store romaner

Vil du have ny inspiration til læseoplevelserne i 2019? Vær med i Lindhardt og Ringhofs store læseudfordring #LRlæser2019

Vi har en ambition om at læse 30 forskellige bøger i 2019.

Og vi håber, at du vil være med.

For at give inspiration til læsningen, bringer vi her forslag til kategorien “En fantasyroman”.

Se hele listen med læsemål og læs mere om #LRLæser2019 her, hvor du også kan finde en printvenlig version, så du kan krydse af, efterhånden som du når dine mål.

Lrlæser2019, lrlæser, læseudfordring, læsemål


Chaos Walking-trilogien

Af Patrick Ness

Chaos Walking, Patrick Ness, Knivens stemme, fantasy, ungdomsbog, ungdomsbøger, YAChaos Walking, Patrick Ness, fjendens ansigt, fantasy, ungdomsbog, ungdomsbøger, YAChaos Walking, Patrick Ness, krigens monstre, fantasy, ungdomsbog, ungdomsbøger, YA

Prentisstown er ikke en by som alle andre. Her kan alle nemlig høre hinandens tanker i en overvældende og endeløs strøm af Støj.

En måned før den fødselsdag, der vil gøre Todd til en mand, opdager han sammen med sin hund, Manchee (hvis tanker, Todd også kan høre – om han vil det eller ej), et område med total stilhed. De opdager, at byen, hvor privatliv er umuligt, gemmer på en forfærdelig hemmelighed. En hemmelighed så grusom, at Todd og Manchee må flygte, hvis de vil gøre sig håb om at overleve …

LÆS OGSÅ: Bogen du (måske) har ventet på i 10 år

Chaos Walking er en hæsblæsende og utroligt velskrevet trilogi af YA-mesteren Patrick Ness. Til fans af The Hunger Games,Divergent og Maze Runner.

Du kan købe Chaos Walking-trilogien online her eller i din lokale boghandel.
Tornenes sprog – Midnatsfortællinger

Af Leigh Bardugo

Tornenes sprog, Midnatsfortællinger, Leigh Bardugo, fantasy, fantasyroman, fantasy-roman

Glem alt om prinsen på den hvide hest og historier, der slutter med et bryllup. I Bardugos mørke eventyrverden tager pigerne skæbnen i egen hånd!

LÆS OGSÅ: Smuglæs i Tornenes sprog – Midnatsfortællinger

Tornenes sprog – Midnatsfortællinger er seks historier fra Grishaverset fyldt med blodtørstige uhyrer, hekse, prinser og magiske væsner, der tørster efter magt, hævn og kærlighed.

En samling af eventyrlige og smukt illustrerede fortællinger af Leigh Bardugo, forfatteren til Six of Crows-duologien.

Du kan købe Tornenes sprog – Midnatsfortællinger online her eller i din lokale boghandel.
Evighedssøn

Af Adam Silvera

Adam Silvera, evighedssøn, infiinity son, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, fantasy

Brødrene Emil og Brighton er vokset op i New York og har altid idoliseret Spell Walkerne – en gruppe magikere, som har svoret at gøre verden fri for Spectere. Brighton ville ønske, at han besad magiske evner, så han kunne tilslutte sig kampen mod dem

Emil ønsker bare, at kampene skal stoppe. En dag viser det sig dog, at Emil besidder en evne – en evne, som placerer ham midt i kampen, og som gør ham til den heltemodige Spell Walker, som Brighton så brændende ønsker at være. Broderskab, kærlighed og loyalitet bliver sat på prøve, og ingen slipper uskadt fra kampene.

Du kan købe Evighedssøn online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.
9 fra de ni verdener (Magnus Chase)

Af Rick Riordan

9 fra de ni verdener, Magnus Chase, Rick Riordan, fantasy, fantasyroman, fantasy-roman, nordiske guder, nordisk mytologi

En flot illustreret bog med ni sammenhængende historier, der tager udgangspunkt i Magnus Chase-serien. Historierne kan både læses som introduktion til serien, eller af dem der allerede har slugt alle Magnus Chase-bøgerne.

Hver historie følger elskede og kendte karakterer fra det mytologiske univers i løbet af enkelt dag. Alle historierne har farveillustrationer og er bundet sammen af Rick Riordans unikke humoristiske stemme.

Du kan købe 9 fra de ni verdener online her eller i din lokale boghandel.
Den første, De tolv og Spejlbyen

Af Justin Cronin

Justin Cronin, Den første, dystopi, fantasy, fantasyroman, fantasy-romanJustin Cronin, De tolv, dystopi, fantasy, fantasyroman, fantasy-romanJustin Cronin, Spejlbyen, dystopi, fantasy, fantasyroman, fantasy-roman

Anmelderrost bestsellertrilogi om et postapokalyptisk samfund, hvor et umage makkerpar kæmper mod verdens ondskab.

Det hele starter, da alvorligt syge kræftpatienter bliver raske efter at været blevet bidt af flagermus i Sydamerika. Den amerikanske regering påbegynder derfor et hemmeligt eksperiment på dødsdømte fanger for at undersøge, om virusset fra flagermusene kan kurere sygdom – eller bruges til at skabe den ultimative soldat. Men eksperimentet slår fejl, og pludselig er hele verden forandret. 

