ya, young adult, bøger, bog, læse, læsning, stjernetegn, ungdomsbog,undoomsbøger

Leder du efter din nye yndlingsbog? Vi har læst stjernerne for dig, så du bare skal vælge dit stjernetegn for at vide, hvilken bog du skal læse næste gang.

Vædder 21. mar. – 19. apr.

Du er den fødte leder og ofte stædig, så hvorfor ikke følge i Leahs fodspor i Leah på offbeatet og forfølge dine drømme og række ud efter stjernerne? Selv hvis det betyder, at du må turde stole på andre

Leah på offbeatet, Lovebooks

Som trommeslager i et band har Leah intet problem med at finde takten – men det er desværre ikke helt så let i det virkelige liv.

Selvom hendes mor ved, at hun er biseksuel, har Leah endnu ikke fortalt det til sine venner — ikke engang til sin bedste ven Simon, som er homoseksuel.

Afslutningen på high school nærmer sig, der er spændinger og uro blandt vennerne, og det går efterhånden op for Leah, at hun måske er ved at forelske sig i en af dem.

Læs et uddrag af Leah på offbeatet

Læs mere om Leah på offbeatet

Tyr 20. apr. – 20. maj

Du er familiemenneske med et hjerte af guld. Du er energisk, men du er også god til at tilpasse dig nye situationer, og din passioner skinner tydeligt igennem i alt hvad du kaster dig over, præcis som Lara Jean i Hvis bare du var min.

Hvis bare du var min, netflix, jenny han, ya, young adult

Lara Jean har aldrig indrømmet det, når hun var forelsket i en dreng. Det ville jo alligevel ikke blive til noget. I stedet har hun skrevet et kærlighedsbrev til hver enkelt, hvori hun har fortalt om sine følelser – og derefter har hun lukket brevet og gemt det i sin hatteæske og aldrig gjort mere ved sagen.

Brevet er lukket og forelskelsen ude af verden. Men en dag opdager Lara Jean, at hendes hemmelige breve på en eller anden måde er sluppet ud i verden, hvilket får hver af hendes tidligere forelskelser til at konfrontere hende med, hvad i al verden der foregår, og hvad de breve skal betyde.

Læs et uddrag af Hvis bare du var min

Læs mere om Hvis bare du var min

Tvilling 21. maj – 20. jun.

Du er eventyrlysten af natur, nysgerrig og sjældent alene. Du nyder andres selskab på samme måde som Todd nyder at tilbringe tid sammen med hunden Manchee, hvis tanker han kan høre.

Knivens stemme, Patrick Ness, Chaos Walking

Prentisstown er ikke en by som alle andre. Her kan alle nemlig høre hinandens tanker i en overvældende og endeløs strøm af Støj.

En måned før den fødselsdag, der vil gøre Todd til en mand, opdager han sammen med sin hund, Manchee, et område med total stilhed. De opdager, at byen, hvor privatliv er umuligt, gemmer på en forfærdelig hemmelighed. En så grusom hemmelighed, at Todd og Manchee må flygte, hvis de vil overleve.

Læs et uddrag af Knivens stemme

Læs mere om Knivens stemme

Krebs 21. jun. – 22. jul.

Du har det bedst, når du føler dig tryg. Det samme har Molly i Fordelen ved hemmelige forelskelser, og derfor holder hun igen med kærligheden for ikke at blive afvist. Men nogle gange er man nødt til at slippe trygheden for at finde lykken.

Fordelen ved hemmelige forelskelser

Molly Peskin-Suso ved alt om at være hemmeligt forelsket. Hun har prøvet det 26 gange.

For selvom hendes tvillingesøster Cassie siger til hende, at hun skal kaste sig ud i det, så tør Molly ikke risikere at blive afvist. Hun er forsigtig. For det skal tykke piger altid være. Men så dukker Will pludselig op. Han er sjov, flirtende og muligt kæreste-materiale.

Og med ham kan Molly måske få sit første kys. Men der er også Reid. Mollys nye kollega. Ham kan hun da umuligt falde for. Vel?

Læs et uddrag af Fordelen ved hemmelige forelskelser

Læs mere om Fordelen ved hemmelige forelskelser

Løve 23. jul. – 22. aug.

Charme, selvtillid og lækkert hår – du har det hele! Det samme har Kaz og hans krage-slæng i Kragens kald, når de begiver sig ud på farlige missioner, opfyldt af hævntørst og blussende kærlighed.

kragens kald, six of crows, leigh bardugo

Det kriminelle geni Kaz har en drøm om at lede Ketterdams underverden, men han er ung og savner de andre banders respekt. Derfor påtager han sig en livsfarlig opgave, som ingen af de andre kriminelle tilsyneladende vil røre ved.

Kaz sammensætter et højst usædvanligt hold af mindre respektable forbrydere fra underverdenen. Kaz og hans lille hold er de eneste, der står mellem verden, som de kender den, og den enorme trussel, som de skal forhindre i at udfolde sig. Hvis de altså ikke slår hinanden ihjel først …

Læs et uddrag af Kragens kald

Læs mere om Kragens kald

Jomfru 23. aug. – 22. sep.

Du er hårdtarbejdende, udadvendt og perfektionistisk, og det samme er Xenia med sin politiske karriere i Valget, der for alvor bliver sat på prøve, da hun en dag må træffe det sværeste valg af alle.

valget, sarah engell, ya, young adult, ungdosmbog, ungdombsbøger

Xenia er godt på vej til en karriere i politik, hvor hun drømmer om at gøre en forskel i verden.

Men da hun møder en lille pige, der er flygtet alene til Danmark, bliver hun sat i et svært dilemma, for det viser sig hurtigt umuligt at vælge både succes og samvittighed.

