lydbog, lydbøger, bøger, læsning, ya, young adult, og havet var vores himmel, hvis det er os

Lyderbøger holder, og fordi ferie er lig med læsetid, hvorfor så ikke trække stikket i juleferien, tage headsettet på og læne dig tilbage med en lydbog? Måske foretrækker du en helt almindelig oplæser, flere eller måske vil du gerne have en historie med effekter. Du får det hele her.

Bogen du har ventet på i 10 år

Knivens stemme, Patrick Ness, Chaos WalkingHvis der er én lydbog, du skal lytte til, så lad det være Knivens stemme. Her får du den fulde oplevelse af stemmer og Støj i Patrick Ness’ futuristiske verden.

I Prentisstown kan alle høre hinandens tanker som overvældende Støj. En måned før Todd bliver en mand, opdager han sammen med sin hund, Manchee, et område med total stilhed. De opdager, at byen gemmer på en forfærdelig hemmelighed, der er så grusom, at Todd og Manchee må flygte, hvis de vil gøre sig håb om at overleve.

Køb eller lyt til Knivens stemme her

Skru op for Støjen

Knivens stemme, fjendens ansigt, chaos walking, patrick ness, ya, young adultEfter Knivens stemme vil du helt sikkert have mere. Og det kan du få, for Fjendens ansigt findes også som lydbog med samme lydeffekter, som gør lydbøgerne til noget helt særligt.

Todd og Viola er på flugt, og ryger lige i armene på deres værste fjende, Borgmester Prentiss. Todd bliver fængslet og adskilt fra Viola, og nu er han tvunget til at underkaste sig Borgmesterens magt. Men hvad er det for hemmeligheder, der gemmer sig uden for byen? Og er Viola stadig i live? Og så en dag begynder bomberne at falde …

Køb eller lyt til Fjendens ansigt her


LÆS OGSÅ: 
Stjernespækket filmatisering – det ved vi om Chaos Walking

Forelsket i New York

hvis det er os, adam silvera, becky albertalli, ya, young adult

Hvis det er os er værd at lytte til, for der er ikke bare én men to oplæsere, som er med til at give liv til Arthur og Ben og deres sommerforelskelse i New York.

Da Arthur og Ben ser hinanden for første gang, støder de bogstaveligt talt sammen på et posthus i New York. Derefter finder de hinanden igen ved hjælp af Craigslist. Måske er det skæbnen, men efter en række katastrofale første dates, bliver de måske nødt til at se i øjnene, at universet skulle have blandet sig helt udenom.

Køb eller lyt til Hvis det er os her

Dyk ned i dybet

Og havet var vores himmel, Patrick Ness, YA, Young adult, MonsterI Og havet var vores himmel kan du høre Batsebas historie blive bragt til live, og du behøver slet ikke kunne forstå hvalsprog, for at lytte med.

Batseba og de andre hvaler kæmper en endeløs kamp mod mennesket. Men en dag finder de et menneske, som bærer på en hemmelighed, og for første gang kommer hvalerne på sporet af ham – monsteret, myten, djævelen selv …  Nu påbegynder den ultimative jagt på det onde, og når den er forbi, vil verden være forandret for altid.

Køb eller lyt til Og havet var vores himmel her

LÆS OGSÅ: Solen er også en stjerne kommer som film med Riverdale på rollelisten

Selvstændig efterfølger til Love, Simon

Leah på offbeatet, LovebooksHvis du heller ikke kan få nok af Simon Spier fra Love, Simon, er Leah på offbeatet din næste besættelse, og lydbogen er bestemt ikke noget ringe valg.

Som trommeslager i et band har Leah intet problem med at finde takten – men det er ikke helt så let i det virkelige liv. Leah har kun fortalt sin mor, at hun er biseksuel. Afslutningen på high school nærmer sig, der er spændinger og uro blandt vennerne, og det går efterhånden op for Leah, at hun måske er ved at forelske sig i en af dem.

Køb eller lyt til Leah på offbeatet her

Hvem er moderen?

En af os lyver, karen m. macmanusEn af de lydbøger, du ikke må snyde dig selv for En af os lyver. Gæt med på, hvem morderen er uanset hvor du befinder dig.

En helt almindelig mandag eftermiddag mødes fem studerende på Bayview High til eftersidning, men en af dem kommer ikke ud af lokalet i live. Men hvem har slået Simon ihjel? Det viser sig hurtigt, at han havde planlagt at poste noget saftig sladder om de fire andre. Er én af de fire skyldige i Simons mord? Eller er morderen en helt anden?

Køb eller lyt til En af os lyver her

LÆS OGSÅ: Når drømmen om et forfattermøde bliver til et mareridt

Tænd lyset i mørket

Mørke rum, Kristina Aamand, YAMørke rum er en af året vigtigste udgivelser, som du bestemt ikke bør snyde dig selv for, så hvorfor ikke forkæle din øregang med lidt oplæsning? Det bliver ikke nemmere.

Sophia starter på Klinikken for seksuelle overgreb. Maysun tror, hun har regnet det gode liv ud. Langt borte får Parvati et ægteskabstilbud, men kan hun leve op til de krav hendes mand stiller? Sophias storebror er fornuftig og ansvarlig, men da han endelig er alene med sin drømmepige, bliver drømmen til et mareridt. Og så er der pigen, der ligger alene, indtil døren til hendes værelse går op …

Køb eller lyt til Mørke rum her

Bogen bag filmhittet

alt eller intet, nicola yoon, ya, Young adult, everything everythingSå du også Alt eller intet i biograferne, eller står den på listen over de film, du skal have set? Lyt til bogen og sammenlign den med filmen – du er garanteret sommerfugle i maven med begge dele.

Madeline lider af en sygdom, som gør, at hun ikke må komme udenfor. De eneste mennesker, hun ser, er sin mor og sygeplejersken. Alt dette ændrer sig, da Olly flytter ind. De forelsker sig langsomt i hinanden, og pludselig er Madelines isolerede liv ikke nok for hende.

Køb eller lyt til Alt eller intet her

Forbered dig på at skrige

all the feels, Stephanie Perkins, Når ingen hører dig skrige, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, gyser, slahserDu kender hende måske fra Anna og det franske kys, men Stephanie Perkins kan meget mere end det. I stedet for at give dig sommerfugle i din mave, giver denne bog dig gåsehud. Lyt til den – hvis du tør!

Makani Young er flyttet ind hos sin bedstemor, men hun er stadig jaget af sin fortid i Hawaii. En efter en bliver hendes medstuderende på byens lille high school myrdet i en række brutale drab, og imens politiet jagter morderen, breder uhyggen og usikkerheden sig, og Makani bliver tvunget til at forholde sig til sine egne mørke hemmeligheder

Køb eller lyt til Når ingen hører dig skrige her

LÆS OGSÅ: Fem følelser du vil opleve, hvis du har læst Six of Crows eller gerne vil det

Eventyrlig historie med et twist á la Tim Burton

Hazel Wood, Melissa AlbertForfatteren til Caraval har kaldt den “din næste besættelse”, og forfatteren til En af os lyver har kaldt den “fuldstændig fortryllende” og vi er helt enige.

Alice er plaget af sort uheld. Da hendes mormor pludselig dør på sit gods, Hazel Wood, stopper uheldet ikke der. Hendes mor bliver bortført af et væsen, som hævder at være fra den grusomme, overnaturlige eventyrverden, som Alices mormor har skabt, og det eneste spor, Alice har, er en seddel med beskeden: “HOLD DIG VÆK FRA HAZEL WOOD.”

Køb Hazel Wood som e-bog her