Sommerferielæsning, YA, young adult

Har du helt styr på din sommerferielæsning, eller får du åndenød bare ved tanken om at skulle vælge, hvilke bøger du skal læse? Frygt ikke! Vi har din ryg og anbefaler en masse forskellige bøger til din sommerferielæsning. 

Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder – en kærlighedsklassiker

Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder

Dante kan svømme. Det kan Ari ikke. Dante er veltalende og selvsikker. Ari har det svært med ord og tvivler på sig selv. Dante drømmer sig væk i poesi og kunst. Ari forsvinder i mørke tanker om den bror, der sidder i fængsel. Men da Ari og Dante mødes, sker der noget. De deler bøger, tanker, drømme, latter. De lærer hinanden nye ord og begynder langsomt at omdefinere hinandens verden. Og de opdager, at universet er et stort og besværligt sted.

Læs et uddrag af Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder her

Tilføj Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder til din Goodreads-tbr

Kragens kald – fantasy med skarptskydende og snigmyrdende antihelte

YA-bøger til din sommerferielæsning

Kaz er et kriminelt geni, som har svært ved at sige nej til en umulig opgave. Med hjælp fra fem livsfarlige forbrydere, der hver især besidder særlige praktiske og magiske evner, vil han forsøge at befri et gidsel fra en uindtagelig fæstning. Belønningen er enorm – men dødstruslen er lige så stor. Den værste trussel … er dem selv.

Du kan allerede nu læse den næste bog i serien. Læs mere om Det korrupte rige her. 

Læs et uddrag af Kragens kald her

Tilføj Kragens kald til din Goodreads-tbr

En af os lyver – til dig, der venter på sæson tre af Riverdale

YA-bøger til din sommerferielæsning

En helt almindelig mandag eftermiddag mødes fem studerende på Bayview High til eftersidning: Bronwyn, stræberen, som er på vej mod Yale og altid følger reglerne. Addy, skønheden, som har lagt sit liv i hænderne på sin kæreste. Nate, forbryderen, som er skolens lokale pusher. Og Simon, der ved alt om alle på skolen. Men Simon kommer ikke ud af lokalet i live den mandag. Og tirsdag havde han planlagt at poste noget saftig sladder om de fire andre. Er én af de fire skyldige i Simons mord? Eller er morderen en helt anden?

Læs et uddrag af En af os lyver her

Tilføj En af os lyver til din Goodreads-tbr

Hazel Wood – original fantasyroman med et eventyrligt twist á la Tim Burton

Hazel Wood, Tim burton, Melissa Albert

Kulsort uheld har altid forfulgt 17-årige Alice og hendes mor. For at holde sig et skridt foran har de derfor været på farten det meste af Alices liv. En dag dør Alices mormor alene på sit gods, Hazel Wood. Hun var lidt af en enspænder og kultforfatter til en samling dystre eventyr. Samtidig bliver Alices mor bortført af et væsen, som hævder at være fra Hinterland – den grusomme, overnaturlige verden, hvor Alices mormors eventyr foregår. Det eneste spor, Alice har fra sin mor, er en seddel med beskeden: “Hold dig væk fra Hazel Wood”…

Læs et uddrag af Hazel Wood her
Tilføj Hazel Wood til din Goodreads-tbr

Hvor solen skinner om natten – sommer sol og næstekærlighed

Hvor solen skinner om natten,

Pigerne Freddy og Lulu rejser til Grækenland, da de er blevet studenter. Freddys fremtid er planlagt ned til mindste detalje, hvor Lulu derimod tager lidt lettere på tilværelsen.

Et helt andet sted i verden flygter Habib fra sit liv i Syrien for ikke at blive en del af Assads hær. Kursen er sat mod Danmark, hvor han håber at blive genforenet med sin kæreste, Jamil. Deres veje mødes på en græsk ø og viser, at frihed ser forskellig ud, afhængig af, hvem der stræber efter den.

Læs et uddrag af Hvor solen skinner om natten her

Tilføj Hvor solen skinner om natten til din Goodreads-tbr

Leah på offbeatet – hvis ikke du kan få nok af Simon Spier

Leah på offbeatet, Becky AlbertalliSom trommeslager i et band har Leah intet problem med at finde takten – men det er ikke helt så let i det virkelige liv. Selvom hendes mor ved, at hun er biseksuel, har Leah endnu ikke fortalt det til sine venner – ikke engang til sin bedste ven Simon, som er homoseksuel.

Afslutningen på high school nærmer sig, der er spændinger og uro blandt vennerne, og det går efterhånden op for Leah, at hun måske er ved at forelske sig i en af dem. Bogen er en selvstændig fortsættelse til Simon vs. verdens forventninger.

Læs et uddrag af Leah på offbeatet her

Tilføj Leah på offbeatet til din Goodreads-tbr

Knivens stemme – bogen du har ventet på i 10 år

Knivens stemme, Patrick Ness

Prentisstown er ikke en by som alle andre. Her kan alle nemlig høre hinandens tanker i en overvældende og endeløs strøm af Støj.

En måned før den fødselsdag, der vil gøre Todd til en mand, opdager han sammen med sin hund, Manchee (hvis tanker, Todd også kan gøre – om han vil det eller ej), et område med total stilhed. De opdager, at byen, hvor privatliv er umuligt, gemmer på en forfærdelig hemmelighed. En hemmelighed så grusom, at Todd og Manchee må flygte, hvis de vil gøre sig håb om at overleve.

Læs et uddrag af Knivens stemme her

Tilføj Knivens stemme til din Goodreads-tbr