film, filmatiseringer, bogfilm, bogfilmatiseringer, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger

Der er mange bogfilmatiseringer på vej, og det kan være rigtig svært at vente på dem alle. Slå ventetiden ihjel ved at læse bøgerne bag eller se nogle af de filmatiseringer, der allerede har vundet vores hjerter.

Film du skal glæde dig til


Blackout

Blackout, Dhonielle Clayton, Tiffany D. Jackson, Nic Stone, Angie Thomas, Ashley Woodfolk, Nicola Yoon

To piger, der leder efter et vigtigt fotografi og ender med at finde noget endnu større.

To drenge, der er fanget i undergrunden, og som bliver tvunget til at forholde sig til deres følelser for hinanden.

To bedste venner, som bliver spærret inde på et bibliotek, hvor de leder efter alletiders største kærlighedshistorie.

Tre unge på skoleudflugt til New York, som sidder fast i bussen, hvor de prøver at få styr på deres indbyrdes trekantsdrama. To fremmede, der mødes i en taxa, hvor de kommer til at diskutere identitet som filosofisk begreb.

Læs et uddrag af Blackout her

Køb Blackout her eller hos din lokale boghandler fra d.26 augustChaos Walking

Knivens stemme, Patrick Ness, Chaos Walking

Det tog ti år før Knivens stemme blev oversat til dansk, og næste år kan historien ses på det store lærred. I Prentisstown kan alle høre hinandens tanker i en strøm af Støj. En måned før Todd bliver en mand, opdager han et område med total stilhed, og at byen, hvor privatliv er umuligt, gemmer på en forfærdelig hemmelighed. En hemmelighed så grusom, at Todd må flygte med sin hund, hvis han vil gøre sig håb om at overleve.

På rollelisten er blandt andre Mads Mikkelsen, Nick Jonas, Daisy Ridley og Tom Holland.

Læs et uddrag af Knivens stemme her

Køb Knivens stemme her eller hos din lokale boghandler

LÆS OGSÅ: Stjernespækket filmatisering – det ved vi om Chaos WalkingNår ingen hører dig skrige

Stephanie Perkins, Når ingen hører dig skrige, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, gyser, slahser

Forbered dig på at skrige! Makani gemmer på en dyb hemmelighed om sin fortid, men den nye tilværelse i Nebraska holder fortidens spøgelser på afstand. Indtil flere af hendes venner fra high school bliver myrdet.

Makani bliver tvunget til at forholde sig til sine egne mørke hemmeligheder, og hun må skynde sig, for morderen har udset sig hende som sit næste offer.

Bag filmatiseringen står blandt andet producenten til Stranger Things. Filmen kommer på Netflix, men datoen er endnu ukendt.

Læs et uddrag af Når ingen hører dig skrige her

Køb Når ingen hører dig skrige her eller hos din lokale boghandlerSolen er også en stjerne

Solen er også en stjerne, nicola yoon, ya, young adult, YA, ungdomsbog, ungdomsbøger

Hvis du ikke kunne få nok af Alt eller intet af Nicola Yoon skal du glæde dig til filmatiseringen af hendes anden roman, Solen er også en stjerne. Daniel og Natasha kunne ikke være mere forskellige, men ender med at tilbringe én dag sammen i New York, inden Natasha bliver udvist fra landet med sin familie. Det bliver en dag, der vender op og ned på alt i deres liv, og som måske beviser, at kærlighed kan overvinde alt.

I rollen som Daniel og Natasha er Charles Melton fra bl.a. Riverdale og Yara Shahidi. Filmen fik premiere i USA i 2019.

Læs et uddrag af Solen er også en stjerne her

Køb Solen er også en stjerne her eller hos din lokale boghandlerOn the Come Up

YA, Young adult, On the come up, Angie Thomas, ungdomsbog, the hate u give

16-årige Bri drømmer om at blive alle tiders store rapper. Som datter af en legendarisk rapper, der døde, inden han blev det helt store hit, har hun et hul at udfylde. Men da Bris mor mister sit job, begynder ubetalte regninger og frygten for at måtte gå fra hus og hjem at fylde det hele.

Det går op for Bri, at hun ikke bare kan gå og drømme om at slå igennem på hip hop-scenen. Hun SKAL slå igennem.

Der er Fox, der skal lave filmen, som endnu ikke har nogen premieredag.

Læs et uddrag af On the Come Up her

Køb On the Come Up her eller hos din lokale boghandlerHvis det er os

hvis det er os, adam silvera, becky albertalli, ya, young adult

Ben er en drømmer – såret og i gang med at sende ekskærestens ejendele retur. Arthur er i New York for første gang – og kæmper for at føle sig hjemme. Første gang de ser hinanden, støder de bogstaveligt talt sammen på et posthus.

