julegave, ya, fantasy, ungdomsbog

Er bøger normalt ikke dit a game? Og foretrækker du at bingewatche Netflix? Det betyder ikke, at du ikke skal ønske dig en bog i julegave. Vi har samlet en liste med fantastiske bøger, der er filmatiseret, så du både kan nyde filmen og bogen. 

Kærlighedshistorien bag Netflix-succesen

Hvis bare du var min, netflix, jenny han, ya, young adultDu har måske set filmen på Netflix, men har du læst historien om Lara Jean og hendes kaotiske kærlighedsliv? Hvis ikke er bøgerne uden tvivl en julegave, der vil få dit hjerte til at smelte.

Lara Jean har aldrig indrømmet det, når hun var forelsket i en dreng. I stedet skriver hun et kærlighedsbrev til hver enkelt uden at sende det. Men en dag opdager Lara Jean, at hendes breve på en eller anden måde er sluppet ud i verden, hvilket får hendes tidligere forelskelser til at konfrontere hende med, hvad i al verden der foregår.

→ Læs et uddrag af Hvis bare du var min 

Køb Hvis bare du var min her


Bogen bag næste års helt store film

Chaos Walking 1 - Knivens stemmeKnivens stemme er den oplagte julegave til fantasylæseren og filmentusiasten, for næste år rammer filmen landets biografer.

Prentisstown er ikke en by som alle andre. Her kan alle nemlig høre hinandens tanker i en overvældende og endeløs strøm af Støj. En måned før den fødselsdag, der vil gøre Todd til en mand, opdager han et område med total stilhed. De opdager, at byen, hvor privatliv er umuligt, gemmer på en forfærdelig hemmelighed. En hemmelighed så grusom, at Todd må flygte, hvis han vil overleve.

→ Læs et uddrag af Knivens stemme her

→ Køb Knivens stemme her


Bogen til den håbløse romantiker

Solen er også en stjerne, nicola yoon, ya, young adult, YA, ungdomsbog, ungdomsbøgerHvis du er en sucker for romance, så bør du helt sikkert ønske dig Solen er også en stjerne, som også kommer som film næste år med Riverdale på rollelisten.

Natasha og Daniel kunne ikke være mere forskellige. Hun står til at blive udvist af landet, og han kan ikke leve op til sine forældres forventninger. Med deres meget forskellige stemmer, syn på livet og ikke mindst kærligheden skiftes de til at fortælle, hvad der skete på den skæbnesvangre dag i New York, da de mødtes og fik ændret deres liv for altid.

→ Læs et uddrag af Solen er også en stjerne

→ Køb Solen er også en stjerne her


Til læseren, der ikke kan få nok af John Green

alt eller intet, nicola yoon, ya, Young adult, everything everythingLæn dig tilbage med Alt eller intet og nyd den efterfølgende som film med blandt andet Nick Robinson og Amandla Stenberg i hovedrollerne.

Madeline lider af en sygdom, som gør, at hun ikke må komme udenfor. De eneste mennesker, hun ser, er sin mor og sygeplejersken. Alt dette ændrer sig, da den smukke nabodreng Olly flytter ind. De forelsker sig langsomt i hinanden, og pludselig er Madelines isolerede liv ikke nok for hende. Hun er nødt til at bryde fri, men at bevæge sig ud i den virkelige verden er livsfarligt for hende …

→ Læs et uddrag af Alt eller intet

→ Køb Alt eller intet her


Få frarøvet din nattesøvn

all the feels, Stephanie Perkins, Når ingen hører dig skrige, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, gyser, slahserNetflix planlægger at filmatisere Når ingen hører dig skrige, og selvom der endnu ikke er en dato for filmen, er bogen klart værd at læse inden, og derfor perfekt som julegave.

Makani Young er flyttet ind hos sin bedstemor langt ude på landet, men hun er stadig jaget af sin fortid i Hawaii. En efter en bliver hendes medstuderende på byens lille high school myrdet i en række brutale drab, og imens politiet jagter morderen, breder uhyggen og usikkerheden sig, og Makani bliver tvunget til at forholde sig til sine egne mørke hemmeligheder

→ Læs et uddrag af Når ingen hører dig skrige

→ Køb Når ingen hører dig skrige her


Frem med kleenex!

drengen i den stribede pyjamas, oliver jeffers, john boyneHistoriske bøger behøver ikke at være kedeligt, og det er denne heller ikke. Det beviser Drengen i den stribede pyjamas.

Da Bruno en dag kommer hjem fra skole, opdager han, at hans ting er ved at blive pakket ned. Hans far er blevet forfremmet, og familien må flytte til et nyt hus langt, langt væk, hvor der hverken er nogen at lege med eller noget at lave. Men så møder Bruno en dreng, som lever et helt anderledes liv, og deres møde bliver til et venskab, der har frygtelige konsekvenser.

→ Læs et uddrag af Drengen i den stribede pyjamas

Køb Drengen i den stribede pyjamas her


Bøger til dig, der elsker Riverdale

Fra drøm til mareridt

Lygia Day Peñaflor, YA, young adult, alt dette er sandt, ya-bøgerAlt dette er sandt er endnu ikke blevet filmatiseret, men til gengæld vil den give dig de vildeste Riverdale-vibes, og den er derfor et oplagt julegaveønske.

Da fire venner får chancen for at møde deres yndlingsforfatter, men i deres møde med forfatteren sker der noget, der vender op og ned på alt. De havde aldrig forestillet sig, at deres dybeste hemmeligheder skulle ende i hendes næste bog. Ingen af dem kan helt begribe, hvad der er sket, men en ting er sikkert: Forfatterens næste bog får altødelæggende konsekvenser for de fire venner

→ Læs et uddrag af Alt dette er sandt

Køb Alt dette er sandt her


Eventyrlig historie med et twist á la Tim Burton

all the feels, Hazel Wood, Melissa AlbertHazel Wood er til dig, der elsker Riverdale, men også nyder en god fantasyhistorie, og hvis du heller ikke kan få nok af Riverdale, er denne lige noget for dig.

Alice er plaget af sort uheld. Da hendes mormor pludselig dør på sit gods, Hazel Wood, går det for alvor op for Alice, hvor uheldig man kan være. Hendes mor bliver bortført af et væsen, som hævder at være fra den grusomme, overnaturlige eventyrverden, som Alices mormor har skabt, og det eneste spor, Alice har, er en seddel med beskeden: “HOLD DIG VÆK FRA HAZEL WOOD.”

→ Læs et uddrag af Hazel Wood

→ Køb Hazel Wood som e-bog her


Neglebidende whodunit-roman

all the feels, En af os lyver, karen m. macmanusEn af os lyver er oplagt læsning til dig, der elsker Riverdale. Den er svær at lægge fra sig igen, når du først er begyndt og derfor oplagt at ønske sig i julegave.

En helt almindelig mandag eftermiddag mødes fem studerende på Bayview High til eftersidning, men en af dem kommer ikke ud af lokalet i live. Men hvem har slået Simon ihjel? Det viser sig hurtigt, at han havde planlagt at poste noget saftig sladder om de fire andre. Er én af de fire skyldige i Simons mord? Eller er morderen en helt anden?

→ Læs et uddrag af En af os lyver

Køb En af os lyver her