Mens civilisationen falder fra hinanden, lykkes det to personer at slippe væk og finde et midlertidigt tilflugtssted: FBI-agenten Brad Wolgast og den seksårige og forældreløse pige Amy Harper Bellafonte, som var en del af det fejlslagne projekt. Wolgast er stærkt besluttet på at beskytte Amy mod den ondskab, der er sluppet løs i verden. Om det så skal koste ham hans liv. Men for Amy er alt dette blot begyndelsen på en meget længere rejse …

Du kan købe Justin Cronins trilogi online her eller i din lokale boghandel.
Og havet var vores himmel

Af Patrick Ness

Og havet var vores himmel, Patrick Ness, fantasy, fantasyroman, fantasy-roman

Bathsheba og de andre hvaler lever og ånder for at jage. De kæmper en endeløs kamp mod mennesket. Sådan har det altid været, sådan vil det altid være. 

LÆS OGSÅ: Og havet var vores himmel vender vores forestillinger om verden på hovedet

Men en dag – da de angriber et af menneskenes skibe – finder de ikke blot det sædvanlige bytte. De finder et menneske, som bærer på den største hemmelighed af alle, og for første gang kommer hvalerne på sporet af ham – monsteret, myten, djævelen selv … 

Nu begynder den ultimative jagt på det onde, og når den er forbi, vil verden være forandret for altid. En smuk og tankevækkende roman af Patrick Ness med smukke illustrationer af Rovina Cai. 

Du kan købe Og havet var vores himmel online her eller i din lokale boghandel.
Six of Crows-duologien

Af Leigh Bardugo

Six of Crows, Leigh Bardugo, Kragens kald, fantasy, fantasyroman, fantasyromanSix of crows, Leigh Bardugo, Det korrupte rige, fantasy, fantasyroman, fantasy-roman

Det kriminelle geni Kaz har en drøm om at lede Ketterdams underverden, men han er ung og savner de andre banders respekt. Derfor påtager han sig en livsfarlig opgave, som ingen af de kriminelle vil røre ved. Kaz sammensætter et højst usædvanligt hold af mindre respektable forbrydere fra underverdenen til missionen.

LÆS OGSÅ: Six of Crows kommer på Netflix

Kaz og hans lille hold er de eneste, der står mellem verden, som de kender den, og den enorme trussel, som de skal forhindre i at udfolde sig. Hvis de altså ikke slår hinanden ihjel først …

Six of Crows er en hæsblæsende serie, der har toppet New York Times’ bestsellerliste.

Du kan købe Six of Crows-duologien online her eller i din lokale boghandel.
The Graces

Af Laura Eve

The Graces, Laura Eve, fantasy, fantasyroman, fantasy-roman,

En mystisk og dyster roman med et vildt twist og et overnaturligt mysterium.

Familien Grace holder hele byen fanget i deres mystiske spind, og River vil gøre alt for at blive venner med dem. Men hvor langt vil hun gå? Og hvorfor er det så vigtigt for hende at komme tæt på dem og finde ud af, om rygtet om deres magiske kræfter holder stik?

LÆS OGSÅ: Quiz: Hvor mange procent heks er du?

Kærlighed, besættelse og et strejf af mørk magi – The Graces har det hele!

Du kan købe The Graces online her eller i din lokale boghandel.
Ravnenes hvisken

Af Malene Sølvsten

Ravnenes hvisken, Malene Sølvsten, fantasy, fantasyroman, fantasy-roman, dansk fantasy

Fantasy, krimi og nordiske guder krydser hinanden, da en række bestialske mord viser sig at hænge sammen med en urgammel profeti om verdens undergang.

LÆS OGSÅ: Ravnenes hvisken er tidens største danske fantasyfænomen

17-årige Anne er lidt af en enspænder og kan se hændelser fra fortiden. Da hun en nat genoplever et uhyggeligt gammel mord, bliver det startskuddet på en lang række ubehagelige begivenheder.

Ravnenes hvisken er første bind i Malene Sølvstens fantasy-trilogi af samme navn, der har taget læserne med storm.

Du kan finde Ravnenes hvisken 1 som lydbog eller på dit nærmeste bibliotek. 
Twilight

Af Stephenie Meyer

Twilight, Stephenie Meyer, fantasy, fantasyroman, fantasy-roman, YA, tusmørkeTwilight, Stephenie Meyer, fantasy, fantasyroman, fantasy-roman, YA, nymåneTwilight, Stephenie Meyer, fantasy, fantasyroman, fantasy-roman, YA, formørkelseTwilight, Stephenie Meyer, fantasy, fantasyroman, fantasy-roman, YA, daggry

Den internationale bestsellerserie om Bella, Edward og Jacob – nu i flotte nye udgaver med de originale omslag.

LÆS OGSÅ: Alt det du med stor sandsynlighed ikke vidste om Twilight

Twilight-serien er historien om Bella, der flytter til en lille by, hvor hun møder den mystiske Cullen-familie og forelsker sig i drengen Edward. Men Edward og hans familie er ikke som alle andre. De er nemlig vampyrer.

Mødet med Edward bliver starten på en gribende – og farlig – kærlighedshistorie. Kan Bella og Edward blive lykkelige sammen på trods af deres forskelligheder?

Du kan købe Twilight-serien online her eller i din lokale boghandel.