Derefter finder de hinanden igen ved hjælp af Craigslist. Måske er det skæbnen, men efter en række katastrofale første dates, bliver de måske nødt til at se i øjnene, at universet skulle have blandet sig helt udenom.

Vi kender endnu ikke filmens premieredag.

Læs et uddrag af Hvis det er os her

Køb Hvis det er os her eller hos din lokale boghandler

LÆS OGSÅ:To af tidens største YA-forfattere får deres fællesroman filmatiseretKære Evan Hansen

YA, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, kære evan hansen, deaer evan hansen, Steven Levinson, Benj Passek og Justin Paul, Val Elmich.

van har altid følt sig alene, men da hans brev til sig selv havner i de forkerte hænder, bliver han pludselig trukket ind i en families sorg over tabet af deres søn, åbner nye muligheder sig. Pludselig har den angstramte Evan et nyt formål. Han er selvsikker, og han går viralt. Alle dage er fantastiske. Indtil alt truer med at falde sammen, og han bliver konfronteret med sin værste fjende: Sig selv.

Kære Evan Hansen, som du måske kender fra musicalen, bliver filmatiseret af Universal. En af de involverede i projektet er forfatteren til The Perks of Being a Wallflower, Stephen Chbosky, der også har instrueret filmen Wonder.

Læs et uddrag af Kære Evan Hansen

Køb Kære Evan Hansen her eller hos din lokale boghandlerSix of Cows

kragens kald, six of crows, leigh bardugo

Det kriminelle geni Kaz har en drøm om at lede Ketterdams underverden, men han er ung og savner de andre banders respekt. Derfor påtager han sig en livsfarlig opgave, som ingen af de andre kriminelle tilsyneladende vil røre ved. Kaz sammensætter et højst usædvanligt hold af mindre respektable forbrydere fra underverdenen. Holdet er de eneste, der står mellem verden, som de kender den, og den enorme trussel, som de skal forhindre i at udfolde sig. Hvis de altså ikke slår hinanden ihjel først …

Netflix har offentliggjort, at Shadow and Bone og Six og Crows-bøgerne bliver filmatiseret som én samlet serie på Netflix. Du kan allerede nu se første sæson af Shadow and Bone og den er såååå god!

Læs et uddrag af Kragens kald her

Køb Kragens kald her eller hos din lokale boghandlerHvis bare du var min

Hvis bare du var min, netflix, jenny han, ya, young adult

Lara Jeans verden bliver vendt på hovedet, da hendes hemmelige kærestebreve på en eller anden
måde når frem til alle de drenge, hun nogensinde har elsket.

Lara Jean har følelser for sin storesøsters kæreste, og for at undgå konfrontationen med ham, kaster hun sig ud i et vildt fupnummer af en forelskelse med en af de drenge, hun tidligere har været forelsket i.

På rollelisten finder du blandt andre Lana Condor, som spiller med i X-Men: Apocalypse og Noah Centineo, som spiller med i Sierra Burgess Is a Loser. Filmen kan ses på Netflix – og gæt engang – du kan også allerede se både 2’eren og 3’eren!

Læs et uddrag af Hvis bare du var min her

Køb Hvis bare du var min her eller hos din lokale boghandlerAlt eller intet

alt eller intet, nicola yoon, ya, Young adult, everything everything

Madeline lider af en alvorlig sygdom, som gør, at hun ikke må komme udenfor. Derfor lever hun i isolation. De eneste mennesker, hun ser, er sin mor og sygeplejersken. Alt dette ændrer sig, da den smukke nabodreng Olly flytter ind. De forelsker sig langsomt i hinanden, og pludselig er Madelines isolerede liv ikke nok for hende. Hun er nødt til at bryde fri, men at bevæge sig ud i den virkelige verden er livsfarligt for hende …

Amandla Stenberg, kendt fra Hunger Games, spiller hovedrollen sammen med Nick Robinson, som er kendt fra Love, Simon.

Læs et uddrag af Alt eller intet her

Køb Alt eller intet her eller hos din lokale boghandlerDrengen i den stribede pyjamas

drengen i den stribede pyjamas, oliver jeffers, john boyne

En filmklassiker med en rørende historie, du ikke må gå glip af. Da Bruno en dag kommer hjem fra skole, opdager han, at familien skalflytte til et hus langt væk fra Berlin.

Der er ikke meget at give sig til i det nye hus, men Bruno møder alligevel en anden dreng, som lever et helt anderledes liv på den anden side at et hegn. Deres møde bliver til et venskab, der har frygtelige konsekvenser.

Asa Butterfield, kendt fra bl.a. Sex Education, og filmen kan lige nu ses på Netflix.

Læs et uddrag af Drengen i den stribede pyjamas her

Køb Drengen i den stribede pyjamas her eller hos din lokale boghandler