Situationen spidser til, og tidspunktet, hvor hun må træffe et valg rykker tættere på.

Læs et uddrag af Valget

Læs mere om Valget

Vægt 23. sep. – 22. okt.

Du har en stor retfærdighedssans, og du har altid dine venners ryg, hvis de får brug for hjælp. Sophia har det på samme måde i Mørke rum, da hun starter på Klinikken for seksuelle overgreb, hvor hun brænder for at gøre en forskel.

Mørke rum, Kristina Aamand, YA

Sophia starter på Klinikken for seksuelle overgreb. Maysun tror, hun har regnet det gode liv ud. Langt borte får Parvati et ægteskabstilbud, men kan hun leve op til de krav hendes mand stiller?

Sophias storebror er fornuftig og ansvarlig, men da han endelig er alene med sin drømmepige, bliver drømmen til et mareridt.

Og så er der pigen, der ligger alene, indtil døren til hendes værelse går op …

Læs et uddrag af Mørke rum

Læs mere om Mørke rum

Skorpion 23. okt. – 21. nov.

Du er temperamentsfuld, loyal og foretrækker at tilbringe tid alene (gerne med en god bog), ligesom Alice i Hazel Wood, der er på flugt sammen med sin mor fra det sorte uheld, som forfølger dem.

Hazel Wood, Melissa Albert

Kulsort uheld har altid forfulgt 17-årige Alice og hendes mor. For at holde sig et skridt foran har de derfor været på farten det meste af Alices liv, men da hendes mormor pludselig dør på sit gods, Hazel Wood, går det for alvor op for Alice, hvor uheldig man kan være.

Hendes mor bliver bortført af et væsen, som hævder at være fra den grusomme, overnaturlige eventyrverden, som Alices mormor har skabt, og det eneste spor, Alice har, er en seddel med beskeden: “HOLD DIG VÆK FRA HAZEL WOOD.”

Læs et uddrag af Hazel Wood eller køb bogen som e-bog her

Skytte 22. nov. – 21. dec.

Du er social, fuld af fest og farver og en sucker for sladder. Det er de fire venner Penny, Miri, Jonah og Soleil i Alt dette er sandt også. De deler deres historie med en forfatter – med fatale konsekvenser.

Lygia Day Peñaflor, YA, young adult, alt dette er sandt

Da Miri Tan og hendes tre venner får chancen for at møde forfatteren til deres yndlingsroman, lægger de en plan for at komme helt tæt på deres store idol, men i deres møde med forfatteren sker der noget, der vender op og ned på alt.

De havde aldrig forestillet sig, at deres dybeste hemmeligheder skulle ende i hendes næste bog. Ingen af dem kan helt begribe, hvad der er sket, men en ting er sikkert: Forfatterens næste bog får altødelæggende konsekvenser for fire venner

Læs et uddrag af Alt dette er sandt

Læs mere om Alt dette er sandt

Stenbuk 22. dec. – 19. jan.

Du er organiseret og altid hjælpsom. Hvis nogen har brug for hjælp, er det dig, de går til, og hvis der er nogen, der får særlig brug for hjælp, er det Betts, da Aiden træder ind i hendes liv.

Vælg dit stjernetegn og få en boganbefaling

Da Betts møder Aiden, bliver hun øjeblikkeligt forelsket. Aiden er der altid for hende. Betts’ veninde, Jo, mener ikke, at det er kærlighed.

Hun mener det er usund kærlighed. Veninderne glider fra hinanden. Betts kan ikke holde ud at høre Jo tale dårligt om Aiden. Men Jos ord gør alligevel indtryk. Der er nogle ting ved Aiden, som er mindre rare. Ting, der i starten er okay, men som til sidst bliver kvælende og omklamrende. Og voldelige …

Læs et uddrag af For evigt. Måske

Læs mere om For evigt. Måske

Vandmand 20. jan. – 18. feb.

Du er original, sandhedssøgende og altid interesseret i alt hvad der foregår omkring dig. Karaktertræk som du deler med hvalen Batseba i Og havet var vores himmel, der ønsker at kende sandheden om menneskene og den mystiske Toby Wick.

Og havet var vores himmel, Patrick Ness, YA, Young adult, Monster

Batseba og de andre hvaler lever og ånder for at jage. De kæmper en endeløs kamp mod mennesket. Men en dag – da de angriber et af menneskenes skibe – finder de ikke blot det sædvanlige bytte.

De finder et menneske, som bærer på den største hemmelighed af alle, og for første gang kommer hvalerne på sporet af ham – monsteret, myten, djævelen selv …  Nu påbegynder den ultimative jagt på det onde, og når 

Læs et uddrag af Og havet var vores himmel

Læs mere om Og havet var vores himmel

Fisk 19. feb. – 20. mar.

Du er følsom, eftertænksom og måske lidt af en enspænder ligesom Aristoteles i Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder. Men i selskab med en ægte ven, som Dante, er du ustoppelig.

Vælg dit stjernetegn og få en boganbefaling

Dante og Aristoteles er meget forskellige. Og måske kan en dreng som Dante ville være den sidste, der kunne bryde de mure ned, som Ari har bygget om sig selv. Men da Ari og Dante mødes, sker der noget.

De deler bøger, tanker, drømme, latter. De lærer hinanden nye ord og begynder langsomt at omdefinere hinandens verden. Og de opdager, at universet er et stort og besværligt sted. Dette er historien om to drenge, Ari og Dante, der må lære at tro på hinanden og på styrken af deres venskab, hvis de nogensinde skal blive mænd.

Læs et uddrag af Aristoteles og Dante opdager universets hememligheder

Læs mere om Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder