CarlsenPuls Amerikanske YA-forfattere Bøger til unge Fantasy til børn og unge Inspirationslister og guides Leigh Bardugo Patrick Ness Young Adult-romaner

Kalder alle fantasy-læsere – her er bøgerne, du enten skal give eller ønske dig i julegave

julegave, ya, fantasy, ungdomsbog

Står du og mangler en julegave til en fantasylæser eller måske lidt inspiration til, hvad du selv skal ønske dig? Her får du fem anbefalinger af fantasy must reads, som vil være en fornøjelse at pakke op juleaften. 

Bogen bag næste års store film

Chaos Walking 1 - Knivens stemmeKnivens stemme er den oplagte julegave til fantasylæseren og filmentusiasten, for næste år rammer filmen landets biografer.

Prentisstown er ikke en by som alle andre. Her kan alle nemlig høre hinandens tanker i en overvældende og endeløs strøm af Støj. En måned før den fødselsdag, der vil gøre Todd til en mand, opdager han et område med total stilhed. De opdager, at byen, hvor privatliv er umuligt, gemmer på en forfærdelig hemmelighed. En hemmelighed så grusom, at Todd må flygte, hvis han vil overleve.

→ Læs et uddrag af Knivens stemme her

Køb Knivens stemme her


Netflix i bogformat

Six of Crows 1 - Kragens KaldBøger er de bedste julegaver – især når de føles som Netflix i bogform, og sådan en bog er Six of Crows – Kragens kald. Den er fyldt med fart og spænding og er umulig at slippe.

Det kriminelle geni Kaz har en drøm om at lede Ketterdams underverden, men han er ung og savner de andre banders respekt. Derfor påtager han sig en livsfarlig opgave, som ingen af de kriminelle vil røre ved. Kaz sammensætter et højst usædvanligt hold af mindre respektable forbrydere fra underverdenen til missionen.

→ Læs et uddrag af Kragens kald

→ Køb Kragens kald her


Glem alt om prinsen på den hvide hest

tornenes sprog, mitnatsfortællinger, tornenes sprog - midnatsfortællinger, leigh bardugo, six of crows, kragens kald, det korrupte rige, ya, young adult, fantasyTornenes sprog er en oplagt julegave, hvis du vil læse om stærke heltinder, der tager skæbnen i egen hånd. Den er også et must at have stående i bogreolen, hvis du elsker bøger, der også er smukke udenpå.

Seks fortællinger fra Grishaverset fyldt med blodtørstige uhyrer, hekse, prinser og magiske væsner, der tørster efter magt, hævn og kærlighed. Her tager pigerne sagen i egne hænder og begiver sig ud på farlige rejser, der meget vel kan koste dem livet, men som også kan få afgørende betydning for deres liv og lykke. Og de er ikke alle rene af hjertet …

→ Læs et uddrag af Tornenes sprog

→ Køb Tornenes sprog her


Dyk ned i dybet med Patrick Ness

Og havet var vores himmel, Patrick Ness, YA, Young adult, MonsterEt oplagt julegaveønske er Patrick Ness’ smukke roman, Og havet var vores himmel, der handler om kampen mellem det gode og det onde.

Batseba og de andre hvaler kæmper en endeløs kamp mod mennesket. Men en dag finder de et menneske, som bærer på en hemmelighed, og for første gang kommer hvalerne på sporet af ham – monsteret, myten, djævelen selv …  Nu påbegynder den ultimative jagt på det onde, og når den er forbi, vil verden være forandret for altid.

→ Læs et uddrag af Og havet var vores himmel

→ Køb Og havet var vores himmel her


Eventyrlig historie med et twist á la Tim Burton

Hazel Wood, Melissa AlbertElsker du også at læser bøger, der handler om læseglæde og bogkærlighed, eller kender du en, der gør? Så er Hazel Wood bogen, du søger.

Alice er plaget af sort uheld. Da hendes mormor pludselig dør på sit gods, Hazel Wood, går det for alvor op for Alice, hvor uheldig man kan være. Hendes mor bliver bortført af et væsen, som hævder at være fra den grusomme, overnaturlige eventyrverden, som Alices mormor har skabt, og det eneste spor, Alice har, er en seddel med beskeden: “HOLD DIG VÆK FRA HAZEL WOOD.”

→ Læs et uddrag af Hazel Wood

→ Køb Hazel Wood som e-bog her