 år.

Du kan købe Verdens vildeste mysterier online eller i din nærmeste boghandel. Søger du stadig mere at læse? Læs eksempelvis om Radionauterne her.